Legfontosabb / Vaj

Férfi hajfestés - hogyan lehet színt választani és természetes eredményt elérni

Vaj

Nem meglepő, hogy a férfiak szépségszalonokban is járnak. A vonzó vágy mindenkiben rejlik, nemtől függetlenül. Manikűr, pedikűr, fodrász, borotválkozás. A férfi hajfestés minden évben egyre népszerűbb. Az okok különbözőek. Ez lehet akár képváltás, akár szürke haj leplezése. Hogyan válasszuk ki a színt és a festési technikát, hogyan lehet természetes eredményt elérni és hogyan lehet egészséges a hajad? Válaszok ezekre és a cikk többi kérdésére.

A férfi színezés jellemzői

Van különbség a férfi és a női hajfesték között. A lényeg az, hogy a férfiak haja merevebb, mint a nőké. A vér magasabb tesztoszteronszintje miatt szerkezete sűrűbb. Ezért az erősebbik nem haját nehezebb festeni. Különösen a gyökérzónát.

Milyen árnyalatokat és színeket használnak a színezéshez

Sok hím, amikor a festést említi, azt mondja, hogy csak nőknek való. Ennek oka az információhiány. Végül is egy természetellenes hajszínű, brutális ember képét rajzolják a fejre, mint egy parókát. Ez nem igaz. A mai napig a természetes színezékek univerzális palettáit már régóta fejlesztették. Amikor a gyökerek visszanőnek, nincs éles színátmenet.

Sötét haj esetén az ideális árnyalat:

 • a fekete;
 • barna;
 • sötétbarna hajú;
 • világosbarna hajú;
 • sötétszőke.

Tanács. Maga a gesztenye színe fényűző és vonzza mások figyelmét. Nagyon fontos, hogy ne vigyük túlzásba ezt a típusú festéket, szigorúan betartva az expozíciós időt.

A világos hajhoz egy árnyalat alkalmas:

 • nagyon világos szőke;
 • világos szőke;
 • sötét szőke;
 • sötétszőke;
 • világos szőke.

Az ilyen színek csak tökéletesen frissítik a világosbarna és szőke hajat, játékra kényszerítve az őshonos árnyékot.

Hajvágás és hajhosszúság-függőség

Ha sportos frizurája van, vagy túl rövid (2 cm-nél kisebb) haja van, akkor az egyszínű festés megfelelő. A természetes árnyalatok jól fognak kinézni.

A hosszú haj tulajdonosainak festéséhez nem szabad túl telített színeket választani. Az eredeti hajszíntől teljesen eltérő árnyalatok használata esetén a frizura nevetségesnek tűnik, mint egy paróka..

A természetes kiemelés stílusosan frissíti a képet. A tonizálás is jól működik..

Festési technikák

Különböző típusú foltok vannak, amelyeket a kívánt eredménytől függően választanak. A legfontosabbak a következők:

 • kiemelés;
 • színkiemelés;
 • alakformálás;
 • szemét;
 • balayage.

Figyelem! A leggyakoribb festési technika a kiemelés. A világos árnyalatú színezés nemcsak felfrissít, hanem pár évig "kitöröl" az arcról is. Ezt a festési módot kíméletesnek tekintik, mivel olyan alkalmazást tartalmaz, amely nem érinti a gyökereket..

A kiemelés kétféle módon történhet:

 • Fóliával. Ez egy klasszikus módszer, amely a haj fóliába csomagolásán alapul. Elég egyszerű mind fodrász, mind otthon. Működési elv - egy szálat elválasztunk, egy darab fóliára helyezünk, majd festéket alkalmazunk rá. Ezt követően a fóliát gondosan összehajtják, mintha "belecsavarnák" a szálat. A kényelem érdekében láthatatlansággal a fejére szúrhatja a szálakat.
 • Lyukas sapkával. Ez a sapka szilikonból készül. Kívánt esetben medence sapkából is elkészítheti saját maga. A működés elve - a kalapot a fejére teszik, a festeni tervezett szálakat menettel fűzik és húzzák át a lyukakon. Színező kompozíciót alkalmaznak rájuk. 20-30 perces expozíciós idő után a készítményt samponnal mossuk.

A kiemelés segítségével fényes hatást és enyhe illúziót is elérhet a napsütésben kiégett hajból..

Van színkiemelés is, amely egyszerre két vagy több árnyalat használatát jelenti. Az eredmény egy nagyon mély és sokoldalú hajszín. Ez a festési módszer elegánsnak tűnik, de ennek a hatásnak az eléréséhez fontos a megfelelő árnyalatok kiválasztása, hogy azok jól keveredjenek egymással és a fő szín egészével..

A tonizálás segít megszabadulni a szürke árnyalattól. Lehetővé teszi a kívánt árnyalat megadását, a "hajad" legtermészetesebb hatásának elérését.

Thrash - egy amerikai kitalált technika, más néven "szabad kézzel" festve. Ez a haj teljes hosszának vagy végeinek véletlenszerű festéséből áll.

A Balayazh egy színező technika, amelynek eredményeként zökkenőmentes, határok nélküli átmenet következik egyik színről a másikra. Természetes és kifejező is lehet..

A festés előnyei és hátrányai

A festés segítségével:

 • frissítse vagy radikálisan változtassa meg a képet;
 • megszabadulni az ősz hajtól és "fiatalabbnak tűnni".

Ez két elég erős előny, mert a szépség és a fiatalság magabiztosságot hoz magával..

Vannak azonban hátrányai is, amelyek a következők:

 • az eljárás magas költsége;
 • hosszú ideig kell befejezni az eljárást;
 • annak valószínűsége, hogy egyszerre két foltra van szükség;
 • a hajfestékek károsodása.

Gyakran előfordul, hogy a férfi színezés drágább, mint a női színezés. Paradox módon hangzik, mert a férfiaknak gyakrabban rövidebb a haja. Lehet, hogy kevesebb festék kell hozzá, de maga a munka meglehetősen fárasztó.

Az egyik módja annak, hogy az eredmény a lehető legközelebb álljon a kívánthoz, az, hogy részletesen leírja, mit szeretne, és jobb, ha a mesternek vizuális példát mutat be fénykép formájában. Ne féljen változtatni és kifejezni magát.

Fontos tippek és népszerű kezelések a férfi haj számára:

Milyen színű festék legyen a férfiaknak 2020-ban?

2020 a fehér fém patkány ideje. A kínai horoszkóp szimbólum fehér színezése azonban nem indokolja a szőke teljes átfestését. Egészen más színek lesznek divatosak! A legfinomabb és egyben nem szabványos színeket a moszkvai "Ya" fodrászmestereink mondják el!

A férfiaknak egyáltalán kell festeniük a hajukat??

Megéri! A festett haj nem vonja le az erősebb nem férfiasságát. A festék nemcsak a kép radikális megváltoztatását segíti elő, hanem ilyen lehetőségeket is nyit:

 • Az olajbogyó, avokádó és más tápláló olajok jelenléte miatt a haj mélyen táplálkozik. Ennek eredményeként lágyságot, élénk fényt és egészséget szereznek;
 • a szürke hajat festék segítségével rejtik el;
 • festék használatával megállíthatja a hajhullást vagy felgyorsíthatja a haj növekedését;
 • javíthatja vagy megváltoztathatja a haj természetes árnyalatát anélkül, hogy túllépne a natív színvilágon. Más szóval, ha sötétbarna van, akkor a festék révén könnyedén és pirosabbá válhat. Ez a hatás fiatalít.

Mint látható, a hajfestés csak előnyös.!

Milyen színek lesznek divatosak 2020-ban?

Mielőtt árnyalatot választana egy trendpalettáról, ne feledje: meg kell őriznie a harmóniát. Nem festheti meleg színű haját azok számára, akiket a természet hideg szem- és bőrszínnel ruházott fel. És fordítva.

Platina szőke

Ideális megoldás télen és ősz hajúak számára. A kép szinte mesés. Nyáron azonban az ilyen haj nem megfelelő. Ezért amint melegíteni kezd, egészítse ki a hűvös árnyalatot sötétebb foltokkal. Például sötétítse a hajgyökereket és a whiskyt.

Réz színű

Az elkövetkező 2020 patkánya fém. Ezért nem lehet réz nélkül! Sőt, a réz színezék meleg és hideg egyaránt ötvözi. Ez a színvilágot szinte univerzálissá teszi. De tiszta formájában a réz azt a veszélyt rejti, hogy újraszületik vörösbe. Ezért a legjobb választás a sötét vagy világos barna árnyalatokkal való kombinálás. Akkor a haj természetes lesz..

A barnák és a barna haj tulajdonosai számára a rézfestékkel történő színezés finom, kellemes vörös árnyalatot kölcsönöz, míg a szőkéknek rózsaszínű vagy vöröses virágzás lehet a hajukon..

A vörös fa

Ez a rézszín egyik változata. De nagyon sok vörös van ebben az árnyékban. Ezért barnáknak, sőt barna hajú embereknek is megfelel. A "fa" szín különösen szépnek tűnik sötét és vörös szálak kombinációja formájában.

Méz szőke

Az árnyék egyedisége a természetességben rejlik. De nem szabad sötét hajon kipróbálni. A borostyán-bézs szín itt nem fog működni. Igaz, senki sem törölte a kiemelést. Több szál átalakítható úgy, hogy mézes hangot ad nekik. És még mindig a méz nem fog erős kontrasztot teremteni a barnák haján..

Kék színű

Nem csak kékre lesz szüksége, hanem a sötét ultramarinhoz is közel. Fekete hajjal kombinálva az árnyék egy hollószárny játékához hasonlít. Misztikusnak tűnik. És ez nem mond ellent a fém Patkánynak. Például a kohászatban a kéket arany és indium kombinációjából nyerik. A kék árnyalat fémből kékezéssel érhető el.

Ami a hajat illeti, a szőkék számára a kék tabu. A szőke haj dús és vastag árnyalata úgy fest, mint egy fehér papírfolt. És áthúzza a leggondolkodóbb pillantást is.

Kőris árnyék

Egyformán jó sötét és világos hajon. Ettől függően kiderül, hogy a szín vagy több acél, vagy több "egér". Anélkül, hogy kiemelnénk és más hasonló technológiákat tiszta formájában, a hamvas unalmas, egérszürke.

Ha a felsorolt ​​színek egyike sem hatott meg, térjen vissza a természetességhez. Ő is a következő év egyik trendje. Fenntartásához elég a natív szín enyhe módosítása a hozzá hasonló árnyalat kiválasztásával. Ennek eredményeként a festék egy kicsit gazdagabbá, élénkebbé teszi a természetes színvilágot.

Férfi hajfestés - stílusos megoldás a modern férfi frizurájához

Az ősz haj, az unalmas és egyenetlen szín nemcsak a nőket terheli. Ez látható abban, hogy mennyire népszerűvé vált a férfi színezés. Az eljárás már nem volt különösebb, egyre többen fordulnak hozzá, és ezt normálisan érzékelik. A lényeg, hogy ne tönkretegye a haját..

A férfi színezés jellemzői

A szalonban azonnal hajszínezhet színezéssel. A mester segít az embernek a szükséges árnyalat kiválasztásában, az eljárás szakszerű végrehajtásában és a kívánt eredmény elérésében. De két hátránya van: sokkal drágább és időbe telik. Az otthoni festés elvégezhető egy kényelmes napon, reggel vagy este, az eljárás költsége többször alacsonyabb lesz, de vannak árnyalatok.

Melyek a hajfestés jellemzői:

 • Ha férfi festést használnak az ősz haj, a kiégett szálak megszabadulására, az ápolt megjelenés megadására, akkor színbe kell kerülnie. A különbség nem lehet 1-2 tónusú, különben 2-3 hét múlva újranövő gyökerek jelennek meg, korrekcióra lesz szükség.
 • Fontos a megfelelő festék kiválasztása. A férfiak haja vastagabb, keményebb, ritkán porózus és sérült, a női haj szelíd termékei nem vehetnek részt.
 • Néhány gyártó (Loreal, Schwarzkopf) speciális festékeket gyárt a férfiak számára. A paletták természetes színeket tartalmaznak vörösség, vörösség és egyéb nem megfelelő árnyalatok nélkül.

Festéskor a férfi haj is károsodhat, megéghet és hajhullást okozhat. Senki sem mentes az allergiától a termék összetételétől, a fejbőr viszketésétől, hámlásától, a szem görcsétől, a könnyektől. Ezért a festési eljárást tudatosan kell megközelíteni, nem minden nap változik a szín..

Hogyan válasszuk ki a festéket

Három szempont alapján választhatunk hajfestéket egy srác számára: árnyalat, terméktípus / konzisztencia és agresszivitás. Mivel a legtöbb férfinak az a célja, hogy elrejtse az ősz hajat, vagy megszabaduljon a tompaságtól, a saját színét választja. A népszerű gyártók palettáján kevés ilyen árnyalat található, legfeljebb 10-15 darab. Közülük 1-3 tónusú gesztenye, világosbarna és fekete különböző telítettségű.

Milyen a festék állaga:

  Klasszikus krémek, gélek. Vastag és durva férfi hajra használják. Általában a festék egy csőben van, egy fejlesztő vagy oxidálószer megy hozzá a készletben. Az ilyen készítmények gondos alkalmazást, bőrvédelmet és idegen segítségét igénylik. Mínusz - égetik és elrontják a hajat.

Mivel az agresszív oxidálószerekkel rendelkező festékek negatív hatással vannak a férfiak hajára, sok ammónia nélküli termék jelent meg az üzletekben. Óvatosabban dolgoznak, de minden kímélő termék gyorsan lemosódik, nem takarja el az ősz hajat, néha nem veszik fel kemény és vastag hajra. Csak az ammóniavegyületek képesek megbirkózni velük, havonta legfeljebb egyszer használhatók fel.

Egyébként a férfi festés nagyon gazdaságos módja a kép megváltoztatásának, egy csomag festék 2-4-szer elegendő lehet, a haj hosszától függően. Ezért nem szabad figyelni a kétes eredetű és minőségű olcsó márkákra, bölcsebb, ha jól ismert márkákat választ, bevált, pozitív véleményekkel..

Világosítás és kiemelés

A férfi hajfehérítés gyakrabban szeszély és divatirányzat, mint szükségszerűség. Divathatások létrehozására használják, mielőtt világos vagy élénk színekre festenék. Rögtön meg kell jegyezni, hogy az eljárás negatívan befolyásolja a haj minőségét. Ha egy férfinak rövid frizurája van, akkor ez nem jelent problémát. A hosszú haj akár egy színben is tönkremehet.

A kiemelés a teljes világítás alternatívája, csak az egyes szálak vannak kitéve elszíneződésnek. Ez a technika látványosnak tűnik a 10 cm hosszú hajú, strukturált férfi hajvágásoknál. A kiemelés és a világosítás nehézségei közé tartozik az eredmény hiánya. Nem mindig érhető el egy szőke, sötét és durva haj sárgássá, rozsdássá, heterogénné válhat, át kell festenie vagy tonizálnia kell.

Egyébként a fehér haj csak hideg megjelenésű férfiak számára alkalmas. Meleg típusnál természetellenesek, igényesek lesznek, jobb, ha a búzára, a világos szőke árnyalatokra koncentrálunk.

A hajfestés típusai és módszerei

A természetes haj festése a férfiak számára továbbra is valami szokatlan, szokatlan, csak a hollywoodi sztároknak vagy a fiúknak jellemző a kifutókról. Valójában az eredmény és a hatás nagyban függ a választott technikától..

A férfi festés fő módszerei:

 • Teljes festés. A klasszikus technika, amikor a kompozíciót gyökerestől hegyig alkalmazzák a szín megváltoztatása érdekében. A végrehajtás egyszerűsége különbözik.
 • A tippek színezése. Érdekesen néz ki, frissességet kölcsönöz az arcnak. Nagy plusz - a végeket bármikor könnyű vágni, megújítani, megváltoztatni az árnyékot.

Minél hosszabb az ember haja és annál érdekesebb a frizura, annál több színválasztékot próbálhat ki. A rövid frizura nem ad ilyen lehetőségeket, de mindig megváltoztathatja a színét, kissé világosabbá teheti, frissítheti a képet.

Kreatív színezés

Az utóbbi évek trendje a férfi színezése a kék, narancssárga, lila, rózsaszín, zöld paletta élénk árnyalataiban. Ez a lehetőség alkalmas fiatal, bátor emberek számára. Egy férfi kiemelkedik a tömegből, folyamatosan felhívja magára a figyelmet, de a szokatlan technikáknak megvannak a maguk jellemzői..

A férfi színezés három árnyalata:

 1. Először gondosan meg kell választania az árnyékot. Alkalmasnak kell lennie stílusra, ruházatra, életmódra. Ha egy fiatal ember komoly helyzetben van, vagy oktatási intézménybe jár, akkor a lila, türkiz vagy vörös haj felesleges lesz..
 2. Másodszor, okosabb kapcsolatba lépni egy mesterrel. Kreatív férfi festményt nehéz készíteni otthon, tapasztalat nélkül. Az esetek 90% -ában az eredmény nem felel meg az elvárásoknak.
 3. Harmadszor, a férfi festés eredménye nagyban függ az eredeti hajszíntől. Annak érdekében, hogy egy barna élénk kék vagy narancssárga árnyalatokat kapjon, amelyek festékcsomagokon, fotókon vannak feltüntetve az interneten vagy egy katalógusban, először át kell esnie az elszíneződésen. Ez további idő- és pénzpazarlás.

Egyébként a világos frizurák fiatalabbá teszik az embert. De gondosan kell használnia, a bíbor haj és a rózsaszín csokrok egy érett embernél nem mindig megfelelőek.

A különféle festékekkel történő festés időtartama

A férfiaknál a haj gyakran vastag és durva, nem olyan, mint a nőknél. Ezért a rendes festék tartási ideje nem lesz rövidebb, mint a csomagoláson feltüntetett. Ez általában 30 perc. Néha a mesterek további 5-10 percet adnak a festéshez. Az expozíció csökkenthető, ha a szín megváltoztatása előtt a férfi világosított, a haj már megszabadult a pigmenttől, és megsemmisült. Emellett kevesebb vagy több tartható árnyalatú termék ammónia nélkül..

Festési hibák:

  Tartsa nagyon sokáig. Ha a csomag 30 percet jelez, akkor ne hagyja 40-60-ig a kompozíciót, a hosszabbítás nem befolyásolja a telítettséget, és a haj tönkremegy, kiszárad, megégeti a fejbőrt. Ez törékenységhez, veszteséghez vezet. Csak a mester növelheti a festési időt.

Az idő megmondásának legegyszerűbb módja egy kontrollfolt elvégzése egyetlen szálon. De ez a lehetőség csak hosszú hajú férfiak számára alkalmas. Ha egy férfinak rövid frizurája van, akkor nehéz megtalálni egy nem feltűnő területet, látható lesz egy tesztfestmény.

2019-es trendek a férfiak színezésében

Ha egy férfinak rövid frizurája van, akkor leggyakrabban egy monokróm festményt választanak, amelynek színe közel áll a natív színéhez, vagy kontrasztos árnyalatú. A hosszú, texturált és aszimmetrikus frizurák nagyobb teret engednek a kísérletezésnek. Érdekes zonális technikáknak és trendárnyalatoknak tűnnek ebben az évben..

Férfi színezés

A festés elvégezhető egy árnyalatban vagy több színben. Ennek a festésnek a sajátossága a hosszúságú munka. A gyökerek ritkán vesznek részt a folyamatban, ezért a következő 2-3 hónapra nincs szükség korrekcióra, a növekedés során természetes hatás jön létre egyértelmű vonalak és átmenetek nélkül.

Férfiak szürke hajjal a halántékon vagy hamufoltosak

Divatos színezés, amely elősegíti a korai ősz haj hatékony elrejtését. Nagyszerű fiatalok számára. Érett férfiaknál ez a lehetőség hozzáadhatja az életkort. A festéshez különböző telítettségű hamu árnyalatokat használhat. Ha már vannak ősz hajszálak, akkor a finom kiemelés hatását el fogja érni..

Férfi kiemelő frufru

A férfiak kiemelése 10 évvel ezelőtt jött divatba, majd fokozatosan elvesztette jelentőségét. Most visszatért, a festést "Thresh" -nek hívják, de gyakrabban csak a frufruon vagy a hátul lévő hosszúkás szálakon használják. A fiatal férfiak a klasszikus fehérítés helyett különböző festékszámokat használnak, néha átmenetileg kiemelnek árnyalatbalzsamokkal. Nagyszerű férfi lehetőség nyárra és nyaralásra.

Balayage férfiaknak

Ez a festési technika nagyon hasonlít a kiemeléshez, világító kompozíciókat is használnak, de a mester kaotikus mozdulatokat végez ecsettel, ezzel a napsütésben kiégett kiemelések és szálak hatását keltve. A férfiak számára nagyon népszerű festési technika kifutóktól, divatmodellektől, jól passzol a sötét, cserzett bőrhöz.

Ápolás jellemzői

Ha a természetes hajú férfiaknak gyakran csak tisztításra van szükségük, a festés után az üvegek száma a fürdőszobában megnő. Fontos a megfelelő ápolószerek kiválasztása. Nem tartalmazhatnak agresszív összetevőket, száraz hajat, mossa ki a pigmentet.

Amit a festés után meg kell változtatni a férfiak gondozásában:

 1. Adjon enyhe sampont a kezeléshez. A termékeket gondosan meg kell tisztítani. A férfiak semmilyen esetben sem használhatnak korpásodás elleni sampont, ha nincs ilyen..
 2. Használjon kondicionálókat. A sampon eltávolítja a szennyeződéseket, megemeli a kutikulát, a balzsam visszaadja a mérleget a helyükre, bezárja és kisimítja őket. Ha nem használja, a színes haj gyorsan összekuszálódik, még jobban kiszárad, romlik.
 3. Tápláló, regeneráló maszkok. A hosszú hajú férfiak nem nélkülözhetik nélkülük a festést, valamint a nem ütésálló elszíneződéseket. A termékek visszaállítják a rugalmasságot és a fényt. A balzsam balzsam helyett maszkot nem használnak. Bármilyen jól simítottak is, a mérleget még mindig le kell zárni.
 4. Vége (olajok, szérumok). Megakadályozzák a keresztmetszetet, a rúd hasítását, ápolt megjelenést kölcsönöznek, hosszú hajú férfiak számára szükségesek

A legtöbb haszontalan termék a 2 vagy 3 az 1-ben. A férfi samponnak meg kell tisztítania a színes hajat, fel kell emelnie a kutikulát. Ha a készítmény tartalmaz simító kondicionálót (2 az 1-ben), akkor disszonancia lép fel. Vagy a mérleg nem emelkedik, a haj piszkos marad, vagy a balzsam nem fog működni. A második lehetőségnél a haj megtisztul, de száraz, érdes, ragyogás nélküli lesz. A férfiak 3 az 1-ben termékei szintén alkalmasak a test számára, de a bőr gyengén tisztul a kompozícióban lévő kondicionáló miatt.

Milyen színű festeni a hajat egy srácnak?

Nem meglepő, hogy a férfiak szépségszalonokba járnak - ezek is kívánatosak és vonzóak. Az évek során egyre népszerűbb a férfi színezés - a kép megváltozása vagy az ősz haj leplezése.

Milyen színt vagy festési technikát válasszon, hogy egészséges legyen a haja és természetes eredményt érjen el?

A fickó hajfestésének jellemzői

A férfi haj jellemzője, hogy erősebb és keményebb felépítésű, ezért nehezebb engedni a festékeknek. A festékgyártók azonban már kiadtak egy speciális sorozatot a férfiak hajának festésére..

Sötét természetes színért - fekete, sötét és világos barna hajú, sötét szőke.

A gesztenye színe természetesen sötét szálakra esik, eleganciát és ellenállhatatlanságot ad, vonzza mások tekintetét.

A világos hajnak vannak ilyen árnyalatai:

 • Világos és sötét szőke;
 • Sötétszőke;
 • Világos szőke.

A férfi korától függetlenül ez a szín eredeti és reprezentatívnak tűnik, mind rövid, mind hosszú szálakon. A festés során először tanácsos igénybe venni a stylist szolgáltatásait, hogy ne csak mellékhatás érhető el, hanem ne is tönkretegye a hajat.

Divattrendek a férfiak színezésében 2019-2020

Ha egy férfinak sportos vagy rövid frizurája van, akkor jobb egy színnel festeni. A természetes árnyalatok remekül fognak kinézni, 1-2 tónussal világosabbak vagy sötétebbek, mint a saját színük.

A sötét haj festéséhez nem ajánlott gazdag palettát választani, különösen, ha radikális különbség van a természetes szálakkal szemben. Ebben az esetben a színezés parókára fog hasonlítani..

A hamu festése az ősz haj divatirányzata

A bloggerek és a hírességek már kipróbálták magukon ezt az árnyalatot - a szürke árnyalatok egész palettáját biztosították a nyilvánosság számára - a gazdag grafittól a halványszürkéig. A hamu színe végül sárgává válik, ezért fontos, hogy a színes tincsek mosásához speciális sampon-sorozatot használjon szürke, hamu és szőke hajra..

Kiemelés

A vékony kiemelés lehetővé teszi a kép frissítését, hangerő és pompa hozzáadását a frizurához. Ez a technika különösen alkalmas 30 év alatti férfiak számára. Választhat tonizáló vagy szőkítő szálakat is..

Az ilyen technikáknak köszönhetően élénk hatás érhető el - a kiégett haj enyhe illúziója, az árnyalatok sokoldalúsága, a haj teljes hosszának vagy végeinek tisztességtelen színezése.

Színkiemelés

A festési technika egyszerre két vagy több árnyalatot alkalmaz, ennek eredményeként összetett, mély, sokoldalú hajszínt kaphat. A színezés merész, látványos, elegáns srácok számára alkalmas, akik nem félnek a kísérletezéstől.

A technika szabad és alkalmi stílust jelent a férfias festésnél. Az eredmény a csillogó hajvégek hatása.

Balayazh

A festés speciális típusa, némileg hasonló a kiemelő technikához. A Balayazh lágy árnyalatokat alkalmaz, amelyek simán áramlanak egymásba a gyökerektől a haj végéig, ennek eredményeként például a természetes kiégés hatását érheti a napon. A technológia világos és sötét hajra egyaránt alkalmazható.

Szokatlan színezés

A közönséget kék, lila, forró rózsaszín, piros, barna árnyalatokkal is meglepheti tonizáló samponok, henna, basma, speciális porok és spray-k használatával..

A festés előnyei és hátrányai

A női és a férfi színezésnek egyaránt megvannak a maga előnyei és hátrányai. Fontos, hogy a szálak színének megváltoztatása után ne hagyja figyelmen kívül az ápolási tippeket, védje a hajat az ultraibolya sugárzás közvetlen kitettségétől, minimalizálja a hajformázó termékek használatát, és hajszárító használata nélkül szárítsa meg..

A hajszín megváltoztatásának előnyei:

 • A kép javítása, az önbecsülés emelése;
 • Gyökeres változás a képben;
 • Megszabadulni az ősz hajtól, fiatalítás.

Van azonban egy másik oldala is az éremnek. A szakember drága hajfestéséről beszélünk, annak valószínűségéről, hogy egy helyett többször festjük, ami jelentősen befolyásolja a hajvonal szerkezetét (festékkel történő hajkárosodás stb.).

Megjegyzés: A férfiak festése drágább, mint a nőké. Bár kevesebb festéket igényel, a robot meglehetősen fárasztó.

A festékmesterrel való kapcsolatfelvétel során tanácsos elmondani a várt eredmény összes árnyalatát, a legjobb, ha a festőnek egy hasonló festési technikával ellátott fotót mutat be.

Kedves férfiak, legyetek ellenállhatatlanok, ne féljetek változtatni és kifejezni magunkat. Igen, a szépség megmenti a világot, női és férfi egyaránt!

A TOP 3 népszerű férfi hajfesték

A top 3 legnépszerűbb festék a férfi haj számára. Lépésről lépésre algoritmus a haj önfestésére. A férfiak színes hajápolásának jellemzői, óvintézkedések és ellenjavallatok a haj színezéséhez.

A megjelenés egy sikeres ember hívókártyája. A legmagasabb kategóriába tartozó üzletemberek, politikusok és vezetők tudják, hogy partnereiket külső adatok találják meg. Ezért az öltönynek, a jó fizikai formának, sőt olyan apróságoknak is, mint a manikűr és a fodrász, tökéletes rendben kell lenniük..

A megfelelő hajszín, az álcázott szürke haj vagy a világos alakformálás jelentősen átalakíthatja és megfiatalíthatja az embert..

A férfi hajszínezés jellemzői

A nagy kozmetikai cégek már régóta felveszik választékukba az emberiség erős fele számára ideális hajfesték gyártására szolgáló speciális férfi termékcsaládokat..

A férfiaknak nem ajánlott női festéket használni a hajuk festésére, mert előfordulhat, hogy nem birkóznak meg a feladattal, vagy részben átfestik a szálakat. A férfi haj sűrűbb szerkezetű, maga a haj merevebb, ezért nehezebb színt váltani.

A közepes és hosszú hajú tulajdonosok több kreatív változást engedhetnek meg maguknak:

 • A klasszikus kiemelés a világos haj kiégésének illúziója a napsütésben; A szín két vagy több szín egyidejű használata, míg az eredmény egy mély és sokoldalú árnyalat.
 • Alakformálás - szürke haj elfedése természetes természetes szín alatt.
 • Kuka - apró szálak kaotikus színezése.
 • A Balayage egyenletes átmenet egyik színről a másikra.

A férfi hajfestékek fajtái

A hím festéket, valamint a női festéket a gyártó különböző formában tudja bemutatni:

 • Krém. Vastag textúrában különbözik, nem terjed, egyenletesen fekszik, kényelmes önálló használatra otthon.
 • Gél. Viszonylag új termék, tartós, ellenáll a sampon 40-szeresének és még sok másnak.
 • Hab. Folyékony szerkezetű, a festési folyamat során lefolyhat, alacsony ellenállása van, a haj tízszeres mosása után teljesen eltávolítja.

Az ammónia tartalma szerint a férfi festékek három fő csoportba sorolhatók:

 • Ammónia (nagy ellenállás).
 • Minimális ammónia tartalom (közepesen perzisztens).
 • Ammóniamentes (minimális tartósság).

Van olyan fehér festék is, amely ezüstös szürke árnyalatot kölcsönöz hideg kiemelésekkel, ezt használják abban az esetben, ha az ember nem akarja elrejteni az ősz hajat, hanem éppen ellenkezőleg, minden haját készen áll arra, hogy őszes legyen.

A három legnépszerűbb férfi hajszín:

Lisap Milano Man Color (Olaszország)

Fogalmazás:

 • keramidok (erősítik a hajszál szerkezetét);
 • jojoba és kókuszolaj (hidratál és táplál);
 • ginzeng kivonat (megakadályozza a természetes öregedést);
 • fito-enhancer (biztosítja a pigment stabilitását).

Szín paletta:

 • 2. szám - sötétbarna;
 • 3. szám - gesztenye sötét;
 • 4. szám - klasszikus gesztenye;
 • 5. szám - világos gesztenye;
 • 6. szám - sötét szőke;
 • 0,18 - ezüstös árnyalatú, szürke hajhatás.

Jellemzők:

Borító 5 Loreal (Franciaország)

Fogalmazás:

 • 6% oxidálószer.
 • Kiválasztott pigmentek.
 • Henna.
 • Teafa és mandula magolaj.
 • Aloe kivonat.

Szín paletta:

 • 2. számú barna;
 • 3. számú sötétbarna hajú;
 • 4. sz. Klasszikus barna hajú;
 • 5. sz. Világosbarna hajú;
 • 6. sz. Sötét szőke;
 • 7. szőke klasszikus.

Jellemzők:

 • A sűrű gélszerkezet, ha felhordja, egyenletes rétegben fekszik le, és nem terjed.
 • Kezeli, táplálja és hidratálja a hajat.
 • Hatékonyan tonizálja az ősz hajat, a fej többszöri mosásával az átmenet vizuálisan láthatatlan.

Otium Alpha Homme, Estel (Oroszország)

Fogalmazás:

 • 6% oxidálószer.
 • Színező pigment.

Szín paletta:

 • 4. szám - barna hajú;
 • 5. sz. - világosbarna hajú;
 • № 6 - világosbarna sötét;
 • №7 - klasszikus világosbarna;
 • 8. szám - szőke fény.

Jellemzők:

 • Tökéletes festék az ősz haj ellen. Csak az ősz hajat színezi, a természetes vagy festett haj színének és árnyalatának megváltoztatása nélkül.
 • Hűvös árnyalatot ad (vöröses árnyalat nélkül)
 • Ez a termék a fej és az arc hajának (szakáll, szemöldök) színezésére használható..

Férfi hajfestési eljárás

A festési eljárás a festék felszabadulásának formájától (krém, hab, gél) és a technikától (kiemelés, tonizálás stb.) Függ. Ha komplex festésre van szükség, akkor jobb, ha egy szépségszalon szakmesterével fordul.

Ha egy férfinak nincsenek különleges követelményei a festéshez, és csak az ősz haj eltávolítására van szükség, akkor ezt a manipulációt otthon is elvégezheti, ehhez szüksége van:

 1. Végezzen allergiás tesztet.
 2. A festéket egyenletesen terítse el a fej teljes felületén. Ha a festék vastag szerkezetű (krém vagy gél), akkor egyszerűen a hajon marad. Ha a festék habos (hab), akkor a hajat celofán kupakkal kell letakarni, ilyen festék folyhat.
 3. Ellenáll az utasításokban megadott időnek (általában 5-10 perc)
 4. Mossa le samponnal és sok meleg folyó vízzel.
 5. Ha a gyártó fixáló vagy maszk alkalmazását javasolja az eljárás végén, akkor jobb, ha nem hagyja figyelmen kívül ezeket az ajánlásokat, hanem követi őket. Ez a lehető legjobb eredményt adja a terméknek..

Elővigyázatossági intézkedések

Erősen nem ajánlott festeni a haját, ha:

 • A fejbőrön nyílt sebek, tályogok, kiütések és mechanikai sérülések vannak (karcolások, horzsolások stb.).
 • Az ember hajlamos allergiás reakciókra, vagy egyéni intoleranciája van a festék egyik komponensével szemben.
 • A közelmúltban műtétet hajtottak végre, a test meggyengült, és még nem tért magához.
 • A fertőző betegségek időszakában, különösen lázzal, lázzal és ismeretlen eredetű kiütésekkel.
 • Bőséges hajhullás (alopecia).

Színes hajápolás

A hajfestés megterhelő a fejbőr számára, és a hajszálak maguk is. Ezért egy ilyen eljárás után tanácsos különös gondossággal ellátni őket:

 • Mossa meg a haját egy speciális samponnal a színes haj számára, kevésbé agresszív a fejbőrön, és megakadályozza a korpásodás kialakulását.
 • Kerülje a haj szárítását hajszárítóval. A forró levegő kiszárítja a hajszálat és törékennyé teszi.
 • Ha törülközővel törölgeti a fejét, akkor nem kell aktívan és agresszíven dörzsölnie és kicsavarnia a hajat, a mozdulatoknak foltosnak kell lenniük.
 • Válasszon olyan fésűt, amely nem sérti meg a fejbőrt (fésüléskor vakarja meg) és magát a hajat is. Ideális esetben, ha a fésű természetes anyagokból készül (fa, sörték stb.).

A sikeres férfi mindig nagyszerűen néz ki. A külső megjelenés állandó gondozása az üzleti hírnév normája, és olyan sztereotípiák, amelyek szerint a hajfestés a nők privilégiuma, régóta vannak. A tiszteletre méltó középkorú férfi könnyen felveheti a festék természetes árnyalatát, és miután az ősz haj nagy részét színezte, hangsúlyozza tevékenységét és belső fiatalságát..

A férfiak hajának festése természetes megjelenésű, és természetesen az a lényeg, hogy ne vigyük túlzásba a fiatalítással. Az életkor erény, az ősz haj pedig a bölcsességet hangsúlyozó tulajdonság.

Hajszínek férfiaknak: típusok és ajánlások a választáshoz

A szálak világos kiemelése, alakformálása vagy színezése egyre fontosabb nemcsak a szép nem számára. A férfiak hajszíne szintén egy divatos megjelenés része lehet. Például a tengeri tónusok trendje során a kék-zöld hajú és szakállas „sellők” egyre gyakrabban jelentek meg a világ legnagyobb fővárosainak kifutóin és utcáin. Egyáltalán nem szükséges azonban túlzásba esni. Ha eldönti, hogy milyen színűre kell festeni a férfiak haját, akkor korlátozhatja magát a természetes színskálára.

A fényes személyiségek örülhetnek annak, hogy hangsúlyozzák egyéniségüket. Zöldek és gesztenyék, barna hajú és lila árnyalatok, kék és fekete tónusok, radikális platina szőke és puha búza - mindezek a színek meglehetősen megfelelőek a férfiak színében, és megfelelő megválasztásuk esetén a mindennapi megjelenés igazi díszévé válhatnak. A hajszín megváltoztatásának minden bonyodalmának megértése érdekében érdemes részletesebben tanulmányozni a rendelkezésre álló árnyalatok palettáját és az eljárás jellemzőit..

Természetes árnyalatok

A férfiakat természetesen sokkal kevésbé gazdag hajszínpalettával jutalmazzák. Jelöljük ki a fő típusokat.

 • Szőke. A haj világos árnyalatai genetikailag rokonok lehetnek, és az albinizmus jelei lehetnek. De sokkal gyakrabban az északi népek öröklik őket: a skandinávok, Oroszország északi részének lakói, a németek. A természetes szőke ritkán fázik, általában sárga pigment van benne, amely a búza, a méz, a rozs, a len árnyalatait adja.

A világos színű színezés mindig a szálak elszíneződésével jár, különben nem fog sikerülni a kívánt színpaletta megszerzése.

 • Szürke hajú. A fehér haj a pigment teljes elvesztése következménye lehet. A természetes szürke haj tiszta, hideg színű vagy enyhén sárga. A sötét hajú, szürkévé váló férfiak hamvas hajat szerezhetnek. Leggyakrabban lila és kék színezékekkel színezik őket, hogy a kép nemességet kapjon..
 • Brunet. Aktuális lehetőség a déli fényes megjelenésű férfiak számára. Fekete és sötétbarna haj található Kelet, Latin-Amerika, Mexikó, arab országok, a Kaukázus lakói között. A szemöldök és a szempillák ebben az esetben is mindig sötétek..

A hajszínnevek ebben az esetben gyakran hangsúlyozzák az árnyalatot, például kékesfekete, lila árnyalattal..

 • Barna haj. Ez magában foglalja az összes gesztenye tónust: a világostól a sötétig, a barnáig, közel a kakaóhoz vagy a fahéjhoz. Az árnyalatok fokozata lehet hideg, közepes, meleg, a telítettség is sötét szőkétől szinte barnaig változik. A barna hajú haj ritkán egyenletes színű - túlcsordult és sokoldalú. Ez a szín Európa, az Egyesült Államok legtöbb lakójában megtalálható, európai típusú megjelenéssel..
 • Vöröshajú. A vörös tónusok palettája a legritkább a természetben. A vörös hajú férfiaknak lehet sárgarépa, mahagóni haj, hajdina méz. Ha a szín megváltoztatását tervezi, mindenképpen vegye figyelembe, hogy a vörös pigmentet a legnehezebb újrafesteni..

Mindezek a hajszínek a természetes tartományba tartoznak; festéskor úgy választják őket, hogy elrejtsék a szürke haj jeleit, korrigálják vagy frissítsék a szálak tónusát. Ebben az esetben a festék színének a lehető legközelebb kell lennie a természeteshez. Akkor a színváltozás harmonikusan fog kinézni..

Szokatlan hangok

A színes színezést egyre inkább merész fiatal férfiak választják, akiket nem terhel az irodai öltözködési szabályzat kerete a saját stílusuk megválasztásában. A többszínű változatok kettős vagy hármas kivitelben érdekesnek tűnnek. Sőt, a modern férfiak gyakran készek a szakáll színezésére, és minél kontrasztosabbak a színek, annál jobb. Az ilyen színezékek palettáit nagyon fényesen hívják: a "szirénától" a "tűzig". A szokatlan tartomány legnépszerűbb hangjai 9 opciót tartalmaznak.

 • Fémes. Ezek platina és ezüst, réz és higany árnyalatok, amelyeket a modern fodrászok annyira szeretnek. Minél brutálisabb a kép és a frizura, annál lenyűgözőbb a színváltozás. Nagyon világos árnyalatokat nehéz elérni a sötét hajon.
 • Zöld. Divatban - a mészhéj és a zöld gyep árnyalatai, valamint a moszathoz, smaragdhoz és khakihoz közeli "sellő" hajlamok. Minél fényesebb a paletta, annál jobb. A fiatal férfiak megengedhetik maguknak a világoszöld árnyalatait, de érdemes megfontolni, hogy a világos bőrrel kombinálva fájdalmas, fáradt megjelenést kölcsönözhetnek.
 • Lila és lila. Opció brutális férfiak számára. Érdekes módon ezek a színek még egy konzervatív társadalomban is jól elfogadottak. A tintafesték univerzálisnak nevezhető az ősz hajnál, grafikus rövid frizurával, hosszú hajon társulásokat vált ki a tündér keresztanyával a rajzfilmekből.

A finom orgonát gyakran kombinálják vágott hajvágásokkal, férfi csokrokkal, világos orgonákkal - hosszúkás aszimmetrikus frufruokkal.

 • Sárga. A tojássárgája vagy halvány citrom, mustár vagy arany világos árnyalata - ezeket a színeket a rövid hajvágás tulajdonosai választják. A sárga árnyalatai jól passzolnak a göndör vagy afro hajhoz, a sötét bőrhöz.
 • Rózsaszín. Lehetőség a legbrutálisabb férfiak számára. Leggyakrabban a színezést fukszia árnyalatban hajtják végre, vagy más tónusokkal kombinálják, sokszínű frizurában. Érdekesnek tűnik a szálak végeinek alakformálása ugyanazzal a szegéllyel kombinálva a szakáll széle körül.
 • Grafit. Brutális és egyben nem szabványos szín. A kezdeti árnyalattól függően "bors és só" vagy "nedves aszfalt" lehet, de mindig jellegzetes ezüstszürke alaphangú.
 • Kék és világoskék. A legdivatosabb színek, amelyeket mind az egyes szálak kiemelésére, mind a teljes színezésre használnak. Világosnak és szokatlannak tűnnek, gyökeresen átalakítják a képet, jól illenek az ősz hajhoz. A kék színezékek nem túl tartósak, a szín fényereje gyorsan elvész, de nagyon nehéz lehet a pigmentet teljesen kimosni a hajból.
 • Tengeri hullám. A kék-zöld hajszínek univerzálisak, alkalmazhatók szép hajú férfiak és tipikus barnák számára. Jobb festeni a szalonban, különben divatos hangnem helyett a gyémántzöld hatás érhető el, ami felveti a gyógyszertár ötletét. Különösen jó aqua árnyalatok néznek aszimmetrikus frizurákra, hosszú frufru mellett.
 • Narancssárga. Ez a szín manapság ritkán fordul elő érintetlen lédús narancssárga színében. Sokkal gyakrabban talál egy változatot a "rózsaszín flamingó" szellemében, narancs-bíbor átmenetekkel vagy "naplemente a dzsungelben", túlsúlyban vannak a lángoló hajnal tűzvörös színével..

Ne féljen az élénk színektől. A modern festési technikák megkönnyítik a konzervatívok átalakítását is. Az instabil színezékek segítenek egy ideig kipróbálni egy új képet, és lehetővé teszik, hogy hozzászokjon a közelgő változások gondolatához.

Hogyan válasszunk színt?

A férfiak hajának megvannak a maga jellemzői. Rendszerint sokkal keményebbek és zsírosabbak magas hormonszintjük miatt. A hajfestés ebben az esetben mindig nehezebb, és speciális készítmények használatát igényli. A szín kiválasztásakor a férfiak jobban járnak, ha a haj hosszára és a természetes megjelenésre támaszkodnak.

20 mm-ig terjedő rövid hajvágás esetén válasszon egyszínű színt. A természetes paletta bármely árnyalata megfelel. Átlagos hajhosszal - 3 és 7 cm között - merész kísérleteket és élénk színezést engedhet meg magának.

Gyakran a gyökerek természetesek maradnak, a szálak végei elszíneződnek és színeznek. Ha irodai öltözködési szabályról beszélünk, akkor egyszerűen kiemelheti a haját, felfrissítheti a színét, könnyű fénypontokat készíthet.

A hosszú férfi frizurák különleges megközelítést igényelnek a festésnél. A durva hajat nehéz teljes hosszában egyenletesen festeni. Ezenkívül bármilyen drasztikus színváltozás ebben az esetben természetellenesnek tűnik és vonzza a figyelmet. Ha rövid időre meg akarja változtatni a képét, például nyaralás alatt, akkor megteheti, hogy instabil festékekkel, fényes tónusú színnel festi a haját. Hosszú szálakon jól mutat a komplex színezés, sokoldalú színátmenetsel vagy fokozatos világítással a gyökerektől a végéig.

Festési technikák

A férfiak festésében népszerű technikák között számos lehetőség említhető.

 • Kiemelés. Univerzális lehetőség, amely lehetővé teszi, hogy ne minden hajat, hanem csak az egyes szálakat festse. A tippek kiemelése segít a kép vizuális fiatalításában, divatosabbá tételében. A kiemeléshez nincs korlátozás a természetes szálak színére, jól elfedi az ősz hajat, nem igényel gyakori korrekciót. Az ilyen férfiszínezést széles, egyenletes szálakkal hajthatja végre fólia vagy "kalap" segítségével.
 • Többszínű színezés. A divatos, színes frizura pontosan az, amire a fényes és merész személyiségeknek szüksége van. Alapvetően ezt a színezést olyan fiatalok választják, akik szeretnék megváltoztatni a képüket, vagy trendiek lehetnek. Érdemes megfontolni, hogy minden élénk színezés teljes megvilágítást és rendszeres korrekciót igényel, és sokkal több időt kell fordítania a haj gondozására. Ez az opció nem nevezhető univerzálisnak, de mindenképpen figyelmet érdemel..
 • Balayazh. Festési technika a szín megnyújtásával és az egyik árnyalatról a másikra való elmozdulással. A színes balayazh érdekesnek tűnik, de a szőkítő változatban ez is elég hatékony. Fontos, hogy az árnyalatok változása a határok éles körülhatárolása nélkül történjen..
 • Szemét. A férfiak hajszínező technikájának ez a változata magában foglalja a napfehérített haj természetes hatását vagy élénk színű árnyalatok bevezetését. A kiválasztott szálakat megvilágítjuk, de magát a festéket kaotikus módon alkalmazzuk. A kuka a legérdekesebbnek tűnik a 10 cm-nél hosszabb hajon. A szín kiválasztásakor az ember természetes adatait kell figyelembe venni. Hideg szőke lehet fekete és sötét szálakon, meleg búza, világosbarna a világosabb hajon..
 • Szőke. A hajszín radikálisan világos tónusra váltása az elmúlt évek egyik legdivatosabb trendje. A bronz és sötét bőrű férfiak, barnák számára meglehetősen nehéz elérni a tényleges hamu vagy platina árnyalatot. De a barna hajú és a világos hajú kipróbálhatja a divatos képet grafikus, világosan meghatározott hajvágásokkal kombinálva..
 • Kontrasztos színezés a haj végén. Ez a technika a tónus radikális megváltozását jelenti csak a szálak egy részén, általában 2-5 cm-re a vágástól. A legdivatosabb színek az élénk és lédús vörösek, kékek, zöldek. Néha a hajvégeket egyszerűen megvilágítják, majd ideiglenes festékekkel színezik. Gyakran ezt a frizurát borotvált templomokkal, szakállal és bajusszal kombinálják..
 • Sokszínű. Egyszerre több szín kombinációja egy frizurában összetett festési technikákra utal, és profi fodrászok-színészek szolgáltatásait igényli. A legdivatosabb kombinációk egy skunk csík a parietális zóna közepén, és ugyanazok a színes csíkok a fej oldalán. Az árnyalatátmenetek kialakulhatnak a hajvonal mentén: a platinától a fuksziaig a gradiens nyújtásával.

Ezen a listán kívül az arzenáljukban lévő fodrászok számos érdekes és kreatív festési technikával rendelkeznek, amelyek lehetővé teszik a férfi képének átalakítását, világosabbá vagy brutálisabbá tételét.

A hajfestésről a következő videóban találhat információt.

Férfi hajszín útmutató: jellemzők, technikák és trendek

A haj, az öltönytől, karórától vagy cipőktől eltérően, az egyetlen stílusmegállapítás, amelyet nem lehet gyorsan megváltoztatni, javítani vagy megvásárolni. Ez azt jelenti, hogy meg kell győződnie arról, hogy a haj színe mennyire illeszkedik személyiségéhez, és hogy megfelelőnek tűnik-e ebben az évben! Ebben a cikkben a SalonSecret szakértőivel közösen meg fogjuk találni, hogy mely árnyalatok vannak most relevánsak, mi a különbség a férfi és a női színezés között, milyen szalon technikák léteznek, sőt, milyen festékeket is használhat maga.

A férfi hajszínezés sajátosságai

A botox és a férfi szemöldökformálás korában a srác festett haja gyakori dolog. De az erősebb nem képviselői még mindig sok hibát követnek el, amikor megpróbálják megváltoztatni a hajszínüket, és mindezt azért, mert nem értik a különbséget a férfi és a női hajápolás között. És ő az, és sokkal több, mint gondolnád!

A férfiak hajának szerkezete eltér a nők hajától. A magas tesztoszteron hormon miatt a srácok hajlamosak a durvább és a sűrűbb hajra. Kevésbé hajlamosak a festésre és nehezebben veszik fel a pigmentet, ezért a számukra alkalmazott festési technika kissé eltér: például a szürkeellenes szerek intenzívebben hatnak. Például a L'Oréal Professionnel speciális, férfiak számára készült festéke, a Cover 5 lehetővé teszi az ősz haj álcázását, ami természetes megkönnyebbülést hoz létre mindössze öt perc alatt..

Rövid hajra

A szokásos módon egy tónusban legfeljebb 2-3 centiméter hosszú hajat festenek. De az ilyen haj festésének bonyolult módszerei nehézek, és nem különösebben szükségesek, nem valószínű, hogy egy ilyen frizura reprezentatívnak tűnik. Ha a haja valamivel hosszabb, megpróbálhatja a végeit más színnel festeni, néhány tónussal világosabb, mint a természetes árnyalat..

Hosszú haj

A terjeszkedés, vagy inkább a tevékenységi terület meghosszabbodásával a különféle festési technikák száma is növekszik. Itt már kipróbálhatja a kiemelést, a színezést és a balayage-t, de a túl világos árnyalatokkal azonos színű színezés jobb, ha óvatosan próbálkozik. Mégis, a valóságban az emberek nem szoktak hosszú kék hajat látni az erősebbik nemnél...

A férfi hajszínezés tendenciái 2020-ban

Ez az év a bátor férfiak éve, akik nem félnek a kísérletektől. A trend borotvált whisky, hideg szőke, texturált szálakkal és természetesen élénk árnyalatokkal. A divatbemutatók egyértelművé teszik, hogy a férfiak frizurája nagyon különböző lehet: hosszú, göndör, természetes vagy platina árnyalatú. A legfontosabb az egyéniség megmutatása..

Hogyan válasszunk festéket a férfi hajhoz

A férfiak hajfestésének sajátosságainak jobb megértése érdekében érdemes kitalálni, hogy milyen eredményt ér el egy adott festék használata során. Végül is, ha a csomagolás aranyszőke árnyalatot ígér, és természetes színe sötétbarna hajú, akkor ez egyáltalán nem jelenti azt, hogy a képen ilyen szőkévé válna. Ezért találjuk ki részletesebben, melyik hajat melyik festékhez válasszuk.

Sötét hajon

A sötét fürtök minőségére gyakorolt ​​legkevesebb negatív hatással lesz a kapcsolódó árnyalatok foltja - fekete, csokoládé vagy dió. És jobb, ha csak néhány tónust halványítunk, és így simán átállunk egy világos barna hajú vagy sötét szőke színeire.

Szőke hajon

A szőkék biztonságosan kísérletezhetnek a hajszínükkel. És ha attól fél, hogy hibát követ el a választás során, akkor először a közelebb álló árnyalatokon kell elmélkednie - a világosabbtól a sötét szőkéig. Biztosan nem fog hibázni!

A férfiak hajfestésének típusai és technikái

Most mondjuk el, hogy melyik színezési technikák kapnak több kedvelést ebben az évben..

Kiemelés

Sokoldalú színezés, amely gyorsan felélénkíti a megjelenést és kissé merészebbé teszi.

Egyébként a kiemelésnek számos előnye van:

 • lehetővé teszi a természetes eredmény elérését;
 • nem igényel gyakori beállítást a kabinban;
 • hatékonyan elfedi a nem kívánt szürke hajat;
 • szinte minden típusú hajra és színre alkalmas.

A szalonban a kiemelés többféle módon történik, főleg fóliával vagy speciális fésűvel. Így érhető el egy szál részleges világosítása vagy a haj színének kaotikus változása világosabb árnyalatokká..

Balayazh

Az első pillantásra ilyen érthetetlen nevű technika az egyik fő trend a férfi színezésében ebben az évben. Ez némileg hasonlít a kiemeléshez, de a "szabad kéz" módszerrel hajtják végre, amikor a mester kiválasztja a haj egyedi kiemelésének mintáját. Az eredmény a napsütötte fürtök hatása, amelyek nagyon természetesnek és stílusosnak tűnnek..

Természetesen az ilyen színezés csak a 7-10 centiméter hosszú hajra alkalmas. És szokás a balayazh színét az alap hajszín alapján választani. Világosbarna hajhoz meleg árnyalatok alkalmasak - arany, búza, világos szőke és sötét vagy fekete - hideg árnyalatok: hamu szőke vagy hideg szőke.

Szürke haj festése

A legtöbb férfi számára az ősz haj az öregedés jellegzetes jele, amely más okoknál fogva egy hajfesték-csomag után nyúl..

A természetesen őszülő fürtökkel többféleképpen lehet foglalkozni:

 • a természetes hajszín helyreállítása festékkel;
 • hajformázás;
 • az ősz haj sárgaságának korrekciója speciális samponokkal.

Platina szőke

Míg egyesek szürke hajra próbálnak festeni, mások éppen ellenkezőleg, teljesen el akarják színezni a hajukat. És helyesen, mert a platina haj ebben az évben rendkívül releváns. Jared Leto, Zane Malik és sok más híresség bizonyítja, hogy a hideg szőke mindenképpen egy dolog.

De ilyen festéssel óvatosnak kell lennie, mivel:

 • nem alkalmas minden bőrszínre;
 • lehet vékony haj;
 • sötét haj esetén legalább két festési lépésre van szükség a haj hatékony világításához.

Fontos Tudni A Maszkok Haj

Zsálya hajhoz: főzetek erősítéshez és színezéshez

Az ókori görögországi zsályát az élet növényének tekintették. Az ókori Egyiptomban neki tulajdonították az egészség és az erő visszatérésének mágikus tulajdonságait.