Legfontosabb / Vitaminok

Ami jobb: elektromos borotva vagy gép?

Vitaminok

Az arcszőrzet feleslegének eltávolítása, így vagy úgy, a férfiak egyik leggyakrabban végrehajtott kozmetikai eljárása. Még most is, amikor a szakáll divatba jött, az emberiség erős felének nem minden képviselője vált híve ennek a tendenciának. Ezért a borotválkozó eszköz kiválasztásának kérdése aktuális volt és továbbra is aktuális. A felsőbbségért folytatott küzdelem örök vetélytársai pedig borotva és elektromos borotva.

Gép

A borotva régóta létezik. És a mai napig sok férfi csak őt bízza bőre simaságában. A modern üzletekben ennek a nagyon kényelmes és könnyen használható eszköznek számos változatát találhatja meg - az egyszeri eldobható gépektől kezdve az újszerű, csúszó fejjel és több pengével ellátott gépekig. Mindegyikükre állandó kereslet van..

A borotvaborotvák fő előnyei:

 • Jó borotválkozás. A gép képes a gyökérnél szőrszálakat levágni, ami elősegíti a férfiak bőrének sima és puha maradását. Ezenkívül a nedves borotválkozás során a pórusok kinyílnak, és a borotva segít megtisztítani őket;
 • Elérhetőség. Ezek a borotválkozási segédanyagok bármely szupermarketben megvásárolhatók nagyon kevés pénzért;
 • Egyszerű használat. A géppel történő borotválás nem igényel különleges képességeket és képességeket.

Ennek a borotválkozó készüléknek azonban vannak hátrányai is, amelyek elgondolkodtatnak a vásárlás célszerűségén:

 • Magas fokú trauma a bőrön. Noha a reklámfilmekben szereplő férfiak azt állítják, hogy "ezek a korszerű gépek teljesen biztonságosak és könnyen kezelhetők", a vágás lehetősége nem zárható ki teljesen;
 • Cserealkatrészek vásárlásának szükségessége Ha cserélhető pengékkel rendelkező gépet használ, rendszeresen meg kell vásárolnia őket így vagy úgy. Az ára pedig jóval magasabb, mint maga a gép költsége;
 • További kiegészítők szükségessége: borotválkozáshoz szükséges kozmetikumok, víz, ami nem túl kényelmes például utazás közben.

Melyiket válasszuk?

Többféle borotva létezik. Az Ön számára legmegfelelőbb megtalálásához nézze meg azok jellemzőit:

 • Eldobható. Nehéz alábecsülni ezt az eszközt: nagyon alacsony ár, széles körű rendelkezésre állás, több darab jelenléte egy csomagban, tömörség, alacsony súly és egyszerű használat teszi igazán keresetté. Útra lehet vinni, akár sátortáborban is használható, ami különösen fontos azok számára, akiknek tevékenysége állandó utazással jár. De az ilyen nyilvánvaló pozitív tulajdonságok mellett az eldobható gépeknek vannak hátrányai is:
  • a pengék nem túl jó minőségűek és ennek eredményeként rövid élettartamuk van;
  • Bár a könnyű súly jó utazáshoz, arra kényszeríti az embert, hogy erősebben nyomja meg a gépet a jobb borotválkozás érdekében, ez pedig irritációt és sérülést okozhat a bőrön.
 • Cserélhető patronokkal. A piac most csak túlcsordul velük! "Lebegő" fejjel, több pengével, kenőcsíkkal, rezegő... Általában minden ízlésnek és színnek. Az ilyen gépeknek számos előnye van: éles pengék, kényelmes gumírozott csúszásgátló fogantyú, elérhetőség a legtöbb üzletben, ergonómia. A hátrányok közé tartozik a gyakori használat esetén fellépő irritáció lehetősége és a benőtt szőrszálak megjelenése.
 • T alakú. Klasszikus. Ez egy meglehetősen nehézfém eszköz, amelybe felülről "veszélyes" penge kerül. Ennek a gépnek azonban nagyon sok rajongója van. A legmagasabb minőségű hajvágással büszkélkedhet (szinte a gyökerénél), ha rendelkezik bizonyos készségekkel, akkor biztonságos a borotválkozásuk és árban is nyereséges (a pengék olcsók, de a gép sok évre elegendő lesz az Ön számára).

Hátránya csak az, hogy hosszabb az eljárás ideje, és meg kell tanulni a helyes használatát.

Elektromos készülék

Az elektromos borotva meglehetősen gyakori eszköz. Minden háztartási készülék-üzlet a borotvák széles választékát kínálja a fogyasztók számára, amelyek közül választhat. Kétségtelen, hogy ez az eszköz határozottan elfoglalta a piaci rést, de ez nem meglepő - számos tagadhatatlan előnye van:

 • A borotváláshoz nem szükséges víz vagy speciális kozmetikum;
 • Kizárt trauma a bőrön;
 • A kompakt méret és a könnyű súly lehetővé teszi, hogy a borotvát magával vigye, bárhová is megy;
 • A borotválás nagyon kevés időt vesz igénybe;
 • Hosszabb élettartam (1,5–3 év).

Adjunk azonban egy légyet a kenőcsbe - egy ilyen csodálatos eszköznek még mindig számos hibája van:

 • Ha elektromos borotvával borotválkozik, a bőr pórusai nem tisztulnak meg, ami azt jelenti, hogy komedonok, mitesszerek és pattanások jelenhetnek meg;
 • Az elektromos borotvák egyes modelljei a borotvák kézi tisztítását igénylik minden borotválkozás után, ami eltarthat egy ideig;
 • Az ilyen eszközök költsége nagyságrenddel magasabb, mint a szerszámgépek költsége;
 • Ha meghibásodás lép fel a mechanizmusban, szakszerű javításra van szükség; nehéz egyedül megjavítani egy ilyen borotvát;
 • Az erőmű üzem közben zajong. Ez bizonyos nehézségeket okozhat az eljárás lefolytatásában reggel, amikor a család többi tagja még alszik..
 • A készülék használatához és az akkumulátor feltöltéséhez elektromos csatlakozóra van szükség..

Melyiket válasszuk?

Az elektromos borotválkozó készülék kiválasztásakor vegye figyelembe a következő paramétereket:

 • Borotválkozási rendszer típusa. 2 darab van belőlük: hálós és rotációs. A háló működési elve hasonló a hajvágó működéséhez: a pengék rezegnek, felkapják a szőrszálakat és levágják őket. A pengék speciális hálóval vannak ellátva, így nem képesek megsérteni a bőrt. Ebben a hálóban lyukak vannak, így különböző hosszúságú szőrök vehetők fel. A hálós borotvák kiválóan alkalmasak a hosszú szőrszálak eltávolítására és az érzékeny bőr kezelésére. A rotor mechanizmusa több kör alakú késből áll, amelyek a fej belsejében forognak. Hosszú és rövid tarlóhoz egyaránt alkalmas.
 • A fejek száma és forgása. Minél több fej van az elektromos borotvában, és minél gyorsabban forognak, annál jobb lesz a borotválkozás. A hálós eszközöknek 1-4 fejük lehet, forgó - 2-3.
 • A "nedves" borotválkozás funkció jelenléte vagy hiánya. Ha zuhanyzás közben szeret borotválkozni, vannak speciális vízálló elektromos borotvák, amelyek akkumulátorral működnek. Egy ilyen erőmű feltöltéséhez csak be kell helyeznie egy speciális állványba. A pengéket folyó víz alatti öblítéssel tisztítják. Ha ez a funkció felesleges az Ön számára, vásároljon klasszikus eszközt a "száraz" borotválkozáshoz.
 • Akkumulátor vagy konnektor. Kétségtelen, hogy ha gyakran jár valahova, és fontos az Ön számára, hogy a borotva mindig kéznél legyen és üzemképes, akkor az Ön választása egy elektromos borotva, újratölthető akkumulátorral. Természetesen időnként fel kell tölteni, de ez megtehető az autóban, és ennek eredményeként többször is borotválkozhat, függetlenül attól, hogy van-e hálózati csatlakozó a közelben vagy sem. Az elemek különbözőek. A legolcsóbb fajta a nikkel-kadmium. Sokáig tart a töltés, de a töltés legfeljebb 40 percig tart. A nikkel-fém-hidrid egy kicsit tovább működik - körülbelül 70 percig. Lítium - a legdrágább, de egyben több "hosszú játék" - üzemidejük eléri a 2 órát.
 • További funkciók elérhetősége. Néhány modern elektromos borotva további opciókat tartalmaz, amelyeket a legtöbb férfi hasznosnak találhat. Az egyik egy trimmer. Szükséges azok számára, akiknek szakálluk és bajuszuk van. Ezenkívül a segítségével kissé korrigálhatja a fodrászatot, eltávolítva a felesleges szőrt a nyakon és levágva a templomokat..
 • Tisztító funkció. A száraz elektromos borotvát a mellékelt kefével tisztíthatja, míg a nedves borotvát folyó víz alatt öblítheti le. Az öntisztító képességű készülékek már a piacon vannak.
 • Bőr hidratáló funkció. Csak nedves borotválkozási eszközök között található. A kozmetikai termékeket egy speciális rekeszbe öntik, amelyet kis adagokban szállítanak, és a borotválkozási folyamat során hidratálja a bőrt.
 • Kijelző kijelző. Ha tisztában akar lenni azzal, hogy mire van szüksége a készülékének bármikor - töltéshez, tisztításhoz vagy késcseréhez - szerezzen be egy LCD borotvát. Ha nincs szüksége erre az összes ismeretre, vannak olyan készülékek, amelyek hagyományos akkumulátor töltöttségjelzővel rendelkeznek.

Mit tanácsoljunk egy tinédzsernek?

Az első borotválkozás fontos lépés. És emlékezni kell arra, hogy a borotva semmiképpen sem károsíthatja a tinédzser finom bőrét. Ezért érdemes előnyben részesíteni az eldobható gépeket vagy a kenhető szalaggal és 3-5 pengével ellátott, kivehető patronos gépeket. Az ilyen eszközök nem károsítják a bőrt és jól megbirkóznak a nem kívánt szőrrel..

Ami az elektromos borotvákat illeti, ez vitatott kérdés. Természetesen az elektromos borotvának számos előnye van, például kiküszöböli a bőr traumáját, gyorsan, tisztán és további kozmetikumok használata nélkül borotválkozik; azonban tinédzser számára nem alkalmas arra az egyszerű okra, hogy képesnek kell lennie a helyes használatra, és az is előfordulhat, hogy pattanások és pattanások jelenhetnek meg a pórusok elégtelen tisztítása miatt a borotválkozás során.

A szőrtelenítés eszközének kiválasztásakor a tinédzsernek figyelembe kell vennie a bőr összes jellemzőjét és az arcszőrzet növekedésének intenzitását, majd ki kell választania a lehetőségeket. Próbáljon ki néhányat, és döntse el az Ön számára legmegfelelőbbet..

Vélemények

A férfiak két táborra oszlanak: vannak, akik úgy gondolják, hogy a borotva tisztábban borotválkozik, hozzáférhetőbb és mozgékonyabb, míg mások az elektromos borotvát választják, mint kevésbé traumatikus és kényelmes borotválkozási eszközt. Nos, hány ember, annyi vélemény.

A borotvaborotvákat alacsony költségük, széleskörű elérhetőségük és tiszta borotválkozásuk kedvez. Az elektromos borotva vitathatatlan előnye, hogy képtelen vagy megvágni magad, és nincs szükség további pénzeszközök felhasználására (száraz borotválkozással).

A bőrön fellépő irritáció előfordulása a gyakori borotválkozás, vágások miatt - ezek a gépek negatív oldalai. Elektromos borotva nem használható mindenhol, különösen, ha nincs akkumulátora; a tiszta borotválkozáshoz képesnek kell lennie a helyes használatra - az ilyen "hátrányoknak" van elektromos borotvája.

Az, hogy mit válasszon, tisztán egyedi kérdés. Válaszolásához próbálkozzon különböző lehetőségekkel. A bőröd megmondja, hogy jól választott-e vagy sem.

Gép helyett: a népszerű elektromos borotvák előnyei és hátrányai

Az elektromos borotva nélkülözhetetlen eszköz minden olyan férfi arzenáljában, akinek fontos a megjelenése. A Yandex.Market és a KUPI.TUT.BY szolgáltatások segítségével összeállítottunk egy olyan modern modellt, amely nem hagy irritációt és vágást a bőrön.

Az egyik legnépszerűbb modell hálós borotválkozási rendszerrel. Pengével vágja le a sörtéket (ebben a modellben 3 van), acélhálók választják el egymástól, amelyek minden egyes hajat megragadnak, és ugyanakkor megvédik a bőrt a vágásoktól. A habborotvák érzékeny bőrű férfiak számára a legjobbak.

A Panasonic ES-SL41 száraz és nedves borotválkozásra alkalmas (motor fordulatszáma - 7600 1 / perc), NiMH akkumulátorokkal működik. A gyártó szerint a teljes töltés elegendő az akkumulátor 21 percének élettartamához.

A készülék további előnyei közé tartozik a trimmer és a vízálló tok jelenléte. A készülék szállítási terjedelme tartalmaz utazótáskát, tisztító kefét és töltőállványt.

A felhasználók szerint a borotva legfőbb előnye a biztonság, az ergonómia és a könnyű használat. A hátrányok közé tartozik a terjedelmes töltőállomás..

Egy másik népszerű modell rotációs borotválkozási rendszerrel. Ebben a sörtéket speciális borotvafejekben elhelyezett rezgőkésekkel borítják le (3 darab). Ennek a rendszernek az az előnye, hogy még az egyenetlenül megtermett tarlóval is megbirkózik, és biztosítja a legközelebbi borotválkozást..

Fotó: klub. dns-shop.ru

A Philips HQ 6927 száraz borotválkozásra alkalmas és akkumulátorral működik. A teljes töltés 30 percig tart, az újratöltési idő pedig körülbelül 8 óra. A készülékben nincs trimmer. A készülék szállítási terjedelme védőburkolatot és tisztító kefét tartalmaz.

A kényelmes kivitel, a csendes működés és a borotválkozás képessége, amikor a készüléket egy lemerült akkumulátorral rendelkező aljzathoz csatlakoztatják, a vásárlók szerint a készülék fő előnyei. A fő hátrányok a hosszú töltés és a trimmer nélkül.

Drágább és technikailag fejlettebb dupla penge borotva, amely mind az akkumulátorral, mind a hálózati feszültséggel működik.

A készülék mozgatható borotválkozó egységgel, trimmerrel van felszerelve, és NiMH akkumulátor egyetlen feltöltésével körülbelül 45 percig működik. A töltési idő körülbelül 60 perc. Ezenkívül a borotvához tartozik egy külön tisztító és töltő állomás, egy védőburkolat és egy ecset a kézi tisztításhoz..

A modell fő előnyei, a felhasználók magukban foglalják az öntisztító rendszerű állványt, valamint a borotválkozás után a bőrön jelentkező irritáció szinte teljes hiányát. A mínuszok között vannak a tisztító és töltő állomás drága patronjai.

Nedves és száraz rotációs borotva, amely Li-ion akkumulátorral és hálózati tápellátással működtethető mozgatható borotválkozó egységgel és három fejjel.

A készülék akkumulátorának élettartama 50 perc, az újratöltés körülbelül egy óra. Ezenkívül a borotva vízálló tokkal, trimmerrel és töltésjelzővel, borotvafejek cseréjével és eszközzárral van ellátva.

A modell másik "jellemzője" egy kivehető kefe az arc bőrének 32 ezer mozgó sörtével történő tisztítására, amely a borotvához van rögzítve és egy speciális krémmel együtt használható.

A készülék eszközében a felhasználók a kiváló minőségű borotválkozást, az ergonómikus kialakítást és a nagy csomagot veszik figyelembe. Hátránya elsősorban a készülék magas ára..

A legfelső ötlapos nedves és száraz borotva, vízálló testtel és trimmerrel, Li-ion akkumulátorral. Az akkumulátor élettartama egy teljes feltöltéssel 45 perc, a töltés körülbelül egy óra. Motor fordulatszáma - 14 000 ford / perc.

Ennek a borotvának az előnye egy speciális érzékelő jelenléte, amely méri a sörték sűrűségét és szabályozza a motor sebességét lágyabb vagy keményebb borotválkozáshoz. Ez megszabadítja a felhasználót a kézi konfigurálás szükségességétől - minden automatikusan történik.

Ennek a modellnek a másik jellemzője a szabadon álló tisztítóállomás, amely tovább tartja a pengék élességét. Ezenkívül a készülék kijelzővel van ellátva, amely információkat mutat a töltés állapotáról, a kések cseréjének szükségességéről vagy a tisztításról..

Az ergonómikus karosszéria, a kiváló minőségű borotválkozás és a szabadon álló tisztítóállomás a modell fő előnye a felhasználók szerint. A vevők még nem árultak el jelentős hátrányokat.

Ha hibát észlel a hír szövegében, válassza ki azt, és nyomja meg a Ctrl + Enter billentyűt

Elektromos borotva vagy gép? Érvek és ellenérvek

A természet tarlóval ruházta fel az embereket, és a borotválkozás szükségességét is. Egyes férfiaknál a sörték hangsúlyosabbak, másokban kevésbé észrevehetőek, egyeseknél a sörték gyorsabban nőnek, másokban lassabban. Ezért a következtetés: valaki minden nap borotválkozik, és valaki hetente egyszer. De most nem erről. Ennek eredményeként mindketten speciális borotválkozási termékek (gépi és elektromos borotva) használatához folyamodnak. Hogyan válasszuk ki a legjobb megoldást magunknak?

Gillette - nem jobb egy férfinak!

Az első borotválkozó eszköz a gép volt. Ez nem meglepő, mert a gép kialakítása sokkal egyszerűbb, mint az elektromos borotva. A modern gépek "atyja" King Gillett király, akinek neve a borotválkozó gépek szinonimájává vált. Találmánya a 19. század végére nyúlik vissza. Néhány éven belül a borotvát férfiak milliói használták szerte a világon. Gillett kampánya továbbra is a borotválkozási termékek piacvezetője..

A borotválkozó borotva előnyei:

 • Borotválkozóbb, mint az elektromos borotvák. Mi a tiszta borotválkozás? Először is, egy éles pengével ellátott gép jól eltávolítja a sörtéket "a gyökérnél", amire az elektromos borotvák nem képesek. Másodszor, a borotvával történő nedves borotválkozás jól megtisztítja a pórusokat, ezáltal a bőr egészséges és tiszta lesz..
 • A borotva és a pengék olcsók az elektromos borotvához képest. Az eldobható, még olcsóbb gépeknek is vannak előnyeik és hátrányaik..
 • Egyszerű használat

A borotválkozó gép hátrányai:

 • Közvetlenül érintkezik a bőrrel, ezért sérül.
 • Lehetséges vágások.
 • Gyakori borotválkozás esetén gyakran cserélnie kell a penge kazettáit, ami további költségekkel jár.
 • A borotváláshoz vízre van szükség, valamint további borotválkozási kiegészítőkre (borotvahab vagy gél, borotválkozás utáni krém)

Borotvák

Az első elektromos borotvát Jacob Shik amerikai ezredes fejlesztette ki. 1927-ben megalkotta az első száraz borotvát. Azóta sok vállalat versenyez termékeik sokmilliós vásárlóiért, és évente egyre több új és csúcstechnológiás modellt kínál a fogyasztóknak..

Az elektromos borotvák előnyei:

 • A borotváláshoz nincs szükség vízre.
 • A borotválás gyorsabb.
 • Mobil. A feltöltött elektromos borotva bárhol használható.
 • Megszünteti a vágásokat, kevésbé irritálja a bőrt.
 • Ritka pengék cseréje (hálóban másfél évente, forgóban 3 évente)

Az elektromos borotvák hátrányai:

 • Nem eléggé tisztítja a pórusokat, ami arcszennyeződéshez és pattanásokhoz vezethet.
 • A fűrészlapok fárasztó tisztítása (vannak olyan öntisztító elektromos borotvák, amelyek sokkal könnyebbé teszik a pengék tisztítását).
 • Magas ár.
 • A törés veszélye.
 • Zajt hoz létre

Az elektromos borotvákat két csoportra osztják: hálós és forgó.

A hálós elektromos borotva előnyei:

-kevésbé irritálja a bőrt, mivel a pengéket acélháló választja el a bőrtől, és nem érintkeznek vele közvetlenül, ez a borotválkozás kíméletesebb a bőrön
- alkalmas hosszú arcszőrzet borotválására

Negatív: Nem borotválja a tarlót elég rövid ideig

A rotációs borotva előnyei:

- jobban kezeli a rövid tarlót
- alkalmas napi borotválkozásra

Negatív: A pengék közvetlenül érintkeznek a bőrrel, irritációhoz vezetnek.

Meg kell jegyezni, hogy a rotációs elektromos borotvák alkalmasabbak a napi borotválkozásra, ha nem minden nap borotválkozik, akkor vásároljon egy hálós borotvát.

Természetesen mindenki maga dönti el, hogy mit borotváljon. Alternatív megoldásként két lehetőséget is használhat, kombinálva mindegyik előnyét. Például, ha siet, használhat gyors borotválkozási lehetőséget elektromos borotvával stb..

Borotva vagy gép - annál jobb a borotválkozás?

A férfiak alaposan megválasztják a borotválkozási eszközöket. Végül is sokunknak minden nap használnia kell őket. Az üzletekben számos borotválkozási lehetőség áll rendelkezésre a tarló eltávolítására otthon. A férfiak két táborba vannak osztva - vannak, akik inkább a száraz, biztonságos borotválkozást elektromos borotvával, mások cserélhető tartozékokkal rendelkező gépeket választanak. Hogy mi lesz kényelmesebb az Ön számára és megfelel-e a bőrének, azt csak empirikusan lehet meghatározni. Elmondok minden eszköz előnyeit és hátrányait.

Elektromos borotva - biztonságos és kényelmes

A modern elektromos borotvák a hálózatról működnek, valamint a beépített újratölthető elemek. A készülék hálós és forgatható. Az elsőben a borotválkozási mechanizmus a háló alá van rejtve, nem érintkezik közvetlenül a bőrrel, és nem irritálja azt. A forgókések tárcsásak, rögzítettek vagy úszók. A közvetlen bőrrel való érintkezés tisztábban borotválja a tarlót. Néhány forgó borotva eltávolíthatja a tarlót a nedves bőrről.

Az elektromos borotvákat elsősorban érzékeny bőrű férfiak választják, valamint azok, akik inkább időt spórolnak, és még a mezőn is ápoltak. A modern modellek beépített akkumulátorral rendelkeznek, így nem kell borotválkozni a konnektornál. Az eszközök ára 1000 rubel. Népszerű modellek - 3000-5000 rubel. A vásárlás előnye az öntisztító funkció, a töltöttségjelző, a templomok borotválására szolgáló integrált trimmer.

 • egyszerű használat még az első borotválkozáskor is;
 • biztonságos borotválkozást biztosít;
 • nem károsítja a bőrt;
 • a szőr eltávolítása után nem kell antiszeptikumokkal kezelni a bőrt;
 • nem szükséges víz, szappan vagy hab;
 • bárhol borotválkozhat, ha az akkumulátor fel van töltve;
 • a borotva karbantartása nem drága, rendszeresen cserélni kell a cserélhető elemeket (hálók, pengék);
 • hosszú élettartam.

Milyen hátrányai vannak a készüléknek:

 • a készülék nem nyújt tökéletesen közeli borotválkozást;
 • nem tisztítja a bőr pórusait, ami pattanásokat okozhat;
 • a sörtéktől való megszabadulás folyamata hosszabb ideig tart, mint egy gép használata;
 • egy hosszú út során nemcsak a készüléket, hanem a töltőt is magával kell vinnie.

Gép - tökéletes simaság

A borotválkozógép fogantyúból és kivehető kazettából áll, T alakú sziluettje van. Nedves borotválkozást alkalmaz habzó termék alkalmazásával. Egyrészt nem mindig kényelmes, másrészt higiénikusabb. A pengék károsítják a bőr felső rétegét és megnyitják a pórusokat, ezért antiszeptikummal kell kezelni a bőrt. A modern gépek lebegő fejjel akár 1000 rubelbe is kerülhetnek - egyáltalán nem drágák. De a pótkések állandó költségekkel járnak. Meg kell változtatni, mivel unalmassá válnak, általában havonta..

Mi a jó a gépben:

 • simább borotválkozást biztosít;
 • tisztítja a pórusokat, eltávolítja az elhalt sejteket;
 • alacsony ár;
 • a használat tartóssága.

A borotválkozó gép hátrányai:

 • a bőr károsodása nem zárható ki;
 • a cserélhető kazettákat alaposan meg kell mosni, hogy baktériumok ne növekedjenek rajtuk;
 • gyakran irritálja az érzékeny bőrt;
 • a cserélhető blokkok időnként drágábbak, mint maga a gép;
 • a nedves borotválás nem mindig kényelmes és megfizethető.

A gép nem sok helyet foglal el, de nyaralni indulva a bőröndjében helyet kell találnia a habnak és az ápolószereknek. Ha elfelejtette készülékét, a helyi üzletben mindig találhat olcsó eldobható gépet. Egyszerű kialakítású és durvább borotválkozást biztosít, de kényelmes egyszeri használatra.

Mit válasszon napi használatra - borotvát vagy gépet, csak rajtad múlik. Próbálja ki mindkettőt. Gazdaságosabb a géppel kezdeni, ha a bőr negatívan reagál - menjen egy kíméletesebb borotválkozáshoz. Ideális esetben mindkét eszköz legyen az arzenáljában. Ha rajongsz az elektromos borotvákért, de fontos interjú vagy első randevú előtt tökéletesen sima és tiszta bőrre van szükséged, akkor a pengék jól jönnek. De egy közúti utazás során, bármit is mondhat, kényelmesebb a gépet elvinni, különösen, ha szivargyújtóra csatlakoztatható.

Egyenes borotva - mint egy férfi

A modern, kényelmes és multifunkcionális eszközökkel a borotválás nem igényel sok időt. Az erősebb nem nem szereti megnyújtani az eljárást. És csak a férfiak egy része marad hű az őseszközhöz - az egyenes borotvához. Ma inkább egy kiváltságos eszköz, amelyet nemcsak esztétikára, hanem örömre is használnak. A pengék modern acélból készülnek a tökéletes szőrtelenítés és a bőrápolás érdekében, csak hogy megszokják az eszközt. A váz finom fából, szénszálból vagy kiváló minőségű műanyagból készül. Az ilyen borotva stílusos kiegészítő, drága ajándék, amelyet elkészíthet magának.

Az elektromos borotva kiválasztása: segítünk meghatározni a kritériumokat

Tartalomjegyzék

 • Forgó- és fóliaborotvák
 • Borotválkozó fejek és mozgékonyságuk
 • Nedves és száraz borotválkozás
 • Vezeték nélküli és zsinóros borotvák
 • Mellékletek és kiegészítők
 • Különféle üzemmódok vezérlése és kijelzése
 • Könnyű ellátás
 • Működési költség
 • Egészen egzotikus
 • következtetések

A borotválkozási módszer megválasztása nagyrészt ízlés kérdése. Miután mindenféle tematikus fórumot tanulmányozott, megbizonyosodhat arról, hogy az összes rendelkezésre álló módszernek megvannak a maga hívei: vannak, akik a cserélhető kazettás borotvákat, mások a klasszikus T alakú gépeket részesítik előnyben. Akár a veszélyes borotvák szerelmeseivel is találkozhat (bár sokkal gyakrabban megtalálhatja azokat, akik inkább a borotvát választják - veszélyes borotvák cserélhető pengékkel).

Először is az elektromos borotvák érdekelnek minket - beépítették a modern technológiák számos eredményét, és évről évre fejlődnek (ellentétben a fenti eszközökkel, amelyek között nagyon ritkán találhatunk alapvetően új technikai megoldást, amely méltó egy új szabadalomhoz). Hogyan válasszunk elektromos borotvát, és milyen paraméterekre kell először figyelni? Találjuk ki.

Forgó- és fóliaborotvák

Az egyik legfontosabb paraméter, amellyel az elektromos borotvákat fel lehet osztani, két alapvetően különböző rendszer, amelyeket hálónak és forgónak neveznek. Jelentésük és különbségük intuitív a névtől..

A modern rotációs borotvák több fejjel vannak ellátva, amelyek mindegyike egy lyukas tárcsa, amely alatt forgó pengék vannak. Általános vélemény, hogy a rotációs borotvák legfőbb előnye, hogy rövid tarlóval jól teljesítenek, és a fő hátrány az, hogy ezt gyakran bőrirritáció kíséri (különösen, ha érzékenynek bizonyul).

A hálós borotva pengéi nem forognak, hanem egyik oldalról a másikra rezegnek, és nem korongokkal, hanem hálóval vannak lezárva. Átlagosan ezek a borotvák jobban megfelelnek a hosszabb hajnak (ideértve a bajusz és szakáll borotválását is), és kevésbé irritálják az érzékeny bőrt.

Mint azonban gyakran előfordul, az "általános vélemény" nagyrészt a sok évvel ezelőtti mítoszok és a nagyon specifikus gyártók eszközeinek egyes tulajdonságaiból áll (és még egy nagyon specifikus árkategória is). Az igazság az, hogy jelenleg a csúcskategóriás rotációs borotvák megtanultak meglehetősen óvatosak lenni még az érzékeny bőr esetében is, a felső hálós borotvák pedig nem rosszabbul borotválják a tarlót, mint a forgók. Tehát inkább nem az alkalmazott technológiáról, hanem az egységek gyártásának minőségéről és a tervezési gondolkodás kifinomultságáról van szó..

A fólia és a rotációs borotvák között azonban továbbra is fennáll egy lényeges különbség, amely nem vezet tovább tovább - mert ez közvetlenül kapcsolódik a borotvafejek kialakításához. Ez a különbség a borotva (és ennek megfelelően a kéz) mozgásában van borotválkozás közben. A hálós borotva ugyanúgy borotválkozik, mint a borotva - hosszirányú mozgások a sörték növekedési irányával szemben.

Rotációs borotvával történő borotváláshoz egy ilyen séma abszolút nem optimális, a borotvafej körkörös mozdulatait alkalmazzák a bőrön, és a sörték növekedésének irányától függően a fej "forgásirányát" is meg kell változtatni.

Így azt mondhatjuk, hogy annak a személynek, aki korábban géppel borotválkozott, valamivel könnyebb elsajátítania a hálós borotvát..

Borotválkozó fejek és mozgékonyságuk

A szokásos forgóborotva 2-4 (átlagosan három) forgótárcsával rendelkezik, amelyek az arccal különböző szögben helyezkednek el. Az érintkezés pillanatában a bőr át van nyomva, ami biztosítja a szőrszálak legjobb érintkezését és behatolását a borotvába - a késekig. Maga a fej lehet rögzített vagy mozgatható (lebegő). A mobilitás a legjobb illeszkedést eredményezi, ezért javítja a borotválkozási teljesítményt. Előreláthatóan a lebegő borotvák drágábbak lesznek, mint a fix fejű társaik..

Gyakran a gyártók mozgatható tartót biztosítanak az egész borotválkozó egység számára, amelyen a fejek találhatók. Ennek köszönhetően a blokk eltéríthető különböző irányokban és síkokban. Úgy gondolják, hogy ez a megoldás pontosabb arckontúrt és kényelmesebb borotválkozást biztosít..

Nedves és száraz borotválkozás

A nedves vagy száraz borotva kiválasztása nemcsak személyes preferenciák kérdése, hanem a borotva használatának környezete is. Például a nedves borotválkozás nehéz lehet utazás vagy nyaralás közben..

A nedves borotválkozás hagyományosan vonzza azt a tényt, hogy a bőr párolódik és tovább tisztul a folyamat során. Ezenkívül a nedves borotválkozás során habokat és géleket alkalmaznak a további ellátás biztosítására. Előfordul, hogy azok az emberek, akik a folyamatos bőrirritáció miatt nem képesek borotválkozni száraz borotvával, tűrik a nedves borotválkozást géllel..

A nedves borotvákat általában könnyebb tisztítani: a maradék szőr eltávolításához a legtöbb esetben egyszerűen nyissa ki a borotvafejet és öblítse le folyó víz alatt.

A száraz borotválkozás tekintetében ez a módszer nemcsak könnyebb, de gazdaságosabb is (mivel nem igényel habot és géleket). A száraz borotva gondozása abból áll, hogy elemeit speciális kefével tisztítják.

Nyilvánvaló, hogy minden borotva, amely támogatja a nedves borotválkozást, támogatja a száraz borotválkozást is, így a választás valójában nagyon egyszerű: nedves borotválásra van-e szüksége vagy sem..

Vezeték nélküli és zsinóros borotvák

Az elektromos borotvákat normál elektromos csatlakozóaljzat vagy újratölthető akkumulátor táplálja. Ugyanakkor egyes újratölthető borotvák lehetővé teszik az elektromos hálózatról történő működtetést, míg mások kizárólag az akkumulátor újratöltésére használják a hálózatot (de nem teszik lehetővé azonnali borotválkozást lemerült borotvával, még akkor is, ha kéznél van konnektor).

Aligha szükséges részletesen elmagyarázni e lehetőségek előnyeit és hátrányait: ezek elég nyilvánvalóak. De nem lesz felesleges különféle árnyalatokat megemlíteni. Így például nem lesz felesleges figyelni az akkumulátor típusára. A nikkel-kadmium (NiCD) vagy a nikkel-fém-hidrid (NiMH) egyértelműen jelzi, hogy a borotva az alacsonyabb árkategóriába tartozik - minden következményével együtt. A lítium-ion (Li-Ion) éppen ellenkezőleg, azt jelzi, hogy legalább a gyártó nem spórolt az akkumulátoron. Ha az akkumulátor típusát egyáltalán nem említik sehol, akkor készüljön fel általában a legrosszabbra - vagyis az első lehetőségre.

Az újratölthető borotva kiválasztásakor nem lesz felesleges egy olyan paraméterről érdeklődni, mint az akkumulátor kapacitása, és kiszámolni, hogy ez hány felhasználásig fog tartani. Jó, ha a gyártó a dokumentációban feltünteti a teljes feltöltés idejét, valamint azt, hogy a teljesen lemerült akkumulátor töltésének megkezdése után hány perccel a borotva készen áll a teljes használatra: az a helyzet, amikor az akkumulátor lemerült, és sürgősen kell borotválkozni, sajnos, nem is olyan ritka. A kiváló minőségű borotvák segítségével az akkumulátor töltésének megkezdése után 5 percen belül borotválkozhat.

Mellékletek és kiegészítők

A felszerelés és a további opciók elérhetősége meghatározza, hogy a borotvája milyen képességekkel fog rendelkezni, és milyen kényelmes lesz használni. Soroljuk fel a modern borotvák által kínált legnépszerűbb lehetőségeket.

Sok borotva rendelkezik visszahúzható pengével vagy trimmerrel, amely lehetővé teszi a borotválkozás hosszának beállítását. A trimmerrel bajuszokat és szakállakat nyírhat, és formálhatja a szemöldökét. Gyakran a vágót különböző hosszúságú fogakkal ellátott műanyag fésűként hajtják végre, amelyek szabályozzák a szőrszálak és a vágókések közötti távolságot. Ez a kiegészítő a legolcsóbb, de rendesen elvégzi a dolgát..

Azok számára, akik gyakran borotválkoznak otthonról, a hajgyűjtő rekesz hasznos lehet, ami miatt nincs szükség a mosogató vagy a fürdő tisztítására minden borotválkozás után: a levágott szőrszálak nagy része egy speciális edénybe kerül, amelyet csak időnként kell kiüríteni..

A legtöbb modern borotva felszerelhető a bőr automatikus hidratálására szolgáló tartályokkal, valamint az automatikus tisztításhoz. Az elsőt, mint sejteni lehet, hidratáló oldattal vagy géllel töltik fel, amelyet borotválkozás közben automatikusan felvisznek a bőrre. A másodikat fertőtlenítő oldattal töltik fel, amelyet a borotva automatikus tisztításához használnak. Borotválkozás után az ilyen eszközt automatikusan megtisztítják, fertőtlenítik és szárítják. Teljesen természetes, hogy az ilyen borotvák drágábbak lesznek, mint egyszerűbb társaik, és további költségeket is igényelnek a speciális folyadékok vásárlásához. Ezenkívül az automatikus tisztító funkcióval ellátott borotvákat általában csak egy speciális "alapról" kell feltölteni, amelyet magával kell vinnie abban az esetben, ha utazás közben használja a borotvát..

Egy speciális utazótáska megkönnyíti a borotva tárolását és szállítását: egy ilyen kiegészítő megvédi a készüléket az ütésektől és a szennyeződésektől, és nagyon ajánlott azok számára, akik sokat utaznak és.

Különféle üzemmódok vezérlése és kijelzése

A modern borotvák többféle üzemmóddal rendelkezhetnek, vagy automatikusan meghatározzák a legmegfelelőbb módot. Így például a sörték sűrűségének meghatározására szolgáló érzékelő beállítja a fejek forgási sebességét, a kívánt borotválkozási módot választja a kezelendő arc területtől függően, és egy érzékelő, amely méri a kések forgási erejét, emlékeztet arra, hogy ideje tisztítani a borotvát a késekben eltömődött szőrszálaktól.

Az "Advanced" borotvák felszerelhetők LED érzékelőkkel vagy akár miniatűr kijelzőkkel is, amelyek információkat jelenítenek meg a töltés állapotáról, a tisztítás szükségességéről stb. Az ilyen modelleket megkülönböztetik magas költségük, de a legjobban megfelelnek a strébereknek és a legmodernebb technológiák rajongóinak.

Könnyű ellátás

Bár sok borotvát csak néhány használat után lehet megtisztítani, javasoljuk, hogy a borotvafejet minél gyakrabban tisztítsa meg, hogy ne csak javítsa a borotválkozás minőségét, hanem csökkentse a pengék kopását is. Ezért a borotva vásárlása előtt nem lesz felesleges megbizonyosodni arról, hogy az eszköz gondozásának folyamata nem okoz-e nehézségeket: a szőrszálak maradványait egy speciális ecsettel könnyen eltávolíthatjuk, és ha a borotva "mosható" jelöléssel rendelkezik, akkor a szennyeződések és a hajmaradványok eltávolíthatók, a borotvafejet a vízfolyás alá helyezve.

A fertőtlenítő oldattal ellátott speciális dokkolóállomások biztosítják a borotva automatikus gondozását: a felhasználónak csak az szükséges, hogy a fertőtlenítő oldatot időben kitöltse.

Működési költség

A borotvák többsége azt jelenti, hogy a borotvafejeket egy bizonyos idő után ki kell cserélni (erről általában a készülék használati útmutatójában olvashat). Fóliaborotvában a borotválkozófej átlagosan körülbelül 1,5 évig tart, forgóborotvában - legfeljebb 2 évig. Ezért nem lesz felesleges kérdezni a fejek cseréjének költségeit a vásárlás előtt (és nem utána). Az automatikus bőrnedvesítő vagy automatikus tisztító funkcióval ellátott borotvák speciális folyadékok vásárlását igénylik, ami szintén befolyásolja a napi használat költségeit..

Egészen egzotikus

A Braun egy fóliaborotva modelljét gyártja, ahol a borotvafej hűtőelemmel (Peltier) van felszerelve. Elméletileg ennek köszönhetően még kevésbé kell irritálnia a bőrt, de szakértőink érzései inkább a "vicces", mint a "finom" sorozatból származnak. A felső Braun hálós modellek kevésbé irritálják a bőrt - de ugyanakkor drágábbak is :)

A Philips hagyományosan rotációs technológiát alkalmaz, és vezeték nélküli töltést használ legújabb csúcskategóriás elektromos borotváiban. Stílusosnak és "drága-gazdagnak" tűnik, de a valóságban nem jelent különösebb előnyt. Ez az, hogy a vízálló tokot most még megbízhatóbbá lehet tenni, mert semmit sem kell csatlakoztatni hozzá.

következtetések

Ha a rotációs borotva és a fóliaborotva között választ, ne feledje, hogy a rotációs borotva rövid tarlóval valószínűleg jobban jár, de irritálhatja a bőrt. Ezek a borotvák nem alkalmasak érzékeny bőrűeknek és azoknak, akik félnek a vágásoktól. A fóliaborotva jobb puha bőr és hosszabb haj esetén (beleértve a szakáll és bajusz vágását).

 • A fóliaborotvák tisztasága modellenként változhat, de szinte mindig tartsa szem előtt, hogy a borotvált szőrszálak felaprózódnak és az arcához tapadnak. De a fóliaborotva szinte mindig kompaktabb és könnyebben használható..
 • Ha a választást rotációs borotvánál leállítják, akkor meg kell kérdeznie a borotvafejek számát (az esetek többségében három is elég lesz), és (ha nincs pénzmegtakarítási cél), meg kell győződnie arról is, hogy ezek a fejek mozgathatóak-e (vagyis képesek-e az arc kontúrjához igazodni borotválkozási idő).
 • Attól függően, hogy hol és hogyan kívánja használni a borotvát, el kell döntenie a preferált borotválkozás típusáról: a nedves borotválkozás jobb otthoni körülmények között, míg a száraz borotválkozás (gélek használata nélkül) szinte bárhol elérhető.
 • A plug-in borotva és a vezeték nélküli borotva közötti választásnál azt is figyelembe kell venni, hogy a borotvát utazáshoz vagy üzleti útra használják-e. Az újratölthető borotva kiválasztásakor feltétlenül kérdezzen rá az akkumulátor kapacitására és típusára (a különböző akkumulátorok saját jellemzőkkel rendelkeznek).
 • A speciális mellékletek és kiegészítők jelenléte nemcsak a borotva képességeit bővíti, hanem jelentősen leegyszerűsítheti a készülék gondozásának folyamatát is. Igaz, a kiegészítő opciók mindegyike befolyásolja a készülék árát..
 • Speciális jelzők vagy kijelző jelenléte lehetővé teszi az akkumulátor töltöttségi állapotának egyszerű meghatározását, és egyéb releváns információk beszerzését az eszköz aktuális állapotáról.
 • Minél gyakrabban használják a borotvát, annál fontosabb az egyszerű gondozás: ha lehetséges, jobb beszerezni egy folyóvíz alatt mosható borotvát, vagy akár egy borotvát automatikus tisztítási funkcióval.
 • A borotva árának kiválasztásakor nem lesz felesleges kideríteni a borotvafejek cseréjének költségeit, valamint a fogyóeszközöket (ha szükségesek a kiválasztott modellhez).

Nedves borotválás elektromos borotvával: előnyök és hátrányok, általános szabályok

Az erősebb nemek többsége inkább szakállnövekedés helyett inkább eltávolítja a tarlót az arcon. Mindenki a maga borotválkozási módját választja. Ha idővel a bőr irritációja, valamint a benőtt szőrszálak jelennek meg, a módszer megváltoztatása javasolt. Sokan kedvelik a nedves borotválást elektromos borotvával, amely sima epidermiszet biztosít. Ilyen esetekben ajánlott speciális elektromos borotvaborotvákat és speciális kozmetikai termékeket használni a dermis ápolásához..

Ami?

Az elektromos borotvával történő nedves borotválkozás a tarló eltávolítását jelenti, különféle termékek felhasználásával, amelyek hidratáló hatásúak, javítják a penge csúszását és csökkentik a gyulladást. Erre a célra habokat, géleket és speciális krémeket használnak..

Ez a hajborotválási módszer nagyon népszerű, korábban a sörtéket eldobható vagy újrafelhasználható gépekkel távolították el.

A borotvák úszó fejjel vannak ellátva a maximális epidermális tisztaság érdekében.

A nedves borotválkozási lehetőségeket kínáló modern borotvák könnyen megtalálhatók az eladóban. Ennek a módszernek az előnyei közé tartozik az irritáció hiánya és a maximális kényelem a tarló eltávolításakor. Elektromos borotvával együtt használhatja a habot úgy, hogy egy speciális tartályba öntötte és a dermiszig táplálja.

Igény van vízálló elektromos borotvákra is, amelyek nedves helyeken, például zuhany alatt használhatók..

Fontos azonban figyelembe venni, hogy a nedvességgel való tartós érintkezés esetén az eset nyomásmentesen járhat.

A nedves borotválkozáshoz tervezett elektromos borotva nemcsak az irritációt, hanem a benőtt hajszálakat is csökkenti. A külön habrész egyszerűsíti és felgyorsítja a folyamatot. Az ilyen eszközökhöz hidratáló kondicionálókat használnak, kozmetikai üzletekben megvásárolhatók..

A modern borotválkozó eszközök képernyővel vannak felszerelve, amely párásítóval ellenőrzi a patron töltöttségi szintjét. Nedves borotválkozáshoz ajánlott lineáris vagy digitális motorral felszerelt gépeket használni.

Az eljárás elvégezhető egy univerzális elektromos borotvával is az egyszerű száraz borotválás érdekében.

Ezekben a gépekben nincs csillapító rekesz és kijelző..

Rotációs borotvák is használhatók a tarló eltávolítására vízzel és habbal, de vízállónak kell lenniük. Ilyen esetekben az arcot géllel vagy habbal borítják, majd a szokásos módon borotválják..

A száraz és nedves borotválás közötti fő különbség az, hogy a második lehetőség hidratáló krémek használatát foglalja magában. Fontos megérteni a tarlóeltávolítás ezen módszerének előnyeit és hátrányait..

Előnyök és hátrányok

A nedves borotválkozási eszközök magukban foglalják a vízhasználat képességét. Ez az egyetlen különbség az elektromos száraz borotválkozó gépektől..

Eladó olyan modellek is, amelyek ötvözik a száraz és a nedves módszerek lehetőségeit. Ezek a gépek visszahúzható trimmerrel és lebegő fejekkel vannak felszerelve, egy további tartállyal a klímaberendezés feltöltéséhez, amely biztosítja a pengék sima mozgását. Ebben a sorozatban az elektromos borotváknak vannak előnyeik és hátrányaik..

A nedves borotválás fő előnye a sokoldalúság. A sörték a zuhany alatt eltávolíthatók anélkül, hogy a gép nedvességkárosodna. A nedves borotválás gyors és hatékony, lehetővé teszi a maradék hajszál megszüntetését folyó víz alatt.

A borotválkozás során használhat géleket és más termékeket, amelyek hidratálhatják a bőrt. Minimálisra csökkentik az epidermisz károsodását. Nedvesen a sörték megpuhulnak és kiegyenesednek. Ez nagyban leegyszerűsíti a haj borotválkozásának eljárását..

Az ilyen típusú borotvák akkumulátorról működnek, ami tagadja az áramütés valószínűségét. Testükön nincsenek olyan fém elemek, amelyeket idővel a nedvesség károsíthat. A pluszok közé tartozik a gép könnyű karbantartása, csak a szokásos vízöblítésre szorítkozhat.

A borotválkozási módszer hátránya, hogy megérinti a dermis felső rétegét, ami irritációt vált ki. A száraz borotválás biztonságosabb. Ez annak a ténynek köszönhető, hogy a pengék el vannak rejtve a fej belsejében, és nem érintkeznek az epidermiszszel..

De a modern elektromos borotvák gyártói innovatív technológiákat próbálnak bevezetni, amelyek javítják a borotválkozás minőségét és biztonságosabbá teszik a folyamatot..

Kétféle eszköz közül lehet választani: forgó és oszcilláló. A forgórendszer esetében a kések különböző hosszúságú szőrszálakat vágnak. Az oszcilláló eszközök pengékkel vannak ellátva, amelyeket a héj hálóval választ el, és ezzel kizárják a vágások lehetőségét.

Mindkét típus használható nedves borotválkozásra.

szabályok

A nedves borotválást néhány lépésben végezzük.

 1. A tarló és a bőr lágyulása. Fél percig nedves törülközőt alkalmaznak az arcra..
 2. Hidratáló krémet ecsettel, egyenletesen elosztva a sörték felett.
 3. Közvetlen szőrtelenítés géppel. A borotvát felülről lefelé kell irányítani a haj növekedésének irányában. Először az arcokat borotválják, majd a nehezen hozzáférhető helyeket. Ha bizonyos területeken a hajszálat nem akarja eltávolítani, akkor vezesse a gépet különböző szögekben (nem feltétlenül a növekedési vonal mentén - ellenkezhet is). Kerülni kell a borotva túlzott nyomását, mivel fennáll a bőrvágások veszélye. Ha marad még tarló, és nincs rajta hidratáló krém, alkalmazza újra a borotválkozási teljesítmény javítása érdekében.
 4. Mosás hideg vízzel.
 5. Ha vágások vannak az arcon, sztriptízissel kezelje őket.
 6. Ismételt mosás és törölközőszárítás.
 7. Borotválkozás utáni krém.

Ha vakondok vannak az arcán, javasoljuk egy úszó borotva használatát.

A legjobb borotválkozási mód: gép vagy elektromos borotva?

1904. november 15-én King Camp Gillette amerikai feltaláló szabadalmaztatta a cserélhető pengékkel ellátott borotvát. Nem igényelt állandó forgatást, a régi pengék egyszerűen cserélhetők újakra. Az első évben a feltalálónak 51 borotvát és 168 pengét sikerült eladni, és 1917-re az eladások meghaladták az 1 millió borotvát és a 120 millió pengét..

Melyik borotválja jobban - gép vagy borotva?

Simán borotválja az arcát mind a hagyományos, mind az elektromos borotvákkal. Ezért a borotva vagy az elektromos borotva használata inkább ízlés és szokás kérdése, nem pedig a borotválkozás jobb módjának megtalálása. Minden attól függ, hogy az ember melyik borotválást részesíti előnyben - nedves vagy száraz. Bár a népszerű fővárosi fodrászat, Alexander Dronov operatív vezérigazgatója és marketing osztályának vezetője szerint mégis jobb, ha minden növényzetet simán eltávolítanak a bőrről egy géppel. „Az elektromos borotva vágást végez a hajszál végén, ami negatív hatással lehet maga a haj egészségére. Ezért jobb a T-rúddal történő borotválás. Ez a borotválkozási módszer elősegíti a hajréteg és a bőr megújulását is, az epidermisz megtisztul és megújul "- magyarázza Dronov.

Kevésbé irritálja a bőrt?

Az elektromos borotvák borotválásához nem szükséges víz vagy hab, elektromos borotvával gyorsabban borotválkoznak. De az ilyen borotválkozás bőrszennyezéshez vezethet. A bőr pórusai eltömődnek és pattanások jelenhetnek meg.

A borotválkozáshoz szükséges gél, hab vagy olaj kiválasztásakor fontos figyelembe venni az arc bőrének típusát és állapotát, mert a nem megfelelő termék irritációt és gyulladást is okozhat, eltömítheti a pórusokat.

Minél nagyobb a kockázata annak, hogy elvágja magát?

Az elektromos borotva helyes használata megakadályozza a vágásokat. Szinte lehetetlen károsítani a bőrt ilyen eszközzel, ezért az irritáció és a sérülés kockázata nulla. És a gép, jóllehet jól eltávolítja a tarlót, megtisztítja a pórusokat és tisztábbá teszi az arc bőrét, mégis megsérti az éles penge bőrrel való közvetlen érintkezése miatt. "Az a kockázat, hogy jobban vágja magát a géppel" - mondja Dronov. A szakember azonban azt tanácsolja, ne felejtsük el, hogy az emberi tényezőt is figyelembe kell venni, a borotva is megkarcolódhat, kissé lecsaphatja a hajat stb..

Érdemes elektromos borotvát vásárolni és használni

A férfiak, tekintet nélkül a divatra és egyéb okokra, mindig arra törekedtek, hogy lehetőséget kapjanak a sima borotválkozásra. A különféle borotválkozó eszközök - gépek, borotvák, borotvák - modern piaca lehetőséget nyújt számukra, hogy kiválasszák maguknak az ideális lehetőséget.

Van azonban egy olyan vélemény, hogy csak a borotva vagy a régi veszélyes borotvák használatával végzett a priori traumatikus borotválkozás tiszta és sima. Ez igaz? Érdemes bízni a modern elektromos borotvákban, vagy jobb a régimódi higiéniát végezni??

Miről szól

Az elektromos borotvák az egyik legfontosabb találmány a férfiak számára. Ezek az eszközök időnként egyszerűsítik a borotválkozási folyamatot. Az "egyszerűsítés" alatt itt a víz és bármely más "segédeszköz" teljes hiányát értjük. Elektromos készülék használatával borotválkozhat akár otthonon kívül is.

Az üzletekben jelenleg sokféle ilyen eszköz található. Konfigurációban, méretben és képességekben különböznek egymástól. Mindenféle forgó, más gépszámmal. Mindenki választhat valamit a maga számára, alkalmas egyénileg - napi használatra, szakálljavításra stb..

Az ilyen újítás jelenléte ellenére azonban az üzletekben rengeteg gép található - régi típusú, újszerű, eldobható és egyéb gépek. És a gépek továbbra is keresettek, bár működési folyamatban vannak, és valamivel többe kerülnek, mint idősebb elektromos testvérük.

Akkor mi a probléma? Miért választják a férfiak továbbra is a traumaborotvákat, ha egy modern és biztonságos eszköz már régóta piacon van?

Érdemes-e elektromos borotvát használni és egyáltalán megvásárolni?

A használat előnyei

A régimódi gépeket kedvelő férfiak aránya ellenére az elektromos borotvák vásárlásának és használatának aránya továbbra is magas. Természetesen nem csak az a lényeg, hogy az elektromos készülék divatosabb és modernebb. Ami a személyes higiéniát illeti, a divat az utolsó dolog, amin az ember gondolkodik..

Az elektromos készüléknek számos előnye van, amelyek megnyerik a fogyasztókat, és arra kényszerítik őket, hogy a piac újszerűsége mellett döntsenek..

Tehát, az elektromos borotva előnyei:

 • Biztonság. A modern eszköz használata garantálja az arc sérüléseinek hiányát. A gép használata során mindig fennáll annak a veszélye, hogy néhány karcolás és vágás keletkezik. Elektromos borotvával ilyen probléma nem merül fel - készüléke lehetővé teszi, hogy a pengék csak szőrszálakat vágjanak le finoman. A borotválkozás során a gép levágja a bőr felső rétegét a hajjal együtt, ezért az eljárás után irritáció és viszketés érezhető, amelyet különféle speciális eszközökkel távolítanak el. Elektromos készülék használata esetén ez nem történik meg..
 • Borotválkozási sebesség. A borotvaborotválás sokáig tart. A pontos ábrát nem lehet megnevezni, mert függ a pengék élességétől, valamint az ügyességtől és a hozzáértéstől. A tarló eltávolításához néha többször kell borotválkozni. Az elektromos borotva lehetővé teszi, hogy bármilyen területen gyorsan eltávolítson minden szőrt - legfeljebb 15 percet vesz igénybe. És ezek után nem is kell időt pazarolni a termékekkel való kezelésre és az arcmosásra! Ez jelentős időt takarít meg üzleti és családi emberek számára.
 • Tömörség. Az elektromos borotvák meglehetősen könnyű eszközök, amelyek nem sok helyet foglalnak el a táskákban vagy akár a zsebében, ezért nagyon kényelmes magával vinni őket különféle utazásokra. Meg kell találnia a helyet maga az eszköz és a töltő számára. A szokásos géphez utazáshoz borotvahabra, speciális krémre van szükség a viszketés enyhítésére és néhány pengével.
 • Kényelem. Semmi pazarlás a borotvahabra vagy a viszketés csillapítóira. Sőt, nem is kell víz! Csak elektromos borotvára van szüksége. Ez időt és energiát takarít meg.
 • Pénzt spórolni. Magáért a készülékért tisztességes összeget kell fizetnie, de annak ilyen vagy olyan használata olcsóbb lesz, mint egy gép használata. Ennek egyszerű magyarázata van - nem kell gyakran új pengét vásárolni.

Mínuszok

De természetesen a kép valójában nem is annyira utópisztikus. Az elektromos borotvák előnyeivel együtt vannak olyan hátrányok is, amelyek miatt néhány férfi régimódi borotvát választ..

 • Tiszta borotválkozás és a lehetséges bőrproblémák. Akárhogy is, a borotva nem borotválkozik olyan tisztán, mint a borotva. Ennek oka a kíméletesebb eljárás kezdeti beállítása. Azt is el kell mondani arról a tényről, hogy elektromos borotva használatakor a pórusok eltömődnek, ami pattanásokhoz vezethet. Először viszketést és irritációt fog érezni, amelyhez a bőr pár hét vagy egy hónap után hozzászokik..
 • Működés közben zaj. A borotvák nem okoznak nagy zajt, ugyanakkor monoton hangot adnak ki, amelyet nem lehet beállítani vagy eltávolítani. Különösen az ingerlékeny embereknek nem biztos, hogy tetszik..
 • Az önjavítás lehetetlensége. Ha a borotva mechanizmusa nem működik, ritkán sikerül saját maga kijavítani. Gyakran jobb, ha nem is próbálkozunk, különben a készülék "megszakadhat". Ki kell választanunk a szakmai javításokért. Törés különböző okokból következhet be - leesés, a pengék eltömődése. Egyes modellek barkácsolást igényelnek, kézi javítást igényelnek, és ha nem készítik el, akkor elromlanak..
 • A töltés szükségessége. A borotvákat az akkumulátor táplálja. Az új készülékek töltése meglehetősen hosszú időt vesz igénybe, ezeket éjszakára kell hagynia a reggeli borotválkozáshoz. Az újratöltés nem vezet magas elektromos költségekhez, de a lényeg más. Néha előfordul, hogy az eszközöket a legmegfelelőbb pillanatban merítik le. A gépeknél ez nem történik meg - munkájuk a borotva kezétől függ.
 • Ár. Az elektromos borotvával járó pénzügyi költségek legyenek kisebbek működése során, maga a készülék árán több gépet és cserélhető pengét vásárolhat nekik.

Kimenet

Tehát az elektromos borotva jó lehetőség egy modern ember számára, aki értékeli az idejét és energiáját. Hiányosságok megléte ellenére a felhasználók gyakrabban elégedettek eszközeikkel.

Fontos Tudni A Maszkok Haj

Miért vakargatja a gyermek a fejét, ha tiszta és nincs tetű, mit kell tennie a szülőknek?

Amikor a gyermek feje viszket, csak néhány szülő figyel rá. A viszketés a piszkos hajnak tulajdonítható, és az óvodás a fürdőszobába megy, de még a zuhany után is fennáll a probléma.

Hogyan készítsünk fürtöket egy négyzetre: frizuraötletek + 151 fotó

A "Kare" egy érdekes, változatos és sokoldalú fodrász. Göndör formában különösen jól néz ki - terjedelmes, stílusos, ünnepélyes és rendkívüli.