Legfontosabb / Eljárások

A haj fényesebb porainak értékelése. Használati utasítások és egyéb gyakorlati ajánlások

Eljárások

Amikor a világos szőke haj tulajdonosa szőkévé akar válni, akkor lehetősége van élénkítő krémfestékeket használni.

Ha azonban világosítani kell a sötét vagy korábban színezett hajat, akkor nem nélkülözheti a világító porokat..

Hogyan válasszuk ki a megfelelő oxidálószert és halványítsuk a hajat porral vagy fehérítővel, valamint hogyan különböznek a különböző gyártók egymástól?

Mi a por vagy por a fürtök halványítására?

A haj világosítására szolgáló por vagy por egy bizonyos oxidálószerrel készült keverékben lehetővé teszi a természetes vagy korábban színezett haj többszintű fehérítésének elérését.

A gyógyszerek összetétele és hatásának elve

Bármely fényesítő anyag lényege:

 • hidrogén-peroxid;
 • perszulfátok;
 • lúgos pufferanyagok.

A sók perszulfátjai fokozzák a derítési reakciót. Leggyakrabban a porok összetétele ammónium-perszulfátot tartalmaz, amely oxidálószerrel kölcsönhatásba lépve ammóniát szabadít fel. A kálium-perszulfát és a nátrium-perszulfát nem bocsát ki ammóniát és nem okoz kellemetlen szagot.

A pufferanyagok stabilizálják a keverék pH-ját a teljes fehérítési folyamat során, hogy megakadályozzák a kémiai reakció ingadozásait.

Működő mechanizmus

A tisztító porok mechanizmusának középpontjában egy erőteljes oxidációs reakció áll, amely fokozatosan elpusztítja a természetes vagy mesterséges pigmentet. Ennek eredményeként a pigmentmolekulák helyett üregek keletkeznek, amelyek miatt a haj könnyű és porózus lesz. Így alakul ki a világító háttér.

A sikeres színezéshez fontos meghatározni a hajszín kezdeti szintjét és a kívánt tónust..

Alapszintű hangszín

 • 1 - fekete.
 • 2 - nagyon sötét gesztenye.
 • 3 - sötét gesztenye.
 • 4 - közepes gesztenye.
 • 5 - világos gesztenye.
 • 6 - sötét szőke.
 • 7 - közepesen szőke.
 • 8 - világos szőke.
 • 9 - világos szőke.
 • 10 - nagyon világos szőke.

Gyártói minősítés

Schwarzkopf Igora Vario Blond Plus (Schwarzkopf Igora)

Ez garantálja a tisztítást akár 7 szintig (és a Super Plus por akár 8 szintig). Ez a por a Fibre Bond technológia alapján készült, amely lehetővé teszi, hogy a hajat a színezés során a lehető legnagyobb mértékben megkímélje. Az Igora meglehetősen kemény halványító, ezért bármilyen szintű hajra alkalmas.

1: 2 arányban hígítva 3 vagy 6 százalékos oxidálószerrel. 9 vagy 12 százalékos oxidálószer használata nem kívánatos a hajkárosodás nagy kockázata miatt. Jobb, ha legfeljebb 20-30 percig bírja.

Londa Blondoran (Londa)

Ezt a ragyogó port akár 7 szint fehérítésére is tervezték, beleértve a korábban színezetteket is. Különlegessége a HydroProtect technológiában rejlik, amely lehetővé teszi a haj nedvességének megtartását a világítási folyamat során. Minden hajszintre alkalmas.

1: 2 vagy 1: 1,5 arányban hígítjuk 3%, 6%, 9% vagy 12% oxidálószerekkel. Legfeljebb 50 percig bírja.

Schwarzkopf BLONDME

Újabb villámpor a Schwarzkopf konszerntől. A termék garantálja a világítást akár 9 szintig. Ennek a pornak a sajátossága a borostyánkősavon alapuló Bonding technológia, amely véd az elszíneződés során bekövetkező károsodásoktól, minimálisra csökkenti törékenységüket és porozitásukat. Ez a vonal a prémium kategóriába tartozik. Minden hajszintre alkalmas.

1: 1,5 és 1: 2,5 arányban hígítva 2%, 6% vagy 9% oxidálószereket használunk. Expozíciós idő - 20-45 perc.

Concept lágy kék villámpor és Concept intenzív fehér villámpor

Költségvetés-barát hajfehérítő termékek. Mindkét por segítségével akár 6 szintet is könnyíthet. A puha por (Soft Blue) kíméletesebben hat az akác magjának, a guarnak a magtartalma miatt. Egy intenzívebb derítő (intenzív fehér) lehetővé teszi a sötét haj fehérítését, valamint a pácolási eljárás (színmosás) elvégzését. A porban lévő rizskeményítő és a barna algák védik a hajat. Alkalmas haj 4-5 szinttől.

Mindkét alapanyagot 1: 2 arányban hígítjuk 1,5%, 3%, 6% oxidálószerekkel. Az expozíció ideje 5-30 perc az intenzív fehér és 15-60 perc a puha kék esetében.

Mátrix fénymester

Ez a fehérítő por akár 8 szintet is világosít. A termék panthenolt tartalmaz, amely ápolja a hajat.

Alkalmas sötét haj világosítására a 2-3. Szinttől.

1: 1 és 1: 2 arányban hígítva 3%, 6%, 9% vagy 12% oxidálószerekkel. Tartási idő - legfeljebb 50 perc.

Használati útmutató

Hogyan kell tenyészteni helyesen?

 • Fehérítéshez port vagy oxidálószerrel kevert port használunk..
 • Különböző arányban keverik őket, leggyakrabban 1: 2 (1 rész por és 2 rész oxidálószer).
 • A színező készítmény elkészítéséhez ne használjon fémedényeket (csak műanyag vagy kerámia).
 • Feltétlenül elő kell készíteni a keveréket közvetlenül használat előtt..

Melyik oxidálószert válassza?

 • 3%: a gyökereknél és a teljes hosszán történő halványításhoz, kíméletes elszíneződés.
 • 6%: a gyökérmunka maximális százaléka.
 • 9%: csak hosszú munkához, nagyon sötét, korábban színezett hajhoz.
 • 12%: csak a szabadban lévő végek könnyítésére.

Hogyan és mit kell alkalmazni a paszta?

 • A világosító pasztát speciális kefével viszik fel a száraz, nem mosott hajra.
 • A kényelmesebb színezés érdekében jobb, ha az összes hajat zónákra osztjuk a homloktól a fej hátsó részéig tartó elválás mentén, egyik fülétől a másikig..

Mennyit kell tartani?

A világítóporok teljes expozíciós ideje általában nem haladja meg az 50 percet. Jobb azonban 10 percenként ellenőrizni a folyamatot a festék szükségtelen káros hatásainak elkerülése érdekében..

Hogyan lehet lemosni?

Az idő letelte után le kell mosnia a keveréket úgy, hogy kétszer mossa meg a haját samponnal. Ezután alkalmazzon tápláló maszkot a sérült vagy fehérített hajra.

Biztonsági technika

Alapvető biztonsági lépések:

 • Végezze el az allergia tesztet az utasításoknak megfelelően.
 • Célszerű ugyanazon gyártótól származó port / port és oxidálószert használni.
 • A színezőanyag felvitelénél feltétlenül viseljen kesztyűt.
 • Kerülje a szembe jutást, a sérült bőrfelületet.
 • Ne lépje túl a festék expozíciójának idejét, egyértelműen ellenőrizze az elszíneződés folyamatát.

Lehetséges negatív következmények

A fehérítés során a haj "fellazul", üregek keletkeznek bennük a pigmentmolekulák pusztulásának eredményeként. Ennek megfelelően a haj porózussá válik, ezért sérül. Ezért a kifehérített hajat ugyanazon a napon színezőfestékkel kell „lefedni” a sérült pikkelyek elsimítása érdekében.

Ellenjavallatok

 • Ha kevesebb, mint egy hónap telt el az előző festés, világosítás vagy permetezés óta.
 • Ha a fejbőr gyulladt.
 • Ha a hajat korábban természetes festékekkel festették (henna, basma).

A por világosítása önállóan végezhető otthon, különösen, ha a haj rövid és természetes. Azonban jobb, ha a hosszú, korábban festett haj fehérítését profi mesterre bízza..

Hajvilágító por: kiválasztás és alkalmazás

Még azok is gyakran hajhullási eljárásnak vannak kitéve, akik még soha nem álmodtak szőkeségről. Erre akkor lehet szükség, ha sötét árnyalatról világosabb árnyalatra vált, kiemeli, vagy annak érdekében, hogy egy új szín gyönyörűen illeszkedjen a korábban színezett szálakra. A világosító vegyületeket mosó- és sütőporként használják a vastag, ősz haj maratásához. És mind többé-kevésbé komolyan károsítják a hajat. A haj fehérítésére szolgáló modern porral minimalizálhatja a kárt..

Összetétel és a cselekvés elve

A por fő hatóanyaga egy oxidálószer, amely lehet gyengéd vagy nagyon erős. Amikor egy port aktivátorral vagy vízzel keverünk, elkezdi felszabadítani az oxigénmolekulákat, amelyek elpusztítják a haj szerkezetének színező pigmentjét. Ugyanakkor a keratinréteg fellazul, és a festékektől mentes területen mikrovoidok jelennek meg. A haj porózusabbá és törékenyebbé válik, és ha a mérleg nem tér vissza a helyére, akkor elveszíti fényét.

A derítőpor összetétele minden gyártó esetében megközelítőleg azonos. Fő összetevői a következők:

 • hidrogén-peroxid - ez a fő oxidálószer, amelynek erőssége a koncentrációtól függ (általában 9-12%);
 • perszulfátok - az ammónia jellegzetes szaguk alapján azonosítható, de az új, kiváló minőségű termékekben ezeket kálium- és nátrium-szulfát vegyületek helyettesítik (ami nem menti meg a hajat a pusztulástól, de csak megszünteti a bűzt);
 • puffervegyületek - szükségesek a közeg savasságának a kívánt szinten tartásához a teljes kémiai reakció során, lehetnek különbözőek.

A por általában kék vagy lila színű, mivel pigmenteket tartalmaz, amelyek semlegesítik a sárgaságot. Néhány termék aromákat tartalmaz.

Por kiválasztása

A ragyogó hajpor egyre népszerűbb. A legtöbb szakember előnyben részesíti, de otthoni használatra egyre gyakrabban vásárolják. És nem ok nélkül.

A szokásos festékekhez képest a pornak bizonyos előnyei vannak. Az alapok választéka ma már meglehetősen nagy és széles árkategóriában található. A nők szerint pedig a termék használata gyorsabb és kényelmesebb..

Előnyök

A számunkra szokásos festékektől eltérően a derítőpor összetétele általában nem tartalmaz ammóniát és vegyületeit. Ezért nincs jellegzetes szúrós szaga, és kevésbé károsítja a hajat. De ez csak megfelelő használat esetén..

Néhány modern termék szuperképletű formula, nagy százalékban igényel oxidálószert, és még gyorsabban pusztítja a pigmentet (és ezzel együtt a hajat). Ezeket kifejezett pontosításra szánják, és csak professzionális használatra ajánlottak..

Van egy por a haj könnyítésére, ilyen előnyökkel rendelkezik:

 • a por sokkal könnyebben és gyorsabban osztható el a hajon keresztül, ami azt jelenti, hogy egyenletesebb színt biztosít;
 • szükségszerűen kék vagy lila pigmentet tartalmaz, amely már az elszíneződés során semlegesíti a sárgaságot;
 • akár 5-7 tónust is képes eltávolítani egy eljárás során, a reménytelen haj elrontása nélkül.

Ennek a sebességnek azonban van egy hátránya - ha a hajat porral könnyíti meg, akkor nem hagyhatja, hogy a folyamat szó szerint egy percig kontroll nélkül menjen át, miközben aktív kémiai reakció zajlik. Meg kell tartani a páratartalmat, mivel a szárított por nem működik. És ami a legfontosabb - amint a kívánt hangot megkapja, a terméket azonnal le kell mosni.

Legjobb termékek

Nehéz megmondani, melyik por jobb - minden szakembernek megvan a maga kedvence. A minősítésekben az első helyeket általában a következő porok foglalják el:

 1. Az Estelle Prinsess Essex - alacsony koncentráció mellett is lehetővé teszi az oxidok használatát, szuper aktív és egyszerre akár hét árnyalatot is megvilágíthat, hidratáló összetevőket tartalmaz.
 2. A Matrix Light Master egy professzionális termék, amely 8 tónusú lehet, míg a hatása annyira finom, hogy sérült és már kifehéredett hajjal dolgozhat, fólia alatt használható.
 3. Szőkítő por a "Londa" -tól - lehetővé teszi, hogy a sűrű, ősz hajon is gyönyörű szőkét hozzon létre sárgaság nélkül, a termék meglehetősen agresszív, bár hidratáló összetevőket tartalmaz.
 4. Az Estelle Ultra Blonde újdonság a Deluxe termékcsaládból, amely érzékeny bőrre is használható, mivel gyulladáscsökkentő bisabololt tartalmaz. Nem károsítja a gyökereket, mikrogranuláris, gyorsan feloldódik homogén konzisztenciára.
 5. A Kapus fehérítőporja egy ultramodern csúcstechnológiai termék, amely hajvédő komponensek mikrorészecskéivel rendelkezik. Helyes használat esetén a sárgaság soha nem jelenik meg, és a haj sem veszíti el fényét és rugalmasságát.
 6. A Loreal Blond Studio Powder szuper erős termék, ammóniát tartalmaz, akár nagyon sötét hajat is képes fehéríteni akár 8 tónusig, de gondos kezelést igényel.
 7. Igora Vario Blond, a Schwarzkopf cégtől - lehetővé teszi akár 3% -os oxidálószer használatát, 7 tonna maximális tisztítását, kellemes illatú ammóniamentes port.
 8. Porfehérítő a "Sense" -től - tökéletes a világosbarna, vörös és barna hajhoz, amely megvilágulhat, teljesen eltávolítva a sárgaságot egy speciális csúcstechnológiás formulának köszönhetően.
 9. A Vella Blondor a durva és sötét haj megvilágítására készült termék, amely 6-8 tónus alatt elszíneződhet, erős oxidálószert igényel, de sárgaság nélkül kiváló eredményt ad, nem alkalmas vékony és gyenge hajra.
 10. Az "IRIDA-Neva" "Ultrablond" a legolcsóbb, de nagyon hatékony ammóniatermék, amelyet gyakran használnak otthon. Valóban képes akár 8 hang eltávolítására, de gondatlan kezelés esetén gyorsan kiégeti a fürtöket.

Vannak porok tisztázásra más gyártóktól. A termék népszerűsége növekszik, és folyamatosan új termékek jelennek meg a piacon. De ha nagyra értékeli a saját haját, akkor ne spóroljon túl sokat, és még inkább kísérletezzen olcsó eszközökkel..

Természetesen az ismert márkák ára magasabb, de jó, és ami a legfontosabb, kiszámítható eredményt nyújt. Az utasítások szigorú betartásával pedig minimálisra csökken a haj súlyos károsodásának kockázata.

Vigyázzon, hogy vásárláskor ne keverje össze a fehérítőport más hasonló termékekkel. Most eladóak porok volumennel és akár élénk színű hajfestésre is..

Alkalmazási szabályok

Az élénkítő por használatának szabályai nem sokban különböznek a szokásos festéstől. A por aktivátorral való hígításának arányait az utasítások egyértelműen előírják, többnyire 1: 2 arányban. A technológia így néz ki:

 • A port nem kívánt fémtartályban hígítják a kívánt állagúra (üvegben vagy kerámiában kényelmesebb).
 • A hajat gondosan fésüljük és zónákra osztjuk (vagy előkészítjük a kiemelésre).
 • A szálakat világosító kompozícióval kezeljük, amelynek gyökerei legalább 2 cm-es mélyedéssel vannak ellátva.
 • A kompozíciót 10-15 percig tartják, majd a gyökereket átfestik.
 • A kívánt árnyalat megszerzése után a tisztítószert először folyó vízzel, majd samponnal mossuk le.

Az eljárás után feltétlenül tápláló maszkot kell alkalmazni a nedves hajra annak érdekében, hogy legalább kissé kiegyenlítsük a kapott károkat és megnyugtassuk a fejbőrt. A maszkot legfeljebb fél órán át tartják, majd lemosható, és a hajszárító stílusos.

Elővigyázatossági intézkedések

Bár a világosító port kíméletesebbnek tartják, mint az ammóniatermékeket, a gyakorlatban minden a helyes használat képességétől függ. A haj és akár a fejbőr gondatlan kezelése súlyosan károsodhat.

Ezért a szakemberek javasolják a következő óvintézkedések betartását:

 • próbálja biztosítani, hogy a kész kompozíció munka közben minimális mértékben érintkezzen a bőrrel;
 • súlyosan sérült vagy nagyon száraz haj kezelésére a por használata előtt;
 • korábban színezett, legyengült és vékony haj esetén alkalmazzon minimális százalékos mennyiségű oxidálószert;
 • ne kezdje az elszíneződést közvetlenül a gyökerekből - károsíthatja a szőrtüszőket;
 • folyamatosan figyelemmel kíséri a tisztítási folyamatot annak érdekében, hogy időben lemossa a készítményt;
 • a porral való világítást csak nyílt módon - fólia és celofán nélkül - szabad elvégezni.

Ez az eszköz nagyon kényelmes a fénypontok létrehozásához - ebben az esetben ecsettel csak a kiválasztott szálakra vagy hajakra alkalmazzák hegyesen.

Kerülje a por belépését a szemekbe és a légutakba - súlyos égési sérüléseket okozhat a nyálkahártyán! Tartsa távol gyermekektől!

Gondozás és gyógyulás

Minden világosítás után a haj megsérül. És legalább az első két hétben intenzív ápolásra és helyreállításra szorul.

A fő feladat a száraz haj nedvesítése és a megemelt keratin pikkelyek visszahelyezése a helyükre, hogy megbízható védőréteg alakuljon ki újra.

Ha az elszíneződést a gyökerekből hajtották végre, akkor a bőr fokozott figyelmet igényel. A halványító anyagok irritálják és erősen zsírtalanítják.

Az alábbi ajánlások segítenek gyorsan rendet tenni a fejében:

 • mosáshoz használjon speciális samponokat a sérült vagy színezett hajra;
 • minden mosás után semlegesíteni kell maradványaikat egy hidratáló hatású balzsam-kondicionálóval;
 • készítsen heti kétszer tápláló maszkot, amelyek jót tesznek a hajnak és a fejbőrnek, vitaminokkal, természetes olajokkal és növényi kivonatokkal;
 • két hétig teljesen hagyja abba a forró formázást, és szárítsa meg a fejét hajszárítóval minimális hőmérsékleten;
 • használjon kevesebb formázó terméket, különösen azokat, amelyek alkoholt tartalmaznak;
 • Kezelje a hajvégeket olajokkal hetente 2-3 alkalommal;
 • mielőtt kimenne a nyílt napra, feltétlenül használjon UV-szűrővel ellátott sprayt;
 • ha a sárgaság ennek ellenére az idő múlásával megjelent, akkor ne világítson újra, elég, ha ezüst samponnal vagy balzsammal színezi.

Ha a kapott hajszín nem felel meg neked, és változtatni akarsz rajta, használj színező balzsamokat (akár ugyanazon a napon is színezheted a hajad!) Vagy várj 2-3 hetet, és csak ezután hajts végre új állandó festést.

Célszerű a hennát vagy a basmát legkorábban 3-4 hét elteltével használni - a kémiai vegyületek hatása alatt álló természetes pigment kiszámíthatatlan árnyalatot adhat, amelyet nagyon nehéz lesz eltávolítani..

A legjobb por (por) a haj könnyítésére

A cikk por (por) formájú hajfehérítő termékeket ír le. Megadják az alapok összetételét, tevékenységüket és felhasználásuk pozitív vonatkozásait. Felsorolják a legjobb professzionális fehérítő porokat a globális kozmetikai gyártóktól.

Annak érdekében, hogy radikálisan megváltoztassák a hajszínüket, vagy szokatlanul világos árnyalatot kapjanak, sokan festés előtt hajfehérítőt használnak. Ehhez többféle hajhulló termék létezik: samponok, krémek és festékek..

De a leghatékonyabb a por (por). Képes teljesen elszínezni még a fekete hajat is, a lényeg a megfelelő márka kiválasztása és a használati utasítás szigorú betartása. Ez a cikk a fehérítő porról, annak minden előnyéről és hátrányáról fog szólni, és a vevők választása alapján megemlíti az ilyen típusú legjobb termékeket is..

Mi a világosító por?

Vizuálisan a termék úgy néz ki, mint egy talkum vagy száraz sampon. Alapja a viszkóz és a szilícium-dioxid alkotóelemei. Ők találták ki ezt az eszközt, hogy ragyogást nyújtsanak a hajnak, de az első alkalmazás után kiderült, hogy a térfogat mellett a hajszál elveszíti pigmentjét, ami elszíneződéséhez vezetett.

A modern kozmetológia a következő porkészleteket kínálja a fogyasztóknak a szálak könnyítésére:

 • Fehérítő készítmény - halványító hatású, elnyomja a haj pigmentjét. Agresszív módon cselekszik, és képes elszínezni még a nagyon sötét szálakat is. Használható természetes és színes hajra is.
 • Színkompozíció - egyszerre világít, adott színtónust és hangerőt kölcsönöz a szálaknak. A port mind a teljes hajvonal színezésére, mind az egyes szálak színátmenetekkel történő színezésére használják (különböző kiemelési stílusok).
 • A modellező vegyület inkább formázó, mint színező termék. Nincs halványító és színező hatása, de az egyes haj struktúrájának megvastagításával hangerőt ad a frizurának. Használható hajformázó termékek (habok, lakkok és gélek) helyett.

Hogyan működik?

A por működési elve hasonló a folyékony festékhez. Ez egy oxidációs reakción alapul, amely befolyásolja a haj pigmentjét, elpusztítva azt.

A haj pigment az az elem, amely a haj színét adja. A hajvonal tónusának telítettsége annak mennyiségétől függ. Szürke hajban hiányzik, a világosított hajban pedig kémiai reakciók pusztítják el.

A fehérítéshez használt por színező összetételének hatására a haj pikkelyei kinyílnak, lehetővé téve, hogy a színező készítmény a megsemmisült pigment helyét felvegye.

Így gazdag és tartós színt kapunk a szálak festésekor, miután megvilágítottuk őket. Ennek az eljárásnak azonban van egy jelentős hátránya..

Végrehajtása után helyreállítási időszakra van szükség, amelynek során helyreállító és tápláló hajmaszkokat kell elvégeznie, mivel a por összetétele erős csapást gyakorol a fürtök egészségére..

Ez a termék bármely kozmetikai üzletben megvásárolható. Két komponenst tartalmaz: port és oxidálószert, amelyek 1: 2 arányban keverednek egymással. Az eredmény egy kompozíció a fejbőr könnyítésére..

A por összetétele

A por alapú derítő standard összetétele a következőket tartalmazza:

 • Oxidálószer a hidrogén-peroxid, amely elpusztítja a haj pigmentjét (koncentrációja 0,5% és 12% között változhat).
 • A por alapja a különféle perszulfátok. Legtöbbjük ammóniát tartalmaz, amely oxidálószerrel (keverőkomponensekkel) érintkezve szabadul fel. Vannak ammóniamentes porok, amelyek kíméletesebben hatnak a hajszálra, de gyengébben elszíneződnek is.
 • Kiegészítő alkatrészek - különböző hatással vannak a szálakra. Hozzáadhat térfogatot (viszkóz), normalizálhatja a sav egyensúlyát (pufferanyagok) és más funkciókat is elláthat.

A por használatának előnyei

Ennek az eszköznek a használata egyre nagyobb népszerűségre tesz szert, mivel számos előnye van a hagyományos festékkel szemben:

 • A haj erős világosítása 1 alkalmazásban, a teljes fehérítésig. Rövid expozícióval a hajon 6-8 tónussal érheti el a világosítás eredményét.
 • Világosabbá teszi a hajat sárgaság nélkül, mivel kék mikstont tartalmaz - ez az anyag semlegesíti a sárga árnyalatot.
 • Nagyon könnyű felhordani a kompozíciót, segítség nélkül megoldható (sokkal könnyebb használni, mint a festéket).
 • Nincs csípős és szúrós szaga.

Használati tippek

Mielőtt megvásárolná és megkezdené használni a port a világosításhoz, olvassa el a professzionális kozmetikus ajánlásait:

 1. A legjobb, ha porkeveréket használunk, amelyben az oxidálószer koncentrációja 5-7% tartományban lesz. Ez lehetővé teszi, hogy a szálakon lévő kompozíció hosszabb ideig ellenálljon, ami a hatóanyagok mély behatolását eredményezi a haj szerkezetébe..
 2. A kiemelési eljárás végrehajtása során a keverék használata előnyösebb, mint a hagyományos festék. A termék összetétele vastagabb, ami lehetővé teszi, hogy pontosabban felvigye a hajszál kívánt területeire, és megakadályozza a szétterülést.
 3. A por a régi színek eltávolítójaként használható festés előtt.
 4. Ne használjon fehérítőport törékeny, sérült és élettelen hajra. Az általuk kifejtett agresszív hatás súlyosbíthatja a szálak egészségét, ami hatalmas veszteséghez, vagy akár teljes kopaszodáshoz vezet..
 5. Ha a terméket saját maga használja otthon, szigorúan kövesse az utasításokat, ne lépje túl a tartási időt, és kövesse a művelet lépéseit.

Ne mosson hajat 2-3 napos színezés előtt, ez természetes védelmet nyújt számukra egy zsíros film formájában, amely ebben az időszakban a szálakon képződik..

A legjobb professzionális villámporok

Igora Vario Blond super plus a Schwarzkopf kozmetikai vállalattól

Származási ország - Németország.

Átlagos ár Oroszországban: 990 rubel.

Összetevők: aktív perszulfátok (ammónia nélkül); búza kivonat; kék jelző mikston; aminosavak; segédkomponensek.

A por olyan hatóanyagokat tartalmaz, amelyek könnyen megbirkóznak a nagyon sötét haj világosításával is. A mikston részeként a szálak egyenletes fehérítését sárgulás nélkül biztosítja.

Előkészítés: A port oxidálószerrel (előnyösen a Schwarzkopf cég márkájújával) hígítjuk 1: 2 arányban, ahol a por 1 részét 2 rész oxidálószerrel (hidrogén-peroxid) hígítjuk. Az oxidálószer koncentrációját a kívánt eredmény alapján választjuk meg:

 • 2-3 tónusú tisztításhoz 3-5% -os oldat alkalmas;
 • 5-6 hangért - jobb, ha 7-9% -os oldatot veszünk;
 • teljesen elszíneződött - 12% oxidálószer (de óvatosan kell vele dolgozni, mivel nagyon erős tisztítást ad).

A komponenseket közvetlenül az eljárás megkezdése előtt összekeverik. Ne használja a kapott oldatot 1 óra elteltével!

Alkalmazás:

A kész kompozíciót kozmetikai ecsettel alkalmazzák a hajszál száraz felületére. Először gondosan festjük át a gyökereket, majd a terméket egyenletesen osztjuk el a szálak teljes hosszában, és ne feledkezzünk meg a végek bőséges kenetéről. A felhordás után a hajat nyitva hagyják és 45-50 percig tartják, majd sampon segítségével meleg folyó vízzel mossák. A megvilágítás után feltétlenül alkalmazzon regeneráló hajmaszkot, ez segít részben helyreállítani és hasznos összetevőkkel és ásványi anyagokkal telíteni őket..

"Brightening powder Light Master" a Matrix gyártótól

Származási ország - Amerikai Egyesült Államok.

Átlagos ár Oroszországban: 1120 rubel.

Összetevők: aktív perszulfátok (ammónia nélkül); aminosavak; panthenol; segédkomponensek (beleértve a tápanyagokat is).

A termék kiváló fehérítő hatással rendelkezik, amely megvilágíthatja mind a sötét, mind a nagyon fekete szálakat.

Ugyanakkor nem károsítja komolyan a haj egészségét, táplálja és telíti őket az alkotó tápanyagokkal.

Például a panthenol megvédi a szőrzet felületét az oxidálószer agresszív hatásaitól, és simává és fényessé teszi őket az eljárás után. A porban található aminosavak oxigénnel és nedvességgel telítik a haj szerkezetét. Ez a por biztonságosan a hajszál könnyítésének hatékony és biztonságos eszközének tulajdonítható..

Készítmény:

A port egyenlő arányban összekeverjük egy oxidálószerrel, és egyenletes állagúra állítjuk be. Az oxidálószert a kívánt eredmény alapján választják ki:

 • 3% - több tónusú világításhoz (általában 2-3);
 • 6% - alkalmas 5-6 tónus elszíneződésére;
 • 9% - segít majdnem teljesen elszínezni a hajat;
 • 12% - "extrém" esetekben használják, mivel erőteljes halványító hatása van (például a fekete haj teljes fehérítésére). A kozmetikusok nem javasolják különösebb igény nélkül történő alkalmazását..

A kapott keveréket egy órán belül fel kell használni, ezért közvetlenül az eljárás előtt készítse el..

Alkalmazás:

A kapott kompozíciót kozmetikai ecsettel viszik fel a hajra, gondosan festve át a gyökereket, elkerülve a fejbőrrel való érintkezést. Ezután egyenletesen ossza el úgy, hogy a szálakat a teljes hosszában megfésüli. Hagyja a kompozíciót a hajon 45-50 percig (de ne tovább!).

Nem kell letakarni a fejét! Az idő letelte után a készítményt samponnal mossuk le, és a fejét törölközővel szárítjuk (szárításhoz ne használjon hajszárítót vagy más eszközt!). Az eljárás végén alkalmazzon tápláló maszkot, ez segít helyreállítani a szálakat a világítás után.

Következtetés

A hajfehérítés meglehetősen bonyolult eljárás, ezért a legjobb szépségszalonokban vagy fodrászokban végezni. Ha van tapasztalata az ilyen eljárások végrehajtásában, akkor a porokat otthon is használhatja, miközben nem felejti el betartani az alkatrészek kombinálásának és a kompozíciónak a fejbőrre történő alkalmazásának szabályait. Ne felejtsd el a fő dolgot sem - ne haladd meg az expozíciós időt, ha nem akarsz helyrehozhatatlan kárt okozni a haj egészségében..

Hajvilágosító (fehérítő) porok

Lehetséges, hogy a haját elszíneződik sérülés és sárgaság nélkül! Felajánljuk, hogy világmárkáktól vásároljon hajhulló port. Online áruházunk elfogadható áron kínál tanúsított kozmetikumokat!

Finom portisztítás: hogyan működik?

A hajfehérítő por, a profik "Supra" -nak is hívják, nem tartalmazhat ammóniát, és kíméletes fehérítésre, kiemelésre, pácolásra (színmosások) szolgál. Ahhoz, hogy 6-8 szintig halványuljon, a terméket 1: 2 arányú oxidálószerrel kell hígítani. Ez segít növelni a fehérítési reakció sebességét és javítani a végeredményt..

A por lúgos komponenseinek hatására az oxidálószer (oxidálószer) lebomlik, aktív oxigént képezve, amely elpusztítja a pigmentmolekulákat. Ugyanakkor a frizura felderül a szemünk előtt. A nem kívánt árnyalatok könnyű eltávolítása érdekében a fehérítőport sima vízzel és samponnal hígítják.

Professzionális fehérítés: "Suproy": felejtsd el a sárgaságot és a törékeny hajat!

Elismert kozmetikai márkák speciális porokat fejlesztettek ki, amelyek sárga színűek az intenzív szőke szín elérése érdekében. A legnépszerűbb termékek a szakemberek körében: Londa Blondoran, Igora Vario Blond, Blondme, Kapous Fragrance Free, Ollin Blond Powder.

Mindezeknek a termékeknek a következő előnyei vannak:

 • A gyengéd formula miatt a portisztító nem agresszív a fürtök és a fejbőr felé. Ez az eljárás nem szárítja ki a szálakat, és maguknak a termékeknek sincs csípős szaga..
 • Oxidálószerrel csomók nélkül keverve nem képez port.
 • A krémes állag nem folyik le a szálakról, ami különösen kiemeli a kiemelést.
 • A kompozícióban lévő lila-kékes pigment sárga színű.
 • Az aminosavak és más tápláló összetevők kiváló állapotot biztosítanak.

Online áruházunkban a következő márkák tisztító porjait vásárolhatja: Igora, Kapous, Ollin. Kozmetikumokat nem csak Moszkvában, hanem Oroszország egész területén szállítunk. Kényelmes online fizetést és kedvezményrendszert biztosítunk az Ön számára!

bónusz program

A regisztrált vásárlók a csekk összegének 4% -át jóváírják a "személyes számlájukon" szereplő bónusz számlán. Bónusz rubel halmozódik fel az összes árura (kivéve a különleges ajánlatokat), ezek felhasználhatók a következő vásárlás 50% -ának kifizetésére.

Por (por) a haj fehérítéséhez: összetétel, hígítás módja, melyiket jobb választani, használati utasítás otthon

Szvetlana Taraszova

Fodrász-stylist, több mint 8 éves tapasztalattal, a fodrász, a hajformázás, a hajápolás, a színezés területén jártas szakember.

A szőke lányok valószínűleg tudják, milyen nehéz lehet, hideg árnyalatokban fenntartja a szükséges hajszínt sárgaság nélkül.

És ha természetesen világos hajad van, akkor elvileg ez kivitelezhető feladat. Ha azonban a sötét haj tulajdonosa, akkor egy villámpor használatához kell folyamodnia. Mi az? Beszéljünk ebben a cikkben.

Mi a por (por) a világosításhoz

A villámpor egy speciális por, amelynek célja, hogy a hajának a kívánt színt adja. Alapvetően a halványító por egyszerre több tónusban képes megváltoztatni a hajat. Fő feladata a natív hajfesték könnyítése, világosabb árnyalattal való helyettesítése.

A por hatásának intenzitása nagymértékben függ az alkalmazott oxidálószertől. Minél nagyobb a százalék, annál több halványabb hangszínre számíthat..

A por összetétele

Minden por összetétele egyedi. Vannak azonban olyan alkatrészek, amelyek abszolút pontosan megtalálhatók minden egyes termék összetételében, amelyet megvásárolunk..

Alapvetően melyik színező por tartalmaz hidrogén-peroxidot. Perszulfátot és különféle lúgos puffereket is tartalmaz..

A készítményben lévő hidrogén-peroxid lehetővé teszi az oxigén aktív felszabadulását lúgos komponensek hatására.

Külön kell beszélnünk a perszulfátról is. Ez egy kémiai vegyület, amely befolyásolja a festési reakció aszinkron folyamatát. Ha a perszulfátot hidrogén-peroxiddal keverjük, jó fényerőt érnek el..

Attól függően, hogy a gyártó milyen típusú szulfátot használ, a szín intenzitása is függ. A leggyakoribbak az ammónium, a kálium, a nátrium-perszulfát stb..

Ez az anyag oxidálószerrel keverve ammóniát szabadíthat fel, amelynek megfelelő kellemetlen szaga van. Ezért nem szeretjük a festék illatát, amely az eljárás során kérdéseinkre kerül..

A következő fontos anyag a pufferanyagok. Ezek kémiai vegyületek, amelyek a reakciót megfelelő szinten tartják. Sajnos ezen anyagok nélkül a kémiai reakció kontroll nélkül történhetett. Szükség van rájuk, azonban a pufferanyagok káros hatással vannak a hajunk szerkezetére..

Melyik por a haj világosítására jobb - professzionális por a haj fehérítésére

Természetesen a haj világosításához csak professzionális termékeket kell használnia. Ellenkező esetben nagy a valószínűsége annak, hogy egyszerűen elrontja a haj szerkezetét..

Tudja meg, melyik por a leghatékonyabb.

Schwarzkopf Igora Vario Blond Plus (Schwarzkopf Igora)

Igor Brightening Powder jó módja a haj 6-7 tónusú halványításának. Nagyon hatékony anyagként kerül bemutatásra, amely a kémiai vegyületek mellett számos hasznos anyagot tartalmaz.

Például guargumit tartalmaz, amely lehetővé teszi a haj hidratálását a színezéssel egyidejűleg. Kiderült, hogy a festés során a haj még mindig gyógyító hatást tapasztalhat..

Ami a mikrogranulátumokat illeti, ezek meglehetősen nehézek, és gyorsan keverednek folyadékkal is..

A por kéknek tűnik, és biztosítja, hogy ne legyen sárgás. Az ilyen festék alkalmazásának előnye a tartós hatása és a sárgaság hiánya..

A közvetlen hátrány a magas költség, mivel a hasonló alapok között meglehetősen magas.

Londa Blondoran (Londa)

A Londa cég a professzionális vonalból is kínálja termékeit. Javasoljuk, hogy a port vitaminokkal és oxidokkal keverje 1,9% és 12% között. Az ideális arány 1–2 vagy 1–1,5.

A por lehetővé teszi a haj nagyon kíméletes felvitelét és gyors hatást. Ez az eszköz ideális a már kifestett egyes szálak világításához is..

Ideális ősz hajra. Az egyedülálló összetétel magában foglalja a glikolt is, amely biztosítja a haj hidrobalanciáját, valamint a hatékony hidratációt, amely eléri a hetedik szintet.

Schwarzkopf BLONDME

Ez egy igazi bestseller a hajfestés világában. És a festék mind a színes hajhoz, mind a természetes hajhoz használható, miközben soha nem károsítja a haj szerkezetét.

8 színben jó minőségű világítást kaphat.

A termék összetétele speciális formulával rendelkezik, amely nemcsak a hajat ápolja, hanem elkerüli a különféle természetellenes árnyalatok megjelenését is..

Concept lágy kék villámpor és Concept intenzív fehér villámpor

Porok, amelyek lehetővé teszik az egyenletes világító hatás elérését 7 hangszínben.

Olcsó, mindenki számára elérhető.

A hátrányok közé tartozik a sárga alaphang jelenléte. Sajnos ezt a sárga hangot nagyon nehéz lesz eltávolítani a szokásos festékekkel. Ez a fő hátrány.

Mátrix fénymester

Egy jó tisztító por, amely pillanatnyi, ugyanakkor nagyon erős. A kompozíció Panthenolt tartalmaz, amely lehetővé teszi a bőr megóvását az égési sérülések ellen, és gondoskodó hatást kínál a zárakra is. Lehetővé teszi akár 8 tónusú világítás elérését. Sárgaság nélkül minden árnyalat teljesen ragyogó. Oxidálószerrel hígítva egy az egyhez arányban.

Annak érdekében, hogy az expozíció jó eredményt érjen el, nem kell melegségbe borítania a fejét..

A kölcsönhatás ideje legfeljebb 50 perc. Ez a módszer ideális a kiemeléshez, azóta lehet, hogy nem is kell tonizálnia. A hajad olyan lenyűgözőnek tűnik.

Javasoljuk, hogy a kívánt hatás függvényében válassza ki magát az oxidálószer százalékát.

Egyébként nagyon veszélyes 12% -os oxidálószert használni, mert ha megnöveli a hajjal való interakció idejét, teljesen megéghet a haj..

Estel Essex hercegnő

Por, amelyet egyszerre látványos és egységes szőkeségre terveztek. Sok pozitív tulajdonsága van. Például a világítást 7-8 hangban végezzük. Nincs sárgaság és nem kívánt aláfestés.

A kompozíció speciális összetevőket tartalmaz, amelyek lehetővé teszik a hajnak több nedvességet, festéket és hidratálást.

Ami az elkészített készítményt illeti, nagyon könnyen és egyenletesen heverhet a hajon. Sőt, egyáltalán nincs kellemetlen szaga. Nem irritálhatja a fejbőrt.

Önmagában a port el kell keverni az oxidálószerrel, és az arányt egy-két arányban határozzák meg. Ebben az esetben az elszíneződés magas vagy fordítva alacsony százaléknál lehetséges..

Útmutató a hajfehérítő por használatához - hogyan kell helyesen használni

Ha úgy dönt, hogy felhagy a szalonszolgáltatásokkal, és maga könnyíti meg a port, javasoljuk, hogy vegye figyelembe az utasításokat.

Amire szüksége van az otthoni eljáráshoz?

Otthon a következő szabályokat kell alkalmaznia.

 • Először meg kell vásárolnia magát a port. Az oxidálószert a szükséges százalékban, a csomagolásban megadott mennyiségben vásárolják meg.
 • Hosszú haj esetén vásároljon egyszerre több csomag terméket.
 • Feltétlenül olyan régi ruhákat vegyen magára, amelyeket nem zavar, hogy bepiszkol, készíthet egy speciális fodrászatot.
 • Szüksége lesz fésűkre, amelyeknek köszönhetően fésülni fogja a haját.
 • Először mindenképpen szüksége lesz egy idegen segítségére, mivel sokkal könnyebb és gyorsabb a festéket négy kézben alkalmazni.
  Vegyen keverőedényeket. Kívánatos, hogy műanyag vagy üveg legyen.
 • A kesztyű elengedhetetlen, mivel a keverék megégetheti a kezek finom bőrét.
 • És végül mindenképpen szüksége lesz egy maszkra, mivel a legtöbb festék szaga nagyon kellemetlen..

Melyik oxidálószert (oxidot) válasszuk?

Ha világosítót szeretne egy meglehetősen sötét árnyalatú hajból hamuszőkéssé, akkor kilenc százalékos vagy 12% -os oxidálószert kell használnia. Ne feledje azonban, hogy minél magasabb az oxidálószer százalékos aránya, annál valószínűbb, hogy káros hatással van a hajára..

Ha a korábban festett hajat kissé meg szeretné világosítani, vagy be kell színeznie a kapott árnyalatot, használjon 3% -os oxidot.

Mennyi por szükséges különböző hosszúságokhoz (rövid és közepes hajhoz)

Rövid haj esetén elegendő egy szokásos 30, 40 g-os porcsomag, amelyet a gyártók preferálnak.

Ha a haj valamivel hosszabb és terjedelmesebb, akkor két vagy három csomag fehérítőporra lesz szükség..

A hosszú és vastag hajhoz 5-6 csomag por szükséges.

Ezért sokkal jövedelmezőbb nagy csomagolású fehérítőport vásárolni. Kicsit olcsóbban jönnek ki az Ön számára, miközben mindig kéznél vannak.

Hogyan kell hígítani a hajvilágító port - arányok

Hígítsa a hajvilágító port a festékre vonatkozó utasításoknak megfelelően. Leggyakrabban az arány egy az egyhez. Egyes gyártók azonban megengedik az 1: 2 vagy az egy: másfél arányt..

Hogyan és mit kell alkalmazni a porral?

A port csak speciális ecsettel ajánlott felhordani. Feltétlenül viseljen kesztyűt, mivel az valóban a bőrére kerülhet. Vigye fel vékony és egyenletes rétegben.

Mennyit kell tartani a haján?

A port a csomagoláson feltüntetett ideig ajánlatos a hajon tartani. Azonban semmiképpen sem haladhatja meg a megadott időszakokat, ellenkező esetben a haj megégését kockáztatja.

Leggyakrabban az interakció ideje nem haladja meg a 30 - 40 percet.

Hogyan lehet lemosni?

A haj öblítéséhez döntse meg a fürdőkád felett.

Zuhanyzóval néhány percig alaposan öblítse le a haját. Még akkor is, ha úgy tűnik, hogy jól megmosta a szálakat, ennek ellenére a megfelelő eredmény elérése érdekében álljon egy ideig víz alatt. Alaposan ki kell öblítenie a haját, hogy ne száradjon ki a maradék porból.

Hajmosás közben masszírozza meg a gyökereket, ezáltal hagyja, hogy a por gyorsabban kiöblödjön a hajból.

Porvilágosítási technikák

Számos technika létezik a porral való világosításra..

 • Az egyik leggyakoribb a kiemelés. Speciális fésűvel vagy kalappal előadva.
 • Az egyes szálak festését szintén széles körben használják..
 • Egy másik technika a shatush. Enyhén megégett hajszálakat képvisel az általános háttér előtt.
 • Teljes színezés, amikor teljesen az összes hajat pornak tesszük ki.
 • Gyökér színezése. Csak a visszanőtt haj festését vonja maga után.

GYIK

Néhány gyakori kérdés olvasóinktól:

Mi helyettesítheti a haj könnyítéséhez szükséges oxidálószert?

Jaj, semmi sem pótolhatja a villámport. Azonban, ha csak néhány hang érdekli, javasoljuk, hogy használja a népi gyógymódokat. Köztük vannak maszkok citrommal és hidrogén-peroxiddal..

Azonban, ha érdekel, hogy egyszerre több színben is színezzen, 5-től vagy annál többig, akkor ebben az esetben tisztázókhoz kell folyamodnia. Például nagy százalékban festék.

Lehetséges-e halványítani a hajat festék oxidálószerével?

A festékből származó oxidálószer nem működik a derítés független komponenseként. Csak a por hatásának aktiválását teszi lehetővé. Ez azonban nem maga a teljes eszköz és módszer. Enyhe halványulás észrevehető, ha 12% -os oxidálószert alkalmazunk>

Csak oxidálószert lehet festék nélkül használni??

A festék oxidálószer nem működik a hajon. Ezért még akkor is, ha a legnagyobb százalékot veszi fel, a szárított hajvégeken kívül nem kap mást..

A világosító hatás elérése érdekében továbbra is javasoljuk a por használatát. Az oxidálószer nagy százaléka halványíthatja a hajat, de legfeljebb 1 tónust.

Ellenjavallatok és lehetséges károk

Semmilyen esetben nem ajánlott ezt a világosítási módszert alkalmazni, ha nagyon érzékeny a fejbőre..

Ezenkívül le kell mondania a porról, ha egyszer már megégette a fejbőrét. Nyílt sebek, valamint bőrbetegségek jelenlétében tartózkodnia kell a festéstől is.

Ha allergiás reakciója van a festék egyik összetevőjére, akkor várjon a festékkel..

Továbbá ajánlott elkerülni az ilyen agresszív festési módszert a helyzetben lévő nők, az ápoló anyák, valamint a 14 év alatti gyermekek számára.

Vélemények az otzovik.com oldalról:

 1. A Londa Blondoran porról:
 2. Az Estel Princess Essex porról:

Megfelelő gondozás után

Az ilyen agresszív festési módszeren átesett hajat minden bizonnyal hidratálni kell. Ezért azonnal, miután lemosta a festéket, kezdje el a gondozási és hidratáló eljárásokat..

 • Ugyanis hidratáló és tápláló maszkokat kell készítenie, vastag réteg kondicionálót kell felhordania a hajára..
 • Fekvés előtt feltétlenül kenje meg olajjal a végeit..
 • Helyettesítse nemcsak a professzionális vásárlási maszkokat, hanem a házi készítésűeket is.
 • Szerezzen be egy dedikált professzionális hajvonalat, amely sampont, balzsamot és maszkot tartalmaz.
 • Ügyeljen arra is, hogy letörölhetetlen gondozást kapjon gél, hővédelem és hajfehérje formájában. Kerülik a vágást és a ridegséget.
 • Egy ideig hagyja abba a hőhatásokat forró hajszárító vagy hajsütővas formájában.
 • Lefekvés előtt feltétlenül húzza zsinórra a haját a törés elkerülése érdekében..
 • Ne ismételje túl gyakran ezt a festési eljárást. Legközelebb, ha a hosszúság már megadja a kívánt árnyalatú hajat, akkor csak a gyökerekre vigye fel a festéket.

A por színezése nagyon összetett eljárás, amelyet nem mindenki tud megtenni. Ha azonban mindent a saját kezébe vesz, és alaposan tanulmányozza ezt a kérdést, akkor biztosan jó eredményt fog elérni..

Úgy gondoljuk, hogy ezt az eljárást maga is elvégezheti, előzetes felkészüléssel. Marad a legjobb festék megvásárlása, és először is igénybe kell venni szeretteinek segítségét. A szépség áldozatot igényel, de ebben az esetben nem.

 • A szerzőről
 • VK profil

Szvetlana Taraszova

Fodrász-stylist, több mint 8 éves tapasztalattal, a fodrász, a hajformázás, a hajápolás, a színezés területén jártas szakember.

A top 10 fénylő festék

* A legjobbak áttekintése az expertology.ru szerkesztősége szerint. A kiválasztási kritériumokról. Ez az anyag szubjektív, és nem minősül reklámnak, és nem szolgál vásárlási útmutatóként. Vásárlás előtt konzultálnia kell szakemberrel.

A nők folyamatosan kísérleteztek a megjelenésükkel, főleg a hajukkal. Divatos fodrászokat készítettek és folyamatosan újrafestették a fürtöket, véleményük szerint a tökéletes színt választották. A Szőke mindig is a legnépszerűbb árnyalatnak számított, ezért a barnák, a vörös hajúak és a szőke hajúak arra törekedtek, hogy a lehető legkönnyebb és legfényesebb tónust kapják anélkül, hogy túláradó sárgaság és réz lenne. És természetesen mindenki teljesen más színt kapott a végeredményben. A halványító festék behatolt a hajszerkezetbe, hatással volt rá és semlegesítette a természetes pigmentet, amely minden típusnál más.

Korábban nagyon agresszív vegyszereket használtak szőkeséggé. Ennek eredményeként lehetőség nyílt törékeny, fénytelen hajra, és nem sikerült elérni a kívánt színt. Ma is fennáll a károsodás veszélye, ha helytelenül választja a festéket, helytelenül készíti el vagy növeli az expozíciós időt. De ez elkerülhető, ha stylisthoz fordul, és megbízik egy szakemberben egy ilyen kényes kérdésben..

Ha ön szokta festeni a haját, akkor a helyes eljárással pénzt takaríthat meg, és valóban elképesztő eredményt érhet el. De érdemes emlékezni arra, hogy a professzionális festékek nem állnak készen a használatra, mint például az átlagos vásárlóhoz igazodó bolti termékek esetében, alkalmazásuk pedig még a kezdők számára sem okoz nehézségeket..

A tisztítók kétféle típusúak: ammónia és ammónia mentesek. Az elsők akkor a leghatékonyabbak, ha barnáról szőkére váltanak, míg a második nem tudja először megadni a kívánt árnyalatot, de kevésbé károsítja a szálakat is. Számos hajhulló festék speciális ápoló formulákat tartalmaz készítményeikben, amelyek segítenek a haj védelmében és helyreállításában az eljárás után. Ide tartoznak a méhviasz, a növényi kivonatok, a keratin és a fehérjék.

Minősítésünk szerint a szakértők kiválasztották a legjobb fényesítő festékeket a hideg vagy meleg árnyalatok megszerzéséhez az első alkalmazás után..

Szakértői tanácsok a színezés előtt

Mielőtt tisztítót vásárolna, és otthon kezdene színezni, olvassa el a szakemberek tanácsát, hogy elkerülje a nyomasztó következményeket az eljárás után..

 1. Sötét, durva és vastag haj esetén válasszon tartós, erős hatású festéket. A könnyű fürtök gyengédebb eszközök segítségével gyönyörű szőke árnyalatot kaphatnak.
 2. Otthoni használatra jobb, ha kész krémes állagú festéket vásárol, amely nem igényel további előkészítést az eljáráshoz, jól eloszlik és nem folyik.
 3. Érdemes elhalasztani a színezést, ha nagyon vékony és sérült a hajad, vagy nemrégiben végeztek kémiai kezeléseket. Használjon revitalizáló maszkokat és feszesítő samponokat, és a problémák elhárítása után nyugodtan kezdje el a világítást.
 4. Szigorúan betartva az utasításokban előírt eljárási szabályokat, garantált a minőségi eredmény. Az expozíciós idő növekedésével lehetséges a haj szerkezetének megzavarása, vagy súlyosabb következmények elérése..
 5. A fürtök és az érzékeny fejbőr védelme megvédi a vágástól, ridegségtől, irritációtól. A különféle gondoskodó összetevők visszaállítják egészséges megjelenésüket és élénkítik a világos árnyalatokat.
 6. Érdemes megjegyezni, hogy a szőkék gyakoribb festést és gondos gondozást igényelnek. Ezért a haj világosítása előtt gondoljon arra, hogy egy világos árnyalat megfelel-e Önnek, és készen áll-e arra, hogy gondoskodjon róla..
 7. A jól ismert márkák már bizonyították termékeik hatékonyságát és biztonságát. Még új villámfestékek kibocsátása esetén is garantált összetételük ártalmatlansága, mivel szigorú laboratóriumi vizsgálatokon mennek keresztül.
 8. A fürtök eredeti színének és egészségének megőrzésének fő kritériuma a festés utáni megfelelő gondozás. Speciális maszkok, samponok, szőkés balzsamok használatával a hideg tónusok hosszabb ideig örömet okozhatnak, a tápláló és hidratáló tápszerek pedig megvédik a további károsodástól.
 9. És a legfontosabb tanács: ha csak azt tervezi, hogy megváltoztatja a hajszínét a szőke árnyalatok felé, akkor jobb, ha nem kockáztatja, hanem forduljon a szalonhoz, ahol az Ön preferenciáitól függően kiválasztják az Ön számára ideális hangszínt. Az összetevők otthoni adagolása és keverése nehézkes és nemkívánatos lehet, ami után még mindig el kell mennie és orvosolnia kell a helyzetet a szakemberek számára.

A legjobb élénkítő festékek értékelése

Jelölésegy helyTermék neveár
A legjobb fényesítő festékek1Világító por fehér zöld fény luxus3 079 ₽
2Kaaral Sense Colors fehérítő por kék pormentes791 ₽
3L'oreal Blond Studio Platinum Plus2 710 ₽
4Kaaral porvilágosító kék1 310 ₽
ötSchwarzkopf Igora Vario Blond Extra Power960 ₽
6.L'oreal Majimeches ragyogó krém2 700 ₽
7Matrix Colorgraphics Lifttone1,075 ₽
8.Wella színes érintésű napfények610 ₽
kilencEstel Haute Couture Вlond Bar Couture675 ₽
tízEstel De Luxe Ultra Szőke800 ₽

Világító por fehér zöld fény luxus

A rangsor első helyét egy olasz professzionális hajhulló termék foglalja el, amelynek célja a haj 2-3 tónusú, gyökér - akár 7. A halmazállapotú világosítás. A természetes összetevőket tartalmazó összetétel egészségesen tartja a hajat, nem szárítja ki. Használat után a fürtök nedvesek és fényesek.

A speciális formula megakadályozza a sárgaság és a bőrpír megjelenését, a kompozíció jól fest a szürke szálakra. A por nem omlik össze, könnyen keverhető az oxidálószerrel 1: 2 arányban. Az eredmény egy krémes állagú, amely nem folyik le a hajon, szilárdan rögzül az expozíció teljes időtartama alatt.

A fodrászok kiemelték a magas halványító hatást, a kompozícióval való munka egyszerűségét, az 500 ml-es doboz gazdaságos fogyasztását. Azok a lányok, akik otthon használják a port, szintén megerősítették, hogy a keverés és az alkalmazás nem volt nehéz. A szín egyenletes, foltok nélküli, a haj ápolt, károsodás nélkül.

Fontos Tudni A Maszkok Haj

Intenzív fényesség a hajadnak - Avon Precious Oils kétfázisú spray szérum

A letörölhetetlen kétfázisú "Precious Oils" szérum-spray szinte azonnal megnyerte a fogyasztók szeretetét, miután megjelent az Avon lánc katalógusaiban, és ez érthető.!

18 legjobb vitamin komplex a haj növekedéséhez

Marad a haj a fésűn? Ez nem okoz pánikot. Az orvosi feljegyzések szerint naponta akár 100 hajszálat is elveszítünk. Ez a szokás. De mi van, ha sokkal nagyobb a számuk?