Legfontosabb / Kiemelés

Fehér henna a hajhoz

Kiemelés

A henna természetes festék, amelyet a Lawsonia - a forró országokban (arab országokban, Észak-Afrikában, Indiában, Pakisztánban) termő cserje - leveleiből nyernek. Ez a természetes festék mély, élénk színnel (általában a réz különböző árnyalataiból) tölti fel a hajat, fényt és pompát kölcsönöz neki, és nem terhel semmilyen káros terhelést a testen. Egy másik típusú hennát a lawsonia szárából nyernek - színtelen. Nem színezi a hajat, de számos hasznos tulajdonsággal rendelkezik, amelyeket sikeresen alkalmaznak a hajápoláshoz. Ez a természetes gyógymód erősíti, regenerálja és megvastagítja a hajszálat, javítja a vérkeringést, felébreszti a hajhagymákat és ezáltal megállítja a hajhullást. A gyenge sérült végek fényesek és vastagok lesznek. A "fehér henna" termék elsősorban a nevével vonzza a fogyasztókat, amely megemlíti ezt a csodálatos természetes komponenst. Rögtön el kell mondani, hogy a természetben nincs fehér henna. Próbáljuk meg kitalálni.

Ami?

A csomagoláson található címke szerint ez egy hajtisztító. A fejlesztők azt ígérik, hogy ha nagyon sötét vagy világosbarna hajra kenik a terméket, akkor 5-6 tónussal gyorsan megvilágíthatják őket, és elérhetik a kívánt eredményt - gyöngy vagy hamuszín (szőke). Emlékezzünk arra, hogy az elszíneződés agresszív anyagoknak, oxidánsoknak való kitettség eredménye, amelyek mélyen behatolnak a hajba, porózissá teszik és „kimossák” a természetes pigmenteket, ezáltal megfosztva a színétől. A természetes színezékek nem képesek ilyen "aljasságra", ami azt jelenti, hogy a "fehér henna" kémiai összetevőket tartalmaz. Valóban, a kompozíció a következőket tartalmazza:

 • Ammónium-perszulfát;
 • Hidrogén-peroxid;
 • Karboxi-metil-cellulóz;
 • Magnézium-karbonát;
 • Citromsav és mások.

Más szavakkal, ez egy kémiai festék a haj világosítására. Igaz, a gyártó kis mennyiségű természetes adalékot adott az összetételhez: például ugyanaz a színtelen henna, néhány növény kivonata (kamilla, fehér citrom), kitozán. Ezen összetevők jelenlétét úgy tervezték, hogy tompítsa a fehérítő folyamat hajra és bőrre gyakorolt ​​irritáló hatását, és kíméletesebbé tegye őket. A henna használatakor nagyon fontos alaposan tanulmányozni, majd gondosan követni az utasításokat..

Hogyan kell hígítani?

A színezésre szolgáló oldat elkészítéséhez az oxidálószert nem fémes tartályban hennaporral keverik össze. Bizonyos esetekben forró vizet és egy kis sampont adnak a keverékhez, hogy a készítmény jobban alkalmazható legyen. Az elkészítés aránya, az expozíciós idő és az eredmények a gyártótól függően kissé eltérhetnek. A por mennyiségét másként választják meg, ez a haj vastagságától és hosszától függ. A nem megfelelően elkészített keverék a haj romlását, sőt a bőr égési sérüléseit okozhatja. Fontos megjegyezni, hogy használat előtt meg kell vizsgálni a termék érzékenységét az alkatrészekkel szemben. Vigyen fel egy kis vegyületet a könyökhajlatra, és várjon néhány órát. Ha nincsenek allergiás tünetek, a festék használható. Az elszíneződés előtt nem ajánlott pár napig mosni a hajat, ennek csökkentenie kell a gyógyszer bőrre és hajra gyakorolt ​​irritáló hatását.

Ha nemrég festett vagy permetezett, akkor másfél-két hónapot kell várnia elszíneződéssel. Ellenkező esetben a fürtjei száraz szalmának fognak tűnni, és összeomlani kezdenek..

De ez csak az érem egyik oldala. Az a tény, hogy a henna nagyon kiszámíthatatlan a frissen festett hajon, különösen a sötét hajon. Tehát, ha nem akar zöld szálú sellővé válni, legyen türelmes, várja meg, amíg a festék lemosódik, és a hajad megerősödik. A száraz, törékeny és töredezett, hajhullásra hajlamos végeket először kezelni kell, és csak ezután enyhíteni

Hogyan kell alkalmazni?

Festés előtt a homlok és a nyak bőrét a hajszál mentén zsíros krémmel kell megkenni, hogy megvédje az esetleges égési sérüléstől és irritációtól. Az elkészített kompozíciót ecsettel viszik fel a hajgyökerekre, szálakra osztva, majd finoman elosztva a teljes hosszon. A végén meg kell győződnie arról, hogy a bevonat egyenletesen van-e bevonva a színezőanyaggal. Ehhez a kezével masszírozza át az egész hajfejet, kezdve a gyökerektől. Ha kiemelésre hennát használunk, akkor a kompozíciót a szál teljes hosszában alkalmazzuk a gyökerektől a végéig, vagy ha szükséges, a gyökerektől 1-1,5 cm-es mélyedésig. A festett szálat ezután fóliába csomagolják. Egyes utasítások azt javasolják, hogy ezek után vegyen fel egy kalapot vagy celofánt, és tekerje be a fejét frottír törülközővel az elszíneződés fokozása érdekében. De ha érzékeny a bőre, akkor megteheti anélkül is..

A fehérítés időtartama különböző lehet: 10 és 40 perc között, és függ az eljárás előtti hajszíntől és a kívánt eredménytől. Például, ha szőke fürtjei vannak, 10-15 perc elegendő lesz a még nagyobb fehérítés eléréséhez. A sötét szálak tulajdonosának meg kell várnia az utasítások által engedélyezett maximális időt. Felhívjuk figyelmét, hogy ha a hajad állapota nem a legjobb, de valamilyen oknál fogva mégis úgy döntött, hogy elszíneződik, jobb, ha a festéket a lehető legkevesebb ideig tartjuk, különben az eredmény könnyen kitalálható - túlszáradt, nehezen fésülhető haj, amely erősen kiesik. Ne számítson vakító fehérségre az első használat után, ha nagyon sötét haja van. Az eljárást többször meg kell ismételni, amíg el nem éri a kívánt hatást. Ezt legalább 1,5-2 hetes időközönként kell megtenni, ha kedves a hajad szépsége és egészsége..

További részletekért lásd alább.

Hogyan lehet lemosni?

A festés befejezése után a hajat nagyon jól le kell öblíteni folyó vízzel. Noha a "White Henna" tartalmaz olyan természetes adalékanyagokat, amelyek tompítják a festék kémiai összetevőinek irritáló hatását, jobb lenne, ha öblítés után nedves szálakat alkalmaznának tápláló és hidratáló balzsammal, 5-10 percig tartsuk, majd öblítsük. Az eredmény jobb rögzítéséhez a festés után ajánlott, hogy ne mossa a haját több napig. Nem lesz felesleges kihasználni a maszkok vagy balzsamok gyógyító tulajdonságait, hogy a hajad formába lendüljön a "stressz" után.

A krémfesték henna után veszi-e?

Kétséges, hogy az új szín felveszi-e a hajat, miután hennával festette. Valójában sok nő, aki a „Fehér Hennát” használta, majd újra meg akarta változtatni a frizurájának színét, vegye figyelembe, hogy az új festék nem illik jól, és az eredmény egyenetlen színű, foltokkal. Ebben az esetben jobb várni legalább két hónapot, majd megpróbálni másképp festeni. Van értelme először külön szálat festeni egy nem feltűnő helyre, értékelni az eredményt, és csak ezt követően kezdeni a kép megváltoztatását. Sok esetben azonban a nőknek radikális technikához kell fordulniuk - levágják a hennával festett fürtöket, és csak ezután változtatják meg a frizurájukat.

Vélemények

Elég fogyasztói véleményt találhat, akik elégedetlenek a haj állapotával a fehér henna használata után. Szerintük a festési eljárás után a fürtök unalmasak és kiszáradtak, kidőlni kezdtek és nehezen fésülhetők. Ennek ellenére sokan közülük jó fehérítő hatást jegyeznek fel, és azt mondják, hogy hatékony fehérítőszerként ajánlanák. Sokan vannak, akik éppen ellenkezőleg, nagyon elégedettek az eredménnyel, miközben megjegyzik, hogy a haj állapota kielégítő maradt. Feltételezhető, hogy az első esetben a nők vagy megsértették az összetétel elkészítésének technológiáját és a felhasználási szabályokat, különösen visszaéltek az eljárás időtartamával, vagy pedig az ezt megelőzően többször festett hajon fehérítettek. Nyilvánvaló, hogy egy olyan kémiai folyamat, mint az elszíneződés, nem ad egészséget a törékeny szerkezetű, legyengült fürtöknek, hanem éppen ellenkezőleg, még sebezhetőbbé teszi őket. Szinte mindenki kétségtelen pluszként megjegyzi ennek a terméknek az olcsó árát, amely nagyban meghatározza a választást.

Előny és kár

A henna kétségtelen előnye a többi hajfestékkel szemben a természetes összetevők jelenléte összetételében, amely jó festési eredményt biztosít a haj károsítása nélkül. Ennek a festéknek a segítségével a fekete hajat hófehér színűvé alakíthatja néhány művelet során, amit más eszközökkel elég nehéz elérni. Az öt percnél nem régebbi fehér henna maszkokat természetes vagy festett szőkék használhatják a korpásodás és a túlzott zsírosság kiküszöbölésére, de sötét fürtös lányoknál nem fognak működni.

A fehér henna sikeresen alkalmazható szőrtelenítésre. Az üzletekben speciális szőrtelenítő készítményeket találhat, amelyek magukban foglalják. A könnyű használat lehetővé teszi, hogy otthon végezze el a fehérítő eljárást, de nem megfelelő használat esetén árthat a hajának a túlzott kiszáradástól a fejbőr égéséig. A festés szabályainak és idejének gondos betartása, a kötelező érzékenységi teszt minimálisra csökkenti ezeket a kockázatokat, és akkor kiváló eredményt érhet el szép áron..

Friss megjelenés megfizethető módon - világosító haj fehér hennával: leírás, fotó az eljárás előtt és után

A fodrász szakmában sokféle módon lehet fehéríteni a hajat. A szőke szín nemcsak képes frissíteni a képet, hanem több éven át fiatalítani is tulajdonosát.

Halványíthatja a hajat fehér hennával? Ennek az eszköznek a megválasztása gyakran társul a termék alacsony költségével vagy a szín önálló megváltoztatásának képességével anélkül, hogy tapasztalata lenne a fodrászatban. Mi a helyzet ezzel az eszközzel a valóságban - elmondjuk a cikkben.

A fehérítőszer összetétele

A fehér henna olyan anyag, amely halványíthatja a hajat. A következő összetevőket tartalmazza:

 • hidrogén-peroxid (fehéríti a hajat);
 • ammónium-perszulfát (kemény termék, amely rossz adagolással tönkreteheti a hajat, világosításra szolgál);
 • karboxilezett metil-cellulóz (halványítja a hajat);
 • magnézium-oxid (megakadályozza a hajhullást és erősíti őket, lágyítja a derítő hatását);
 • víz (csak a fehér henna szükséges állagának megteremtésére szolgál);
 • citromsav (elszíneződések);
 • kis mennyiségű színtelen henna.

A fehér henna szintetikus festék. A sok elem miatt, amely kiégeti a pigmentet, a haj elszíneződik.

Hány tónust lehet világosítani?

A gyártók azt állítják, hogy a fehér hennával való festés után a tökéletes színt is el lehet érni, hasonlóan ahhoz a hóhoz, amelyről a lányok álmodnak. És valóban az. Az anyag egy alkalmazással 5-6 árnyalattal világosíthatja a hajat.

Több alkalommal észrevehetőbb hatás érhető el, azonban a dús hajat nagyon sokáig vissza kell állítani.

Ki színez alkalmas?

A haj fehérítésénél váratlan eredményt kaphat - sárgaság, vörösség vagy akár "megölt" haj, amelyet a jövőben nem lehet helyreállítani. A baj elkerülése érdekében ismernie kell a következő szolgáltatásokat:

 • ha kevesebb, mint egy hónap telt el az utolsó szokásos festékkel történő festés óta, akkor a henna nemkívánatos árnyalatot kölcsönözhet a hajnak - világosbarnától liláig;
 • a sötét hajhoz több fehérítőre lesz szükség;
 • törékeny és száraz haj fehér henna felvitele után "meghal".

Hogyan lehet deszaturálni a szálakat otthon?

A legjobb megoldás az lenne, ha elmennél egy szalonba és ott elvégeznéd az eljárást, azonban ha ez nem lehetséges, akkor elszínezheted otthon.

Hogyan hígítsuk a kompozíciót: receptek

A receptek rendkívül egyszerűek. A színezéshez szükséges anyagmennyiséget mindig fel kell írni a termék csomagolására..

 1. Első hígítási módszer: keverje össze az oxidálószert és a hennát nem fémtartályban.
 2. Második hígítási módszer: keverjen össze oxidálószert, fehér hennát és hidratáló sampont / balzsamot a károsodás csökkentése érdekében.
 3. A harmadik hígítási módszer: keverjen össze egy oxidálószert, fehér hennát és kozmetikai olajat.

Eljárás

Jobb, ha a mosás előtt 2-3 napig nem mossa a haját, hogy a henna a lehető legjobb eredményt mutassa. Egyéb előkészületekre nincs szükség. Az elszíneződés folyamata a következőképpen történik:

 1. Vásároljon kesztyűt, ecsetet (gyakran mellékelve) és egy köpenyt a vállán.
 2. Hígítsuk fel a hennát.
 3. Kenjen zsíros kézkrémet a fülekre, a nyakra és a homlok területére. Ezt követően a henna gond nélkül lemossa a bőrt..
 4. Osszuk a hajat kis szálakra.
 5. Ossza el a kompozíciót a haj teljes hosszában, különös figyelmet fordítva a gyökerekre.
 6. Tekerje a színes szálat fóliába.
 7. Óvatosan melegítheti a becsomagolt szálakat hajszárítóval, vagy mindent frottír törülközővel csomagolhat.
 8. Várjon 20-40 percet. A sötét hajú tulajdonosoknak a megadott időtartamig kell ülniük.
 9. Öblítse le a hajat folyó víz alatt.
 10. Használjon mélytisztító sampont a haj esetleges elszíneződésének leállításához.
 11. Vigyen fel hidratáló balzsamokat és maszkokat.

Milyen gyakran ismételje meg az eljárást a stabil eredmény érdekében?

Annak érdekében, hogy ne rontsa el a hajat, havonta legfeljebb egyszer kell fehér hennát használni. Ha a szín már ebben az intervallumban megszűnt, akkor árnyalatbalzsamokat vagy samponokat használjon a sárgaság semlegesítésére..

Nézze meg a fotókat a fehér hennával való festés előtt és után:

Ellenjavallatok és lehetséges negatív következmények

A fehér henna szintetikus festékként nem alkalmas minden lány számára. Az első lépés az allergiás reakció ellenőrzése. Ezt könnyű megtenni:

 1. Vigye fel a hígított anyagot a könyök hátsó részére.
 2. Várjon 15-20 percet, és figyelje a bőr reakcióját.

A negatív következmények a következőképpen fejezhetők ki:

 • nem kívánt szín vöröses vagy zöld árnyalattal (a spektrum nagy);
 • a haj szárazsága, ridegsége és merevsége, amelyekkel elég nehéz megbirkózni.

Legyen óvatos a haj fehérítésének módszerével, mivel az eljárás semmiképpen sem kíméletes. A fehér henna különös figyelmet igényel! Először győződjön meg róla, hogy nincs más módja a fehérített haj megszerzésének, csak ezután vegyen fel egy hasonló anyagot.

Fehér henna a haj könnyítésére - az otthoni eljárás jellemzői

A nők bármikor megváltoztathatják a hajszínüket. És megtehetik mind fodrászok segítségével, mind önállóan. Ez a cikk egy fehér henna nevű atipikus festékre összpontosít, amely a haj világosítására szolgál. Ennek a festéknek a használata meglehetősen gyakori a nők körében. Vizsgáljuk meg közelebbről, mi az?

Henna típusok

Négyféle henna létezik - fehér, fekete, színtelen és réz. A színtelen és a réz természetes termékek, amelyeket a keleti országok növényéből nyernek. De a fehér szintetikus úton nyerhető, különösen a haj kémiai hatására. Valójában annak köszönhető, hogy az összetételéhez egy kis színtelen hennát adnak. Hidrogén-peroxidot, magnézium-oxidot stb..

Tulajdonságok

Hennával lehet halványítani a hajat? A fehér henna hatékony otthoni gyógymód a haj fehérítésére. Minden benne lévő kémiai komponens mélyen behatol a hajba, és tönkreteszi annak természetes szerkezetét és természetes pigmentjét. A természettől eltérően a fehér nem alkalmas a fürtök megerősítésére vagy gyógyítására. Csak egy cselekedete van - elszíneződés. Igaz, néhány nő a maszkokhoz adja, hogy megszabaduljon a korpától..

Fontos! Mint minden szintetikus festék esetében, ennek is van ártalma, ezért érdemes alaposan átgondolni és helyesen használni a hennát a nemkívánatos következmények elkerülése érdekében. Ha a természetes gyógymódokat részesíti előnyben, akkor próbálja ki: hajfényesítés kefirrel, halványítás mézzel vagy más népi halványító szer.

A fehér henna használata után a haj törékennyé és élettelenné válhat. És ha nem az utasításoknak megfelelően használja, akkor csúnya vöröses vagy zöldes árnyalatot kaphat. Néhányan észrevették, hogy a fogmosás nehezebbé vált. A használat megkezdése előtt gondosan olvassa el az összes utasítást és ajánlást.

eredmények

Természetesen, ha egy égő barna úgy dönt, hogy elszíneződik a fehér hennával, akkor két eljárás során nem lesz eredmény. Mindez az időtartamtól függ, de ugyanakkor meg kell vizsgálnia a haj állapotát. Ha a haj súlyosan megsérül, intenzíven törni kezd, akkor az eljárásokat le kell állítani, hogy ne súlyosbítsák a helyzetet. De ha az állapot a normális tartományon belül marad, akkor megpróbálhatja tovább. Sok nő azt mondja, hogy szőke szépséggé válhat, még akkor is, ha a hajad sötét, de további alakformálás szükséges..

Tanács! A vörös hajú és világos szőke rövid időn belül nyugodtan számíthat a haj 5-6 tónusú megvilágítására. Olvassa el a Hogyan lehet halványítani a vörös hajat, vagy megtalálni a haj típusának megfelelő legjobb világosítási módszert is..

A legnehezebb a festettekkel - a szín egyenetlen lehet, vagy nem a várt hófehér árnyalatú, hanem sárga, vöröses és akár zöld is.

Fotók előtt és után

Hogyan lehet halványítani a hennát a hennával

A hatékonyabb eredmény érdekében használat előtt 1-2 napig nem szabad hajat mosni.

Fontos! Ha a festés pillanatától kevesebb, mint 1,5 hónap telt el, a nemkívánatos következmények elkerülése érdekében a használata nem ajánlott.

Készítsen elő kesztyűt, ecsetet, nem fém edényeket. A festék elkészítése a lehető legegyszerűbb - keverje össze a fehér henna port oxidálószerrel. Ossza szét a haját egyes szálakra, és ecsettel egyenletesen festse át a fürtöket. Különös figyelmet fordítson a gyökerekre, masszírozza a fejbőrt.

A festési idő a gyártótól függ, általában 10-40 percet vesz igénybe. A megadott idő elteltével mossa le a festéket meleg vízzel, sampon használata nélkül. Ezután kenjen balzsamot a színes hajra, általában a festékhez kerül.

Márka áttekintése

 1. Szőke Henna - ez a henna vonzó alacsony ára (120–150 rubel) miatt. A felhasználók megjegyzik, hogy a hennának gyakran kellemetlen, kémiai szaga van, de az eredmény kellemes, ha betartja az összes utasítást, és nem színezi el a színes fürtöket..
 2. Artkolor - ezt a festéket alacsony ár (90–130 rubel) is jellemzi. Azok a nők, akik ezt használták, egy semleges szagról írnak, amely nem adja ki a kémia és a kellemes állagot, ennek köszönhetően a festék egyenletesen fekszik a szálakon, és segít elérni a kívánt eredményt.
 3. AME - az ár nem különbözik a versenytársaktól, száz rubel körül is marad. Azok a nők, akik használták, azt állítják, hogy fröccsenéssel elszíneződik, ha betartja az összes utasítást. Nagy a kockázata a haj károsodásának, de ha a legnagyobb gondossággal jár el, ez a festék segít elérni a kívánt hatást.

Érvek és ellenérvek

Előnyök:

 • alacsony ár;
 • könnyen elkészíthető és alkalmazható;
 • egységes színezés;
 • rendelkezésre állás (szinte az összes boltban árulják);
 • otthoni fehérítésre alkalmas.

Mínuszok:

 • a haj száraz és élettelenné válhat;
 • ha a követelmények nem teljesülnek, kémiai égési sérülést szenvedhet;
 • gyakran kellemetlen, fanyar szag;
 • nem használható újonnan színezett hajon;
 • a festék nem tapad jól a hennával elszíneződött fürtökön, és kellemetlen árnyalat jelenhet meg.

Félsz, hogy perihidrol és ammónia festékeket használsz a halványításhoz? Kiváló alternatívát kínálunk az agresszív készítményekkel szemben:

Minden a fehér hennáról

csatlakozzon a vitához

Oszd meg a barátaiddal

 1. Ami?
 2. Érvek és ellenérvek
 3. Felkészülés a festésre
 4. Szükséges anyagok és eszközök
 5. Festéstechnika
 6. Gondoskodás
 7. Vélemények

Az áruházak polcain számos hajfehérítő festék található. Az egyik népszerű gyógymód a fehér henna. Ennek a festéknek, mint minden más színezéknek, megvannak a maga előnyei és hátrányai. Ez a cikk a gyógyszer jellemzőit, valamint a használat bonyolultságait tárgyalja..

Ami?

A hajhenna mindenki számára ismert, mint növényi eredetű természetes alapanyagokból készült festék. Azonban nem csak természetes henna létezik, a modern kozmetikai ipar szintetikus termékeket is gyárt ugyanazon néven..

Nevével ellentétben a fehér henna nem természetes gyógymód. Összetételében a vegyi anyagok dominálnak, és a festék nevét egy természetes komponens - a színtelen henna - jelenléte miatt kapta. A következő összetevőket is tartalmazza:

 • ammónium-perszulfát;
 • hidrogén-peroxid;
 • citromsav;
 • magnézium-oxid;
 • magnézium-karbonát;
 • víz;
 • karboxilezett metil-cellulóz.

A fehér hennát a fürtök enyhítésére használják.

Egyszeri használat esetén a haj árnyéka 4-6-szor világosabbá válik.

Annak ellenére, hogy a festék olyan természetes komponenst tartalmaz, mint a színtelen henna, a termék szintetikus, és nem rendelkezik hajerősítő tulajdonságokkal.

Érvek és ellenérvek

Más göndör világító termékekkel összehasonlítva a fehér hennának megvannak az előnyei és hátrányai. Az előnyök a következő tényezőket tartalmazzák.

 • Jó világosító hatása van. Sok tisztítóval ellentétben ez lehetővé teszi, hogy az első alkalmazásból látható eredményt kapjon..
 • Egyszerű használat. A festék felviteléhez nem szükséges profi fodrászhoz látogatni. Az eljárás otthon egyedül is elvégezhető.
 • Alacsony költségű.
 • A haj egyenletes világosítása a teljes hosszában.

A fehér hennának számos jelentős hátránya van..

 • A termék fő hátránya a haj szerkezetére gyakorolt ​​negatív hatás. A festék szintetikus komponensei a hajat szárazra és törékennyé teszik.
 • A sötét fürtök enyhítéséhez többszörös festésre van szükség, ami viszont rossz hatással van a haj egészségére.
 • A termék nem használható szürke fürtök festésére, valamint permet után.

Felkészülés a festésre

Mielőtt fehér hennával világítana, a fürtöket előre fel kell készíteni az eljáráshoz. A festés következtében a termék nem marad a fejbőrön, de negatívan befolyásolhatja annak állapotát. Ezért két nappal a festés előtt nem ajánlott lemosni a fejét, ami megvédi a bőrt és a hajat a vegyi égéstől.

A hennát nem szabad alkalmazni a hajáteresztés és a színezés után.

A fürtök utolsó festése után legalább 30 napnak el kell telnie. Ne használjon festéket a sérült és legyengült haj enyhítésére..

A fehér hennára allergiás reakció lép fel, ezért a festés előtt tesztet kell végezni. Ehhez kis mennyiségű kompozíciót a könyök kanyarban a bőrre visznek, és 20 percig hagyják, majd vízzel lemossák. Ha a bőrön nem jelenik meg bőrpír, kiütés vagy viszketés, akkor a keverék felhasználható hajfestésre.

Fontos, hogy megfelelően előkészítsük a festék összetételét a fürtökhöz való alkalmazásra. Ehhez alaposan tanulmányoznia kell a festékre vonatkozó utasításokat. A fehér henna használatának szabályainak be nem tartása kémiai égési sérüléseket vagy váratlan festési eredményeket okozhat..

Szükséges anyagok és eszközök

Mielőtt elkezdené a fehér hennával való festést otthon, elő kell készítenie az összes szükséges kiegészítőt. Kesztyűt kell használni, hogy megvédje a kéz bőrét a festék összetételétől. Leggyakrabban festékkel érkeznek.

Ahhoz, hogy megvédje a ruhákat a foltoktól, szüksége van egy speciális köpenyre. A fehér henna hígításához mély edényre, valamint fából vagy műanyagra van szükség a keveréshez. A haj közelében lévő bőrterületek védelme érdekében ajánlott vazelint vagy babakrémet kenni rájuk..

A színező kompozíciónak a szálakra való felviteléhez speciális kefét vagy fogkefét használhat. Miután hennát tett a fejére, fel kell vennie egy speciális sapkát vagy egy szokásos táskát, és törölközőt kell kötnie a fejére. A festék lemosása után javasoljuk, hogy samponnal mossa meg a haját, és kenjen balzsamot.

Festéstechnika

Festés előtt fontos a festékkészítmény megfelelő elkészítése. A fehér henna és a forró víz arányát a festék használati útmutatója jelzi. Miután elkészült a keverék, elkezdheti alkalmazni..

Szükség van a fehér henna elosztására a gyökerekből, fokozatosan lemegy a tippekhez. A gyökerek jobb festése érdekében a termék ecsettel történő felhordása után meg kell masszírozni a fejbőrt a kezével. A henna elég gyorsan kiszárad a hajon, ezért egy speciális sapkát vagy műanyag zacskót kell felvennie a fejére azonnal a festési eljárás után. A legjobb hatás és az anyag hajszerkezetre gyakorolt ​​hatása érdekében a fej meleg sállal vagy törölközővel köthető.

A henna expozíciós ideje a hajon számos tényezőtől függ, és 10 és 40 perc között mozoghat. Először meg kell ismerkednie az ajánlásokkal, amelyeket a festékgyártó az utasításokban megjelölt. Minél tovább tartja a festék összetételét a haján, annál jobban megvilágosodik.

Az ajánlott maximális festési idő 30 perc. Ha hosszabb ideig tartja a hennát, akkor megnő a fürtök tönkremenetelének kockázata, valamint kémiai égési sérülések keletkeznek a fejbőrön. A festéket folyó víz alatt, szobahőmérsékleten alaposan lemossák. A kompozíció teljes eltávolításához a hajból sampont kell használnia.

Az eljárás végén kondicionáló balzsamot kell felhordani a szálakra. Általában a termék fehér hennával van ellátva, de használhat másik balzsamot is..

Javasoljuk, hogy a kompozíciót 15 percig áztassa a hajon, majd öblítse le vízzel. Ha a festés eredményeként nem sikerült először elérni a kívánt árnyalatot, akkor az eljárás legkorábban egy héttel később megismételhető. Újrafényezéskor nem ajánlott a szálak árnyalatát a legkontrasztosabb hangokra változtatni. A legjobb, ha fokozatosan eléri a kívánt eredményt, amely minimális kárt tesz lehetővé a hajában..

A haj világosító eljárása negatívan befolyásolja állapotukat, ezért a festés után különös gondot kell fordítani a fürtökre. Emlékeztetni kell arra is, hogy bizonyos anyagokkal érintkezve a megtisztított szálak megváltoztathatják a színüket..

Festés után ne használjon szulfátokat tartalmazó samponokat és más hajápolási termékeket. A legjobb, ha a fehérített fürtök ápolásához professzionális vonalakat használunk. A haj a festést követő első három hétben intenzív ápolásra szorul.

A sérült haj helyreállítására szolgáló professzionális gyógymódok mellett népi recepteket is használhat. Az olyan olajok, mint az olíva és a ricinus, táplálják a száraz, törékeny hajat. A fürtökre természetes formájukban alkalmazhatók, vagy helyreállító maszkok készítésére használhatók..

Vélemények

Azon lányok véleménye szerint, akik fehér hennát használtak a halványításhoz, az eljárás eredménye nem mindig felel meg az elvárásoknak. Ha a terméket sötét fürtökre helyezték, akkor az első festés után nem fog hófehér szálakat kapni. Ebben az esetben a haj vörös vagy sárgás lesz..

A nők azt is megjegyzik, hogy a festék használata után a fürtök állapota romlik. A haj törékeny, száraz és rakoncátlan lesz. Ebben az esetben nem kis jelentősége van a haj állapotának a világosító eljárás előtt. A henna okozza a legnagyobb kárt az eredetileg egészségtelen és sérült hajban..

A fehér henna hajának halványításának előnyei az alábbi videóban találhatók..

Fehér henna a haj könnyítésére

Egy nő sem tud ellenállni a divatirányzatoknak. Vannak, akik szeretnek kísérletezni a hajszínnel és a hajvágással, míg mások inkább a természetes árnyalatot kedvelik. A festékeket, géleket és tonikokat otthoni színezéshez használják, de általában nem minden termék biztonságos. A kevésbé agresszív fodrászok közé tartoznak a természetes összetevőkből álló termékek, de nincs ilyen sok. Az egyik népszerű természetes színezék a fehér henna..

Mi a Fehér Henna

Ez a haj enyhítésére használt gyógymód. Fő alkotóeleme a lawsonia szár, amelyek gyógyító és regeneráló hatásúak. Ez azonban nem jelenti azt, hogy teljesen biztonságos. Számos vegyi anyagot tartalmaz, például:

 • magnézium-karbonát;
 • ammónium-perszulfát;
 • citromsav;
 • magnézium-oxid;
 • hidrogén-peroxid;
 • karboxilezett metil-cellulóz.

A fehér henna alkalmazása után a haj károsodásának elkerülése érdekében alaposan tanulmányoznia kell az utasításokat.

Hány tónusú halványíthatja a hajat

A halványítási eredmény közvetlenül függ a haj állapotától és eredeti színétől. Így például egy barna hajú nő, miután egyszer fehér hennát használt, valószínűleg nem lesz szőke. És ha a szálak is vékonyak, legyengültek és töredezettek, akkor az eljárás még nagyobb kárt okozhat..

A henna öregedési ideje szintén befolyásolja az eredményt. Az optimális időt az utasítások jelzik, és ha hosszabb ideig tartja a kompozíciót, a haj szenvedhet, és az árnyék nem sokat változik. Óvatosan kell használni a fehér hennát a sérült hajon, mivel általában egyenetlenül fekszik le, ezért nagyon kevés ember örül az eredménynek..

1 eljárás vörös és világos árnyalatú haja 5-6 tónussal világosítható.

Káros a fehér henna?

A termék használata során nem szabad elfelejteni, hogy szintetikus festékről van szó. Ezért van néhány árnyalata:

 • vörös vagy zöld árnyalattal nem kívánt színt lehet elérni;
 • a haj szárazsága, ridegsége és merevsége az alkalmazás után, amelyekkel elég nehéz megbirkózni.

Ha allergiás reakciója van, a bőre vörös, pelyhes vagy viszket. Ebben az esetben a henna további használatát el kell hagyni..

A szakértők azt javasolják, hogy óvatosan közelítsék meg a fehérítést, mivel ez a módszer nem vonatkozik a kíméletes világítási módszerekre..

Világosító haj fehér hennával

A szalonban fehér hennával könnyítheti meg a haját, ha kapcsolatba lép egy profi mesterrel, vagy egyedül otthon. Ehhez nem lesz szüksége különleges képességekre, a legfontosabb az utasítások betartása, és akkor az eredmény nem sokáig várat magára..

Felkészülés a pontosításra

Világítás előtt ajánlott, hogy 1-2 napig ne mossa a fejét, így a festék jobban fekszik és hosszabb ideig tart. Ha a pontosítást otthon tervezik elvégezni, akkor az eljárás előtt fel kell készítenie a szükséges anyagokat, eszközöket és eszközöket.

Szükséges anyagok és eszközök

A pontosításhoz szüksége lesz:

 • Gumikesztyű.
 • Konténer színező komponensek keveréséhez.
 • Egy kis fa vagy műanyag keverőpálca.
 • Műanyag burkolat a ruhák eltakarására.
 • Kis csészék forrásban lévő vízhez.
 • Bármilyen sampon és balzsam.
 • Fogkefe, mivel kiválóan alkalmas a színező vegyület felvitelére.
 • Műanyag zacskó vagy speciális sapka, de ha egyik sem a másik nincs kéznél, használhat frottír törülközőt.

A halványítási eljárás olyan egyszerű, hogy szinte minden nő képes kezelni..

Tisztítási technológia

Miután az összes anyag elkészült és a henna keverék készen áll, elkezdheti a világítást. A következő technológiát be kell tartani:

 1. Vigye fel a keveréket ecsettel vagy ecsettel a gyökerekre, majd ossza szét hosszában.
 2. Masszírozza meg a fejbőrt a kezével, és tegyen fel melegítő sapkát vagy műanyag zacskót, amely felett ajánlott egy törülközőt átcsavarni.
 3. 10–40 percig áztassa a színezéket, majd öblítse le bő folyó vízzel. A szőke hajúaknak ajánlott kevesebb hennát tartaniuk, a barna hajúaknak pedig többet.
 4. Az eljárás végén 10-15 percig alkalmazzon tápláló balzsamot, majd öblítse le.
 5. Alaposan öblítse le ismét a szálakat meleg, de nem forró vízzel, és természetesen szárítsa meg hajszárító használata nélkül.

Ha az eljárás után a szín nem a tervek szerint alakult, akkor a tisztázás megismételhető, de legkorábban 7 nap elteltével.

Ápolás tisztázás után

Sok nő számára nem titok, hogy a henna használata száraz hajhoz és általában a fejbőrhöz vezet. Ennek megakadályozása érdekében a fodrászok rendszeresen javasolják a különféle maszkok és balzsamok használatát. Kiváló lehetőség a növényi olajokon és a tojássárgáján alapuló termékek..

Minden samponozáskor a hennát lemossák, így egy idő után a festési hatás láthatatlanná válik.

A tartósság és a színtelítettség növelése érdekében ajánlott a haj megmosását legkorábban 3 nappal a világítás után. És a speciális samponok és balzsamok is kiváló munkát végeznek ezzel a küldetéssel, azonban költségük meglehetősen magas, így nem mindenki engedheti meg magának..

A legjobb színmegtartás érdekében rendszeresen öblítse le a haját citromlével vagy ecettel. Ezeket az összetevőket semmi esetre sem szabad tiszta formában használni, az eljárás előtt minden komponenst vízzel bizonyos arányban hígítunk.

Milyen gyakran ismételje meg az eljárást

A gyökérrészt csak a tisztítási eljárás után 2 héttel festheti. A hossz először havonta, majd 3-6 havonta egyszer könnyíthető. Egy bizonyos eredmény elérése után elegendő csak betartani a szín telítettségének és fényerejének fenntartására vonatkozó összes ajánlást.

Hogyan festhetünk fehér hennát a hajunkra

Különböző mosásokkal festhet fehér hennát. Például:

 • Salem.
 • Estelle Off.
 • Paul Mitchell.

Jobb, ha a hennaöblítő szerek megválasztását hivatásos fodrászra bízza. Azonban otthon természetes alapanyagokból is moshat..

Szinte bármilyen festék alkalmas festésre, a lényeg az, hogy először mossa le a hennát a hajról, és csak ezután folytassa a színezést. Ellenkező esetben a szín nem biztos, hogy tetszik.

Akár halványítja a hajat, akár nem, minden nő maga dönt. Egyesek csak a szakemberekben bíznak, mások otthon egyedül megbirkóznak. Az eljárás eredménye és hatékonysága közvetlenül függ az alkalmazott szertől, ezért annak érdekében, hogy ne veszélyeztesse a fürtöket, az eljárás előtt konzultálnia kell egy szakemberrel, és csak ezután folytassa a könnyítést.

A haj világosítása fehér henna színezéssel. Vélemények

A lányok mindig nagyszerűen akarnak kinézni. Különböző kozmetikai és bőrápolási termékeket használnak, hogy még jobbak legyenek..

 • Gyors navigáció a cikkben:
 • Hogyan működik a fehér henna
 • Előnyök és hátrányok
 • Anyagok és eszközök
 • Festéstechnika
 • Festés után gondozás
 • Milyen eredmény várható
 • Fehér henna erősítésre
 • Fehér henna a festék lemosására
 • Vélemények

A legtöbb esetben a kozmetikumok segítik a nőket szépségük megőrzésében, de néha előfordul, hogy a kozmetikumok többet ártanak, mint használnak. Mi a fehér henna a hajhoz? Kiváló gyógymód a kívánt szín vagy kártevő megszerzéséhez?

Hogyan működik a fehér henna a haj könnyítéséhez

A névből kiderül, hogy ennek a hennatípusnak meg kell világosítania vagy kifehérítenie a hajat. A fehér hennakészítők azt ígérik, hogy festékük segít elérni a tökéletes fehéret, amiről sok lány álmodik..

A fehér hennakészítők azt ígérik, hogy festékük segít elérni a tökéletes fehéret, amiről sok lány álmodik..

A fehér henna valóban hófehér színt adhat. A lányok internetes áttekintése azt jelzi, hogy ez lehetséges.

Azonban nem minden olyan jó, sokan panaszkodnak, hogy az első festés után a hajuk színe világosodik, de nem teljesen, vörösessé válik. Ez azt jelenti, hogy a kívánt szín eléréséhez többször kell hennával festeni..

A lányok egyéb véleménye a haj fehér hennájáról nem olyan jó, kijelentik, hogy a henna hatása nem felel meg a megadott követelményeknek. A festési eljárás után a haj sárga vagy mérgező vörös lesz.

A lányok egyéb véleménye a haj fehér hennájáról nem olyan jó, kijelentik, hogy a henna hatása nem felel meg a megadott követelményeknek. De ilyen felülvizsgálatok ritkák..

A fehér henna előnyei és hátrányai

A fehér henna pozitív tulajdonságai a következők:

 • hatékonyan világosítja a hajat;
 • nagyon nehéz feketéről fehérre váltani, és gyakran a lányok megvárják, amíg a hajuk természetes színt kap, majd világosodni kezdenek. Ebben az esetben nem kell várni, több eljárás után a hajnak hófehérnek kell lennie;
 • vannak természetes összetevők;
 • teljesen megfesti a hajat;
 • alacsony ár.

Ne feltételezzük, hogy a fehér henna és a színtelen egy és ugyanaz. A színtelen erősíti a hajat, míg a fehér színező.

Ne feltételezzük, hogy a fehér henna és a színtelen egy és ugyanaz. A színtelen erősíti a hajat, míg a fehér színező.

A pozitív tulajdonságok ellenére a fehér fehér henna káros lehet.

Azok a vélemények, akik kipróbálták ezt a gyógymódot, a következőket jelzik:

 • képtelenség megjósolni, hogy a festés sikeres lesz-e, és a szín fehér lesz-e, és nem vörös;
 • nem alkalmas ősz hajra vagy vegyileg kunkorodott;
 • a szín gyorsan kimosódik, két hónap múlva újra meg kell festenie a haját;
 • a hennával való festés után a közönséges festék nagyon rosszul tapad, így ha a festés nem sikerül, nem lehet azonnal visszatérni a szokásos színhez;
 • mivel a fehér hennában kémiai szennyeződések vannak, nem ajánlott a festék túlexponálása a hajon, ez hozzájárulhat a veszteségükhöz.

Sok fodrász szerint a hajat festés előtt nem szabad külön elkészíteni. Komponenseinek bőrre gyakorolt ​​hatásának csökkentése érdekében nem ajánlott több napig mosni a haját.

Sok fodrász szerint a hajat festés előtt nem szabad külön elkészíteni. Mielőtt fehér hennával festene, annak összetevőinek a bőrre gyakorolt ​​hatásának csökkentése érdekében nem ajánlott több napig mosni a haját.

Szükséges anyagok és eszközök

Ha a hajfestést saját kezűleg végzik, akkor szükséged lesz egy bizonyos eszközkészletre:

 • gumikesztyű, használhat polietilént is;
 • vízálló polietilén köpenyt, hogy ne foltozza el a ruháit;
 • közönséges porcelán csészék, amelyekbe forró vizet öntenek a porok hígításához;
 • műanyag vagy üveg bot a henna keveréséhez;
 • vazelin vagy más zsíros krém;
 • sampon fehér henna lemosására;
 • kefe, fogkefe hajfesték felvitelére;
 • egy speciális szigetelő sapka a fején, ha nincs ott, használhat műanyag zacskót és egy közönséges törülközőt celofán köré.

Ha a hajfestést saját kezűleg végzik, akkor egy bizonyos eszközkészletre lesz szükség.

Fehér henna hajfestési technológia

A lányok szerint a hajad saját maga festése nem lesz nehéz. Ehhez meg kell hígítani a keveréket az utasítások szigorú betartásával..

Az alábbiakban részletes útmutatást adunk a haj fehér hennával történő festésére:

 1. A festéket a hajgyökerekre kell felhordani, majd egyenletesen ossza el a teljes hosszában. Így minden haj színezett..
 2. A jobb hatás érdekében finoman masszírozhatja a fejbőrt.
 3. Ha a hennát már minden festett hajra felvitték, akkor speciális melegítő sapkát kell használnia. De ez nem fog működni az érzékeny bőrű emberek számára, kellemetlen irritáció jelentkezhet.
 4. Gyógyító hajfesték. A kompozíciót 10-30 percig tartják a fején, az idő közvetlenül a kezdeti hajszíntől függ. Ha a haj világos volt, akkor az időnek kevesebbnek kell lennie, ha sötétnek, akkor többnek.
 5. A maximális henna legfeljebb fél órán át lehet a hajon. Ha ez az első tisztázás, akkor nem szabad 20 percnél tovább tartania a kompozíciót. A henna hosszú távú jelenléte a hajon hátrányosan befolyásolja a fürtöket, elvesztésükig.
 6. A festési eljárás végén a hennát bő meleg vízzel le kell mosni.
 7. Ezután tápláló balzsamot visznek fel a hajra, 10-15 percig kell tartani.
 8. Ismét a fürtöket sok meleg vízzel mossuk és szárítjuk..

A lányok szerint a hajad saját maga festése nem lesz nehéz. Ehhez meg kell hígítani a keveréket az utasításoknak megfelelően..

Néha előfordul, hogy az első festés után a haj nem éri el a kívánt színt, ebben az esetben ajánlott újabb festést végezni, de legkorábban egy hét múlva..

Hajápolás fehér hennával történő festés után

Természetéből adódóan a henna kiszárítja az emberi hajat és bőrt, ezért a festési eljárás után folyamatosan speciális maszkokkal kell táplálni őket. Növényi olajokon és tojássárgáján kell alapulniuk..

A színtelítettség kissé csökken minden mosás után.

Annak érdekében, hogy a henna tovább tartson a hajon, először festés után három nap után kell lemosnia a hajat, nem korábban.

A színtelítettség kissé csökken minden mosás után.

A lányok véleménye szerint, akik fehér hennával festették a hajukat, egyértelmű, hogy a jobb színmegőrzés érdekében drága samponokat és balzsamokat kell használni..

Ha nincs sürgős szükség, akkor jobb, ha havonta egyszer nem festjük a hajat. Ellenkező esetben a haj durva és kellemetlen lesz..

A szín jobb megőrzése érdekében a fürtöket citromlében vagy ecetben lehet öblíteni, vízben hígítva. A gyógyszertárban magas fehérjetartalmú maszkokat vásárolhat, ezek telítik a hajat az összes szükséges tápanyaggal, hidratálják és kellemesebbé teszik az érintést..

A szín jobb megőrzése érdekében a fürtöket citromlében vagy ecetben lehet öblíteni, vízben hígítva.

Mi várható a festéstől

Minden embernek meg kell értenie, hogy lehetetlen 100% -ban megjósolni, mi lesz a végeredmény. Bár a haj fehér hennájának természetes összetevői vannak, a lányok véleménye nagyon negatív, mivel kémia nélkül nem fog teljesen fehéríteni a hajat.

Ezért ne számítson arra, hogy a fürtök egészségesebbé és természetesebbé válnak. De a hó világosítására hófehér színben - ez az egyik legjobb eszköz.

Az eljárások száma közvetlenül függ az eredeti hajszíntől. Néha vannak olyan esetek, amikor a fehér henna nem képes tökéletesen fehér színt előállítani, a haj vöröses árnyalatú lesz. Ez az adott személy hajának egyedi tulajdonságaitól függ..

Az eljárások száma közvetlenül függ az eredeti hajszíntől. Néha vannak olyan esetek, amikor a fehér henna nem képes fehér színűvé tenni, a haj vöröses árnyalatú lesz.

Fehér henna felvitele a haj erősítésére

A fehér hennát a legjobban festett szőkék számára lehet használni, gyengült fürtökkel. A fehér henna azonban nem tudja, hogyan erősítse meg a hajgyökereket, bár pontosan ez van írva a festékcsomagoláson, de ez nem igaz.

Nagyon gyakran a lányok összekeverik a fehér hennát a színtelennel. A színtelen nem tartalmaz vegyszereket, a gyökerek megerősítésére, a haj állapotának javítására szolgál. A fehér henna feladata a haj világosítása..

A fehér hennát a legjobban festett szőkék számára lehet használni, gyengült fürtökkel. De néha segít a barnáknak.

Fehér henna használata más festékek lemosására

Sokan azt gondolják, hogy a fehér henna remek módszer a festék eltávolítására. Valójában szigorúan tilos a festéket fehér hennával eltávolítani..

Ebben az esetben megint az emberek gyakran összetévesztik a fehér hennát a színtelen vagy iráni színnel, ami nem árt a hajnak, inkább felélénkíti. A fehér henna viszont nagy mennyiségű hidrogén-peroxidot tartalmaz, semmilyen módon nem segít más festék eltávolításában. Ez a termék csak sötét haj világosítására alkalmas..

Ha az utolsó hajfestés legfeljebb két hete volt, akkor nagyon nem ajánlott fehér hennát használni.

A haj még nem állt teljesen helyre az első festés után, ha a tetejére adsz egy adagot erről a gyógymódról, nagy a valószínűsége a hajhullásnak.

Csak tapasztalt fodrász, aki tudja, hogyan kell megfelelően hígítani a keveréket és azonnal semlegesíteni, lemossa a festéket a hajról fehér hennával. Ezt otthon nem ajánlott megtenni..

Fontos megjegyezni! Csak tapasztalt fodrász, aki pontosan tudja, hogyan kell megfelelően hígítani a keveréket és azonnal semlegesíteni, lemossa a festéket a hajról fehér hennával. Nagyon nem ajánlott ezt otthon végezni..

A fehér henna elég hatékony a haj könnyítésére.

Azok a lányok véleményei, akik kipróbálták ezt a keveréket, megjegyzik, hogy a legtöbb esetben a kívánt eredmény érhető el, de a haj állapota romolhat, ezért ennek az eszköznek a használata után ajánlott hidratáló maszkokat és hajbalzsamokat használni.

Ebből a videóból megismerheti Moran fehér hennáját és annak segítségével a hajvilágítást.

Ez a videó megmondja, hogyan lehet világosítani a hennát a hennával.

Ez a videó információt nyújt az ártalmatlan hajfestékről.

Henna: a mítoszok lebontása. Milyen színű lehet színezni hennával; meg lehet könnyíteni, miért mondják, hogy a henna után zöld lesz és hogyan kell helyesen használni a hennát a hajhoz

Üdvözlet, kedves olvasók, és rögtön arra készülök, hogy hosszú lesz ez a bejegyzés, ezért készítsen el egy nagy bögre kedvenc forró italát, és csak utána kezdjen el olvasni.

A bejegyzés ötlete hirtelen felmerült bennem. Mivel nagyon régóta használjuk és szeretjük a hennát, együtt mentünk át tűz-, víz- és rézcsöveken, nevezetesen: természetes hajat festettem hennával, festékkel festettem át, felül kiemeltem, újra hennával festettem, színezékekkel és ismét hennával, világosított hennával igen, igen, mindezt tényleg megcsináltam!), ugyanakkor soha nem zöldültem el, a hajam nem hullott le (valójában leesett, de nem a henna miatt, de ez egy teljesen más történet), és gyakran kérdezték tőlem, hogy mi Festem a hajam. Amikor nemrég megkérdezték tőlem, hol lehet tisztított hennát vásárolni (és most arra a kérdésre, hogy mit festek a hajamra, válaszolok: ez a tisztított henna), rájöttem, hogy rendelkezem annyi ismerettel, amely hasznos lesz mindazok számára, akiket érdekel a henna világa.

Egy időben információkat gyűjtöttem apránként: különféle forrásokból merítettem (gyakran kiderült, hogy ellentmondásosak), tanulmányoztam a többi lány színezésének tapasztalatait, és természetesen magam is kísérleteztem.

És most egy helyre akarom gyűjteni mindazokat a kérdéseket, amelyek mindig kísérik a hennát. A kávézaccon nem lesznek sejtések, feltételezések és jövendőmondás. Csak ellenőrzött információk és személyes tapasztalatok.

És ha készen áll, akkor menjünk.

Mi a henna?


A henna a Lavsonia Inermis növénye. A színezéshez használt por a növény szárított levele.

Henna típusok

A leggyakoribb az iráni és az indiai henna. Különbségük az őrlés mértékében (az iráni durvább, az indiai finomabb) és az árnyalatokban (az iráni henna több arany árnyalatot ad, az indiai réz pedig).

Van még jemeni, egyiptomi és pakisztáni henna is. A henn fajok közötti különbség a növekedés területén rejlik.

Színtelen henna


A színtelen henna nem azonos Lavsonia-val. Ez egy másik növény, a Cassia vagy a Ziziphus, és ezeknek a gyógynövényeknek a tulajdonságai a hagyományos értelemben is eltérnek a hennától..
Körülbelül 10 évvel ezelőtt találkoztam olyan információkkal, amelyek szerint a színtelen henna ugyanaz a Lavsonia, csak a növény egy másik részéből állítják elő. De a színtelen henna kompozícióit nézve még soha nem találkoztam mással, csak Cassia-val vagy Ziziphus-szal.

Fehér henna

A fehér henna nem más, mint egy marketing trükk. Nyilvánvalóan a gyártók úgy döntöttek, hogy a henna hírnevén játszanak, és a szupra fehér hennát hívják..
Ne feledje, hogy nincs fehér henna. A fehér henna nem egyenlő a színtelennel, ez a legolcsóbb fehérítő, amely elrontja a hajat.

Henna színezékekkel

A színezékekkel ellátott henna egy külön típusú henna, amelyet alig lehet természetesnek nevezni. A színezékekkel ellátott henna a gyártótól függően nagyon különbözik az összetételétől. Valahol lehet természetes henna bárium-oxid vagy ursol keverékével, de valahol a hennától csak név lesz.
Az ilyen henna egyáltalán nem henna, hanem egy igazi festék, és azokat a tulajdonságokat, amelyek a természetes hennának tulajdonítják, nem teljesíti, ezért nem vesszük figyelembe.

Hogyan működik a henna

A henna behatol a hajszerkezetbe, kötődik a keratinhoz és örökre ott marad!
Nem bolyhosítja fel a hajhagymát, és ez gyakran hallható olyan lelkes hennagyűlölőktől, akik mindenkit és mindent meg akarnak győzni arról, amit a henna megszárít.
A hennának barnító hatása van, és abszolút minden lány, aki hennát használt, érezte. Közvetlenül a haj hennával történő festése után valahogy nem ugyanazok: kissé szárazak, kemények és határozottan nem ugyanazok, mint általában. Ez a tiszta víz barnító hatása.
A következő samponon eltűnik, de ha a szárazság a henna festése előtt volt vagy megmaradt, akkor valamit rosszul tettél, és egy kicsit tovább elemezzük.

A Henna képes megváltoztatni a haj szerkezetét, és sikeresen elvégzi, ha hosszú ideig festik.

 • A henna erősebbé és rugalmasabbá teszi a hajat
 • Sűrűséget biztosít és növeli az egyes hajok vastagságát
 • És simítja és őrült fényt ad

Milyen színű lehet festeni hennával?

A henna pigment vörös. Ennek megfelelően vörösre festette a haját..
És minden könnyű lenne, ha nem lenne túl nehéz.
Sok tüzes szépség megőrjíti a lányokat, akik ugyanolyan árnyalatú reményben kezdenek festeni hennával, de csak kevesen kapják meg.
Mi a helyzet?

Minden a forrásbázisról szól.
Az eredeti hajszín a legfontosabb. Henna árnyékot ad, növeli a fényt a fényben, a sötétben, csak tükröződésnek tűnik.

Minél világosabb a haj, annál fényesebb lesz az árnyalat. És itt nem számít, ha a szőke haj a természetből származik, vagy korábban világosabb árnyalatban világítottak rá..

Henna soha nem fogja világosítani a sötét hajat, ne feledje! Sötét hajon a henna csak ragyogásban jelenik meg, amely észrevehető lesz a napon vagy egy lámpa fényében. De minél tovább fest, annál hangsúlyosabb lesz ez az árnyalat..

Emellett nem lehet tovább maradni a pigment felhalmozódásának pillanatában..
A henna pigment minden festés során egyre jobban felhalmozódik a hajban. Ez az oka annak, hogy a henna idővel elsötétül..
A festéssel játszva pirosra válhat, vagy akár tiszta padlizsán árnyalattal is elérheti a sötét árnyalatokat.
Ezért itt nagyon óvatosnak kell lennie. Ha a fényerő a célod, akkor azt festékekkel kell elérned, majd abba kell hagynod a hossz festését, különben sötétebb leszel, ahogy én tettem..

Mutassa meg a hennában bekövetkezett változásokat a hajamon.


Itt fehérített haj van hosszában. Henna elszíneződött. Alapja: sárga haj.

Itt az alapot egyszer indiai hennával festették.

A lényeg: a sárga haj átalakulása tüzesé.

Az ezt követő festés hatására a henna elsötétülni kezdett..

És még egy festés gyakorlatilag kitörölte a vonalat a fehérített és nem fehérített haj között, és vörös hajú szépségből égő barna hajú nővé tettem.


Itt meg tudja különböztetni, hogy a sötét haj miként vált ki tiszta bőrpírt, de ez csak egy kis része a túlcsordulásnak, amely a fényképen keresztül továbbítható.

A fényárnyalatok élénkekké történő átalakulása, majd sötétedésük elhalványulása tökéletesen megjelenik a fotóimon. Úgy gondolom, hogy ezt az átalakulást szemlélve most könnyű lesz eldöntenie a megfelelő színezés mennyiségét..

Ugyanezek az árnyalatok sötét árnyalatai egy másik nagyon finom képességgel rendelkeznek, a lila tartományba lépnek elegendő pigment felhalmozódással, és így néz ki. Nézd meg a haj tetejét.

Lehet-e kimenni henna után szőkében??

Tud! A hennának maró vörös pigmentje van, de a világosítás még mindig szükséges. A hennát követő hamu szőke nem fog működni (természetesen, ha a hajadnál akarsz maradni, és nem marni pigmenttel és a fejedhez tapadás képességével), de a henna után a szőke meleg búza árnyalatai megszerezhetők.

A henna után zöldre vált?

Ez a motor mindenkit megijeszt.

-A henna után ne festse a haját, akkor zöld lesz!
-Ne festjen hennával, akkor zöld lesz!
-Mit, enyhíteni a hennát? Zöldre vált.

Ez a leggyakoribb henna-mítosz. Nos, nem zöldülnek meg a hennával végzett kísérletek miatt!
A zöldek nem jönnek ki a henna tisztázása után. És ha már bemegy a dzsungelbe, akkor a semlegesítés szakaszában, amikor áttér a szőkére, ha a mesterének problémái vannak a kolorisztikával, és rossz hangnemben „oltja el” az árnyékot, de ugyanez történik a színezésnél és a hamvasszőkénél is, amikor a zöldek kijönnek. A probléma nem a henna, hanem a nem mester. A zöldek és a kékek a basma pigmentből származnak, és akkor is, ha szeretik a hajat gyógynövényekkel öblíteni. Akkor igen, ha van mitől tartani.
De ha tiszta hennát használ, nincs félelem.
Festhet hennát festékre, festhet hennára félelem nélkül, betartva a szünet szabályát.

A szabály

Festheti a hajat festés után hennával, vagy fordítva, legalább 2 hét múlva az utolsó festés után. Természetesen jobb várni egy hónapot. Egy hónap múlva semmi meglepetés nem fog kiderülni

A henna csak akkor termelhet zöldet, ha a frissen festett fejre festékkel felvett hennakeveréket használ, és fordítva. Ekkor a kémiai reakció kiszámíthatatlan lehet. Ugyanez vonatkozik az olyan eljárásokra, mint a hajgöndörítés.

És ha nem fogadja el a szavamat, akkor előtte és utána egy másikat demonstrálok. Fotó előtte - a haj által tapasztaltak átalakulása már tudja, ebben az esetben egy kellően hosszú hennafestés után áramszünetbe mentek. Utána - tisztított henna.

Henna szárítja a hajat?

A hennának barnító hatása van, és a festés után azonnal szárítható, és ez igaz. Megmutatom, hogy néz ki a hajam közvetlenül a hennával való festés után

De az összes többi fotón nem igazán néznek ki?

Ha a hajmosás utána megoldódik a probléma, akkor jó vagy. De ha továbbra is száraz a hajad, itt a következő lehetőségek lehetségesek:

1. Nem keverte össze helyesen. Annak érdekében, hogy a henna festés a lehető leghatékonyabb legyen, hozzá kell adni alapolajokat. A festés során emellett gondozzák a hajat.
2. rossz minőségű hennát használt.
3. Eredetileg száraz, sérült, megölt stb. haj. Nagy hiba azt gondolni, hogy a henna csodaszer. Hennát festek a hajamra, ez helyreállítja őket, fényesek, rugalmasak és megszűnnek megszáradni. Nem számít, hogy van! Henna nem így működik. A henna ebben a vonatkozásban inkább csiszoló hatású. A jó átalakul, a rossz pedig csak a hibákat hangsúlyozza.
És ha hennával szeretné helyreállítani a hajat, ez nem azt jelenti, hogy nem kell használnia, ilyen használat lehetséges, de csak jó gondossággal. Kezdetben maszkokkal kell támogatnia a hajat, rossz állapotból legalább kielégítő állapotba kell hoznia, és csak ezután használjon hennát. Különben igen, lesz szárazság, ridegség.
4. Az ellátás hiánya. Ez azt jelenti, hogy hennával festve a hajat, mindenképpen gondoskodnia kell róluk. Festés előtt és után is. A henna hajfestést nem tagadhatjuk meg a teljes körű gondozástól.

Mi a legjobb henna?

Erre a kérdésre nincs válasz. Kizárólag preferencia kérdése. Valaki imádja az egyik cég hennáját, valaki más. Általában a pillanat túl egyéni.
Összefoglalva: a legfinomabb (olvasható: a legjobb) henna a legfinomabb őrléssel. Minél finomabb az őrlés, annál "kíméletesebben" hat a henna.

Hogyan készítsük el megfelelően a keveréket

Itt be kell tartania a következő szabályokat:

-Ne használjon fém edényeket és edényeket
-A festés után ne mosson hajat 3 napig (mert a szín oxidálódik a levegőben, megjelenik és rögzül ez idő alatt), és ne mossa le a hennát samponnal.

Az utolsó pillanatokat sok következmény nélkül meg lehet sérteni, de ki ne tegye ezt?
Azok számára, akik gazdagabb és gazdagabb színt keresnek. Ha festés után sampont használ, az árnyalat intenzitása kissé elmúlik. De ez megint túl egyedi. Néhány henna képes lemosni a fényerő nagy részét, de néhányan egyáltalán nem szenvednek ettől.

-Mérje meg a szükséges henna mennyiséget
-Öntsön forró vizet / húslevest (nem melegíthet, akkor tovább kell ragaszkodnia)
-Teremtsen savas környezetet
-Adjunk hozzá citromlevet / ecetet / citromsavat. Ennek célja, hogy segítsen a hennának felszabadítani a pigmentjét. Savas környezetben a henna jobban megmutatja tulajdonságait, ami azt jelenti, hogy a szín telítettebb lesz..
-Vigyen adalékokat a keverékbe (lehetőleg a már edzettbe). Itt van egy felfutás az olajoktól, amire csak akar. Az egyetlen dolog, amihez érdemes ragaszkodni, az a természetesség.
-Várja meg, amíg a keverék kellemesen felvihető, és kezdje el színezni

Mennyire bírja a keveréket?

Határozza meg magának egyénileg.
Magam számára a következő határokat vezettem le: a gyökerek festésére - egy óra, a hosszra - legfeljebb három. Korábban körülbelül 8 órán keresztül tudtam hennát tartani a hajamon, de arra a következtetésre jutottam, hogy az én esetemben a 8. és a 3. óra eredménye pontosan megegyezik.

A festés után azonnal maszkot alkalmazhat?

Megteheti, de megfigyeléseim szerint mégis megeszi az árnyék intenzitását.
Például a kísérlet tisztasága érdekében leöblítem a hajam citrom- vagy almaecettel savanyított vízzel, és ez tökéletesen kondicionálja a hajat.

Milyen hajat kell felvinni a hennára?

Ha kifestjük a gyökereket, nyugodtan alkalmazhatjuk a piszkosakat is.
A hosszúsággal is, hacsak természetesen nem próbál bizonyos színárnyalatot elérni a hennától. Akkor van értelme frissen mosott nedvesekre alkalmazni. Színezés előtt akár a gosh-t is használhatja..

Nem számít, hogy többnyire száraz vagy nedves, csak a keverék fogyasztását befolyásolja. Szárításhoz több kell.

Mit kell hozzáadni a hennához, hogy arany / vörös / gesztenye árnyalatot kapjon?

Igazság szerint a legtöbb olyan kiegészítő, amelyet a Google különösen a vörös árnyalat számára ajánl, teljesen haszontalan. A vörösség és a sötétség többnyire rétegződéssel és pigment felhalmozódással érhető el. A legtöbb esetben az adalékanyagok csak alig észrevehető eltolódást érhetnek el a kívánt árnyalat felé..

Minden tesztelt közül többé-kevésbé hatékony:

Kurkuma, kamilla főzet - arany árnyalat elérése érdekében
Hibiszkuszvirágok (nem teazsákok), lakonoslé - vörösesre
Kakaó és kávé - gesztenyéhez (de itt a hatás pontosan az első mosásig tart).
Általában sötét árnyalatok esetén vagy rétegezzen hennát, vagy adjon hozzá basmát. De ebben az esetben a hajszín megváltoztatása szinte lehetetlen..

Milyen gyakran festheti a hajat hennával?

Gyökerek - havonta 1-2 alkalommal, gyakran nem éri meg.
Először minden hónapban, majd 3-6 havonta egyszer. A kívánt árnyalat elérésekor teljesen leállíthatja a színezését..

Remélem, hogy a hozzászólásom megválaszolta a legtöbb kérdést, és eloszlatta a hennát körüljáró mítoszokat..

Fontos Tudni A Maszkok Haj

Tudod, hány cm szőr nő egy hónap alatt? Mitől függ általában a növekedési ütem, és fel lehet-e gyorsítani az újranövekedést

Nemrégiben fodrászkodtál, de egy idő után rájöttél, hogy ez hiba volt.Most a hosszúság visszatérésének kérdése élesebb, mint valaha.

Hogyan lehet egyenesíteni a hajat egy hajsütővasal

A cikk társszerzője Ashley Adams. Ashley Adams engedéllyel rendelkező kozmetikus és fodrász Illinoisban. Kozmetológián végzett a John Amiko fodrásziskolában, amelyen 2016-ban végzett.