Legfontosabb / Kiegészítők

Miért igazodik ki a göndör haj az életkor előrehaladtával, hogyan lehet visszanyerni a göndörséget?

Kiegészítők

Valahogy visszaadhatja a régi fürtöket, amelyek gyermekkorban és serdülőkorban voltak?

Nem igaz! Osztálytársam göndör, barátom édesanyjának pedig göndör a haja, bár már jóval 70 felett van.

Lehet, hogy kémiai munkát végzett fürtökért? Aztán igen, mondd el a fürtöknek: "Viszlát!"

Osztálytársamnak göndör haja volt, bolondot csinált a kémiából (olyan akart lenni, mint mindenki más), és a haj teljesen egyenes lett. ((

Nem minden göndör embernek egyenesedik a haja a korral. Inkább a hullámos hajúaknál van ilyen hajlam. És a kemény kos fürtök nem mennek sehova. Valószínűleg megváltozott a hormonális háttered, ezért megváltozott a haj szerkezete, a haj rendkívül érzékeny erre, azt tanácsolom, hogy a probléma mérlegelésének oldaláról közelítsd meg a probléma megoldását.

A göndör haj helyreállítása és gondozása

Utolsó frissítés: 02.06.

Dermatovenerológus, trichológus, az orvostudomány kandidátusa,
a "Trichológusok Országos Társasága" Egyesület tagja

Az ókori Görögországban és az ókori Oroszországban olyan legendák éltek, amelyek szerint a nők haja az isteni érintés következtében hullámosodni kezd. A göndör hajú embereket vidámnak, szellemesnek és optimistának tartották, a jó változás jeleinek nevezték őket. A göndör hajú szépségeket a költők és a prózai írók különösen nagyra értékelték, mindenkor odákban és ságákban énekelték őket.

A gyönyörű legendák ellenére a göndör haj tulajdonosai erőszakkal kiegyenesítik fürtjeiket fürtök, vasalók, mágikus spray-k és szépségszalonokban alkalmazott eljárások segítségével. A haj szerkezetére gyakorolt ​​hatás nem marad észrevétlen: a hajhagymák elvékonyodnak, a haj kihull.

Kívánjuk, hogy jobban értékelje értékes szépségét, amelyet a bolygó legtöbb lakója megirigyel, és megfelelően gondoskodjon a göndör zárakról, hogy megőrizzék fényüket és erejüket, mint a csodák reklámjaiban..

Miért göndörödik a haj??

A tengely felépítése közvetlenül függ a szőrtüsző alakjától: kerek gyökér - egyenes haj, hajlított ovális gyökér - göndör haj. Ez utóbbi porózus szerkezettel rendelkezik, és erősebben "illeszkedik" a fejbőrbe.

A tüsző hajlításának mértékétől függően kétféle göndör haj létezik:

 1. Göndör. A gyökér kissé ívelt, mint a zárójel a mondatban -). A haj hullámos és viszonylag puha. Idővel a gyakori hajvágás után a hullámos haj göndörsé válhat.
 2. Göndör. A gyökér ívelt, S betű alakú. Sok göndör, a haj durva és nagyon hullámos.

A tudósok a mai napig nem tudták megállapítani az okát, amiért a szőrtüsző megváltoztatja az alakját. De az biztos, hogy a göndör haj öröklődik, és gyakran a fajtól függ..

Ha a hajad élete nagy részében egyenes volt, majd hirtelen göndörödni kezdett, ennek oka valószínűleg hormonális rendellenesség volt (például terhesség után) vagy az éghajlat radikális változása (például nedvesebb helyre költözés).

Göndör hajápolás

A göndör haj természetesen a leglázadóbb. Nem adják jól magukat egy fésűnek, nehezen moshatók, nem barátságosak a hajformázó termékekkel, az ilyen haj gondozása különös figyelmet igényel. Ez annak a ténynek köszönhető, hogy a hajat védő keratin pikkelyek hámlani kezdenek és kissé kinyílnak a kanyaroknál. A nedvesség gyorsabban hagyja el a rudat, a szennyeződés gyorsan a védőhéj alatt van. Ezért a göndör haj szárazabb és vékonyabb, mint az egyenes haj. Oldalról nézve a fején lévő "rendetlenség" fényűzőnek tűnik, de viselője nehezen viseli. A nedvesség hiánya és a rosszul leöblített haj a faggyú felhalmozódásához vezet: a maradék faggyú korpává válik. Felügyelet nélkül a haj hullani kezd, és a bőr fogékonnyá válik a fertőzésekre és a Malassezia gombák szaporodására, amelyek súlyos viszketést okoznak..

Ezért a göndör és göndör haj különleges gondozást igényel, amely elsősorban az intenzív hidratációval jár..

 1. Mosás után ne szárítsa meg a hajat, kissé nedvesen hagyva, és pamut törülközővel takarja le. A nedvesség alaposan telíti a hajat. A védőmérleg lezárásához a gyakorlat végén öblítse le a fürtöket hideg vízzel, és kenjen balzsamot a haj típusára, amely semlegesíti a lúg káros hatásait..
 2. Minél kevesebbet használjon hajszárítót és hajvasalót. Magas hőmérséklet hatására a göndör haj már legyengült keratin pikkelyei párolódnak és még jobban megemelkednek. A mikroszkóp alatt a haj úgy fog kinézni, mint egy régi, göcsörtös fa. Mikroszkóp nélkül feltűnő lesz az egészséges fény és a "petyhüdt" haj hiánya - lemennek, a fürtök ápolatlanok és túlzottan bolyhosak lesznek.
 3. Rendszeresen vágja le a haj végét. Győződjön meg róla, hogy professzionális fodrász dolgozik veled: szakterületük szakértője soha nem fogja felajánlani a haj kiegyenesítését és elvékonyodását. Ilyen fodrászra van szükség egy vizuális kötet létrehozásához, amellyel a göndör haj tulajdonosainak nincsenek problémáik..
 4. Próbáljon forró ollóval vágni, amelynek pengéi "lezárják" a haj végét, és megakadályozzák a nedvesség elpárolgását
 5. Használjon speciális termékeket (samponokat és balzsamokat), amelyeket száraz és göndör hajra terveztek. Nagyon könnyű szerkezetűek és kevés lúgot tartalmaznak, amelyet rosszul mosnak ki a fürtökből. Például az Alerana Kit többféle olajat tartalmaz, amelyek extra védelmet nyújtanak a hajnak, és a nedvesség egyensúlyának helyreállításához lecitint tartalmaznak. Fontos, hogy a göndör haj ápoló termékeiben ne legyen szilikon - ilyen samponok használata után a haj ívelt jégcsapokká válik. A göndör haj további védelme érdekében használja a gyógyszertárban kapható tiszta olajokat: ha egy adag samponhoz pár csepp búzacsírát vagy jojoba-étert ad, akkor az egyes hajat vékony rétegben fedi le, és megakadályozza, hogy a szennyeződések a nyílt pikkelyek alatt besurranjanak..
 6. Válasszon ritka fogú, természetes anyagú vagy antisztatikus bevonattal ellátott fésűket. Különösen finoman, erő alkalmazása nélkül fésülje meg a hosszú göndör hajat. Tehát nem csak az egészségükkel foglalkozik, hanem a türelmét és az akaraterőjét is oktatja..
 7. Ne viseljen szintetikus sapkát vagy sálat. A szintetikus anyagok mínusz töltéssel rendelkeznek, a száraz haj pedig plusz. Amikor egymáshoz dörzsölik, ezek az anyagok mágnes hatását keltik. A fém megérintésekor még enyhe áramütést is érezhet.

A göndör haj a természet kincse és ajándéka, amelyhez nincs szükség további dekorációkra, például színváltozásokra és szokatlan frizurákra. Vigyázzon rájuk: ne egyenesítse ki őket, és büszke legyen minden fürtre. Megfelelő gondozás mellett fényűzően fognak kinézni öregségig, és nem okoznak gondot..

A pontos diagnózis érdekében forduljon szakemberhez.

Hová tűnnek a fürtök a szülés után??

Nem csak az egész életed felfordul a szülés után, a jelentések elmozdulnak és megváltozik a család felépítése (ráadásul valaki új kezdetben csak sikítozni kezd, majd ismerősen "te" -re hivatkozik és "anyának" hívja őket) hihetetlen metamorfózisok fordulnak elő a testtel. Némelyikkel - például a második helyett negyedik méretű mell megjelenésével vagy lapos hassal - valahogy kibírja. És az eltűnt libidóval vagy ott a hiányzó fürtökkel - dehogy.

Szülés után a fürtjeim kiegyenesedtek, mintha egyáltalán nem lennének ott. A szokásos gyűrűket és spirálokat valamilyen puha, hosszúkás huzal váltotta fel. A tükör minden alkalommal eszembe juttatta: „Nem csak most nem tartozol magadhoz, nem vagy többé önmagad. Lemondjon, és ne felejtsen el mosakodni. " Még mindig jó, ha az egyik idősebb rokon nem tréfálkozik: "Igen, a lányom minden szépséget elvett az anyjától.".

A haj még a terhesség alatt is változni kezd. Lorraine Massey stylist, a Curly Girl: The Handbook szerzője szerint az első hetekben meg tudja állapítani, hogy ügyfele terhes-e, ha észreveszi, hogyan változott a haja - vastagabbnak és teltebbnek tűnik..

Valójában a haj nő jobban a terhesség alatt, tíz százalékkal több hajat okoz a placenta, egy további szerv, amely hormonokat választ ki. Ezenkívül a szervezet sokkal több ösztradiolt, az ösztrogéncsaládból származó női nemi hormont kezd termelni. Az ösztradiol felelős a nőies megjelenésért: a mell fejlődéséért vagy a zsírnak a combokon történő lerakódásáért. Az ösztradiol növeli a kollagén és a víz tartalmát a bőrben és a hajban, így a bőr rugalmasabbá válik ebben az időszakban.

Ellentétben az állati szőrrel, amely képes leválni, a szőrtüszők életciklusa az emberekben nincs szinkronban: a különböző szőrök különböző növekedési fázisokban vannak. Az aktív növekedési fázist anagénnek nevezik, és több évig tart. Ezután a katagén több hétig tart: a haj leáll, és a tüsző elhagyja a bőr felszínét. Az életciklus vége telogén. A haj már nem nő, hanem több hónapig a tüszőben marad, majd kihull.

Az ösztradiol meghosszabbítja az anagén fázist: a haj, amelynek a természet minden törvényének megfelelően már régen ki kell esnie, tovább nő. Míg általában az ember fején lévő szőrszálak 80-90 százaléka anagén fázisban van, a terhesség alatt az ilyen szőrszálak akár 95 százaléka is lehet. Sajnos ez nem örökre szól: körülbelül három hónappal a szülés után, amikor az ösztrogén normalizálódik, minden mesterségesen meghosszabbított haj egyszerre esik ki.

Ne ijedjen meg - ez a dolgok szokásos menete, egyáltalán nem kopaszság. A trichológusok szerint a szülés után nyolc hónapon belüli hajhullás a szokásos. (Senki sem tudja, mi fog történni veled a következő terhesség alatt: több hajat veszíthetsz, vagy kevesebbet is veszíthetsz).

És mi van a fürtökkel? Miért még mindig kiegyenesednek??

A haj típusa genetikailag van meghatározva: a tüsző, amelyből a göndör haj születik, már alakja és helye tekintetében is különbözik a bőrben az egyenes haj tüszőjétől. És nem tehet róla. Ezért a szülés után nagy valószínűséggel csak a haj látható része változik..

Először is, az ösztradiol hatása miatt a haj vastagabbá válik, és saját súlya alatt kiegyenesedhet. Valószínűleg ezért göndör hajú lányok panaszkodnak, hogy a hajuk kiegyenesedik, miközben szintetikus női hormonokkal ellátott hormonális fogamzásgátlókat szed..

Másodszor, a csecsemők okból kifolyólag olyan rugalmasak és erősek: az anyjukból származó összes kollagént megeszik - egy fehérjét, amely a bőr és a csontok építőanyaga, és rugalmasságot biztosít, beleértve a fürtöket is.

Nehéz kérdés, hogy nagy mennyiségű húsleves és étrend-kiegészítők kollagénnel történő fogyasztásával lehet-e helyreállítani a kollagént. Ebből az alkalomból véget nem érő háborúk vannak az interneten, de nincs tudományos bizonyíték arra, hogy a tablettákból származó kollagén felváltaná a természetes kollagént..

És mindent meg lehet magyarázni, ha a világon nem lennének egyenes hajú nők, akiknek a szülés után elkezdett görbülni a haj. Hogy ez miért történik, még mindig rejtély. Valószínűleg még mindig volt egy szunnyadó göndörségük, amely hormonális változások hatására ébredt fel. Néha a fürtök még váratlanul jelennek meg: például néhány kemoterápia után rákban szenvedő ember azt tapasztalhatja, hogy göndör haja nőtt.

Ne felejtsük el, a szakértők azt mondják, hogy a fejünkre nőtt haj egyáltalán nem ugyanaz, mint tíz évvel ezelőtt. De hogyan lehet tetszés szerint megváltoztatni a hajhagymákat, lehetséges-e ilyen tablettát kitalálni - egyelőre senki sem tudja. Természetesen a kozmetikai vállalatok dollármilliókat fektettek ebbe a kutatásba..

A fürtjeim a szülés után körülbelül egy évvel, bár még szoptattam, mégis visszatértek. Mit kívánok neked is, ha szülés után hirtelen elveszíted a tiedet.

Szakértői kommentár

Vladislav Tkachev, az orvostudomány kandidátusa, bőrgyógyász, endokrinológus, a DSD de Luxe márka vezető trichológusa:

„A növekedési faktorok (beleértve a méhlepény, a citokinek, a peptidek által termelteket is) és a hormonok befolyásolják a haj állapotát, többek között az ösztrogének, a kortizol és más kortikoszteroidok, a progeszteron, a tesztoszteron és más androgének mellett a prolaktin és frakciói, a tirotrop hormon és pajzsmirigyhormonok, valamint a nemi hormonokat megkötő fehérjék.

Számuk a terhesség különböző szakaszaiban tízszeresére vagy annál nagyobbra nő. Jelentős hatást az immunviszonyok változása, a terhes nők fiziológiai immunszuppressziója határoz meg. Vagyis a neuroendokrin és immunfaktorok hatalmas komplexuma, amelyek mindegyike megváltoztatja a gének kifejeződését (vagyis egyeseket bekapcsol, másokat kikapcsol, és sokan felelősek a haj szerkezetéért és növekedéséért).

Ezek a változások lehetnek átmeneti és véglegesek is, amit előre megjósolni problémás. A szülés utáni változások körülbelül egy évig tartanak, és ha ezen időszak után a haj megőrzi "új" tulajdonságait, akkor valószínűleg tartós lesz (de a következő terhességgel megváltozhat) ".

Eltűnhetnek-e a fürtök fodrász után?

A lányomnak fürtjei vannak, őrületig szeretem őket. Azt mondták, hogy egy fodrász után a fürtök eltűnhetnek, ez így van??

Felhasználói megjegyzések

 • 1
 • 2

eltűntek Nikából a fodrász után.És nem jelentek meg újra.Ksyu még nem vágta le a haját..

Cheat super so beautiful no nem fog eltűnni, éppen ellenkezőleg, göndör lesz

nem, nővérem göndör hajjal született, most 34 éves, és még mindig vannak!

Nem hiszem, hogy a frizura hatással lesz, amire emlékszem, levágták a végeimet, és még jobban elkezdtek göndörödni

nem fog eltűnni, ha a haj göndör természetű, ez most örökké))) hűvös frizura)))

Ha az írógép alá vágja, akkor igen. És így, ha csak levágod, semmi sem fog történni velük.

Hogyan lehet a haja göndör

A fürtös hölgyeknek gyakorlatilag nincs szükségük hajcsavarókra és hajsütőkre. Maga a természet szokatlan stílust adott nekik. De előfordul, hogy a haj hirtelen megváltoztatja szerkezetét, és valamilyen ismeretlen okból egyenes lesz. Miért hagyta abba a haj göndörödését? Mit kell tenni az eredeti szálak visszaállításához, és milyen eszközök segítenek fenntartani a fürtök szépségét?

A fürtök jellemzői

De bármennyire is meglepőnek tűnik, a tudósok még nem tudták megmagyarázni, miért születnek egyesek göndören, mások miért nem. A jelenség leggyakoribb magyarázata a genetikai hajlam.

Ugyanakkor mikroszkóp alatt a göndör haj bemetszésének ovális, kissé lapított szakasza van, valamint hajlított hajhagymája és száraz száraz pikkelyei vannak. Ezért a hullámos haj rosszabbul szívja fel a nedvességet, gyorsabban veszíti el, és a legszeszélyesebb gondozása, több figyelmet igényel a tulajdonosoktól..

Minden haj 90% -ban egy speciális fehérjéből, a keratinból áll. A tartós curling elve a fehérjében lévő kötések megváltoztatásán alapul, ezért a haj megváltoztatja szerkezetét. A hatás erőssége szerint a perm a legagresszívebb, és jobban elrontja a hajat. Ezért a haj göndörítése károsabb, mint egy ideig kiegyenesíteni..

Miért változik a haj?

Előfordul, hogy a haj váratlanul elkezd görbülni, még azoknál is, akik mindig egyenes frizurát viseltek (lásd: A haj kiegyenesítése). Miért kezdett hirtelen göndörödni a haj, vagy éppen ellenkezőleg, elvesztette göndör hetyke megjelenését.

Többféle magyarázat lehet:

 1. Klímaváltozás. A meleg levegő és a magas páratartalom gyakran oda vezet, hogy a fürtök hullámossá válnak vagy kiegyenesednek.
 2. Diéta. Bizonyos mikroelemek hiánya vagy azok feleslege megváltoztatja a keratin összetételét. A pontos kép megalapozása érdekében jobb, ha étkezési naplót vezet, és tanácsért forduljon orvoshoz.
 3. Hormonális változások a testben. A terhesség, a pubertás, a menopauza a haj szerkezetének megváltozásához vezethet, egészen a legdrámaibbig: göndörből egyenesekké válhatnak, vagy fordítva.
 4. Bizonyos gyógyszerek szedése.
 5. Előfordul, hogy az oka annak, hogy a haj göndörödni kezdett (vagy hirtelen göndörségüket vesztették), az életkorral összefüggő változás: az évek során a szálak elvékonyodnak, őszülnek, és visszafordíthatatlanul megváltoztatják a szerkezetet.

Tudnod kellene! Ne feledje, hogy a gyakori festés megterheli a hajszálat: a színező pigmentek meglehetősen mélyen behatolnak és "terhelésük" alatt fokozatosan kiegyenesednek.

A hullámos stílus titkai

Hogyan lehet a haját göndöríteni, a hullámokat hosszabb ideig szépen hazudni? A modern ápolószerek, valamint a stylist trükkjei segítenek abban, hogy szálai ne csak vonzó-hullámosak legyenek, hanem belülről is gyógyítsák a tüszőket..

A következő technikák segítenek a gyönyörű fürtök göndörítésében:

 1. Öblítse le a haját a haj kiegyenesítésére szolgáló speciális samponokkal: ezek nem nehezítik le a szálakat, és emellett hidratálják is őket.
 2. Szárítania kell egy diffúzorral, amely megemeli a gyökereket, hangot ad nekik, és kissé meg is csavarja a szálakat.
 3. Előestéjén felveheti a kapcsolatot a stylisttal, hogy kissé megformázza a fürtöket: így eltávolítják a túlsúlyt, megkönnyítik a hangerőt, könnyebbé válik a fürtök göndörítése.
 4. Néha egy ilyen trükk segít: előző este a zsinórokat fonják, reggel pedig virágoznak és nedvesítik géllel vagy habbal, csak könnyedén fésülködnek ujjakkal vagy fésűk ritka fogakkal. Ez a frizura divatos, kissé alkalmi megjelenést kölcsönöz..

Divat tanácsok! Megszáríthatja a fejét, ha a haját a kezében tartja, majd enyhén megszorítja. A hatás fokozódik, ha egy kis erős vagy közepes tartású gélt viszünk fel a szálakra. És még egy trükk - ha apró és ritka szálakat nyom az öklébe, akkor a fürtök kisebbek. Ha azonnal elfog nagyokat, a fürtök hullámosak lesznek.

Curling termékek

A göndör hajon alapuló frizurák rajongói nem nélkülözhetik a speciális stílusú termékeket, amelyek költségeikben és jellemzőikben jelentősen eltérhetnek. Melyik márkák a legnépszerűbbek ma, és milyen hatást várhat el tőlük:

 1. Revlon Masters Curly. Szobrászati ​​göndör aktivátor - a marketingesek által forgalmazott módon. Meg kell szárított szálakra fésülni, egyenletes eloszlás céljából fésülni és fürtökre. Ez egy közepes tartású termék, amely nem ragasztja a hajat.
 2. Di Ricchioli. Professzionális gél a frizurák modellezésére, a fürtök megtartására a munkanap folyamán. A tenyérbe dörzsölve alkalmazzák, majd a fürtök mentén hajtják végre. Az utolsó lépés a fürtök formázása és a szálak szárítása hajszárítóval, magas hőmérsékleten..
 3. Davines Love Curl. Speciális mikrotápanyagokkal dúsított kondicionáló. A gyártók biztosítják, hogy a termék a frizurát terjedelmesebbé, a hajat rugalmasabbá és engedelmesebbé teszi.
 4. Estelle Ayre Hare Design. Ez a professzionális hajformázó gél rugalmasabbá teszi a fürtöket, és tetszés szerint formázhatja őket. Nagyon egyszerű felhordani: csak kenje meg a fürtöket, és 5 perc múlva kezdje el a frizurát.
 5. Zimberland Style Kerliner. A krém hajlókat hoz létre diffúzorral, és kizárólag nedves hajra alkalmazzák. Nagy plusz egy olyan védőfólia kialakulása, amely megtartja a nedvességet, nem engedi kiszáradni a fürtöket.

Kipróbálással és hibával megtudhatja, melyik eszköz működik a legjobban. De egy tapasztalt stylist, aki ismeri kliense hajának szerkezetét, mindig elmagyarázza, mi az oka annak, hogy a haj abbahagyta a hajgörbülést, és jó tanácsokat ad a minőségi termék kiválasztásához..

Elérhető szépség receptek

Ha a göndör haj hirtelen abbahagyta a göndörödést, és ez a felfedezés nem lett túl örömteli, érdemes otthoni SPA-eljárásokat fito maszkok segítségével kezdeni. Néhány növény a haj keratinhüvelyére hat, erősíti azt, és ez segít megőrizni a fürtöket..

A legnépszerűbb gyógynövények közül:

 1. Anya és mostohaanya.
 2. Orbáncfű.
 3. Tölgy kérge.
 4. Zöld tea (csak nagyon gyengén főzött).
 5. Gránátalma bőr.
 6. Főzőbanán.

A növények használata nagyon egyszerű: csak vegyen be 3 evőkanál száraz gyógynövényport (vagy zúzott gránátalma héját), öntsön rá forró vizet, hagyja 30 percig főzni. A húsleves szűrése után megdörzsölik vele a szálakat, megpróbálva mindegyiket gondosan, gyökerektől a végéig külön feldolgozni.

30 - 40 perc elteltével a maszkot meleg vízzel mossuk le. Az ajánlott eljárás 1-2 hét hetente. Mindazok véleménye szerint, akik gondoskodnak magukról ezeken az eljárásokon, a haj kellemesen göndörödik, ugyanakkor természetes erő, rugalmasság és fényesség visszatér hozzájuk..

Tudja, hogyan kell helyesen levágni a haját? A decimációs technológia előnyei.

Mivel a tölgyfakéregnek enyhe festő hatása is van, fel kell készülnie arra, hogy a haja fél tónussal sötétedik. A barna hajú nők és a barnák azonban további varázst adnak az árnyékhoz..

Összesít

Nyilvánvaló, hogy meglehetősen nehéz megváltoztatni a haj természetes szerkezetét, és ez nem is annyira szükséges. Sokkal fontosabb, hogy vigyázzon fürtjeire, ügyeljen arra, hogy az étrend változatos legyen, és a test ne tapasztaljon tápanyaghiányt. Megfelelő gondozás mellett a fürtöket minden bizonnyal gyönyörű ragyogással fogják megköszönni, és hajlékonyabbá válnak a napi ápoláshoz. Akár göndörítés, akár egyengetés.

Hogyan lehet visszanyerni a göndör hajat

Ha gyermekkorában te voltál a gyönyörű fürtök tulajdonosa, és később, felnőttként, nem szeretted őket, vagy valahogy megrongáltad őket, ha pillanatnyilag inkább egyenesek, mint göndörek, akkor ez különös gondossággal korrigálható, amelyet a ez a cikk.

Először meg kell értenie, hogy a haj sérült, és sok erőfeszítést és időt igényel a helyreállítása, de ha betartja az összes ajánlást, felgyorsíthatja ezt a folyamatot.

Kezdjük a göndör vagy hullámos haj egyszerű alapvető, de fontos dolgokkal..

Fésülés. A göndör hajat legfeljebb hetente kétszer ajánlatos fésülni. A hajat csak szárításkor és nedvesen kell fésülni. A fájdalommentesség érdekében ajánlott fésülni a hajat bármilyen speciális hajolajjal..

A hullámos vagy göndör hajú samponozás nagyobb gondot igényel, mint például az egyenes haj. Bármely sampon használható, de fontos, hogy megfeleljen a fejbőr típusának és szerkezetének.

Különleges sampont vásárolhat a hullámos hajra is, ezt a sampont bármely gyógyszertárban értékesítik. A hajat elsősorban a gyökereknél kell mosni, hogy a fürtök ne veszítsék el alakjukat.

Használhat nem hagyható ápolószereket, amelyek hosszú ideig megtartják a haj nedvességét, ami szükséges az ilyen hajhoz, mert sokkal szárazabb, mint például az egyenes haj. Ezek a termékek közé tartoznak a szérumok, olajok, folyadékok, spray-k és krémek. Hajápolási célú szaküzletekben is megvásárolhatók, de előtte forduljon szakemberhez..

Ezek voltak a göndör haj gondozásának alapvető követelményei, de azt is érdemes megjegyezni, hogy bizonyos dolgokat el kell kerülni vagy le kell állítani, mivel ezek a haj szerkezetére is hatással vannak. Ezek a következők:

 1. Feszültség. Kerülni kell a stresszes helyzeteket, mivel ez kihat a testre, és tükröződik a hajban és általában a megjelenésében.
 2. Töredezett végű. A hajat havonta egyszer le kell vágni, mivel a göndör haj száraz szerkezetű, hajlamos a ridegségre és a végén levágódni, ezért meg kell szabadulni ettől a felesleges tehertől.

Érdemes helyesen étkezni, valamint olyan ételeket fogyasztani, amelyek gazdag A-, E- és B-vitaminban tartalmaznak. Gyakrabban fogyasszon gyümölcsöt és zöldséget, és igyon napi vizet.

Meg kell védeni a haját az erős napsugárzástól vagy széltől, akár kalap viselésével, akár speciális, hagyható gélekkel vagy hajlakkokkal.

Ne hajlandó használni a hajszárítót, a hajsütő edényt és a vasalót, mivel ezek súlyosan megsebesítik a hajat, különösen a göndör hajat, mivel elveszítik alakjukat és gyengülnek.

Az összes ajánlás betartásával rövid idő után visszaadhatja gyönyörű fürtjeit, a legfontosabb az összes szabály betartása.

katasztrófából kiegyenesedett haj

Nekem is volt. terhesség alatt kiegyenesedtek, de a szalma állapotába, ami még a fodrászban is azt mondta, hogy nekem teljesen egyenes a hajam. valahol másfél-két gyerek ismét összegömbölyödött, mint korábban :)

Nekem is voltak fürtjeim. nem ugyanaz, mint az avatarodban. de egyébként is))
szinte teljesen kiegyenesedett a szülés után. és mivel a hajam önmagában vékony, az MHA sokkal rosszabbul nézett ki, mint korábban.
most már megszoktam. és a haj megint göndörödni kezd.
és az egyenes vagy enyhén göndör haj előnyeiből: sok lehetőség a hajvágáshoz és a hajformázáshoz. fürtökkel ebben az értelemben nehezebb. hát nekem úgy tűnik :)

ne idegeskedj. minden szépség veled van :)

Nagyon göndör hajam volt. a lánya születése után csak nagy, hullámos és csonka fürtök: ((((

maga csalódottan. Még mindig titu-t eszünk. nézzük meg, mi történik utána.
2. és 4. lánya.
Akarom a fürtjeimet. Az üzenetet a felhasználó 2007.10.27-én 01: 53-kor módosította

Hogyan lehet helyrehozni a sérült göndör hajat

A cikk társszerzője Ashley Adams. Ashley Adams engedéllyel rendelkező kozmetikus és fodrász Illinoisban. Kozmetológián végzett a John Amiko fodrásziskolában, amelyen 2016-ban végzett.

A cikkben felhasznált források száma: 21. Ezek listáját megtalálja az oldal alján.

Sajnos a hullámos haj hajlamos a károsodásra a stílus és az erőteljes termékek használata miatt. Ha a haj sérült, úgy tűnik, hogy lehetetlen helyreállítani a haj korábbi szépségét, de nem az. Ha haja száraz és töredezett, ne csüggedjen. Megfelelő gondozás mellett a haj helyreáll, fénylővé és pattogóvá válik..

Hajápolás otthon (maszkok, hámlasztás stb.) - áttekintés

A fürtök titka! Egészséges receptek minden hajtípushoz! 1. A megölt "szemetes" haj helyreállítása! 2. Hogyan lehet helyreállítani a göndörséget sérülés után 3. Recept a kiváló hajnövekedésért !! + a ropogós fürtök fő titka bolyhosodás nélkül!

1. sz. Történet (bemelegítéshez))))

Amikor már sok mindent kipróbáltál a hajadhoz, sőt, mintegy hasonlóan, megtalálod a szépség "receptjeit", még mindig szeretnél valami újat, valamit el akarsz kenni magadon, ráönteni stb. Megtaláltam az ideális hajnövesztő termékeimet (csalán és mustár), de eszembe jutott, hogy sokat hallottam a sör fejbőrre gyakorolt ​​csodálatos hatásáról!

Azt mondják, hogy a sör elősegíti a haj növekedését, erősíti a gyökereket, növeli a mennyiséget és egyesek számára megszabadul a korpától. Azt mondják, hogy mindez csak akkor érhető el, ha a sör házi sör, kiváló minőségű, és nem bolti üvegben. Nos, a házi sör nem volt az én lehetőségem, elmentem a boltba, és megvettem a helyi sörünket. Karacsajevszkij sörfőzdénk "Karacsajevszkei sörének" hívják. Nem féltem megvásárolni, mert a sörfőzdénkben dolgoztam, és tudom, hogy a legmagasabb minőségű alapanyagokat használják fel a gyártáshoz, és általában a sörünk is jó, bár nem iszom. Vettem egy pohár sört és hígítottam egy pohár meleg vízzel. mosás után samponnal és balzsammal öblítette le a haját.

Őszintén szólva nem mondhatok a növekedésről, mert nem sokáig csináltam, a hajam szaga finom maradt, de tetszett, hogy a haj hosszabb ideig tiszta maradt, és amikor megpördültem, a fürtök 3 napig maradtak, mint az első napon! A haj kemény volt, de a fény nem veszett el! Sajnos erről a kísérletről nincsenek fényképek. De ha mégis megteszem, mindenképpen hozzáfűzöm!

2. történet (az elhalt haj helyreállítása fehérítés után)

Itt van a hajam 2012 szeptemberében:

És itt vannak 2012 novemberében. Az elszíneződés és a festés után nem emlékszem, hányra, de emlékszem, hogy rövid idő alatt, körülbelül 2 hét alatt.

Igen, tudom, hátborzongatónak tűnt. Az első ugródeszka a gyógyulás útján a lenmagolaj volt (van felülvizsgálat), de történelmem legfontosabb állomása, a majonézes maszkot tartom! A majonézes tanfolyam kezdete előtt február - április:

2013 májusa óta felülvizsgáltam távozásomat, és a következő eljárásokra számítottam:

 • majonézes maszk (a kopott haj táplálására)
 • sóradír (fejbőr tisztítása)
 • mustár időről időre (a haj növekedésének gyökerein)
 • a haj öblítése csalán főzettel (a haj növekedéséhez és a gyökerek megerősítéséhez) (van felülvizsgálat)

Aztán heti 2-3 alkalommal megmostam a hajam, de minden alkalommal ezt a maszkot csináltam, és a többit váltogattam. Recept:

 • 2-3 evőkanál majonéz (Slobodát használok)
 • 1 evőkanál. kanál méz,
 • 1 evőkanál köményolaj,
 • 1 evőkanál. l homoktövis (de bármilyen olajat használhat),
 • tojássárgája

A keveréket mind a gyökerekre, mind a hosszúságra egy vagy két órán keresztül felvitték, majd néha sóradírt készítettem a fejbőrnek, mert a maszk olajos, így a pórusok nem tömődtek el. Ebben az időszakban a haj nagyon észrevehetően jobb lett és megnőtt, ami nem valami külön érdeme, hanem együttesen.

Íme az eredmény, május 16 - augusztus 16:

szeptember október

Van egy további recept a majonézes maszkra, csak ez már nem egészen majonézes, ugyanazok az összetevők és plusz egy másik kakaópor:

Ez egy recept arra az esetre, ha olyan termékeket tartalmazna, mint majonéz, kefir stb. hagyják savanyú tej szagukat. Eleinte nem volt szagom, de idővel megjelent, nem akartam dobni ezt a maszkot, mivel nagyon hatékony, és elkezdtem hozzáadni a kakaót az illatához, bár általában azt mondják, hogy a kakaópor is nagyon hasznos, nos, ez még jobb) ilyen maszk, a haj cukorkaszagú, karamellás, nagyon kellemes illatú.) A haj nagyon puha és nem szőrös

Ilyen siker után télire elhagytam ezeket a maszkokat, használt olajokat, bár egész évben olajat használtam, nyáron valamivel kevesebbet, de 2014 tavaszának beköszöntével a hideg időjárás után kissé kiszáradtak. És már megszokták a kókuszolajat. Ezért úgy döntöttem, hogy visszatérek a bizonyított ellátáshoz. 2 eljárás esetén a haj átalakult, ragyogott, ragyogott. Az egyetlen dolog, hogy nem adtam hozzá mézet, mert nem tettem)) Csak majonéz, sárgája és néhány evőkanál bármilyen olaj, egy vagy két órán keresztül

És nyáron frissen öblítettem csalánnal, majd áttértem a gyógyszertárra, de a hatás véleményem szerint ugyanaz - nőtt a haj!

Ezután egy medencébe öntem, és kissé hígítom vízzel, hogy ne legyen ilyen tömény húsleves, néhány percre oda merítem a fejem és megmasszírozom a fejbőrt, majd óvatosan leöblítem a haj hosszát, és balzsamot vagy maszkot kenek rá, anélkül, hogy hozzáérnék a fejbőrhöz! aztán óvatosan lemosom ezt a balzsamot is.Így ez a húsleves nem szárít sokáig. De ha lusta vagyok így bajlódni, zsályát adok a húsleveshez (a gyógyszertárból), és akkor nem félek, hogy a hajam kiszárad - a zsálya tökéletesen megpuhítja őket. Van még ennél is egyszerűbb lehetőség: öntsük a húslevest egy üvegbe egy spray-palackkal és szórjuk be a hajgyökerekre) íme az eredmény:

2013. május – 2014. január

3. sz. Történet (a göndörség visszatérése!)

A fent leírt történet után 2012 végén, amikor irreálisan elrontottam a hajamat (fekete színű lett). A színt természetesen nem azt kaptam, amit szerettem volna, de ez fele baj. A legjobban az zavart, hogy göndör hajam abbahagyta a göndörödést! Az első hónapokban csak kiborultak, mint egy seprű, és legalább egy hullám sem sejtette! Általában, amikor véleményt írok bármely termékről, olyan fotókat adok meg, ahol a hajam hajszárítóval szárított vagy vasalással kiegyenesedett, megértem, hogy káros, de szeretem.

De találtam 2013 júniusi képeket, ahol a hajat természetes módon szárították, és "kapkodtam"! Nem írom le, csak nézd meg magad:

a kiegyenesített haj jobban nézett ki! itt festettem, mert a szín szörnyű volt

és itt van egy fotó 2014 márciusáról, (majdnem 10 hónap telt el)

összehasonlítás:

Hogy van ez? van-e hatása? Szerintem igen!

Ez idő alatt sok olajat kipróbáltam: homoktövis, olíva, szőlőmag, őszibarack, jojoba, kömény, lenmag - mindegyik tetszett, illettek. A bojtorján és a görgő egyáltalán nem illett hozzám, nagyon megszárították a hajam, és a görgőt is nehéz volt lemosni.

De a fő olajok számomra a kókusz, a shea és az amla vaj voltak. A shea és a kókusz tökéletes volt nekem.!

A három olaj közül az első a "Baraka" cég kókuszolaja volt; 690 rubelért rendeltem a bank online áruházában - finomítatlanul. Nagyon gyorsan megolvadt, az alkalmazás megkönnyítése érdekében egy üveg hajfestékbe öntöttem egy heggyel, majd ezt az üveget egy bögre forró vízbe tettem, és pár perc alatt megolvadt. Nedves vagy száraz hajra kentem, hangulattól függően, de a hatás mindig egyformán jó volt! 2 órán át egész napig, vagy egy éjszakán át tartottam az olajat a hajamon. Nagyon könnyen lemosható volt. olaj után mindig balzsam, száraz haj balzsam nélkül bárhol)

így nézett utána a haj (vasalással kiegyenesedett)

Aztán ugyanabból a boltból rendeltem Amla olajat a "Khashmi" cégtől

A növekedés felgyorsítása érdekében megrendeltem. Az olaj színe olyan sötét sárga, zöld, sajátos illatú, annyira keleti, de nagyon tömény. Általában az amla por, és az "amla olaj" valójában ez az amla por bizonyos alapolajban, itt szezámolajat használnak, és a készítményben nincs kémia, ellentétben például ásványi olaj van jelen dabur olajból... Itt egy természetes termék! Először a teljes hosszúságra és a gyökerekre kentem, néhány órán át tartottam, miután a haj kissé durvára vált, és a következő mosásig az olaj illata húzódott meg a hajon! Nehéz volt. Annak érdekében, hogy ez ne fordulhasson elő, csak a gyökerekre kentem, a kókuszolajat pedig hosszában. Ez a módszer nekem megfelelt - a haj gyorsabban növekedni kezdett, és az illata sem maradt meg a hajon, majd hozzáadhattam különböző maszkokhoz, mint az egyik összetevőt.

Amikor elkészültem, shea vajat rendeltem az Aroma-zónákból. A legdrágábbat választottam, mivel azt írták, hogy a bemutatott lehetőségek közül ez a legtermészetesebb. Vettem egy 500 g-os kannát. Az olaj nagyon kemény és valóban természetes, mivel finomítatlan olaj illata van. Khaki szín vagy valami ilyesmi) zölddel, mivel nagyon kemény, szobahőmérsékleten nem olvad meg, és még csak forró vízben sem! Mint a kókuszdió esetében, itt is egy kényelmes üvegbe öntöttem, és egy bögre forrásban lévő vízbe fullasztottam. Nem teszem a gyökerekre, mivel nagyon nehéz, és hosszában csak egy kincs! Különösen a göndörök esetében ennek eredményeként szép, nem bolyhos fürtöket kapunk, amiről álmodtam! Csak tiszta formában használom, bár lehetőség van maszkokhoz adni és más olajokkal keverni, de számomra önmagában annyira jó, hogy nincs szükség hozzáadásra.

Általában nem írtam ilyen véleményt, ha véletlenül nem találtam volna meg ezeket a fotókat, ami nagyon meglepett! És folyton arra gondoltam, hogy seprű van a fejemen, de kiderült, hogy nem) És minden nem olyan rossz!

Lányok, végre felkészültem a saját nagyszerű véleményem hozzáadására, itt még nem meséltem a megvásárolt maszkokról, amelyeket használok

1. Az első szerelmem egy mátrixmaszk. Drága, azt hiszem, a következő szalonban 1300-ba kerül, az interneten 810 rubelért rendeltem + 60 rubel kedvezmény volt, szállítással 900 rubel jött ki. A maszk, mint egy krém, ahogy hívják, könnyen elterjed, az állaga kellemes, az aromája semleges, kellemes, 30 percig viszem fel a táska alá!

2. A Kaaral második maszkja méhpempővel. Az interneten rendeltem 410 rubelért. Az illata nagyon specifikus, de kibírja. A táska alatt 30 percig alkalmazom, a haj rugalmas, laza, fényes, mint a laminálás után!

3. Hajmaszk Belita-Viteks SOS-MASK szerkezetileg regeneráló hidratáló - az összes belorusz maszk közül a legjobb nekem! Hatása szempontjából összehasonlítom egy mátrixmaszkkal! Nagyon jó, a haj puha, ugyanakkor nem nehéz vagy zsíros..

Más maszkokat is használok, egy kicsit később adok hozzá egy véleményt, de most a főbbekről beszéltem nekem)

A GYÖNYÖRŰNEK VAN MÁS TITK.

Nemrégiben magam is felismertem!

mindannyian tudjuk, hogy nem kell szorongatnia a haját, törölközővel meg kell dörzsölnie, mert ez bármilyen típusú, főleg göndör hajat károsít, mert ezek is elveszítik göndör formájukat és csak bolyhokká válnak))))))) És most már nem is Törülközőt használok, hajamat pamut pólóba (férfi) tekerem, egy külföldi weboldalon olvastam, hogy sima szövetre van szükségem, göndör hajra pamutra, és ideális esetben bármilyen hajra. Megmosom a fejem, majd így finoman kinyomom a hajam: úgy tartom a hajam, mintha lófarokba gyűjteném, és a második kézzel a kezét a végéig lehajtom, ezért kinyomom a vizet, vagyis nem dörzsölöm a hajam, majd a hajamat pólóban tekerem, amíg a víz felszívódik. majd leveszem a pólómat és természetesen megszáradok. Csaknem 2 hónapja használom ezt a módszert (pólót), ennek eredménye: a haj simábbá vált, nem hasad, a göndörök tisztábbak és nem bolyhosodnak.

KIEGÉSZÍTÉS 11.11.15

DEvchonki, több mint 2 év telt el azóta, hogy aktívan kezdtem gondozni a hajamat. Őszintén szólva volt egy pillanat, amikor azt hittem, hogy tévedtem az "otthoni álarcokkal" kapcsolatban, és ez még mindig jobb, mint a szakmai eszközök. Itt mindent el akartam nyerni, de szerencsére nem volt időm. Valamikor teljesen átálltam a professzionális gondozásra, aztán nem volt kedvem vigyázni a hajamra, csak belefáradtam a készítésbe és "kalapáltam" őket. Azt hittem, még jobb lesz. Néhány hónap múlva lehetetlen volt nem észrevenni a változásokat, nem jobbra! Először is, a végek gyorsan romlottak, másodszor keményebbek és elhalványultak, harmadszor pedig abszolút nem volt észrevehető növekedés. egy helyen megálltak, mintha.

Tehát arra a következtetésre jutottam, hogy csak az összes "technika" együtt segít megtartani azt, ami van, és tovább növekedni.

Valaki azt mondja, hogy csak a bio alkalmas számukra, valaki csak a prof. Megpróbáltam külön használni, és gyakorlatilag semmit sem használni, és mindent együtt használni. És azt mondhatom, hogy csak az unióban minden eszköz, mind szakmai, mind organikus, jó eredményt hoz!

Ma a felsorolt ​​maszkok közül néha szinte mindent megteszek. Nekem a legjobbak. A hajam porózus és nehéz bevonni, ezért nekem megfelel.

A majonéz legalább ritkábban, de csinálom, kb. Havonta 1-2 alkalommal.

Csalánnal öblítettem ősz elején, a hajam nagyon felmászott, segített nekem.

 • Van még egy maszk, amit tisztelem a Pts-ben! Száz évvel ezelőtt megcsináltam, nyáron eszembe jutott, és minden vasárnap a gyökereken tettem, erősítés és növekedés érdekében: Méz + konyak + sárgája (mézet és konyakot adok a szemhez), nem teszek olajat, mivel a gyökereim néha gyorsan elhíznak... De tehetek hozzá színtelen hennát és mindenféle indiai porokat, Katya a barátom, mindenkinek megadta, hála neki! a nyáron a hajam olyan hosszú volt, mindenki meglepődött, és én magam is látom, hogy megnőttem!

Lehet, hogy valaki azt mondja, hogy nyáron mindenki jól növekszik, de nem, tavaly nyáron szinte semmit sem csináltam, és egy kicsit felnőttek velem.

És a megvásárolt alapokból továbbra is a Kaaral maszkot használom, Katerina is öntött nekem a Loreal MifikOil vajat, nagyon tetszik, gyönyörű!

A kaaral hővédelme, tesztelek és írok, majd időről időre szelektív ásványi ampullákat.

Általában nem tudok otthoni maszkok nélkül élni, professzionális és otthoni maszkokat is használok, és most így néz ki a hajam.

A nyomozást Curls vezeti: Ki lopta el a fürtöket?

Egy szép szeptemberi este fürtöket raboltak el. A bűncselekmény minden nyoma vizesedést jelzett. De ki rabolta el igazán a fürtöket.

A nyomozás több mint egy hónapja tart, és még nem fejeződött be (vannak már gyanúsítottak, az elrablás változatai kidolgozás alatt állnak), így a poszt hosszú lesz. Azt javaslom, hogy készítsen forró forralt bort (alkoholos vagy nem - ízlés szerint), tekerje be magát egy takaróba és csatlakozzon a kanyargós nyomozáshoz.


Szóval, egy szép szeptemberi estén Zvitushek a leggyakoribb CGM-mosási eljárásra várt: Yves Rocher mosókrémmel, Siberica homoktövis bozóttal, Superfood Bananával kondicionálóként (és abban a pillanatban - ujjakkal ecsetelve), és pépesítéssel. *, majd - egy régi pamut pólóval, ananásszal és egy éjszakával egy selyem párnahuzaton.

Ez a fürtök stílusának módja, ahogy az alábbi fotó "fordítás: balzsammal présel".

Miután az alkalmazott kondicionálóval ujjaival átfésülte a hajat, elkezdjük egy speciális módon lemosni a kondicionálót: vegyen fel egy kis balzsamot a tenyerébe, nyomja össze a szálat alulról felfelé („zhamka”), ismét húzzon vizet a tenyerébe, és ismét „zhamka”. Ezt úgy hívják, hogy lenyomják..

Ezzel a módszerrel egy kis balzsam marad a hajon, amely lehetővé teszi a haj hidratáltságát és a külső hatások elleni védelmet..

ez a fürtök szárításának módja, mint a fotón.

fotó a schwarzkopfprofessional.ru oldalról

Ez egy magas zsemle, amely megakadályozza a fürtök egyik napról a másikra történő fejlődését..
Láthatatlanul megteszem.

Reggel felkelve és a tükörhöz látva EZT láttam:

- Hol vannak a fürtök? - kérdezed. Ugyanezt a kérdést tettem fel magamnak.

Először megdörzsöltem a szemem, majd a tükröt, de a kép nem változott, és a fürtök sem jelentek meg. A haj tapintásra túl puha volt, semmilyen módon nem voltak hajlandók illeszkedni, ezért fel sem merült bennem az ötlet, hogy frissítéssel töltsem az időmet.

A legelső gyanúsított a dimetikon szilikon volt, amelyet sok göndör lány vádolt meg fürtök kiegyenesítésével. Nekem volt egy krémem az Indolából származó fürtök készítéséhez.


De végül is csak egy alkalommal alkalmaztam a göndör lányok módszerére! Ezért a gyanút eltávolították ettől az elvtársaktól (de minden esetre elhalasztották a tárgyalás eredményének kihirdetéséig, amikor az emberrabló neve biztosan ismert volt).

A tanúk felmérése új nyomot adott: talán Zavitushkit ellopta a víz. És annak ellenére, hogy több mint 2 hónapja nem használtam kedvenc Kaaral Hydra-t!

A vizsgálat megkezdődött. Érdeklődött erről a gyanúsan nedves elvtársról, és ezt megtudtuk.

Mi a vizesedés?

Ez a haj túltelítettségének állapota, amikor a nedvesség és a fehérje egyensúlya megszakad, és a fürtök elveszítik szerkezetüket és rugalmasságukat..

A vizsgálat kiderítette, hogy a fürtöket leggyakrabban egészséges, alacsony porózus hajú tulajdonosoktól lopják el (például az enyémet).

Mi a teendő, ha a vizesedésből fürtöket loptak?

Telítse a hajat fehérjékkel, és utasítsa el a hidratálást célzó eszközöket és módszereket.

A fürtök keresését a következőképpen tervezték:
 • megtagadni az őrizetbe vett Poppingot;
 • elhagyni a letartóztatott Ko-Washingot;
 • Cserélje ki a Ko-mosást a sampon bárjának fehérje szilárd samponjára, amely minden mosáskor tesztre jött, részletes áttekintés itt: Sportpit for Curls: sampon bár fehérje koktél;

 • csökkentse egy másik gyanúsított - TRESemmé Botanique Detox hidratáló kondicionáló használatát;
 • cserélje le az EO laboratórium Keratin hajbalzsamjára;

  próbálja ki nekem a termék új formátumát - szérumbalzsam a haj számára Ultra-volume EO laboratorie;

 • időnként mossa meg a haját Bonacure Moisture Kick samponnal;
 • használja a Kora keratin haj helyreállító maszkot fehérjekezelésként;
 • a Filler és a Silk további használata hajhoz a DNC-től. (Sajnos nem passzoltak a hajamba, egyáltalán nem volt eredménye a szónak. Sem az első, sem a 4. alkalmazás után. Az alapok elfogyottak, nem ismételtem meg a vásárlásukat);
 • kóstolja meg a rizses vizet;
 • egy nagyon meleg kókuszolajból készült maszk hosszú ideig jó eredményt adott a múlt hónapban;
 • használd újra a színtelen hennát, mert mint tudod, a henna kiszárítja és megvastagítja a hajat, és erre most szükségem van;
 • próbáljon ki egy zselatin maszkot.

 • A nyomozás pedig fürtök után kutatni kezdett.

  Ehhez másnap este egy ájurvédikus maszkot (shikakai, bringaraj, amla) készítettek a gyökerekhez, és hosszú ideig forró kókuszolajat tartalmazó maszkot készítettek, a hajat szulfátmentes samponnal mossák. A Fructis Superfood Banana maszk segített az ujjak fésülködésében, majd rizsvíz, némi Indola krém. Reggel - frissítse vízzel és géllel, szárítsa hajszárítóval, diffúzorral.

  Az összes manipuláció után a haj így nézett ki (és nagyon gyorsan fejlődött):


  Nyilvánvaló, hogy ezek nem az én fürtjeim voltak, ezért a nyomozás tovább kutatott.

  A következő mosáskor (úgy történt, hogy éppen látogattam) teszteltem egy sampont a Shampoo Bar-tól és 2 terméket az EO laboratóriumtól - keratin balzsamot és szérum-balzsamot. A hajat először öblítették, de még mindig nagyon puha volt, és nem volt ereje, hogy ugrálós göndör legyen. Ráadásul sok a szösz.

  A vizsgálati kísérlet folytatódott. Eljött az ideje, hogy kipróbálja magának a zselatin maszk hatását. Megkentem a zselatint, a hajam szulfátos samponnal mosogattam (a CGM-mel mindig először először), az orosz mezőről paprika maszkot vittem a gyökerekre (nem tudom, miért, de utána a gyökerekből származó göndör nagyon rugalmas), a zselatint pedig a hosszáig. Szigeteltem, vártam 2 órát, lemostam. És itt van, egy csoda! Fürtöket találtak!

  Nem tudtam normálisan lefényképezni ezt a szépséget 23 órakor, de van egy fotó a reggeli frissítés után:


  És most a legérdekesebb dolog - a fürtök még a harmadik napon sem hagyták el a fejem! A frissítés során nem kellett különösebb erőfeszítéseket tenni, a stílus kevesebb, mint egy percet vett igénybe (rendszeres frissítéssel - legalább 5 perc).

  Teljesen el voltam ragadtatva. De lehetetlen elválni egy ilyen maszkotól is, ezért a következő mosáskor más fehérjetartalmú termékeket használtam..

  Aznapi egész kezelés így nézett ki: szulfátmentes sampon, gyökéren borssal maszk, hosszan Kora maszk, EO laboratorie balzsam, EO laboratorie szérum, egy kis Prelest gél. A hullámok élőnek, puhának bizonyultak.

  De a frissítés után ez a kezelés problémás volt, a haj vonakodva hullámosodott be, sok Krissier spray-t kellett használnom. És akkor következtetést vontam le magamnak - ezt a frissítő spray-t gondosan kell használni jobb egyáltalán nem használni, könnyedén ragaszthatja a szálakat és csúnyává, zsíros-tapadóssá teheti azokat.

  Színtelen henna követte a tervet. A CGM előtt adott nekem egy kis tömörítést és szárítást - éppen arra, amire most a hajamnak szüksége volt..

  Kezdetben azt tervezték, hogy hennát alkalmaznak a gyökerekre és a hosszúságra, de a férjem is kísérletezni szeretett volna (ideges volt, amikor megtudta, hogy a henna színtelen és nem ad árnyékot), mert a henna nekem csak a gyökerekhez és a tippekhez volt elég.

  Henna, Bonacure sampon, TRESemmé balzsam, EO laboratorie szérumbalzsam reggel - friss víz, kevés gél és hajszárítóval, diffúzorral történő szárítás a következő eredményt adta:

  Mi volt ennek a vizsgálati kísérletnek az eredménye?
  A haj még puhább lett, a gyökerek nagyon erősen ragyogtak, göndör-spirál alakult ki.
  De sajnos nem kaptam sűrűséget és sűrűsödést. Sőt, a haj piszkosnak tűnik (bár tiszta tapintású), és olyan vékony, hogy azonnal négyzetet szeretne készíteni.

  Új gyanúsított jelent meg az ügyben - Perepit!

  A következő lépés a zselatin maszk megismétlése volt.

  És akkor még nagyobb csalódás várt rám - a haj lustán göndörödött és gyorsan elvesztette formáját. Vagy inkább még így sem - csodálatos rugalmas göndör alakult ki a gyökerekből, de amint a sűrűség véget ért - göndörítés helyett alig észrevehető hullám maradt... Az eredmény pontosan ugyanaz volt, mint a fürtök elrablásának első napján, és ezért erről a horrorról még nem is készítettem képeket.

  Augusztus 11. óta pedig először fésültem át a hajam. A fürtök teljesen elvesztek...


  "Úgy döntöttem, hogy fürtökkel fejezem be a kísérletet, és csak akkor térek vissza rá, ha a haj sűrűsége egyenletes."

  Ezzel a mondattal október 11-én döntöttem úgy, hogy befejezem a nyomozást, a perverz kihívásomat és ezt a bejegyzést.

  De mégis ezen a napon adtam a hajamnak egy utolsó esélyt, hogy megtaláljam a fürtöket.
  És úgy döntöttem, hogy a Hydra maszkot először több mint 2 hónap szünet után használom (vízzel!). És hogy biztosak legyünk - melegítse fel a maszkot egy forró törülközővel.
  Csak előbb mondva, mint kész.

  Az eredmény több mint grafikus.

  Valami nem jön össze, igaz? Valóban, ha a fő gyanúsított a vizesedés, akkor a hidratálásra irányuló maszknak nem kellett volna ilyen eredményt adnia.!

  Lehet, hogy Zavitushki ellopta a Ko-washingt? Vagy egy Superfood banánmaszk? Most ők lettek a fő gyanúsítottak ebben az ügyben..

  Tehát azt mondani, hogy meglepődtem a Hydra ilyen eredményein, az nem mond semmit. Újra hittem a fürtjeimben. Annyira megvettem Hask Macadamia Oil Maskját.

  Szilárd SHAMPOO BAR sampon, orosz mezei maszkok borssal a forró törülközővel fűtött gyökereken, Hask maszkok hosszú ideig, TRESemmé kondicionáló detanglerként és a Prelest gél a következő eredményt adta:

  Az ünneplés érdekében úgy döntöttem, hogy megismétlem a tapasztalatokat a Kora maszkkal. És - megint csalódás, az eredmény sokkal rosszabb, mint az előző használat. Emlékeztet a zselatin maszk történetére, nem igaz?

  Felmerül egy másik kérdés, amelyre a vizsgálatnak választ kell találnia: miért ad egy és ugyanaz a gyógymód különböző eredményeket az első és a következő kérelmek során, ha figyelembe vesszük, az ellátás ugyanaz marad?

  Már félelemmel próbálkoztam újra a Hydra maszkkal. Szerencsére az eredmény vele nem okozott csalódást..

  Most a vizsgálati tervek megváltoztak:
  • nyomozási cselekmények eredményeként megtalálni az emberrablót, mert a Zavitushkiért váltságdíjat követelő hívás még nem érkezett meg
  • tartóztassa le a Ko-Washing fő gyanúsítottat;
  • tartóztassa le a második gyanúsítottat - a Superfood Banana maszkot;
  • minden mosásnál használjon maszkot az orosz mezőről, borssal (minden mosáskor csak a gyökerekre kenem, sampon után azonnal. Ugyanakkor egy másik maszkot alkalmazok a hosszára, egyszerre 2 eljárás derül ki);
  • maszkok váltogatásával - Hydra, Kora, Hask - az optimális eredmény elérése érdekében (a Hask maszkot még nem ismételtem meg, de a legjobbakat remélem);

 • a haj összes maszkját fel kell melegíteni;
 • használja a TRESemmé légkondicionálót detanglerként, de ne nagyon ragadja el (talán a szeszélyes szeszélyek oka is benne volt).
 • Milyen következtetéseket vontak le a 1,5 hónapos vizsgálati intézkedések során?

  A Ko-woshig a göndör haj megváltása, de csak akkor, ha nagyon száraz és sérült. Ha egészséges, kevéssé porózus haja van (az enyémhez hasonlóan), akkor jobb, ha az együttes gyantázás nem hajlandó elviselni, és rendszeresen használjon hámlasztást és bozótokat a fejbőr jobb megtisztítására, a gyökerek pedig agresszívebb samponnal öblítse le;

  Hosszú ideig nem figyelhet csak a hidratálásra vagy csak a fehérjeszerzésre. A fürtök szépsége a két tényező egyensúlyában van, a legkisebb egyirányú elfogultság - és minden munka lefolyik;

  A göndör módszer fő pluszja, hogy a hajam már nem függ az időjárás előrejelzésétől. A CGM előtt, mielőtt munkára készültem, meg kellett tudnom, hogy az időjósok milyen páratartalmat jósoltak.
  A 60% -os légnedvesség azt jósolta, hogy garantált a pihe a fejemen, és a legjobb kiút az volt, ha egy kontyban vagy fonatban eltávolítottam a hajamat, és megfoltoztam a gyökereket.
  De a göndör lány módszeren a fürtjeim nem félnek a nedvességtől, MINDEN nap hajjal lehajolva járhatok, és biztos vagyok benne, hogy 2 perc kint tartózkodás után nem válok pitypánnyá;

  Ezt a stílusmódszert fejlesztettem ki magamnak:
  Lemostam a kondicionálót a squish to condish módszerrel, addig szorítottam a szálakat, amíg a víz majdnem abbahagyta a csöpögést, amikor szorítottam őket (nem őszinte vagyok) Aztán apránként elkezdem felvinni a gélt, mint a squish-ban, hogy kondizáljon (ily módon csak a hossza és a végei vannak megfogva, a gyökerek gél nélkül, ott nincs rá szükség), és úgy tűnik, hogy egyúttal a vízből is "kiszorítja" a szálakat. És már rövid időre géles hajat küldök pólóban (plopping).
  Nem hígítom a gélt vízzel;

  Az alvás utáni fáradtság normális. Ananásszal alszom, és még mindig reggel a fürtök nem ugyanazok, mint közvetlenül a mosás után, sok a gyűrődés, különösen a végén. Segít abban, hogy erősen megnedvesítsem azokat a helyeket, ahol ráncok jelentek meg, majd a hajat ismét normál hullámokban formázzák. Most frissítek egy szérumbalzsammal a haj Ultra-Volume EO laboratóriumában. Szeretem, mert nem hagy maga után ragadást vagy tapadást (ahogy Krissiernél tettem), miközben tökéletesen felfrissíti a göndörséget.

  És most kérdések göndör szépségeinknek.

  Elrabolták a fürtjeit?
  Ki lett az emberrabló?
  Milyen keresési tevékenységeket végzett ennek érdekében??
  Miért ad ugyanaz a termék gyökeresen eltérő eredményeket az első és a későbbi alkalmazásoknál, mert az ellátás ugyanaz?

  Mivel a vizsgálat még folyamatban van, tapasztalata nagyon hasznos számomra, ezért nagyon hálás leszek a válaszaiért..

  Fontos Tudni A Maszkok Haj

  Hogyan használjuk helyesen a sót a haj megerősítésére és helyreállítására

  Olvasási idő: 7 percA hajsót bozótként és növekedésserkentőként használják. Hatalmas veszteség esetén is hatékony. Elég csak dörzsölni a terméket a fejbőrbe, hagyni egy ideig és öblíteni, vagy mosás közben adni egy kis csipetnyi anyagot a samponhoz.

  Modna Pricha ✄

  Modna Pricha ✄ Férfi hajvágás Férfi hajvágás frufru segítségével - jellemzők és divatlehetőségekA közelmúltban hatalmas számú férfi részesíti előnyben a frufru hajvágást. Az ilyen hajvágás kiváló megoldás lesz egy olyan férfinak, aki stílusosnak és férfiasnak, szexinek és nyugodtnak, magabiztosnak akar kinézni..