Legfontosabb / Vitaminok

Hány mosás hennát és basmát mosnak le a hajról?

Vitaminok

A basma fő színét az első mosás után lemossák, de a henna kitartóan kitart. Anyám pár hónapja jár réz színnel. Nem mondhatok magamról, mert egy hónap múlva újra festek.

A Henna és a Basma természetes és ártalmatlan hajfesték. De van egy hátrányuk - nagyon rosszul lemosnak..

A népi gyógymódoknak ebben az esetben ajánlatos olyan olajmaszkokat használni, amelyek figyelemre méltó módon vonják ki a festéket a haj pigmentjéből: például meleg olívaolajat kenjen a hajra, tekerje be a fejét egy törülközővel, majd két óra múlva öblítse le. A fejbőrön egy órán át felvitt tejfölös maszk szintén segít a szín tompításában..

De az összes trükk mellett is kiszámíthatatlan lehet az eredmény. A legjobb megoldás az, ha megvárjuk, amíg színe megnő, fokozatosan levágjuk a színes végeket..

Hogyan lehet eltávolítani a hennát a hajból?

csatlakozzon a vitához

Oszd meg a barátaiddal

 1. Festék jellemzői
 2. A visszavonás okai
 3. Meddig tart a henna??
 4. Hogyan lehet lemosni?
  • Professzionális eszközök használata
  • Hagyományos módszerek
 5. Tippek

A természetes hajfestékek használata az évek során nem veszíti el jelentőségét. A henna a legnépszerűbb természetes festék, amely élénké és fényessé teszi a hajat. De a nyilvánvaló előnyök ellenére a festéknek még mindig vannak hátrányai, amelyek közül a fő a termék hajból való eltávolításának nehézsége. Azonban hozzáértő megközelítéssel és néhány szabály betartásával teljesen lehetséges a henna lemosása, csak türelmesnek kell lennie és szigorúan be kell tartania az ajánlásokat.

Festék jellemzői

A henna mocsári árnyalatú por, amelynek előállításához a lawsonia leveleit használják - a Közel-Keleten és Észak-Afrikában növekvő növény. A növényi alapanyagok összetételében magas az illóolajok, szerves savak, C- és K-vitamin, valamint gyantás komponensek jelenléte. A természetes pigmentek jelenléte miatt a henna képes élénk narancssárga, vörös és vörös-barna színűre festeni a hajat. A henna fontos jellemzője, hogy gyengéden befolyásolja a haj szerkezetét: a festés során nem pusztítja el a natív pigmentet, hanem csak beburkolja, felületi filmet képezve. Ez a haj szerkezetének megvastagodásához és térfogatának növekedéséhez vezet..

Ennek a hatásnak azonban van hátránya is. A növényi pigment burkoló hatása következtében más vegyületek nem tudnak behatolni a hajba és megváltoztatni annak színét. Ezért a henna lemosásával vagy a haj más színű festésével kapcsolatos nehézségek gyakran oka annak elutasítására, hogy más, kevésbé egészséges hajtermékeket használjanak..

Ezenkívül, annak ellenére, hogy a henna pozitívan befolyásolja a fürtök szerkezetét, nem szabad túlságosan elragadni. Ez annak a ténynek köszönhető, hogy a szerves savak idővel történő állandó kitettsége a haj túlzott törékenységéhez vezet, és jelentősen megnehezíti a színező pigment lemosásának feladatát..

A visszavonás okai

A természetes festék erőteljes gyógyító hatása ellenére gyakran adódnak olyan helyzetek, amikor sürgősen le kell mosni. Ez akkor történik, ha túl vöröses, és néha gazdag narancssárga hajszínt kap, amelynek fényereje nem szerepelt a tervekben. Ez az ok a legnépszerűbb, mivel gyakran a henna festése meglehetősen váratlan színhatást kölcsönöz. A második ok az a vágy, hogy más színűre festse át, és ha henna van a hajon, akkor ez elég problematikus..

Ebben az esetben a természetes pigment lemosása kötelező eljárás, mivel az új kompozíció a felületi fólia miatt nem lesz képes áttörni a haj belső szerkezetét. Sőt, ha a henna nincs teljesen lemosva, és még kis mennyiségben is a hajon marad, akkor az eltérő összetételű festés a legváratlanabb árnyalatok megjelenéséhez vezethet - a málnától a zöldig. Ugyanezen okokból a hennát a perm elvégzése előtt lemossák, mivel különben a látványos fürtök nem fognak működni, és a haj szerkezetét jelentősen befolyásolja.

Meddig tart a henna??

A henna nagy mennyiségű tannint tartalmaz, amely mélyen behatol a hajszerkezetbe, és reagál a benne található keratinnal. Ennek a kombinációnak a eredményeként a tannin elnyeri azt a képességét, hogy nagyon sokáig a hajban maradjon. Átlagosan a henna körülbelül 6 hónapig maradhat a hajon, ami meglehetősen hosszú időszak, és megkülönbözteti a természetes pigmentet a szintetikus festékektől és tonikoktól. A színtartósság azonban nem minden hajtípus esetében azonos, és függ a szerkezetüktől, a natív színtől, a szín intenzitásától és a samponozás gyakoriságától. Tehát a természetes pigmentet a festés után az első pár hétben a legjobb lemosni, utána elég nehéz lesz eltávolítani a fürtökről..

Azonnal meg kell értenie, hogy nem korlátozódik egy vagy két mosásra. A pigment teljes lemosásához több napig különféle eszközökkel naponta kell mosnia a haját..

Hogyan lehet lemosni?

Ha a hajfestés nem vezetett a kívánt eredményhez, és úgy döntöttek, hogy lemossák a hennát, akkor a legnagyobb hatást akkor érhetjük el, ha a festést követően bármelyik samponnal négyszer mostuk meg a fejet. Egy ilyen sürgősségi eljárás segít részben eltávolítani a vöröset, és természetesebb árnyalatot kölcsönöz a hajnak. Ezzel kapcsolatban azonban nem szabad hízelegnie magának, mivel nagy valószínűséggel nem fogja tudni teljesen megszabadulni a természetes pigmenttől és a színéhez mossa a haját. Ehhez számos eljárásra lesz szükség, beleértve a professzionális gyógyszerek és az otthoni gyógymódok alkalmazását is..

Professzionális eszközök használata

A henna eltávolítására szolgáló professzionális készítmények savasak és szőkék. Az elsők kíméletesebben távolítják el a festéket, és nincsenek káros hatással a haj szerkezetére, míg a másodikak fehérítőport, sampont, vizet, oxidálószert tartalmaznak, és nemcsak a hennát mossák le, hanem észrevehetően világosítják is a természetes színt. Az alábbiakban bemutatjuk a legnépszerűbb professzionális eszközöket, amelyek nemcsak a szalonban, hanem otthon függetlenül is használhatók..

 • A Paul Mitchell kozmetikai kollekcióból származó Backtrack pácoló sampon egyszerre képes eltávolítani a természetes pigmentet. A gyógyszer nagy hatékonysága a készletben található eltávolító, semlegesítő és védőalap együttes hatásának köszönhető. Használat előtt az első két komponenst egyenlő részekben összekeverjük, majd a hajra kenjük és 20 percig hagyjuk. Ezután védőszer kerül alkalmazásra, várjon még egy percet, utána a hajat folyó víz alatt mossuk. Ez a termék a piacon található összes minta közül az egyik legerősebb, és lehetővé teszi, hogy gyorsan megszabaduljon a vörös hajúaktól, anélkül, hogy károsítaná a haj szerkezetét. A Backtrack sampon egyetlen hátránya a jelentős ára..
 • Az emulzió Nexxt Color System Remover nagyon gyengéden hat a hajra, és kiváló alternatívája a szőkítő termékeknek. Az előző gyógyszerrel ellentétben azonban nem szabad gyors hatást várni tőle. Az emulziót ismételt használatra szánják, fokozatos színkorrekcióval.
 • Emulzió A Kapous Decoxon a természetes és szintetikus festékek eltávolítására szakosodott, és képes a vörös hajúak eltávolítására egy mozdulattal. Az árnyalat további beállításához még több alkalmazásra lesz szükség, azonban az élénk narancssárga szín az első alkalmazás után eltűnik. A készlet két üvegből áll.
 • Az olasz Nouvelle cég Color Back eltávolítója szintén két üvegből áll, és képes a pigment teljes vagy részleges eltávolítására. És bár a henna teljes eltávolításához több alkalmazásra lesz szükség, a haj szerkezetére és állapotára gyakorolt ​​hatás nagyon puha és gyengéd lesz..
 • Az orosz "Estelle" vállalat emulziós színének kikapcsolása 3 komponenst tartalmaz: redukálószert, katalizátort és semlegesítőt. A kompozíció hatékonyan eltávolítja a vörös színt a természetes pigment megsemmisítése és a haj világosítása nélkül.

Hagyományos módszerek

A hennát azonban nemcsak professzionális készítményekkel lehet lemosni, hanem otthoni gyógymódokkal is. Általános szabály, hogy a hagyományos módszerek többsége hosszabb ideig tartó alkalmazást igényel, de a hajra gyakorolt ​​negatív hatás minimális. Az alábbiakban bemutatjuk a hatékonyabb és népszerűbb gyógymódokat a vörös szín otthoni megszabadulása érdekében.

Az asztali ecetet meglehetősen hatékonynak tartják, és nemcsak a vörös hajúak eltávolításában segít, hanem puhává és selymessé is teszi a hajat. Az oldat elkészítéséhez 4 nagy evőkanál ecetes esszenciát öntünk egy vödörbe 10 liter meleg vízzel, és jól összekeverjük. Ezután a hajat ebben az összetételben negyed órán át tartják, majd samponnal mossák és újra ecetoldattal öblítik. Azonban nem ajánlott olyan öblítéshez már használt terméket használni, amelyben a hajat megnedvesítették; új megoldást kell készíteni.

E módszer alkalmazásakor különös figyelmet kell fordítani arra, hogy az ecetoldat ne kerüljön a szemébe. Ha mégis megtörtént ez, akkor azonnal öblítse le a szem nyálkahártyáját hűvös folyó vízzel, és továbbra is óvatosabbnak kell lennie.

Az eljárás végén balzsamot visznek fel a hajra, ezt követően természetesen szárítják, hajszárító használata nélkül..

A mosószappan a leginkább megfizethető és ártalmatlan módszer a vörös hajúak megszabadulására. A szappan fehérítő hatása lúgos környezetének köszönhető, amelynek következtében a haj pikkelyei kinyílnak, és a színező pigment fokozatosan lemosódik. A henna eltávolításához a nedves hajat bőségesen habosítjuk, 10 percig hagyjuk, majd folyó víz alatt leöblítjük. Ezután tápláló maszkot alkalmaznak és természetes módon megszárítják. Az eljárást 3 naponta ismételjük, amíg a vörös árnyalat teljesen eltűnik..

A tejföl nemcsak hatékonyan távolítja el a vörös színt, hanem megszünteti a sárgaságot is. Ehhez vegyen magas zsírtartalmú meleg tejfölt, és vigye fel a hajra teljes hosszában. 50 perc elteltével a fürtöket zsíros hajra samponnal mossuk, és meleg vízzel leöblítjük.

A kefir fehérítő hatással is rendelkezik, és több tónussal képes világosabbá tenni a piros színt. Ehhez egy pohár zsíros kefirt kissé felmelegítenek, felvisznek a hajra, polietilén sapkát tesznek fel és törülközőbe csomagolják. Másfél óra elteltével a fejet zsíros hajra szánt samponnal mossuk, utána leöblítjük és megszárítjuk. A hatás fokozása érdekében a következő keveréket készítjük: 2 nagy evőkanál szódát és ugyanannyi vodkát adunk 200 ml kefirhez, majd a kapott készítményt a hajra kenjük, kalapra vagy táskára tesszük, hőszigeteljük és egy órán át hagyjuk. Ezután a hajat megmossák, tápláló maszkot alkalmaznak és szárítanak hajszárító használata nélkül..

A hagyma a henna eltávolításának is meglehetősen megfizethető módja, azonban sajátos illata miatt nem használják ilyen gyakran. A sötétvörös haj megvilágításához hámozzuk meg a hagymát, és préseljük ki belőle a levet, vagy keverővel keverjük addig, amíg homogén zabkása nem lesz. Ezután a kapott keveréket a haj teljes hosszában felviszik és 5-10 percig hagyják..

A megadott idő elteltével ajánlott aromás samponnal mosni a fejét, majd mézzel vagy sárgájával és élesztővel ellátott maszkot alkalmazni a haján.

Az alkohol jó a henna eltávolításában is a hajból, miközben feltárja a pikkelyeket és semlegesíti a természetes szín pigmentet. Az eljárás a következő: a száraz hajat bőségesen megnedvesítik 70% alkoholban, és 5 percig tartják. Továbbá az alkohol lemosása nélkül ricinus- vagy bojtorjánolajat viszünk fel a fürtökre, műanyag kupakot teszünk rá és törölközővel szigeteljük. Pár óra múlva az olaj-alkohol keveréket zsíros hajra szolgáló samponnal mossuk le, majd a fejet leöblítjük..

Az olajokat azonban tisztán is lehet használni. Ehhez a hajat olíva- és bojtorjánolajok keverékével kenjük, egyenlő részekre keverve, celofánnal letakarva és törülközőbe csomagolva. A fürtök hajszárítóval történő további melegítése elősegíti a hatás fokozását.

2 óra múlva a maszkot samponnal mossuk, és a hajat hígított ecettel mossuk.

Az őrölt kávé az árnyék korrigálására és a felesleges vörösség eltávolítására is képes. Természetesen nem képes semlegesíteni a hennát, de minden bizonnyal képes hatékonyan festeni egy élénk színre. A fürtök hatékonyabb újrafestése érdekében az instant kávét fekete hennával keverjük 2: 1 arányban, majd a hajra kenjük és 15-30 percig hagyjuk. A festési idő a kívánt hajszíntől és szerkezettől függ.

Az élesztőmaszk nemcsak a hennát távolíthatja el a hajból, hanem erőteljes támogatást is nyújt számukra. A készítmény megfelelő elkészítéséhez egy csomag nyers élesztőt kell összekeverni egy üveg kefirrel, összekeverni és hagyni, hogy megduzzadjon. Nyers élesztő hiányában száraz élesztő használható, 8 g / 200 ml kefir mennyiségben. Miután a keverék a lehető legnagyobb mértékben megduzzad, a fürtökre alkalmazzák és 2 órán át hagyják..

Ezt az eljárást naponta elvégezheti, és addig folytathatja, amíg a henna teljesen lemosódik..

Ha nincs kefir a házban, használhat másik receptet. Elkészítéséhez egy teáskanál cukrot összekeverünk ugyanannyi száraz élesztővel, és egy pohár meleg vízbe öntjük. Fél óra múlva az elegyet a fürtökre alkalmazzák, celofán sapkát tesznek fel és törülközőbe csomagolják. 40 perc múlva mossa le a maszkot samponnal és öblítse le a hajat. A vélemények alapján 2 hétbe telik, amíg teljesen megszabadulunk a vöröshajúaktól..

A pirospaprika képes semlegesíteni a gyömbér pigmentjét. Ehhez a hüvelyeket vodkával vagy alkohollal infundálják, majd a kapott kompozíciót a gyökerekbe dörzsölik, és a haj teljes hosszában elosztják. 20 perc elteltével mossa meg a haját samponnal, majd alaposan öblítse le és kenjen be balzsamot.

Tippek

Mivel a henna eltávolítására gyakran meglehetősen agresszív termékeket használnak, a festett hajat gondosan kell kezelni. A fürtök szerkezetének mosás utáni gyors helyreállításához tanácsos számos ajánlást betartani.

 • A nedves haj fésülése tilos.
 • Annak a ténynek köszönhetően, hogy a pácolásnak gyakran szárító hatása van a hajra, a töredezett végeket folyamatosan le kell nyírni.
 • Az eljárások során tilos klórozott vizet használni.
 • Mosás után ajánlott a fürtöket balzsambalzsammal vagy gyógynövények főzetével öblíteni.
 • A hajszárítást a mosás és a helyreállítás után természetes módon kell végrehajtani. Hajszárító használata csak hideg levegővel végzett munka esetén megengedett.
 • A henna eltávolítására és a további festésre vonatkozó eljárás után célszerű biolaminálást végezni.

Hogyan lehet eltávolítani a hennát a hajból?

Hajuk színezéséhez sokan a természetes hennát részesítik előnyben, mint a kémiai összetételű festékek legoptimálisabb alternatíváját. Nem károsítja a haj szerkezetét, gyönyörű színt kölcsönöz gazdag réz vagy bronz árnyalattal, vigyáz, megerősíti és erősebbé és egészségesebbé teszi a tincseket. De amikor le kell mosni ezt az élénkpiros színt, sok nő bizonyos nehézségeket tapasztal. Ez a folyamat speciális módszereket és néhány árnyalatot igényel, amelyeket ebben a cikkben részletesen leírunk..

Röviden a főről

A hajhenna egy porított lawsonia inermis növény, amely Ázsia, Amerika, Afrika és Ausztrália esőerdőiben található. A legfelső levelek különösen erős színező tulajdonságokkal rendelkeznek, és leggyakrabban a test festésére használják - mehendi. A hajfestéshez a lawsonia alsó leveleit veszik, amelyeket szárítás után porrá zúznak. Van egy színtelen henna is, amelyet a szárból nyernek.

Az iráni a legnépszerűbb festék, amelynek fűszeres szénaillata van, és vöröses színt hagy a hajon. Indiai - drágább lehetőség, amely után a fürtök kívül fényesek és fényesek lesznek, belülről erősek és egészségesek. A hennával festett szín sötétbarnától bronzvörösig változik.

A színpigmentű henna jól működik a világos fürtöknél, és ideális a barna hajú nők számára. Ez a fajta festék nem túl alkalmas barnák számára, mivel nehéz a sötét haj festése. De egyes porok további összetevőket tartalmaznak a kompozícióban, ami lehetővé teszi, hogy szinte fekete hajszínt érjen el..

A festés után meddig tart?

A hennafestés tartóssága annak típusától, a por további szennyeződésének hiányától és a haj típusától függ. Ezenkívül kumulatív hatása van, így többszöri használat után a szín tovább fog tartani..

 • A színtelen henna enyhén halványítja a világos hajat, és festés után néhány napon belül eltűnhet.
 • A sötét hajból (szerkezetük sajátossága miatt) a színes henna az első hónap végére eltűnik.
 • A hullámos haj szerkezete porózusabb, ezért a színes pigment festék gyorsabban kimosódik belőle, mint az egyenes szálakból. Ez a folyamat körülbelül 6 hetet vesz igénybe..
 • A "tisztességes fele" barna hajú és vörös hajú képviselői hosszú ideig hennával festenek. A világos réz árnyalat 3-4 hónapig örömet okoz nekik.

A kipirulás okai

A fürtök természetes festékkel történő színezésének egyik hátránya, hogy nem tervezett eredményt kap. Ez különösen akkor fordul elő, ha sérült szerkezetű gyengült szálakat festenek. Vegye figyelembe a leggyakoribb eseteket, amikor le kell mosnia a henna színű pigmentet..

 • Nemkívánatos árnyalat: néha a festés után a haj nem egészen tervezett piros, sőt kék vagy zöld árnyalatot kap, ami nem tűnik esztétikusnak.
 • A hajszín megváltozása: azok számára, akik szeretnék megváltoztatni a képüket, problémás lehet a hajuk más színű festése, mivel az ammóniafesték meglehetősen gyengén van felhordva a hennával festett szálakra, és az így kapott szín nem egészen egyezik a kívánt színnel.

Hogyan lehet gyorsan visszavonulni otthon?

A festési folyamat után a hajat alaposan megvizsgálják a haj színét és állapotát. Ha az eredmény nem elégíti ki a vágyat, akkor azonnal cselekednie kell. Minél előbb lemossa a hennát a hajról, annál nagyobb a lehetőség a nem kívánt árnyék eltávolítására. Az eredmény függ a festék minőségétől és az egyedi jellemzőktől is. De a legvalószínűbb, hogy a henna teljes kimosása nem fog bekövetkezni, de érdemes számolni az élénkpiros szín csillapításával és a fürtök érzékenységével az ammóniafestékekkel történő későbbi festés érdekében.

Az alábbiakban általános tippeket találunk a Lawsonia-effektus megszüntetésére.

 • A festés után azonnal öblítse le többször a fejét samponnal, így bizonyos mennyiségű színpigment a habbal együtt elhagyja a haj szerkezetét.
 • A festéket a felhordást követő első hetekben a leggyorsabban lemossák. Miután megbízhatóan megeszi a haj mélyét.
 • Gyakran nem elegendő egy eltávolítási eljárás, ezért az öblítési eljárást többször meg kell ismételni. Emlékeztetni kell arra, hogy a vegyi anyagok gyakran negatívan befolyásolják a fürtök egészségét, ezért mosáskor objektíven kell értékelni a haj állapotát.
 • A maszkok lehetővé teszik, hogy finoman felhívja a festéket a haj legmélyebb rétegeiből.
 • Több mosási eljárás után a haj készen áll a festésre, de csak sötétebb vagy fekete árnyalatokban..

A henna eltávolításának számos módja van. Otthon természetes összetevőket használhat erjesztett tejtermékek, gyümölcssavak és olajmaszkok formájában..

Receptek a hatékony maszkokhoz

Az élelmiszer-összetevőkből készült maszkok jól eltávolítják a színpigmentet, és az összetevőket közvetlenül a hűtőszekrényből is el lehet venni.

Emlékeztetni kell arra, hogy a termék hatékonysága növekszik, ha az alkalmazást követően a fejét polietilén táskával borítják és frottír törölközőbe csomagolják.

 • Tejfölből. Ehhez a maszkhoz az olajos, enyhén tejföl a legalkalmasabb. Meleg állapotba kell hozni, és a haj teljes hosszában 40-50 percig kell felhordani. Ezenkívül ez a termék különböző tápanyagokkal telíti a bőrt és a hajat..
 • Kefirből. Keverjen össze egy liter kefirt kis mennyiségű kozmetikai agyaggal, amelyet por formájában forgalmaznak a gyógyszertárban. Miután homogén kompozíciót kapott, alkalmazza több órán keresztül a haj teljes hosszában.
 • Élesztő. Keverjen össze egy csomag élesztőt kefirrel, tegye meleg helyre. Miután a massza megduzzad, vigye fel a hajra, és tartsa 2 órán át. Szükség esetén ezt az eljárást 3-4 napon belül többször meg lehet ismételni..
 • Hagymából. A maszk elkészítéséhez nyomjon be több hagymafejet, hogy friss hagymalevet kapjon. Egyszerűen készíthet hagymás zabkását turmixgéppel, és gyümölcslé helyett az egész fejbőrre kenheti. 30-40 perc múlva mossa le meleg vízzel és samponnal. Ennek a maszknak a hátránya egy nagyon maró hagymaszag.
 • Pirospaprika. Ezt a maszkot a haj növekedésének aktiválására és a hajhagymák felébresztésére is használják. Ehhez ragaszkodjon a vodkához több hüvely pirospaprikát, és legfeljebb 20 percig vigye fel a hajra, majd alaposan öblítse le.

A különféle természetes olajok hozzáadásával készült maszkok szintén segítenek csökkenteni a maró színű pigmentet..

A maszkok alkalmazása után a hajat alaposan öblíteni kell samponnal.

 • Napraforgóolajból. A napraforgóolajat kissé fel kell melegíteni vízfürdőben, és fésűvel el kell osztani a fürtökön. Legalább néhány óra elteltével mossa le samponnal.
 • Vajból készült. Keverjünk össze egy kevés természetes vajat egy kevés lenmagolajjal, melegítsük vízfürdőben simára, és tegyük a hajra több órán át. Ezt az eljárást többször meg kell ismételni..
 • Olívaolajból készült. Keverjen össze egyenlő arányban olívaolajat és mustárolajat. Kissé felmelegedjen, és 30-40 percig alkalmazza. Ismételje meg hetente többször.

A természetes festéket eltávolíthatják más anyagok, amelyek szintén kéznél vannak egy jó háziasszonnyal.

 • Mosó szappan. A barna, nem túl kellemes illatú szappannak számos pozitív tulajdonsága van, többek között segítenek megszabadulni a fényes hennafoltoktól. Ehhez habosítani kell a hajat, és 15-20 percig be kell csomagolni. Lejártuk után gondosan balzsammal öblítsük le a hajat.
 • Asztali ecet. Fel kell oldani néhány evőkanál ecetet egy liter tiszta, tiszta vízben, majd ezt az oldatot egy medencébe kell önteni, és belemeríteni a haját, megvédve a szemét a bejutástól. Szükséges, hogy a szer 15 percig hatjon a hajra, ehhez a lehető leghosszabb ideig tarthatja a hajat a medencében, majd egyszerűen megmárthatja. Az eljárás után öblítse le haját meleg vízzel balzsam segítségével.

Elég jól kimossák az alkohol tartalmú maszk színező pigmentjét.

 • Pálinka. Kombinálja a konyakot és a ricinusolajat azonos mennyiségben. Alkalmazza szálakra 40-60 percig. Ezután öblítse le hajbalzsammal.
 • Szóda. Keverjen össze egy kis dörzsölő alkoholt szódabikarbónával. Adjunk hozzá egy kis citromlevet, és néhány órán át alkalmazzuk a hajon. Ez az eszköz nagyon negatív hatással van a fürtök egészségére, de elég hatékonyan kiküszöböli a henna hatásait..
 • Vodka. Keverje össze a vodkát, az olívaolajat és a méhnektárt egy edényben. Melegítsük és osszuk el a kapott keveréket a hajon a gyökerektől a végéig. 3-4 óra múlva alaposan öblítse le.

Szakmai jogorvoslatok

Az eredeti szín visszaállításához gyorsabb és optimálisabb eredmény érhető el egy szépségszalonban, ahol egy szakember meghatározza a hajnak legmegfelelőbb terméket, és helyesen nyújt szakmai segítséget a színpigment kimosásában..

A professzionális fodrászüzletekben értékesített speciális készítmények segítségével saját maga is elérheti a kívánt hatást. Fontolja meg a legnépszerűbbeket.

 • A "Hair Company Hair Light Remake Color" - természetes gyümölcssavakból és növényi összetevőkből álló eltávolító gyengéden hat a hajra, és a szerkezet rombolása nélkül kiszorítja a színpigmentet. A jobb eredmény érdekében ajánlott többször használni ezt az eszközt..
 • A "Colorianne Brelil" megszakítja a haj szerkezetének és a hennának a kémiai kötését, aminek következtében a festék könnyen elhagyja a szálakat. A természetes savak és növényi fehérjék gyengéden hatnak a hajvonalra, anélkül, hogy halványabbak lennének.
 • A "Salerm" elég jól küzd a természetes festékkel, de a kívánt eredmény csak néhány alkalmazás után érhető el. Ugyanakkor meglehetősen magas a költsége a hasonló termékekhez képest..
 • A "Paul Mitchell" a fodrászok körében keresett termék. Jól lemossa a pigmentet, anélkül, hogy roncsolóan befolyásolná a hajat.
 • A "Decoxon 2faze Kapous" egy professzionális termék, amely használat után egy tónussal könnyíti meg a szálakat.
 • Az Estel Color Off nem teljesen hatékony a henna öblítésére. Több eljárás után nem túl vonzó árnyalat marad, azonban ammóniát tartalmazó festékkel teljesen át lehet festeni a kívánt színben.

Hogyan lehet eltávolítani a hennát a hajból? Meddig tart a henna a hajon?

A Henna természetes hajfesték, amelyet gyakran használnak otthon. Igaz, kiszámíthatatlan lehet, és gyakran teljesen rossz színt ad, amelyet egy nő szerett volna megszerezni. Ezenkívül a hennát nehéz lemosni a hajról, és ha kémiai festékekkel próbálja blokkolni, fennáll annak a veszélye, hogy extravagáns árnyalatokat kap. De számos módon segíthet a természetes színező pigment eltávolításában anélkül, hogy károsítaná a haját..

Hogyan lehet lemosni a hennát a hajból otthon?

Számos módja van a henna öblítésének a hajból. Az eredmény elérése érdekében be kell tartania az ajánlásokat. Ne feledje, hogy minél több idő telt el a festés óta, annál kisebb az esélye annak, hogy lemossa a pigmentet. Ha a haj színe nem az, amiről álmodtál, 1-3 napon belül vigyázz a lemosóra. Soha ne próbálja meg a hennát más festékekkel festeni. A modern termékek kémiai és szintetikus komponensei nem képesek lemosni a vöröshajúakat, de reagálnak a hennával, és sokféle árnyalatot adnak (a zöldtől a liláig)..

 • Az olajmaszkok jól kihúzzák a hennát a hajból. Ideális esetben használjon olívaolajat (ha nem, akkor ricinus-, lenmag-, bojtorján- vagy napraforgóolaj is használható). Melegítsük fel az olajat vízfürdőben, vigyük fel a haj teljes hosszában, tegyünk rá egy műanyag zacskót, és tekerjük le egy törülközővel. Hagyja az olajat 2-3 órán át, majd mossa meg a haját zsíros hajra szolgáló samponnal.
 • A hatás fokozása érdekében ajánlatos a hajat alkohollal kezelni, vagy legalább forró vízzel öblíteni az olaj felvitele előtt. Az ilyen eljárások megnyitják a hajmérleget, és elősegítik a pigment gyorsabb eltávolítását. Haját hajszárítóval is felmelegítheti. Az olajos maszkok nem adják az eredmény 100% -át, de segítenek a haj gyógyításában. Ha az első alkalomtól kezdve nem sikerült teljesen lemosni a hennát, ismételje meg az eljárást a kívánt eredmény eléréséig.
 • A tejföl segít enyhén elfojtani a henna színét. Vigye fel a haj teljes hosszában, tegyen egy kalapot és hagyja 1 órán át, majd mossa le a tejfölt a szokásos módon. Szükség esetén ismételje meg az eljárást..
 • A szokásos mosószappan segít részben megszabadulni a hennától. A szappan egy lúg, amely megnyitja a hajmérleget. Miután megmosta a haját ezzel a termékkel, alkalmazzon olajmaszkot. Ismételje meg az eljárást a hónap folyamán. Ezután színezheti a haját más festékekkel..
 • Jó eredményt kap egy élesztő- és kefirmaszk. Keverjen össze 200 ml kefirt és 40 g élesztőt, alaposan keverje össze és vigye fel a hajra 2 órán át. Ezt a maszkot naponta végezze, amíg meg nem elégszik az eredménnyel. Egyébként a kefir-élesztő maszk erősíti a hajat, selymessé és simavá teszi..
 • Az ecet segít abban a harcban, hogy kimossák a hennát a hajból. Öntsön vizet egy medencébe, adjon hozzá 3 evőkanál. ecet. 10–15 percig áztassa a hajat ecetes oldatban, majd alaposan öblítse le samponnal, és vigyen fel ápoló maszkot vagy balzsamot. Az ecet nagy mennyiségű hennát mos ki.
 • A rendszeres kávé segít megváltoztatni a henna vöröses árnyalatát. Keverjen össze 4 evőkanál. őrölt kávé 2 ek. henna. Színezd a hajad a kész kompozícióval: a szín sokkal sötétebb lesz, mint korábban volt.

Hogyan lehet eltávolítani a hennát a hajból: népi receptek

A haj típusától függően különböző módszereket választanak a henna hajból történő mosására..

Zsíros hajra.

 • A szokásos gyógyszertárban könnyen megvásárolható alkoholos pirospaprika tinktúra jól bevált. A haj teljes hosszában alkalmazzák, körülbelül 20 percig tart, majd egy szokásos samponnal lemossák. Egyébként ez a tinktúra felgyorsítja a haj növekedését..
 • Agyagmaszk. Oldjon fel 4 evőkanál. fehér vagy kék agyag alacsony zsírtartalmú kefirben, így krémes keveréket kapunk. Vigye fel a maszkot a haj teljes hosszára, és tartsa rajta körülbelül egy órán keresztül A kefir helyettesíthető joghurttal vagy erjesztett sült tejjel.
 • Normál hajra.
 • A nyers sárgáját felverjük 50 ml konyakkal vagy rummal. Vigye fel a keveréket a hajára, és várjon 40 percet. Öblítse le a keveréket a szokásos módon. Szükség esetén ismételje meg az eljárást..

Száraz hajra.

 • Habverjen 2 nyers sárgáját 4 evőkanállal. bojtorjánolaj. Öntsön ½ teáskanál külön edénybe. mustárpor meleg vízzel. Hozzáadjuk a sárgájához és keverjük. Vigye fel a keveréket a hajára, és tartsa rajta körülbelül egy órán keresztül. Öblítse le szokásos samponnal és szárítsa meg a haját. A bojtorjánolajat ricinusolajjal lehet helyettesíteni.
 • Oldjon fel 4 evőkanál egy tál vízben. citromsav. 20 percig merítse a haját az oldatba. Ezután mossa meg a haját samponnal, és használjon balzsamot. Savakkal együtt használhat frissen facsart citromlevet.

Ha az összes termék hatástalan, akkor meg kell próbálnia "megmosni" a haját. Habozzon habot bőségesen bármilyen porral vagy szappannal. Habozzon jól alaposan, majd öblítse le vízzel. Ismételje meg az eljárást, ahányszor szükséges.

Meddig tart a henna a hajon?

Általában a henna elég sokáig tart. Néha még a hagyományos kémiai festéknél is hosszabb ideig. Az egyetlen dolog, amire szükséged lesz a növekvő gyökerek színezésére. Nem ajánlott túl gyakran használni a hennát: 2 havonta egyszer elegendő lesz. A gyakori festéstől a haj elveszíti korábbi fényét és elhalványul.

A szín egyszerű frissítéséhez használjon öblítést: 1 zacskó hennát oldjon fel 1 liter forrásban lévő vízben, amikor a keverék lehűl, szűrje le és mosás után öblítse le a haját.

A henna lemosása meglehetősen fáradságos és hosszú folyamat. Túl mélyen behatol a hajba, ezért hosszabb ideig mossa ki, mint más festékeket. Számos hatékony módszer létezik a henna eltávolítására a hajról. De ne feledje, mindenesetre nem szabad kísérletezni, bevált eszközöket használni, hogy a végeredmény ne okozzon csalódást..

Olvasson el más érdekes címsorokat

Hogyan lehet lemosni a hennát otthon festés után - kozmetikumok és népi receptek

A henna utáni szín fényesnek bizonyul, a fürtök a festés során nem károsodnak, hanem éppen ellenkezőleg, meggyógyulnak. Ennek a természetes festéknek azonban van egy jelentős hátránya - a vörös árnyalat sokáig a fürtökbe eszik. Hogyan kell megfelelően lemosni a hennát, hogy ne sérüljön a fejbőr, lehetséges-e ezt otthon csinálni, és milyen mosás alkalmas erre? A vörös hajúak eltávolítására számos módszer létezik. Mind a professzionális mosások, mind a népi gyógymódok segítenek megbirkózni ezzel a feladattal..

Mi a henna

A henna természetes színezék. A lawsonium leveleiből nyerik, amely növény a Közel-Kelet és Észak-Afrika országaiban gyakori. A kozmetológiában kétféle hajat alkalmaznak a haj festésére és kezelésére: színezett és színtelen por. Az első színez és gyógyít, a szín legfeljebb 2 hónapig tart, de mindez a hajvonal szerkezetétől függ. Színtelen henna segítségével a hajat nem festik, hanem meggyógyítják.

A henna lemosódik

Hennával történő festés után nagyon nehéz eltávolítani a pigmentet, de nagy vágy mellett ez meg is valósítható. A legfontosabb tudni, hogy mi alkalmasabb a természetes festék lemosására. A helyzet az, hogy a henna por nem roncsolja a fürtök természetes szerkezetét, de kívülről nagyon szorosan beborítja a hajat, ezért más festékek nem kerülnek be. A vörös színtől való megszabadulás azonban mind a szalonban, mind otthon nagyon lehetséges..

Meddig mossa le a henna

Mielőtt elkezdené lemosni a festéket, meg kell értenie, hogy mennyi hennát mossanak le a hajról. Az eredmény a haj jellemzőitől függ, attól, hogy a festés után milyen hamar lemossák. Gyakran csak az eljárás többszöri megismétlésével lehetséges a természetes henna pigment eltávolítása. Emlékeztetni kell arra, hogy természetes és agresszív anyagok használatával fennáll a veszélye a zsinórok vagy a bőr kiszáradásának. Az ilyen komponensek után fontos a hidratáló krémek alkalmazása. Azt is meg kell értenie, hogy a festék eltávolításának folyamán zöld árnyalat jelenhet meg a hajon..

Hajból

Miután hennát festett a hajára, mossa le az első két héten belül. Ez idő után további mosásokra lesz szükség, ami nem túl jó. Közvetlenül a festés után a hennát samponnal mossuk le: egyszerre akár négyszer is. Egy ilyen intézkedés részben eltávolítja a vöröses árnyalatot. Az eszközök a lehető legnagyobb mértékben segítenek eltávolítani a hennát a hajból, egyeseket kombinációban kell használni. Lúggal történő lemosás után ajánlott a fürtöket olajokkal táplálni, amelyek szintén részben eltávolítják a színt.

 • Betéti kártyák nyugdíjasok számára - áttekintés az orosz bankok nyereséges ajánlatairól
 • Piskóta lassú tűzhelyben
 • Hogyan változnak a rokkantsági nyugdíjak 2019-ben

A bőrből

Gyakran a haj festése után a festék a bőrön marad. Csúnya és nem esztétikus. A hennát vízzel egyenlő arányban hígított ecetsavval törölheti le a bőrről. Az oldatba mártott pamut törlővel töröljük le a foltos területeket. A henna eltávolításához gyakran citromlevet használnak, amely felderíti a foltos bőrt. A legkíméletesebb és legelőnyösebb módszer a rendszeres arcradír. Az alkalmazás ugyanaz, mint amikor tisztító maszkként használja. Az eljárások száma a szennyezés mértékétől függ.

Sokkal nehezebb megbirkózni a mehendivel - egy iráni hennával készült tetoválással. Pár nap alatt eltávolítható egy tetoválás:

 1. Forró fürdő: dörzsölje meg a nagyon párolt helyet tetoválással kemény mosogatórongygal. Többször letisztul.
 2. Antibakteriális szappan és fogkefe segít lemosni a hennát a bőrről..
 3. Tengeri só feloldva meleg vízben. A kezeket sóoldatban kell tartani, amíg a víz lehűl.

Előfordul, hogy sürgősen le kell törölnie a hennát a kezéről. Gyorsabban eltávolíthatja a mehendi-t egy radikálisabb módszerrel. A szóda és a citromlé sűrű zagy állagúra keverhető. Mindezt a mintázatú területre alkalmazzuk, az expozíciós idő legfeljebb 10 perc. Ezen felül masszírozhatja a tetoválást szivaccsal. Ha az öblítés után festék marad, akkor használjon kézradírt.

Hogyan mossa le a hennát

A henna eltávolítása a hajból professzionális és népi gyógymódokat használ. A választás személyes preferenciákon alapul. A speciális mosások gyorsabban, de több kárt okozhatnak. A legtöbb készítmény speciális formulával rendelkezik, amely megvédi a fürtöket, de költségük magas. A természetes anyagok kevésbé agresszívek, de nem is olyan hatékonyak. A festék alkoholos vagy mosószappanos oldattal történő lemosása azonban negatívan befolyásolhatja a hajvonalat..

Szakmai jogorvoslatok

A professzionális hennaöblítő termékeknek két formája van: savas és szőke (fehérítő porból, samponból, vízből és 3, 6 vagy 9% oxidálószerből áll). A savas lemossa a festéket anélkül, hogy a hajnak nagy kárt okozna, a vak eltávolítja a sötét pigmentet, de a színt gyorsabban. Szőkítéskor nemcsak a legellenállóbb festéket mossák le, hanem a természetes hajszínt is. Az eljárások közötti időtartam 2 hét. Ismételt használat után a haj teljesen elszíneződik.

A professzionális savas hennamosókat szalonokban és otthon használják. Ezek lehetnek emulziók, balzsamok, samponok. A leggyakoribbak a következők:

 • Paul Mitchell sampon - először mossa le a vörös színt.
 • emulzió az állandó festékek eltávolításához DECOXON - a piros szín tónusra világosabb.
 • fehérje balzsam Salerm visszaadja természetes színét;
 • Estelle emulzió - többször eltávolítja a hennát, de mosás után a fürtök sárga színűek, ezért festésre van szükség;
 • gyógynövényes hajápoló - nem károsítja a haj szerkezetét, ismételt felhasználást igényel.

Népi gyógymódok

Gyakran felteszik a kérdést: a hennát népi gyógymódokkal mossák le a hajról? A válasz igen, a különbség az, hogy a speciális eszközök gyorsabban végzik. A henna eltávolításának hagyományos módszerei olajmaszkok, ecet, kefir, alkohol, tejföl, kávé, hagyma, mosószappan, szóda, citromlé, bors tinktúra használatát jelentik. Néhány közülük, például lúgos vagy savas anyagokat tartalmaz, néhány lépésben lemossa a hennát. A kefir, az olaj, a tejföl mosás puhábbnak tekinthető, de a maximális hatás elérése érdekében ezeket többször meg kell ismételni..

 • Kegel gyakorlatok férfiaknak
 • Basset hound - a fajta leírása, jellemzői és színvonala, kölyökkutyák nevelése és gondozása otthon
 • A nők nyugdíjának újraszámítása a gyermekek számára - hogyan kell elkészíteni és egy dokumentumcsomagot

Receptek a henna otthoni mosásához

A népi gyógymódok jól képesek megbirkózni a vörös festék pigmenttel. A vörös árnyalat teljes eltávolításához néha legalább 10 eljárásra van szükség. Másrészt a természetes maszkok használata kiegyenlítheti a haj felületét, sima és fényes lesz, nemcsak a hajat, hanem a fejbőrt is meggyógyítja. Két-három nap elteltével meg lehet mosni a hennát népi gyógymódokkal.

Olajmaszk

Olajmaszkok segítségével meg lehet szabadulni a természetes festékektől. A recept egyszerű. Ez a következőképpen történik:

 1. A fonatok gyökereit és teljes hosszát olíva- és bojtorjánolajokkal kenjük, egyenlő arányban összekeverve. A fejet először zuhanyzósapkával, majd törölközővel tekerjük be. Felmelegedhet hajszárítóval.
 2. Mindent 2 órán át tartanak. Ha kissé el kell távolítania a piros színt, akkor elég lesz 30-50 perc.
 3. Mindent lemosnak zsíros hajra szolgáló samponnal, öblítsük le savanyított vízzel.

Ecet

Az asztali ecet jó hatást fejt ki. Nemcsak megszünteti a vörös hajúakat, hanem puhává is teszi a hajat. 10-12 liter vízhez 4 evőkanál szükséges. l. ecet. 15 percen belül a fürtöket megnedvesítik az oldatban. Egyszerűen leeresztheti a fejét egy tartályba. Ezután alaposan ki kell öblítenie a fürtöket a samponnal. Javasoljuk, hogy öblítse le őket ugyanazzal az ecetoldattal (a már használtat nem tudja bevinni).

Kefir

Számos recept van kefirrel a festék lemosására. Nyilvánvaló, hogy nem lehet teljesen megszabadulni a piros színtől, de a zsinórokat pár tónussal meg lehet könnyíteni. Az első esetben az árnyékot meleg kefirrel korrigálják. Körülbelül 0,5 csésze kefirt (minden a haj hosszától függ) melegítjük a mikrohullámú sütőben. A hőmérsékletnek kellemesnek kell lennie a fejbőr számára. Minden szálat óvatosan kefirrel kenek, a fejet szigetelték. 1-1,5 óra múlva samponnal mossuk.

A második módszer keményebb. Neki szüksége van: 200 g zsíros kefirre, 2 evőkanál. l. szóda, 2-3 evőkanál. evőkanál vodkát, használhat erős tinktúrát (több vöröshajat mossa le). A sorrend a következő:

 1. Az összes hozzávalót simára keverjük.
 2. Szivaccsal kefir és szóda keverékét vigye fel a hajra teljes hosszában. Célszerű kevesebb megoldást adni a gyökerekre..
 3. Csomagolja a haját egy zacskóba (a keverék kifolyik, ezért tanácsos döntött fejjel felhordani, és ugyanúgy tegye a táskát).
 4. Szigeteljen, kibírjon egy órát.
 5. Öblítse le a hajat, alkalmazzon tápláló maszkot. Ne szárítsa hajszárítóval.

Alkohol

Az alkohol tökéletesen eltávolítja a festéket a fürtökről. Az alkoholt (70%) 5 percig alkalmazzák a hajon. Ez kinyitja a hajmérleget, a lawsonia port gyorsabban eltávolítják. Nem mossa le és nem dörzsöli le. Ezután forró olajat alkalmaznak az összes fürtön, akkor görgő, bojtorján, olajok keveréke. A fejet jól le kell szigetelni. 2 órán át tartó maszk után mindent alaposan öblítsen le samponnal.

Tejföl

Hogyan lehet lemosni a hennát tejföllel? A módszer hasonlít a kefirrel végzett mosás folyamatára. A maszkhoz olajos, meleg (jobban táplálja a hajat) és savanyú (a sav jól eltávolítja a sárgaságot) tejfölre van szükség - teljes hosszában alkalmazzák. Célszerű szigetelni a fejét. A kompozíciónak a fürtökre gyakorolt ​​hatása 35-60 perc. Mindent zsíros hajra szolgáló samponnal mosnak le.

A zsinór vöröses árnyalata kávéval könnyen korrigálható. Meg kell azonban értenie, hogy a kávé nem mossa le a hennát, hanem egyszerűen átfesti a fürtöket, sötétebbé téve őket. Gyakran fekete hennát használnak erre a célra. Őrölt (instant) kávé és henna keverékét 2: 1 arányban alkalmazzák a teljes hajhosszon. Expozíciós idő - a kívánt árnyalattól függően. Mossa meg a haját a szokásos módon.

Hogyan lehet lemosni a hennát szokásos hagymával? A folyamat nem bonyolult. A hámozott hagymából kinyomják a gyümölcslevet, amely a hajat teljes hosszában keni. Fontos, hogy a hagymalevet a gyökerekre kenjük: aktiválja a szőrtüszőket, ennek köszönhetően a zsinórok nemcsak jól megnőnek, hanem sokkal vastagabbak is lesznek. Nagyon jó az egész eljárás után mézzel maszkot készíteni, használhat sárgáját és élesztőt is.

Hogyan lehet eltávolítani a hennát a bőrről, a hajról és a ruhákról?

Az ideiglenes henna vagy mehendi tetoválás nem veszíti el népszerűségét, különösen nyáron. Ez egy nagyszerű módja annak, hogy nyaralás közben vagy nyaralás közben kísérletezzen a megjelenéssel. Az ilyen biotetoválások azonban gyorsan elhalványulnak, és a lehető leghamarabb meg akarja szabadítani a maradék nyomokat. A hennát szemöldök festésére is használják, a szín fényesnek és telítettnek bizonyul, de ha ez nem felel meg neked, akkor felmerül a probléma, hogyan lehet lemosni a festéket a bőr és a haj károsítása nélkül.

Mennyi henna tapad a bőrhöz?

A hennát éppen azért választják ideiglenes tetoválás anyagaként, mert gyorsan lemossa a festett felületről. Attól a testrésztől függően, amelyre a tetoválást alkalmazzák, a rajz 1-2 hétig tart. Aztán elkezd lemosni, amikor fürdet vagy más vízkezelést végez. Ha a tetoválást a kézre, a csuklóra és a könyökhajlatokra helyezzük, akkor még gyorsabban lemosódik.

Népi gyógymódok a henna bőrről történő eltávolítására

Henna tetoválás Indiából érkezett hozzánk. Több mint 12 évszázad óta készülnek ott, ezért számos módszert hoztak létre a festék testből történő eltávolításának felgyorsítására..

Ammónia

Ez a módszer képes lesz eltávolítani a hennát az első alkalmazásból. 10% -os ammóniaoldatot kell felvinnie a vattára, és többször meg kell törölnie a tetoválást. Miután leöblítette vízzel.

Ecet

A tetoválást ecetes oldattal mossa le. Keverje össze vízzel 1: 1 arányban. Ezután nedvesítsen meg egy pamutpárnát az oldatban, törölje le a foltos bőrfelületeket, öblítse le.

Körömlakklemosó

A módszer egyszerű és hatékony. Vigye fel a terméket vattára, dolgozza fel a tetoválást.

Kézkrém

Először zsíros krémmel kell zsírozni a rajzokat, és 30 percig tartani. Ez idő után mosson le mindent mosogatórongygal és szappannal. Ha szükséges, ismételje meg.

Talán ez a legegyszerűbb módszer a henna lemosására, és a leggyorsabb is. Önnek csak forró vizet kell öntenie egy medencébe vagy tálba, és meg kell párolni a karját vagy a lábát, benne tetoválással. Vagy fürödj, ha a minta a testen van. 3-4 fürdés után a henna teljesen lemosódik. Gőzölés után használhat horzsakövet vagy bozótot, a lényeg az, hogy ne vigyük túlzásba és ne károsítsuk a bőrt.

Antibakteriális vagy mosószappan alkalmas erre a módszerre, mivel fehérítő hatása van. A henna maradványainak a bőrről történő lemosásához ecsettel kell szappanoznia (használhat fogkefét is), és meg kell dörzsölni a foltos területeket. Ha a tetoválást a kezeken végezték, akkor különös figyelmet kell fordítani a körmökre..

Tanács! Ha ezt a módszert forró vízzel történő gőzöléssel kombinálják, a hatás jobb lesz..

Durva só

Körülbelül közepes méretű sóra van szükség, vagyis nem túl durva, de nem porra. Ha nincs, akkor durva sót darálhat egy kávédarálóban..

Egy kis részt fel kell tennie a bőrre, és meg kell dörzsölni, de nem túl keményen. A só részecskék úgy működnek, mint egy bozót, eltávolítva az elhalt hámréteget a hennával együtt.

Fürdőként is használható. Jelentkezési eljárás:

 1. Oldja fel a sót forró vízben.
 2. Tegye bele a kezét 20-30 percre.
 3. Dörzsölje meg a párolt tetoválást egy habkővel.

Ha a hennaminta nem a karon van, hanem például a nyakon vagy a combon, akkor készíthet sós maszkot. Ezért:

 1. Készítsen erős sóoldatot.
 2. Áztasson bele egy ruhát vagy kötést.
 3. Vigye fel a tetovált bőrre.
 4. Tartsa 1 órán át, majd öblítse le.

Figyelem! Az összes sós módszer nem alkalmas azok számára, akiknek karcolódása vagy sebje van a bőrön.

Bozót

Ha le kell mosnia a pigmentet az arcról, akkor ez a módszer a leghatékonyabb. Az alkalmazás egyszerű:

kenje be a bőrradírt és masszírozza, majd öblítse le és kenje be hidratáló krémmel.

Növényi olaj

Különböző olajok segítségével törölheti le a hennát. A legjobb hatás elérése érdekében vízfürdőben kell melegíteni őket, majd bőkezűen kenje meg vele a bőrt, és várjon 30-40 percet. Szappannal és vízzel le kell mosni. Bármilyen olajat használhat: olíva, napraforgó, ricinus.

Tanács! Az út hatékonyabbá tétele érdekében - burkolja be a test festett területét fóliával.

A recept továbbfejlesztett változata az olaj és a kozmetikai agyag egyenlő arányú keverése. Vigye fel a keveréket a festett helyre, és őrölje meg. Az agyag súroló tulajdonságai segítenek a pigment gyorsabb súrolásában. Ismételje meg az eljárást többször, majd hidratálja a bőrt krémmel.

Alkohol

A henna alkohollal történő eltávolításához használjon alkoholos krémet vagy vodkát. Be kell áztatniuk a pamutpárnát, és meg kell törölniük a festett területeket.

Figyelem! Ez a módszer nem alkalmazható, ha a bőrön sebek vagy karcolások vannak..

Fogkrém

Egy ilyen por fehérítő tulajdonságainak köszönhetően a henna 5-6 alkalmazás után törölhető. Először meg kell nedvesítenie a fogkefét és a test területét a mintával, majd a port rá kell vinni a bőrre, és finoman dörzsölni kell az ecsettel..

Olívaolaj + konyak

A módszer meglehetősen egyszerű. A szükséges anyagmennyiség a minta méretétől függ; minél nagyobb, annál több összetevőre lesz szüksége. Tehát a tetoválás maradványainak lemosásához keveréket kell készítenie: egyenlő arányban egyesítse az olajat és a konyakot, vékony réteget vigyen fel a bőrre, és hagyja egy órán át. Ezután habosítson és öblítse le. Jobb mosószappant használni.

Szóda + citrom

Ezt a módszert nagyon körültekintően kell alkalmazni, mivel a szóda és a citrom önmagában agresszív anyagok. A citromlével helyettesíthető a citromsav, de használat előtt vízzel kell hígítani. Ez a módszer nagyon gyorsan segít csökkenteni a hennát..

Keverni kell a szódát és a citromlevet, a buborékot keverni kell a rajzra. Áztassa 10 percig, majd mossa le ruhával. A fennmaradó foltokat szappannal le kell törölni.

Peroxid

Az elsősegély-készlet, például a hidrogén-peroxid, segít a henna bőrről történő lemosásában. Szükséges áztatni egy szalvétát az oldatban, és 5-10 percig mintával felhelyezni a bőrre. Miután a henna megsavanyodott, lemoshatja.

Figyelem! Ne használja sérült vagy érzékeny bőrön, a peroxid kémiai égési sérüléseket okozhat.

Hogyan lehet eltávolítani a hennát a hajból?

Ha a kapott árnyalat nem felel meg neked, ütemezés előtt lemoshatja a hennát a festett hajról. De a legjobb, ha ezt azonnal vagy egy vagy két héten belül elvégezzük a festést követően. Ez idő alatt a pigmentnek nem lesz ideje enni a hajba, és a henna gyorsabban lemosódik.

Növényi olaj

Az olajmaszk segít eltávolítani a henna pigmentet a hajból. Bármely növényi olajra szükség van.

 1. Melegítsük az olajat, hogy meleg legyen, de ne forró.
 2. Alkalmazza az egészet.
 3. Tegyen fel egy zuhanysapkát.
 4. Tartsa 2 órán át.
 5. Mossa le zsíros hajra szolgáló samponnal.
 6. Alkohol + olaj

A festék lemosásának kombinált módja:

 1. Alkalmazzon 70% alkoholt a hajra 5 percig.
 2. Ezután zsírozza meg teljes hosszában növényi olajat, amelyet előzetesen fel kell melegíteni.
 3. Tartsa 2 órán át, fejét műanyag kupakkal és meleg törülközővel takarja le.
 4. Alaposan öblítse le a haját samponnal.

Tejföl

Fogyaszthat friss vagy savanyú, de mindig felmelegedett. A tejfölt a haj teljes hosszában 30-60 percig kenjük. Ezután mossa le.

Kefir

A meleg erjesztett tejitalot ossza szét a hajon, tartsa 1-1,5 órán át, majd öblítse le samponnal. A festék lemosása mellett az ilyen maszk hidratáló hatású lesz..

Egy szokásos hagyma is meg fog tenni. Szükséges, hogy egy pár hagymát készítsen egy zúzóra, és dörzsölje a hajába. Hagyja hatni 30 percig, majd öblítse le bő vízzel. Ennek a módszernek a hátránya a tartós hagymaszag, amely ismételt samponozás után elmúlik..

Különleges eszközök

Van alternatíva az otthoni módszereknek is - a professzionális tisztítószerek. A szaküzletekben olyan készítményeket találhat, amelyek segítenek eltávolítani a hennát, mind a bőrről, mind a hajról. Az ilyen alapok egyetlen hátránya a magas költség..

Ha a tetoválást sürgősen el kell távolítani, akkor elmehet egy tetoválószalonba vagy fodrászhoz, az eljárást hatékonyan és gyorsan végzik el.

Hogyan távolítsuk el a hennát a ruhákról?

Ha a haj vagy a bőr festése közben a ruhája piszkos lesz, akkor ne rohanjon eldobni vagy vegytisztításra vinni. Számos módja van a festék eltávolítására a szövetből..

Áztatás

Ehhez fel kell forralni a vizet, majd egy edénybe vagy tálba kell tenni a dolgot, és a tetejére kell önteni a port. Körülbelül kétszer többe kerül, mint egy szokásos mosás. Hagyjon mindent 4 órán át.

Mosó szappan

Egy reszelőn dörzsölje meg a fél adag 72% -os szappant, és keverje fel a forgácsot vízzel. Vigye fel a foltot zúzával, és hagyja nyolc órán át. Ezután a szokásos módon mossa le a mosógépben.

Tanács! A fehér ruhákat fehérítővel lehet kezelni a használati utasítás betartásával.

A hennával való véletlen érintkezés elkerülése érdekében kövesse az alábbi irányelveket:

 • A festés során viseljen polietilén kesztyűt.
 • Az eljárást felesleges ruházatban, esőkabátban vagy speciális köpenyben kell elvégezni.
 • Kérjen barátoktól vagy családtagoktól segítséget a színezéshez.

Fontos Tudni A Maszkok Haj

Hatékony házi maszkok hajhullás ellen

A szép és ápolt haj a modern nő képének egyik fő része. A külső hatások, az állandó stressz és a kémiai expozíció miatt a frizura rosszabbá válik és elhalványul. A haj gyakran hullani kezd, és ezt a folyamatot nagyon nehéz megakadályozni..

Miért vakargatja a gyermek a fejét, ha tiszta és nincs tetű, mit kell tennie a szülőknek?

Amikor a gyermek feje viszket, csak néhány szülő figyel rá. A viszketés a piszkos hajnak tulajdonítható, és az óvodás a fürdőszobába megy, de még a zuhany után is fennáll a probléma.