Legfontosabb / Vaj

Plasmolifting haj: ha az eredmények láthatók, a férfiak véleménye

Vaj

Mára nagyon népszerűvé vált egy olyan eljárás, mint a plazmaemelés. Ez egy bizonyos komponens használatát foglalja magában, amelynek segítségével a haj sejtszinten megújulhat. Ez az eljárás nőknek és férfiaknak egyaránt megfelelő. Segítségével olyan gyakori probléma megoldódik, mint a kopaszság. A pozitív eredmény nagyon gyorsan észrevehető, és a haj vastag, fényes és sima lesz.

Leírás

Ennek a terápiás módszernek a lényege abban áll, hogy az orvos az emberi vér egy speciális összetevőjét - a plazmát - használja. Összetétele telített vérlemezkékkel, amelyek segítségével helyre lehet állítani az összes testszövetet és sejtet. Így történik, hogy a vérlemezkék képesek aktiválni a test rejtett funkcióit. Ennek eredményeként megújul és megújul..

A terápia különlegessége, hogy a rendelkezésre álló anyagokat használják fel annak elvégzésére. Tökéletesen illik az emberhez, mert ez a saját nyiroka. Így kizárható az elutasítás vagy az intolerancia..

Ha a plazmaemelés hatásáról közvetlenül a hajra beszélünk, akkor annak segítségével aktiválhatja a hajhagymákat, telítheti azokat az összes hasznos komponenssel. A manipuláció után a haj aktív növekedésnek indul, ennek eredményeként a kopaszodás leáll. A plazmolifting pozitív hatással van a fej dermisére. Ilyen kezeléssel javul a mikrocirkuláció, növekszik az immunerő és a felszínen elhelyezkedő összes patogén szervezet elpusztul..

A video plazmoliftingről hajra:

Előny, ártalom, ellenjavallatok

A plazmoliftingnek a következő előnyei vannak:

 1. A manipuláció természetessége. Egy személyt saját vérével injektálják, amely nem tartalmaz kémiai összetevőket és adalékanyagokat.
 2. Nincs szükség általános érzéstelenítésre, a betegnek elegendő hatása lesz a helyi érzéstelenítőre.
 3. Nincs allergia és plazmaelutasítás.
 4. Nincs szükség hosszan tartó előkészítésre, gyógyulásra a kezelés után.
 5. Biztonság. A terápia elvégzéséhez 20-100 ml mennyiségű vért kell használni. Ez egyáltalán nem zavarja a test normális működését, és nem jelent veszélyt..
 6. A módszer lényege az emberi test regenerálódásának természetes folyamatainak alkalmazásában.
 7. Tartós hatás, amely meghosszabbítható a vezérlési manipulációk rögzítésének köszönhetően.
 8. A kezelés után nincs heg vagy heg.

A fotón - plazmolifting hajra, képek előtt és után:

A plazmoliftáló haj fő hátránya a magas ár, ezért unalmas előre megérteni, ha megengedhet magának ilyen drága kezelést..

Ezenkívül fennáll az ilyen negatív következmények kockázata:

 1. Fertőzés fertőzéssel. Ennek megakadályozása érdekében kapcsolatba kell lépnie egy jó klinikával a kezelés érdekében, amely rendelkezik igazolásokkal az ilyen kezelésről..
 2. A nyirokban lévő vírus aktiválása. Ennek elkerülése érdekében az eljárás előtt teljes vizsgálatnak kell alávetni és minden tesztet le kell tennie..
 3. Allergiás reakció. Antikoagulánsokon fordulhat elő, amelyeket úgy vezetnek be a nyirokba, hogy azok ne hajlanak össze. Az ilyen negatív folyamat megelőzése érdekében érdemes allergiás tesztet végezni..

A lányok hajhullásának leggyakoribb okait ebben a cikkben részletesen leírjuk..

Milyen a pajzsmirigy kezelése hajhullás esetén, a cikk videója segít megérteni.

Mi a legjobb recept egy hagymamaszk használatához a hajhulláshoz, amelyet itt jeleznek:

De milyen vitaminokat kell inni a hajhullás ellen, és hogyan lehet jól választani. leírták ebben a cikkben.

A plazmolifting indikációiról szólva érdemes kiemelni a következőket:

 • súlyos kopaszság;
 • korpásodás jelenléte;
 • töredezett végű;
 • vékony, ritka és törékeny szálak;
 • a haj szerkezetének megsértése festés, kémia és keratinegyengetés után.

Ami az ellenjavallatokat illeti, ezek is rendelkezésre állnak:

 • babahordozás és szoptatás;
 • magas vércukorszint és cukorbetegség;
 • onkológia;
 • magas hőmérsékletű;
 • vírusos májgyulladás;
 • autoimmun betegség;
 • menstruáció;
 • gyulladásos folyamat a fej dermisén;
 • mentális zavarok;
 • a belső szervek súlyos betegségei;
 • antikoagulánsokkal szembeni allergiás reakció;
 • alacsony fibrinogén koncentráció a nyirokban;
 • krónikus patológiák súlyosbodás során;
 • alacsony hemoglobinszint;
 • haematomák jelenléte.

A video plazmolifting hajról az eredmények:

Hogyan történik az eljárás

A manipuláció végrehajtása előtt számos fontos műveletet kell végrehajtani:

 1. Az orvos megvizsgálja a beteget, és ha szükséges, különféle ellenjavallatok felderítésére vizsgálatot ír elő.
 2. A betegnek a szükséges mennyiségű vért kell adományoznia. A plazmát elválasztó kémcsőbe és egy speciális centrifugába helyezzük. A vér tisztítása a vákuum befolyásolásának módszerével történik.

De magát a plazmolifting eljárást a következőképpen hajtják végre:

 1. A problémás területet antiszeptikus oldattal kezelik.
 2. Ezután intradermális injekciókat hajtanak végre. A behatolási mélység nem lehet nagyobb 1 mm-nél.
 3. Vékony tűvel ellátott fecskendőt használnak a manipulációhoz. Ez minimalizálja a kellemetlenséget az eljárás során..

A költség

A plazmolifting drága öröm. Egy eljárás költsége 5000 rubel. A teljes terápia befejezéséhez 30 000 -80 000 rubelt kell fizetnie.

Ön is érdekelheti az intenzív hajhullás leggyakoribb okaival kapcsolatos információkat a nőknél..

De mi a legjobb és leghatékonyabb gyógyszer a szülés utáni hajhullás ellen, ezt a cikk írja le..

Milyen gyógyszereket alkalmazhat a nők hajhullására hosszú ideig, ebben a cikkben részletesen leírjuk..

A nők hajhullásának legjobb hatékony gyógymódját részletesen leírja ez a videó..

Milyen vélemények léteznek a hajhullás elleni szerről, ezt a cikk részletesen leírja..

Vélemények

 • Milana, 26 éves: „Az első hajfestés után rájöttem, hogyan kezdett sokat esni. Sőt, ez nem egy haj, hanem egyszerre darabokban. Nagyon féltem, ezért a klinikára mentem, ahol plazmaemelés történt. Természetesen a kezelés nem olcsó, de készen álltam arra, hogy ilyen pénzt költsek a hajam helyreállítására. És csoda történt, a tanfolyam befejezése után sikerült helyreállítani a veszteséget, valamint a haj vastagságát és egészséges megjelenését biztosítani ".
 • Svetlana, 36 éves: „A plazmolifting segítségével úgy döntöttem, hogy legyőzöm egy ilyen problémát, például a töredezett végeket. Előtte sok technikát és kozmetikumot kipróbáltam, de semmi sem segített. Aztán úgy döntöttem, hogy kipróbálom a plazmaemelést. Végigjártam az egész tanfolyamot, és kellemesen meglepett a hatás. A hajam fényűzőnek tűnt, és ami a legfontosabb: nem voltak töredezett hajak. ".
 • Anastasia, 27 éves: „A plazmaemelés segítségével sikerült legyőznöm egy problémát, amellyel több mint egy éve küzdök. Ez korpásodás. Az orvos 5 eljárást írt elő, amelyek után olyan kellemetlen tünetek jelentkeztek, mint a viszketés, a bőr hámlása és a bőrpír. A manipuláció teljesen fájdalommentes, de az egyetlen hátránya a magas ár. ".

A Plasmolifting egyedülálló technika, amellyel meggyógyíthatja a haját, javíthatja annak szerkezetét és aktiválhatja a növekedést. És bár költsége meglehetősen magas, gyorsan fedezik az eljárás olyan előnyei, mint a biztonság, a gyors és garantált eredmények..

Nézze meg a legjobb kozmetikai termékek napi választásainkat

A hajplasmolifting hatékony orvosság a hajhullás ellen

Amit a nő nem álmodik egy buja és terjedelmes frizuráról, a vágyak azonban nem mindig felelnek meg a valóságnak. Stressz, gyakori színezés és elszíneződés, hormonális változások, kiegyensúlyozatlan táplálkozás - mindez jelentősen rontja a fürtök állapotát, szárazra és élettelenné teszi őket. A hajplasmolifting segít megbirkózni a problémával. Az eljárás a test saját erőinek stimulálására épül, és a legbiztonságosabbnak és a leghatékonyabbnak tartják a modern módszerek közül..

Mi a plazmolifting a hajra

A hajplasmolifting egy injekciós módszer, amellyel az ügyfél saját vérlemezkékkel és növekedési faktorokkal dúsított plazmáját injektálják a fejbőrbe. Az orosz tudósok által kifejlesztett Plasmolifting ™ technológiának kumulatív hatása van, és teljes mértékben megfelel a beteg alapvető követelményeinek - a természetességnek, a biztonságnak és a hatékonyságnak..

Minden agresszív hatás nélküli manipuláció elindítja a sejtek anyagcseréjét, felgyorsítja a szövetek regenerálódását, javítja a véráramlást és a tápanyagok hajhagymákba juttatását. Ennek eredményeként növekszik az epidermisz helyi ellenállása, a patogén mikroflóra elnyomódik, és megteremtik a feltételeket az egészséges fürtök növekedéséhez..

A plazmolifting trichológiában történő alkalmazásának számos előnye van. A PRP injekció nem okoz allergiát és elutasítást, gyakorlatilag biztonságos és atraumatikus.

A PRP-emelés másik előnye a rövid gyógyulási időszak és az eljárás elérhetősége mind a prevalencia, mind az ár szempontjából..

Ha a technika hátrányairól beszélünk, meg kell említenünk néhány fájdalmas injekciót és a véralvadást gátló antikoaguláns allergia lehetséges kialakulását. A technológia megsértése vagy az eljárás antisanitárius körülmények között történő végrehajtása provokálhatja a mellékhatások és szövődmények kialakulását.

Milyen hatása van a hajra

A PRP terápia alkalmazása lenyűgöző eredményeket érhet el mind a nők, mind a férfiak kezelésében. A PRP injekciókat széles körben használják az androgén alopecia és a trichology egyéb problémáinak leküzdésére..

A technika a legelőnyösebben befolyásolja a fürtök és a fejbőr állapotát:

 • erősíti a gyökereket és a hajszálat;
 • növeli a fényt és a rugalmasságot;
 • normalizálja a bőrmirigyek munkáját, csökkenti a zsírosságot vagy a szárazságot, megszünteti a seborrhea-t;
 • javítja a fürtök szerkezetét;
 • megakadályozza a törékenységet, elvékonyodást és veszteséget;
 • serkenti az új haj növekedését.

Androgén alopeciában szenvedő férfiaknál az autoplazma injekciókat általában a templomokban és az occipitalis régióban hajtják végre. A nők számára más technika ajánlott - az injekciókat az egész fejen végzik.

Felhasználási indikációk

Kinek jelzik a haj plazmoliftelését? Az eljárást főként az alopecia areata, beleértve az androgén alopecia esetén is előírják. Ez a patológia nem ritka a hormonális egyensúlyhiányban szenvedő tisztességes nem számára.

Egyéb, kevésbé jelentős indikációk a PRP terápiára:

 1. A helytelen ápolás miatt vékonyodó, gyengülő és törékeny haj.
 2. Seborrhea, korpásodás, túl zsíros vagy száraz fejbőr.
 3. Veszteség vitaminhiány, stressz vagy súlyos betegség hátterében.
 4. A fürtök szerkezetének megváltoztatása hosszú távú curling vagy keratinizáció után.
 5. Vékonyodó haj a szülés után.
 6. Korán ősz haj.
 7. A gyógyulási időszak a fejbőr gombás és fertőző elváltozásai után.

Mikor kezdjük el a plazmaemeléseket? Mivel az eljárás természetes helyreállítási módszer, annál jobb, minél előbb kezdi el beadni a PRP-t..

Nem kell megvárni az aktív hajhullást vagy a kopaszodás jeleit. Megjelenik a korpásodás, a fürtök elvékonyodnak, kiszáradnak és törékennyé válnak, elvesztették fényüket - tegyen lépéseket. A megelőző kezeléssel lelassíthatja, sőt leállíthatja az alopecia kialakulását.

Maga a plazmolifting eljárás leírása

Gyakran a PRP-emelést összekeverik a mezoterápiával, egyfajta egy eljárásnak tekintve őket, de ez nagy hiba. A haj plazma terápiája sok különbséggel és árnyalattal rendelkezik.

Így a beteg saját vérét használják PRP injekciókhoz. A vénából összegyűjtve és centrifugában megtisztítva a szerves folyadékot szétválasztjuk alkotóelemeire - a leülepedett vastag részre és az autoplazmára. Orvosa vesz fel egy steril fecskendőt és a fejbőrbe fecskendezi.

Ehhez a szőrös részt négy munkaterületre osztják, amelyek mindegyikéhez új tűt használnak. Ez a technika csökkenti a manipuláció fájdalmát és csökkenti a fertőzés kockázatát. Az anatómia ismerete segít a trichológusnak a veszélyes területek megkerülésében, különösen a fülek mögötti területen, amelyek injekciói gyakran a submandibularis és a nyaki nyirokcsomók gyulladását okozzák.

Maga a plazmolifting eljárás 25-30 percet vesz igénybe, figyelembe véve a vérmintákat és a feldolgozást - legfeljebb egy óra.

Előkészítő folyamat

A plazmolifting, nem számít, az arc vagy a fürtök, mindenekelőtt egy orvosi eljárás, amely előzetes előkészítést igényel.

A biológiai anyaggal végzett munka feltételezi a beteg feltétel nélküli egészségi állapotát, valamint a kórtörténetben hiányzó immun- vagy fertőző betegségeket. Ezért az első konzultáció alkalmával az orvos felkéri Önt, hogy végezzen általános vérvizsgálatot, végezzen tesztet HIV, hepatitis, szifilisz és egyéb szérum elváltozásokra. Ha ez nem történik meg, keressen egy másik klinikát.

Ellenjavallatok hiányában megkezdődik a plazmolifting közvetlen előkészítése, amely a következő pontokat tartalmazza:

 • 3 nappal a plazmaterápia előtt zárja ki az étrendből az édes, zsíros, sós és pácolt ételeket, alkoholt;
 • növelje az elfogyasztott víz mennyiségét napi 2–2,5 literre;
 • mossa meg a haját az eljárás előtt.

És ne jöjjön éhesen a plazmához - az üres gyomor nyomáscsökkenést és ájulást okozhat, amikor vért vesz.

A plazmaemelés speciális feltételei

Ha plazmaemelő hajra készül, gondoljon arra, merre és kihez menjen. Az eljárással kapcsolatos negatív vélemények gyakran az orvos és klinika írástudatlan megválasztásával társulnak..

Bármely injekciós technika sterilitást és speciálisan felszerelt helyiséget igényel. A PRP terápia sem kivétel. Ezért, kiemelten kezelve egy adott klinikát, figyeljen a következő pontokra:

 • engedély megléte orvosi tevékenységek folytatására és biológiai anyagokkal végzett munkára;
 • személyi képesítés (felsőoktatás, szakirányú bizonyítvány, engedély, tanfolyamok);
 • felszereléssel és műszerekkel.

Nem kívánatos a kozmetológiai irodában plazmaterápiát végezni, még akkor is, ha rendelkezik minden engedéllyel és engedéllyel. Ritkán melyik szalon képes külön és speciálisan felszerelt helyiséget biztosítani az eljáráshoz, valamint fenntartani a felsőfokú végzettségű orvosok személyzetét.

A haj plazma terápiájának eredménye

A hajplasmolifting a trichológiai problémák modern és hatékony megoldása. Tanulmányok kimutatták, hogy a kezelés után egy héten belül a fürtök nedvesednek és rugalmasak, szerkezetük javul, a porozitás és a törékenység csökken. A fejbőr megtisztul a korpától és a gombáktól, a gyulladás eltűnik.

A későbbi eljárások megszilárdítják és javítják a megszerzett hatást:

 • a hajhullás csökken;
 • a növekedés felgyorsul, a fürtök sűrűsége nő;
 • helyreáll a faggyúmirigyek normális munkája;
 • a fejbőr viszketése és hámlása megáll;
 • az alvó szőrtüszők aktiválódnak.

Természetesen a hajhullás nem áll meg teljesen, mivel ez normális fiziológiai folyamat, de a kopaszság már nem fenyeget. Sőt, 5-6 hónap múlva vastag és fényes hajat kap.

Botox hajhoz A Magic Efecto Botox segít fenntartani a frizura állapotát és egy időre elhalasztani az autoplazma injekcióit. Igaz, a maszk nem fog megmenteni a kopaszságtól, de a fürtök állapota javulni fog.

Az összetételében szereplő összetevők egészen a magjáig hatolnak, helyreállítják a haj szerkezetét, hidratálnak, ragyogást és pompát adnak. A Botox egyetlen hátránya a rövid távú hatás. 2-3 havonta kell felvinnie a maszkot.

Ellenjavallatok az eljáráshoz

Mint minden orvosi manipuláció, a fejbőr plazmoliftálásának is vannak saját ellenjavallatai.

A legfontosabbak:

 • immun- és fertőző betegségek;
 • terhesség és a szoptatás ideje;
 • rossz véralvadás;
 • a dermis gyulladása;
 • onkológia.

A menstruáció során nem kívánatos plazmaemelést végezni. Ebben az időszakban a nők nagyobb fájdalmat éreznek, és gyakrabban szenvednek a PRP-emelés következményeitől. Veszélyes injekciókat végezni, és akik folyamatosan hígító szereket szednek. Az orvossal egyetértésben ideiglenesen törölni kell őket..

Vélemények valódi emberekről

Julia, 25 éves, Samara:

Átment egy hajplasmolifting-tanfolyamot. A hajhullás érezhetően csökkent, a fodrász észrevette az "aljszőrzet" megjelenését a következő fodrászon. Csak 4 hónap után láttam igazi hatást, amikor új haj nőtt vissza. Ami a fájdalmat illeti - igen, érzékeny volt, különösen, amikor a kozmetikus beadta a koronát és a templomokat. De ez ostobaság a hatáshoz képest.

Dmitrij, 29 éves, Cseljabinszk:

25 évesen kezdett kopaszodni. Terapeutához mentem, átmentem egy csomó teszten, ittam vitaminokat, biotint - minden haszontalan. A feleség azt tanácsolta, hogy jelentkezzen be a trichológushoz, az orvos pedig azt tanácsolta, hogy az autoplazmát a fejbőrbe szúrja. 4 alkalom után új haj jelent meg, és a kopasz folt fokozatosan benőtt. Most még a feleségem is féltékeny a hajamra.

Natalia, 48 éves, Vlagyivosztok:

És az eljárásról a véleményem negatív - rossz tapasztalatom volt. A haj a hormonzavarok után kezdett hullani, a helyettesítő terápia nem segített. A kozmetikus javasolta egy plazmaemelés kúráját. Az egész jól kezdődött - vért vettek, megfuttatták, beadták. Nem volt fájdalom. Egy óra múlva rosszul lett, szédült, a szem és a bőr viszket. Az orvos azt mondta, hogy ez allergia. Most már nem tudom, mit tegyek, ezért számoltam ezzel az eljárással.

Válaszok a haj plazmoliftingjével kapcsolatos kérdésekre

Mennyire hatékony a plazmaemelés alopecia esetén?

A plazma terápia nem gyógyítja meg teljesen a kopaszságot, de hatékonysága 50-80%, ami nagyon jó. Nem minden típusú terápia dicsekedhet hasonló eredménnyel. Nehéz pontosabb számokról beszélni, mivel sok múlik a beteg egyéni jellemzőin, a kopaszodás okain, az egyidejű patológiák jelenlétén. De mindenesetre az eljárás hatása az.

Hogyan kell viselkedni a plazmoliftáló haj után?

Az eljárás utáni időszakban egyszerű korlátozásokat kell figyelembe venni:

 • a másfél nap alatt tilos hajat mosni;
 • tartózkodnia kell a napfénytől fejdísz nélkül;
 • törölje a fürdő, a szauna és a medence látogatását 3 napra;
 • egy hétig zárja ki a hajmaszkokat, a fejbőr masszázsát, a hajsütővas és a hajszárító használatát a kezelési eljárásokból.

A gyógyulási időszak alatt nem kívánatos komplex frizurákat, frizurát, hajsütést, laminálást és egyéb fodrász manipulációkat végezni. Orvosa tájékoztatni fogja Önt a további figyelmeztetésekről, ha vannak ilyenek..

Milyen mellékhatások jelentkezhetnek a plazmoliftáló haj után??

Igen, a nemkívánatos jelenségek lehetősége nincs kizárva. Leggyakrabban a szövetek vörössége és duzzanata, hematoma, viszketés jelentkezik. Az ilyen tünetek általában 3-4 napon belül önmagukban eltűnnek.

Ha a plazmaemelés során vagy azt követően fertőzést vezettek be, a hőmérséklet emelkedhet, fájdalmas dudorok és dudorok keletkeznek a fejbőrön. Ebben az esetben orvoshoz kell fordulni..

Hány plazmaemelés szükséges a hajhullás kezelésére?

Az alopecia ajánlott tanfolyama általában 4 ülés, havi intervallummal. Más betegségek esetén az eljárások száma és gyakorisága eltérő lehet. Krónikus kopaszság esetén 3 alkalom évenkénti megismétlése szükséges.

Összegezve

A Plasmolifting érdekes és hasznos eljárás a haj megerősítésére. Ő egyedül küzd sok problémával, ami jelentősen megtakarítja a beteg idejét és pénzét, különösen, ha a betegség legelején alkalmazzák.

Használtál már plazmoliftinget a hajhoz? Ossza meg véleményét az eljárás előnyeiről és hatékonyságáról, hagyjon véleményt a klinikáról és az orvosról.

Plasmolifting hajra. A plazmolifting áttekintése, előnyei és hátrányai

Kezdem azzal, hogy miért döntöttem egy ilyen „eljárás” mellett. Csaknem két éve küzdök (a szó szoros értelmében) a hajhullással. Egyes módszerek, készülékek, gyógyszerek segítettek (csökkent a veszteség), mások nem. És a haj lassan, de biztosan elhagyta a fejemet. Minden lehetséges orvos megkerülése, néhány diagnózis megismerése, a kezelés megkezdése (alapvetően egy gasztroenterológus fogott el).

De amíg a kezelés folyamatban volt (agresszív antibiotikumok és egyéb gyógyszerek), nem vettem semmit a hajért, kivéve a külső szereket (maszkok, szérumok), a haj még intenzívebben kezdett hullani, majd úgy döntöttem, hogy megpróbálom a plazmaemelés.

Mi a plazmolifting a hajra?

A plazmolifting a szövetek regenerálódásának stimulálására szolgáló módszer, a vérlemezkékben gazdag autoplazma injekciós formájának helyi beadásával.

Plasmolifting - kezelés és haj helyreállítás injekcióval. A plazmaemelés sajátossága, hogy a saját vérét veszik az eljáráshoz. A vért egy vénából veszik, majd vákuumcsőbe öntik és centrifugába helyezik, ahol a vért feldolgozzák és megtisztítják, amikor a vér gyorsan forog tengelye körül, centrifugában vérlemezkékben gazdag plazma szabadul fel belőle. Ugyanakkor a vérlemezkék aktivitása 5-10-szeresére nő, mert a vérlemezkék gyorsítják és fokozzák a testünkben fellépő összes folyamatot. Ezután a plazmát fecskendőbe szívják, és mikroinjekciókat hajtanak végre a fejbőrbe.

A páciens bőrébe injektált plazma megakadályozza a szőrtüszők halálát és "átkapcsolja" őket a veszteség fázisából a növekedés fázisába. A plazma expozíció eredményeként javul a mikrocirkuláció és a sejtek anyagcseréje, nő a fejbőr helyi immunitása, a patogén flóra elnyomódik, és a hajhagymák aktív táplálkozása következik be..

Javallatok a fejbőr plazmoliftálására

 • Intenzív hajhullás.
 • Alopecia (diffúz, gócos, telogén és még androgén).
 • Kimerült, törékeny és töredezett haj.
 • A haj elvékonyodása.
 • Korpásodás (seborrhea), zsíros fejbőr.
 • Sérült haj, színezés, kémia, keratinegyengetés.

Ezt a módszert vírusokkal, baktériumokkal való fertőzés szempontjából biztonságosnak tekintik, mert az eljárás saját vért vesz fel. De mielőtt ilyen eljárást végezne, ismernie kell az ellenjavallatokat..

Ellenjavallatok a plazmoliftinghez

 • Onkológiai betegségek.
 • Vérbetegségek.
 • A krónikus betegségek súlyosbodása.
 • Fertőző betegségek (ARVI, herpesz).
 • Autoimmun betegség.
 • Antikoagulánsok allergiája (egy kémcsőben vannak, ahol a beteg vérét transzfundálják, hogy megakadályozzák annak alvadását).
 • Terhesség és szoptatás.
 • Menstruációs ciklus.

A plazmolifting haj használatának eredményei

 • A szőrtüszők elhalásának folyamata leáll.
 • Csökkenti a hajhullást (több mint 70% hatékony).
 • A hajhagymák megerősödnek (a haj gyorsan növekszik, valahol a második eljárás után)
 • Serkenti az új haj növekedését (az új haj erős és egészséges lesz).
 • Csökkenti a haj törékenységét és szakaszait azáltal, hogy javítja a hajszál minőségét (a haj él és rugalmas).
 • A haj sűrűsége és az átmérője nő (a haj sűrűsége nő).
 • A faggyúmirigyek munkája normalizálódik, a korpásodás megszűnik (szó szerint az első munkamenet után).
 • A haj visszanyeri természetes fényét.
 • Hosszú távú hatása van (az eredmény két évre elegendő, majd szükség esetén megismételhető).

Plasmolifting: áttekintésem

A recepción a trichológus kezdetként azt mondta, hogy vegyen vérvizsgálatot, ha ez a normán belül van, elkezdheti a kezelést.

Ajánlások az eljárás előtt:

- két nap alatt zárja ki az étrendből az összes zsíros, sült, füstölt, csokoládét, kávét, édességet, alkoholt;

- igyon legalább két liter vizet, fogyasszon több gyümölcsöt és zöldséget (két nap alatt);

- az eljárás napján ne egyen semmit, csak egy pohár vizet ihat. Ezért jobb reggel elvégezni a plazmoliftet;

- mossa meg a haját az eljárás előtt.

Így a recepción lefekszel a kanapéra, és az orvos körülbelül 10 ml vért vesz ki a vénából, ez egy eljáráshoz elegendő. Vért vehet minden alkalommal, vagy egyszerre többször is felveheti és lefagyaszthatja (én az első lehetőséget választottam, minden alkalommal frissen). Ezután ezt a vért egy fecskendőből egy speciális csőbe öntik, és centrifugába helyezik, ahol a vér nagy sebességgel forog nyomás nélkül, és vérlemezkékben gazdag plazma szabadul fel belőle. A leukociták és az eritrociták kicsapódnak, köszönhetően egy speciális rögzítő gél használatának (idővel körülbelül 15 perc). Ez a plazma vitaminokat, fehérjéket, nyomelemeket, hormonokat és növekedési faktorokat tartalmaz, amelyek fokozzák a sejtek anyagcseréjét és a bőr immunitását, ami a hajat a hajhullás fázisától a növekedés fázisáig fordítja. Ezután ezt a plazmát egy közönséges fecskendőbe húzzák, körülbelül 4,5-5 milliliteres lesz, majd az orvos kicserélte a szokásos tűt egy kicsire a mikroinjekciókhoz.

Az eljárás a fejbőr fertőtlenítővel történő kezelésével kezdődött. A trichológus lebeszélt az altatásról, biztosítva, hogy nem fog fájni, mert a tűk 4-5 alkalommal cserélődnek az eljárás során, és a helyi érzéstelenítők ebben az esetben hatástalanok.

Először a hátadon fekve a fejbőr elülső részét átszúrják (a homloktól a korona felé), legfeljebb milliméteres mélységig minden túl gyorsan történik, a mikroinjekciókat kis adagokban injektálják. Akkor hasra kell feküdnie, és fejét az oldalán kell tennie. Az orvos megváltoztatja a tűt, és elkezdi szúrni a fejbőr bal oldalát, majd ismét a tű megváltoztatásával injekciót ad a jobb oldalon, és a végén - a fej hátsó részén (a tű megváltoztatása). Viszonylag szólva a fejbőr négy zónára oszlik. Az orvos minden zónához cserél egy tűt, így kevésbé érezhető a fájdalom. A teljes injekciós folyamat a perifériától a fejbőr közepéig tart.

Átlyukasztotta az összes zónát, az orvos négy injekciót is végzett a koronában, sokkal mélyebben, mint a többi, ezeket DEPO-nak hívják, vagyis idővel az eljárás után a fejbőr és a haj táplálkozása eltér tőlük.

A trichológus elmondta, hogy a plazma a bevezetése után azonnal hatni kezd. Sejtszinten metabolikus folyamatok aktiválódnak, amelyek fokozzák és helyreállítják a sejttevékenységet. A hajhagymákat azonnal ellátják a plazmából az összes olyan tápanyaggal, amely az egészséges haj növekedéséhez szükséges..

Magáról a fájdalomról, a frontális zónában, szinte nem érezhető, fájt, amikor a templomoknál és a fejtámlán végezték. De, a fájdalom még nekem is elviselhető, bár nagyon-nagyon félek az injekcióktól, és ez volt a fő oka annak, hogy sokáig nem mertem plazmaemelésre (még azt is nehéz volt elképzelni, hogy 40-nél több injekciót adnak a fejemre). A harmadik eljárás után a fájdalom észrevehetőbbé vált, szinte minden területen, de elviselhető. És mégis, a harmadik ülésen az orvos B-csoportba tartozó biotin-vitamint adott a plazmához (adhat hozzá egyéb vitaminokat és koktélokat), hogy az közvetlenül a haj gyökereihez jusson. A trichológus így magyarázta: még ha egy csomó különféle vitamint iszunk is, ez nem azt jelenti, hogy azonnal a hajhoz mennek, a test elõször a fontosabb szervekhez küldi õket, és a hajhoz utoljára mennek. Egy munkamenet során az orvos több mint 60 injekciót hajt végre.

Az első plazmaemelő eljárás után majdnem egy hónapig volt szünetem, a következő két hét után.

Lenyűgözéseim. Az első eljárás után elvileg nem láttam semmit, javulást: a haj kihullott és kihullott, a haj szerkezetében sincs változás, a zsíros fejbőr ugyanaz, mint volt (az enyém minden második nap).

A második eljárás után nem történt valami különös, kivéve, hogy a haj élénkebbnek tűnt, de kidőlt és kidőlt (néha még nekem is úgy tűnt, hogy több, mint a plazmaemelés előtt).

A harmadik eljárás után fodrászkodtam, mesterem pedig azt mondta, hogy hatalmas mennyiségű apró szőr van az egész fejemen (a trichológus erről a harmadik ülésen beszélt), még a tarkómon is. A mester azt is megjegyezte, hogy a hajam úgy ragyog, mint a laminálás vagy akár az alakformálás után (ez a világosbarna hajon van), a szín telítetté vált. Egy héttel később magam is elkezdtem észrevenni ezeket a kis szőrszálakat (még akkor is, ha nőttek és nem estek ki), de egyáltalán nem sok volt belőlük. És miután a fürdőszobában lemostam a hajamat, kevesebb volt a szőrszál, ha korábban samponnal mostam meg a fejem, akkor a hajat kiszedtem a lefolyóból (mert a víz már nem eresztett le), majd lemostam a maszkot és újból megtisztítottam a lefolyót, most ezt csak utána csinálom maszkok. A haj nem állt le, de kevésbé kezdett hullani.

A negyedik eljárás már elmúlt. Minden szabványos, mint az összes előző, de ezúttal a fájdalom egyszerűen elviselhetetlen volt, a trichológus ezt azzal magyarázta, hogy hamarosan megjön a menstruációm, így a bőröm nagyon érzékeny. Ezúttal nagyon sok injekció történt, több mint 60, és ásványi anyagok (cink, magnézium, kalcium...) keverékét is hozzáadta a plazmához. Az első napokban még nekem is úgy tűnt, hogy a haj sokkal kevésbé esik le, de nem volt ott, egy héttel a plazmolifting után a haj még jobban leesett, talán tavasszal, szezonális hajhullással volt összefüggésben, ezért csalódott érzések voltak bennem, ráadásul elkezdtem injektáljon B-vitaminokat (10 injekció). Általában nagyon sok kicsi új szőr van az egész fejemen, de ezek nem spórolnak meg a hosszúsággal (le kell vágnom, 10 centimétert), maga a haj úgy nő, mint "őrült", kissé benőtt a kopasz foltok, a kis haj. A haj életszerűnek tűnik, nem hasad el annyira, mint régen (száraz, göndör hajam van), gyönyörű természetes fénye van, de még mindig lehullanak, így még mindig nem tudom elérni a plazmaemelés fő célját - a hajhullás csökkentését..

Az ötödik eljárást másfél hónapra tervezték. Az ötödik eljárás után az érzések ugyanazok, mint az előzőek után. A haj életnek tűnik, gyorsan növekszik, de még mindig esik.

Hatodik eljárás. Az utolsó eljárást egy hónappal későbbre tervezték, csak egy plazmát injektáltak adalékok nélkül. Több mint két hét telt el az utolsó eljárás óta, a hajhullás kissé csökkent, de még mindig nem tért vissza a szokásos arányomhoz (20-30 haj).

Összegzésként elmondom, hogy a plazmolifting meglehetősen érdekes eljárás a haj számára, amely segít rendbe tenni, de ami a hajhullást illeti, ne számítson 100% -os eredményre, bármit is mondanak neked. Soha nem találtam a hajhullás okát, bár meglátogattam négy orvost (trichológust, nőgyógyászt, gasztroenterológust, neuropatológust), átmentem egy csomó teszten, és minden normális, és senki sem tudja megérteni, miért esnek ki.

Az egész idő alatt ittam vitaminokat (medobiotin, ascocin), totemet (háromnaponta egyszer, majd hetente egyszer), átszúrtam egy B-vitamin kúrát (olyan tablettákban, amelyeket nem tudok felszívni), jodomarint, valamint glükózoztam ( hónapok). Nem ittam egyszerre, az orvos a felvétel teljes menetét csoportokba írta. És masszázs tanfolyamon is részt vett.

Az eljárás után az orvos utasításokat adott arról, hogy mit szabad kerülni a plazmolifting után:

 1. Ne mosson hajat egy napig, inkább kettőt.
 2. Kerülje a napsugárzást.
 3. Három napig ne látogassa meg a szaunát, a fürdőt és a medencét.
 4. Ne masszírozza a fejbőrt több napig.
 5. 5 napig ne készítsen maszkot a fejbőrre irritáló összetevőkkel (paprika, mustár tinktúrája...).
 6. Az eljárás napján próbáljon meg nem fésülni, és ne érintse meg újra a haját.

A plazmolifting eljárások számát egyedileg határozzuk meg, a haj állapotától függően. Átlagosan 2–6 eljárást ajánlott elvégezni, 10 nap és egy hónap közötti intervallummal.

A plazmoliftinget széles körben alkalmazzák a bőrápolásban (bőrfiatalítás, bőröregedés megelőzése, pattanásos és pattanás utáni kezelés, hiperpigmentáció és cellulit kezelés).

A haj plazmoliftingje, mi ez, az eljárás előnyei és hátrányai, vélemények

A legyengült és élettelen haj fényét, selymességét, erejét nem mindig lehet helyreállítani közönséges maszkok, vitaminkészítmények és külső szerek segítségével, amelyek erősítik a hajukat.

Ilyen esetekben szalonkezelések segíthetnek, az egyik a plazmaemelés - nem sebészeti injekciós módszer a haj szépségének helyreállítására és a hajhullás megelőzésére.

A technika népszerűsége évről évre növekszik, de ahhoz, hogy a plazmaemelés eredményei ne okozzanak csalódást, ismernie kell a rendeltetésének javallatait és ellenjavallatait, az eljárás árnyalatait és a hajápolás jellemzőit a jövőben.

Ami?

A kozmetológiában a haj plazmoliftingje a saját plazmájának mikroszkopikus dózisainak injekcióját jelenti a fejbőrbe..

Az autoplazmát centrifugálással nyerik a beteg előzőleg vett vénás véréből. A vértől elválasztott plazmában a vérlemezkék tartalma legalább tízszeresére növekszik, ez teszi lehetővé egy biomaterial bevitelével a sejtek és szövetek helyreállításának aktiválását.

A plazmolifting az alvó szőrtüszőket a növekedési fázisba helyezi, ezáltal növelve a szálak sűrűségét és javítva azok növekedését.

De ez nem az eljárás egyetlen hatása - az autoplazma hatására javul a helyi immunitás, normalizálódik a mikrocirkuláció és a faggyúmirigyek munkája, a kórokozók aktivitása elnyomódik, a hajhagymák több tápanyagot, nyomelemet és vitamint kezdenek kapni.

Javallatok a fejbőr plazma terápiájának kijelölésére

A plazmoliftáló tanfolyamot kozmetológus vagy trichológus írja elő, miután felmérte a beteg haj állapotát. A technika alkalmazásának hatékonyságát az határozza meg, hogy az orvos mennyire helyesen állapította meg a fürtök állapotának romlásának fő problémáját - a plazma terápia nem mindig adja meg a várt eredményt.

Az eljárás kijelölésére vonatkozó általános jelzések a következők:

 • Fokozott haj törékenység, túlzott szárazság;
 • A szálak túlzott elvesztése és elvékonyodása;
 • Korpásodás és súlyos viszketés a fején;
 • A fürtök állapotának romlása a festékek használata miatt, perms, keratin egyengetés után.

A plazmolifting bármilyen típusú alopecia esetén hatékony lehet, ilyen problémákkal a saját plazma bevezetésének folyamata kombinálható más kopaszságkezelési módszerekkel.

Az eljárás fő szakaszai

A fejbőr és a haj autoplazmával történő kezelése az előkészítő szakaszban kezdődik - az orvosnak először meg kell derítenie, hogy a betegnek ellenjavallatai vannak-e az eljáráshoz.

Ehhez megvizsgálják a bőrt és vért vesznek biokémiai célokra, a HIV-fertőzés jelenlétére a szervezetben, vírusokra. Azt is meg kell állapítani, hogy van-e allergia antikoagulánsokra..

Ellenjavallatok hiányában az ülést három szakaszban hajtják végre:

 • Először 10-20 ml vért vesznek a beteg kubitalis vénájából;
 • A kémcsőben lévő vért centrifugába helyezzük, ahol a plazmát elválasztjuk;
 • Az előkészített plazmát fecskendővel vagy mikrotűs orvosi pisztollyal injektálják a fejbőr bizonyos területeire. Az autoplazma injekciójának mélysége - 1 mm.

Az egész fejet kezelik, az injekciók közötti intervallumok 1-2 cm. A technikát és az érzéseket tekintve a plazma terápia hasonló a mezoterápiához. Nincsenek erős fájdalmas érzések, de bizonyos kényelmetlenségek tapasztalhatók, különösen azokon a helyeken, ahol a bőr különösen vékony.

Frekvencia

A haj szerkezetének javítását és erejének növelését célzó plazmoliftet egy tanfolyamon kell végrehajtani. Általában 5-7 alkalomról van szó, amelyek mindegyikét 7–14 napos intervallummal hajtják végre. Időtartam - legfeljebb 1 óra. A foglalkozások gyakoriságát a trichológus egyéni alapon határozza meg.

Használt berendezések

A plazmolifting olyan eljárás, amely speciális felszerelést igényel. Hatékonyságát és biztonságát az alkalmazott eszközök és műszerek minősége, az orvos képesítése és tapasztalata határozza meg..

Plazmaemelő készülék

Az eljárás lényege, hogy a fejbőrt saját plazmájával kezeljük. Ahhoz, hogy megszerezze, szüksége van egy speciális eszközre - centrifugára. Az e készülékbe helyezett vért centrifugális erő éri, amelynek eredményeként a vérlemezke plazma elválik..

A plazmaterápiában használt centrifugákra bizonyos követelményeket támasztanak:

 • A vérlemezkékben gazdag plazma ideális szétválasztása csak akkor lehetséges, ha a készüléket legalább 5 ezer fordulat / perc sebességgel hajtják végre;
 • A centrifugális erő gyorsulása - 1100 és 1500 g között;
 • A forgási sebesség fokozatos növelése nem haladja meg a 100 fordulat / perc értéket.

Az alkalmazott centrifugának simán, rángás nélkül kell működnie - ez biztosítja a csövek integritását.

Kémcsövek

A plazma és a vér elválasztására szolgáló csövek magas hőálló tulajdonságú üvegből készülnek - boroszilikát üvegből. Azonnal véralvadásgátló komponensekkel (heparin vagy fraxiparin) töltött géllel vannak feltöltve..

A gél szükséges a plazma fiziológiai hormonális, aminosav- és vitamin-összetételének megőrzéséhez centrifugálás után.

A plazmakezeléshez használt csöveknek erőseknek és légmentesen záródónak kell lenniük, vagyis ha szükséges, megfordíthatók, vízszintes felületekre helyezhetők, megrázhatók, anélkül, hogy a kapott plazmát összekevernék más vérfrakciókkal.

Bizonyos követelmények vonatkoznak a gélre - meg kell őriznie a plazma minőségét, amikor mínusz 90 fokig fagyasztják.

FONTOS: A laboratóriumokban használt hagyományos kémcsövek nem alkalmasak plazmaemelésre. Az összetételükben található gél elégtelen tisztítási fokú, ezért plazma-terápiában történő alkalmazásuk növeli az antikoagulánsokkal szembeni allergiás reakciók kialakulásának kockázatát.

A centrifuga és a kémcsövek mellett tűket is használnak a vérvétel szakaszában. Ezek vagy speciális kétoldalas tűk, vagy pillangótűk.

A tűk éles és ferde vágása gyors és szinte fájdalommentes bőrszúrást biztosít. A pillangótűk latexmentes katéterrel vannak felszerelve az allergia kockázatának csökkentése érdekében.

A tisztított plazma fejbőrbe történő közvetlen injektálásához vékony tűket használnak, amelyek segítségével a szövetek mikro-szúrásait végzik.

Az autoplazma injekciókat gyakran kivehető tűkkel ellátott orvosi fecskendő segítségével hajtják végre.

Az eljárás előkészítése

A plazmaterápia egy trichológussal folytatott kezdeti konzultációval kezdődik. Az orvos megtudja az eljárás javallatait és ellenjavallatait, meghatározza a fej azon területeit, amelyekre autoplazmára van szükség, megmagyarázza az összes árnyalatot és ajánlásokat ad.

Két nappal az ütemezett munkamenet előtt:

 • Zárja ki az étrendből a sült és zsíros ételeket, utasítsa el az édességeket, a kávét, az alkoholt, a csokoládét;
 • Vegyen fel több növényi ételt az étrendbe, és igyon legalább két liter vizet;
 • A nem szteroid gyulladáscsökkentő gyógyszerek - Aspirin, Analgin stb..

A plazma terápiát éhgyomorra végezzük, csak reggel inni lehet egy pohár vizet. A hajnak és a bőrnek tisztának kell lennie - jobb, ha semleges samponnal mossa a fejét.

Plasmolifting

A páciens előkészítése után a kozmetikus kijelöli az eljárás napját. A munkamenet vénavénával kezdődik, ezért le kell feküdnie a kanapén, és be kell tartania az egészségügyi dolgozó utasításait..

Egy munkamenethez 10–20 ml vér szükséges, de nagyobb térfogatban fagyasztásra és későbbi felhasználásra is bevihető.

A mintavétel során a vér közvetlenül egy kémcsőbe kerül, amelyet centrifugába helyeznek. Az orvos beállítja és bekapcsolja a készülék üzemmódját, a plazma időbeli elválasztása 5-15 percet vesz igénybe.

A rögzítő gél elválasztja a vörösvérsejteket és a leukocitákat a plazmától, és elhagyja a vérlemezkéket. A kapott plazmát (kb. 4-5 ml) tűvel steril fecskendőbe veszik, amelyhez mikrotűket rögzítenek a fejbőr átszúrásához..

A fájdalomcsillapítókat általában nem használják, mivel a mikrotűk 4-5 injekciónkénti cseréje lehetővé teszi az injekciók fájdalommentes és gyors beadását.

 • A bőrt antiszeptikummal kezelik;
 • Először a frontális rész plazma terápiáját hajtják végre - injekciókat hajtanak végre, a homloktól kezdve és a korona régiójával végződve;
 • A következő lépés az, hogy hasra fekszel, és oldalra fordítod a fejed. A plazmát felváltva injektálják a fej bal és jobb oldalába, majd az injekciókat a fej hátsó részébe helyezik;
 • Az utolsó szakaszban négy injekciót végeznek a korona területén. Ebben a zónában a bőr mélyebbre van átszúrva, ezáltal létrehozva egy "depót", vagyis egy helyet, ahonnan a plazma egy ideig fokozatosan táplálja a fej összes tüszőjét..

A munkamenet nem igényel sok időt, a kellemetlenségek zavaróbbak, ha a halántékon átszúrják a bőrt, vagyis ahol túl vékony.

A plazma azonnal hatással van a bőrsejtekre - aktiválódnak a biokémiai reakciók, javul a tüszők tápanyagellátása.

Természetesen lehetetlen észrevenni a haj állapotának pozitív változását vizuálisan az első munkamenet után. De sokan megjegyzik a szárazság és a viszketés eltűnését..

Az új fürtök növekedése a szalon harmadik vagy negyedik látogatása után kezdődik, ekkor észreveheti a ragyogás megjelenését és a törékenységük csökkenését is.

A plazmolifting kumulatív hatással rendelkezik - a bőr és a haj állapotának teljes változása csak a kúra befejezése után értékelhető. Az eljárás hatása legfeljebb 2 évig tart.

A plazmolifting különleges feltételei

A plazma terápiát olyan orvosi rendelőben vagy szépségszalonban végzik, amely rendelkezik tanúsítvánnyal a szolgáltatás nyújtására. A klinikának speciális felszereléssel kell rendelkeznie, az eljáráshoz egy helyiség van kijelölve, amelyben a teljes sterilitás biztosított.

A plazmoliftet megfelelő képesítéssel rendelkező orvos végzi. A klinika kiválasztásakor más szempontokra is figyelnie kell:

 • Minden eszköznek eldobhatónak vagy sterilnek kell lennie;
 • Az orvosnak, ha az ügyfél kívánja, be kell mutatnia a centrifugákban használt kémcsöveket, és igazolást kell bemutatnia a plazma-terápiában való használatukról;
 • A munkamenet során a tűket legalább négyszer cserélni kell;
 • A plazma terápia előtt az orvosnak tesztekre kell küldenie az ügyfelet, és meg kell derítenie az összes ellenjavallatot. Ha ezt nem nyújtják egy szépségszalonban, akkor megbízhatóbb orvosi központot kell keresnie.

A fejbőr és a haj plazma terápiájának eredményei

Mielőtt döntene a plazmoliftingről, tanácsos kideríteni, milyen hatások várhatók az eljárástól.

 • Felfüggeszti a patológiás tüszőhalált;
 • Csökkenti a túlzott hajhullást (az esetek 70% -ában bevált);
 • Erősíti a szőrtüszőket;
 • Aktiválja az új egészséges és erős fürtök növekedését;
 • Javítja a hajszál állapotát, ami végül a törékenység és a fürtök szakaszának csökkenéséhez vezet, növeli azok rugalmasságát;
 • Elősegíti a hajvastagság növekedését;
 • Normalizálja a faggyúmirigyek működését - eltűnik a korpásodás, megjelenik egy természetes fény.

A saját plazma szubkután injekciója biztonságos a szervezet számára. A mellékhatások ritkák, és a legtöbbjük a munkamenet után jelentkezik, és idővel eltűnik, ezek bőrpír, apró zúzódások és duzzanatok.

A plazmolifting kúra hatása átlagosan 2 évig tart, ha szükséges, a kezelést megismételjük.

Fotók előtt és után

Milyen gyakran történik plazmolifting?

A plazmoliftáló hajkezelés minden árnyalatát előzetesen megbeszélik az orvossal. Egyes ügyfelek csak 2-3 alkalmat igényelnek, mások 5-6 tanfolyamot igényelnek.

Első alkalommal az első és a második ülés közötti szünet legfeljebb egy hónap lehet, az ezt követő injekciókat 1-2 hét után hajtják végre.

A plazmolifting-tanfolyamokat ajánlott megismételni egy-két évente. De szem előtt kell tartani, hogy a haj állapota sok tényezőtől függ, és ha nem közelíti meg átfogóan a probléma megoldását, akkor a plazma terápia hatása nem tart sokáig.

Az észlelt hibától és a fürtök gyenge növekedésének okától függően a trichológus a plazma bevezetése mellett tanácsot adhat vitaminok bevitelére, speciális külső szerek használatára, az emésztőrendszer krónikus betegségei, az endokrin rendszer gyógyszeres kezelésére.

Ellenjavallatok

A plazmaemelés biztonsága attól függ, mennyire pontosan veszik figyelembe a technika ellenjavallatait. Az eljárás nem alkalmas megnövekedett fájdalomküszöbű emberek és azok számára, akik pánikszerűen félnek az injekciótól.

Ideiglenes ellenjavallatok a végrehajtásához:

 • 18 év alatti életkor;
 • A terhesség bármely trimesztere;
 • Alkoholfüggőség;
 • Szoptatási időszak;
 • A krónikus betegségek súlyosbodása;
 • Megnövekedett testhőmérséklet;
 • Antibakteriális terápia.
 • Epilepszia;
 • Cukorbetegség;
 • Mentális betegség;
 • Nephropathia;
 • Rosszindulatú daganatok;
 • Immunszuppresszív állapotok, beleértve a HIV-t is;
 • A belső szervek súlyos betegségei.

Tegyen és ne tegyen a plazmolifting után

A szövődmények hiánya és a plazmaemelés maximális hatása nemcsak az orvos szakképzettségétől függ, hanem attól is, hogy a beteg pontosan teljesíti-e az összes javasolt ajánlást.

Már egy héttel az eljárás előtt el kell utasítania a szolárium látogatását. A plazma-terápia legjobb idejét az év meleg hónapjainak tekintik..

Közvetlenül a munkamenet után be kell tartania a következő ajánlásokat:

 • Ne mossa a fejét legalább 24 órán át, de lehetőleg két napig;
 • Három napig hajlandó meglátogatni a fürdőket, szaunákat, úszómedencéket;
 • Korlátozza a közvetlen napsugárzást;
 • Az első napon tanácsos nem érinteni a hajat, beleértve a fésülést sem;
 • 5-7 napig tilos a maszkokat felhúzni, amelyek irritáló összetevőket tartalmaznak, mint mustár, bors, konyak;
 • A hajat három napig nem szabad levágni vagy felhajlítani.

A jövőben a hajápolás a szokásos módon történik, vagyis kiváló minőségű hajmosó termékeket választanak, balzsamokat és maszkokat alkalmaznak.

A plazmolifting hatása hosszabb lesz, ha a hajat megóvják az ultraibolya sugárzás és a hideg negatív hatásaitól, a hajformázás során használjon hővédő szereket, rendszeresen igyon vitamin- és ásványi komplexeket.

Szolgáltatási költség

Moszkvában és a moszkvai régióban a plazmaemelés 1 alkalma 4 ezer rubelbe kerül. A legtöbb szépségszalonban egy eljárás ára 6-6,5 ezer. Nem szabad megfeledkezni arról, hogy leggyakrabban a tanfolyam legalább három ülésből áll, ami azt jelenti, hogy költsége 15-20 ezer között mozog.

Az eljárás árát nemcsak a régió határozza meg, hanem az orvos képesítése, a klinika népszerűsége, az alkalmazott felszerelés is.

Az alacsony áraknak figyelmeztetniük kell - nagy a valószínűsége annak, hogy alacsony minőségű szolgáltatást kapnak, ami után óriási a szövődmények kockázata.

Plazma terápia vagy mezoterápia - mit válasszon?

Mindkét módszer hasonló - a bőr és a haj állapotának javítása bizonyos gyógyszerek injekciójával jár. A különbség összetételükben rejlik - a plazmaterápiában ez csak autoplazma, a mezoterápiában - több komponensből álló gyógyászati ​​koktélok.

Ez határozza meg a módszerek különbségét:

 • A plazma terápia szinte soha nem vezet allergiás reakciókhoz, mivel a beteg saját biológiai folyadékát injekcióval kell beadni a bőr alá. Kivételt képeznek azok az esetek, amikor az eljárás ellenjavallatait nem állapítják meg teljesen, vagy annak végrehajtása során nem követik a fő szakaszokat;
 • A mezoterápiával nehéz megjósolni, hogy a test hogyan reagál a kémiai összetevőkre. Az allergiát a használt szer legártalmatlanabb összetevője is okozhatja;
 • A mezoterápia szinte azonnali hatást eredményez, de a szöveti erőforrások gyorsan kimerülnek, ezért a mezoterápiás tanfolyamokat évente 1-2 alkalommal meg kell ismételni;
 • A plazmaterápia hatása 3-4 alkalommal kezd örülni, de ennek a technikának hosszú távú eredménye van.

A haj erejének és szerkezetének helyreállítására szolgáló módszer kiválasztását egy illetékes trichológusra kell bízni. Nem szabad elfelejteni, hogy a legbiztonságosabb kezelési módszerek is ellentétes eredményhez vezethetnek, ha helytelenül választják ki őket..

Vélemények

„A Plasmolifting hatékony eljárás a hajhullás ellen, de nem könnyű elviselni - a fájdalom csak szörnyű. A fejet semmilyen érzéstelenítővel nem törölik le, és a szálak növekedési vonala mentén és a halánték közelében lévő injekciók különösen érzékenyek. 4 foglalkozást rendeltem ki, és minden egyes következő előtt 2-3 napra felkészültem a szalon látogatására.

De minden fájdalom elfelejtődik, miután az eredmények láthatók. Esetemben ez a hajhullás mennyiségének csökkenése, a törékenység csökkenése, a korpásodás eltűnése és az "aljszőrzet" - új kis szőrszálak megjelenése. Elvileg nekem megfelelő volt a kezelés, annak ellenére, hogy meglehetősen drága és kellemetlen érzéseket nézve. De hogy döntök-e még egyszer róla, nem tudom ”- POLINA, MOSZKVA.

„A hosszú távú szoptatás elvékonyodást és fokozott hajhullást eredményezett számomra. A problémát radikálisan meg kellett oldani, és a plazmaemelést választottam.

A fájdalmas érzések meglehetősen tűrhetőek, de a fej szinte egy napig fájt az ülés után. Harmadik napon megmostam a hajam, és észrevehetővé vált, hogy mosás közben sokkal kevésbé esik ki.

A tanfolyamom 4 eljárásból állt, amelyek után a trichológus elmondta, hogy a haj erősebbé vált, és a ritkuló területeken új növényzet jelent meg. Igen, magam is látom, hogy a frizurám sokkal jobban kezdett kinézni ”- MASHA, SAINT PETERSBURG.

- Tavaly tavasszal iszonyatos hajhullásom volt. Egyáltalán nem akartam kopasz lenni, ezért egy trichológus tanácsára feliratkoztam a plazmaemelésre. Miután vért vettek a vizsgálatokhoz, kijelölték az eljárás napját.

Először vért vettek egy vénából a plazma megszerzéséhez, és 15 perc múlva meghívták őket az irodába. Természetesen gyanítottam, hogy az érzések nem lesznek a legkellemesebbek, de a fájdalom néha annyira elviselhetetlen volt, hogy el akartam tolni az orvost, és elmenekültem az irodából..

De mégis sikerült a végsőkig kibírnom ezt a kínzást, hazajöttem autopilótával, és szó szerint észhez tértem a nap további részében.

Másnap reggel felébredve úgy döntöttem, hogy nem megyek többet a klinikára. De a második eljárásnál a fájdalmas érzések már elfelejtődtek, és azt gondoltam, hogy a bőr megszokja, és nem reagál így, ezért ismét a klinikán kötöttem ki.

Jaj, megint megtapasztaltam a fájdalom minden élességét, végül az előírt kezelések helyett csak kettőt tettem meg. Vannak eredmények - a haj puhábbá, élénkebbé, vastagabbá vált, vagyis a plazmaemelés működik. De ez nem az én eljárásom, ezért más kezelési módszereket keresnek "- INGA, MOSZKVA.

„Diffúz hajhullásom van, amelynek okát a test teljes vizsgálatával nem sikerült megállapítani. Ezért a tüszők erősítésének és a szálak sűrűségének emelésére szolgáló módszereket és módszereket választom empirikusan.

Az utolsó kísérlet a plazmolifting volt. A trichológus 10 ülést írt elő, melyeket váltani kellett a mezoterápiával. De nem bírtam mindet - az injekciók nagyon fájdalmasak, de nincs eredmény - a haj kihullott és kihullott. Valószínűleg mélyebben meg kell majd keresnünk a betegség okait "- GALINA, SAMARA.

A plazmaemelés előnyei és hátrányai

A plazmolifting iránti igény folyamatosan növekszik, és ez azzal magyarázható, hogy az eljárásnak számos előnye van, ezek közül a legalapvetőbbek:

 • Biztonság - csak a saját steril plazmáját injektálják a szubkután rétegekbe;
 • Hypoallergenitás - a plazmára nem jelentkeznek allergiás reakciók;
 • Nincs szükség hosszú előkészületekre, a gyógyulási időszak minimális;
 • A plazmolifting a sejtek regenerálódásának természetes folyamatainak fokozásán alapul;
 • A kapott eredmény mentésének időtartama;
 • Az eljárás sokoldalúsága - alkalmas mind a férfiak, mind a nők számára;
 • Öltések és keloid hegek hiánya.
 • Magas ár. Nem mindenki engedheti meg magának, hogy hajának állapotát 20-40 ezer rubelért javítsa egy több ülésből álló tanfolyamra;
 • Az eljárás fájdalma;
 • Nem száz százalékos hatás. A hajhullás és a haj növekedésének javulása csak az esetek 70% -ában figyelhető meg.

A centrifugálási technológia be nem tartása, az alacsony minőségű (nem csövek plazma-terápiájára szánt) fogyóeszközök használata, az összes ellenjavallat azonosításának elmulasztása a következőket okozhatja:

 • Szérumfertőzések (vírusos hepatitis);
 • Autoinfekció;
 • Antikoagulánsok allergiája.

Az ilyen következményeket az egyetlen biztos módon elkerülheti - regisztrálnia kell a plazmaemelésre azokon a klinikákon, ahol tapasztalt orvosok vannak, és külön engedély szükséges a szolgáltatás elvégzésére..

Nagyvárosokban célszerű először áttekinteni azokat, akik már igénybe vették a plazma terápiát.

Fontos Tudni A Maszkok Haj

Ismerkedés a "Golden Silk" márkával.

Helló!Hozzászólásomban meg szeretném osztani a benyomásaimat a "Golden Silk" márkáról, mégpedig a samponról és a balzsamról A hajhullás ellenőrzése bojtorjánolajjal.

Hogyan készítsünk shatush-t otthon

Az elmúlt évek egyik legdivatosabb és legstílusosabb festési technikája a shatush volt. Szakmailag gyártva nagyon szépen néz ki, de a szalonban meglehetősen drága. Ezért sok nő keresi a lehetőségeket arra, hogyan lehet otthon elkészíteni a shatush-t..