Legfontosabb / Eljárások

Sampon Nizoral: összetétel, alkalmazás, ellenjavallatok és analógok

Eljárások

Nem mindenkinek van szerencséje vastag és egészséges hajszállal. A korpásodás meglehetősen gyakori jelenség mind a férfiak, mind a nők körében, és hiába küzdenek ellene a tömegpiaci hagyományos eszközök segítségével. Az eredeti Nizoral korpásodás elleni sampont 1976-ban fejlesztették ki a Janssen Pharmaceutica laboratóriumaiban. Hatékonyságát számos gyógyszergyártó vállalat számos vizsgálata és tanulmánya bizonyította..

Tartalom

 • Felhasználási indikációk
 • Ellenjavallatok
 • Az alkalmazás módja és adagolása
 • Fogalmazás
 • Terhes nők és gyermekek számára
 • Mellékhatás
 • Sampon analógok

Felhasználási indikációk

Az eszköznek több használati javaslata van, és a következő esetekben ajánlott:

 • Nizoral a korpásodás ellen;
 • Nizoral zuzmóhoz;
 • Sampon Nizoral, gyermekgyógyszerként a fejbőr gombás betegségei és a hajnövekedés minőségének megszabadulása érdekében

Ellenjavallatok

Bár a Nizoral sampon teljesen biztonságosnak és megelőző intézkedésnek tűnik, nem az. Mint minden gyógyszer, amely ez a sampon, az utasítások olyan eseteket írnak elő, amikor nem szabad ezt a gyógyszert használni. Ellenjavallatok a Nizoral samponhoz:

 • A Nizoral sampont nem szabad az utasítások szerint használni, ha a bőrnek nyílt sebei, fekélyei vannak.
 • Allergiás reakciók jelenlétében a gyógyszer összetevőire

Az alkalmazás módja és adagolása

A sampon használatának is megvannak a maga szabályai. Először is, soha nem szabad minden nap hajmosásként használni. A Nizoral-t a diagnózistól függően tanfolyamon használják. Ha pityriasis versicolor, akkor 5-7 napos kúrát kell átélnie, amely magában foglalja a napi sampont. A terméket a hajra kenjük, habosítjuk és 3-5 percig hagyjuk. Ezután mossa le meleg vízzel. A tanfolyam és a látható eredmény után felfüggesztik használatát.

Korpásodás esetén a gyógymódot 14 napig, hetente kétszer használják.

Fogalmazás

A Nizoral sampon fő hatóanyaga a ketokonazol. Ő gyilkolja meg a gombákat, amelyek megzavarják a bőr felszínét és sok kellemetlenséget okoznak az emberek számára. Egy speciális láthatatlan film létrehozásával a ketokonazol komponens leállítja a gomba oxigénellátását.

Egy másik fontos összetevő a sósav. Nem túl hasznos a bőr számára, de gyógyászati ​​célokra számos előnye van, égeti a bőr érintett területeit. Ennek a savnak köszönhető, hogy a sampont nem szabad túlexponálni a fején, vagy túl gyakran kell használni..

A sampon antibakteriális összetevőket, sűrítőket, kollagént és illatanyagokat is tartalmaz.

Terhes nők és gyermekek számára

A Nizoral semmilyen klinikai vizsgálaton nem ment keresztül terhes nőkön, ezért nincsenek következtetések a gyermekekre gyakorolt ​​káros hatásairól. Az állatokkal végzett tesztek azonban azt mutatták, hogy az abban szereplő komponensek jelentősen befolyásolják a későbbi utódokat. Ezért a korpásodás vagy a gomba kezelésére szolgáló sampont terhesség alatt és etetéskor csak ritka esetben és mindig szakember felügyelete mellett írják fel..

Mellékhatás

A sampon első használatakor olyan mellékhatások lehetségesek, mint a viszketés, a kontakt dermatitis. A haj zsírosodhat vagy nagyon kiszáradhat. Általános szabály, hogy az első napokban jobb 2% -os orvosságot alkalmazni. Az ősz hajú betegek elszíneződésről számoltak be.

Sampon analógok

Ma megvásárolhatja a Nizoral analógjait is, amelyek ugyanazokkal a tulajdonságokkal rendelkeznek, és olcsóbbak..

Ketokonazol

Az eszköz tartalmazza a fő hatóanyagot, amely segít leküzdeni a korpásodást. Ára sokkal olcsóbb, mint a Nizoral, de hatékonysága nem kevesebb. Hatása észrevétlenül elmúlhat, ha a diagnózis nem esik egybe a felhasználási indikációkkal..

Sulsena

A Sulsen nagyon olcsó gombaellenes szer, amely paszta, sampon, olaj formájában jelenik meg. A seborrhea vagy más gombás bőrbetegségek különféle formáinak kezelésére szolgál, dermatitis és korpásodás ellen. Összetevőinek köszönhetően a szer elnyomja a faggyúmirigyek aktivitását és megöli a gombát. A Sulsena vagy a Nizoral választása esetén sokan az árra támaszkodnak, de az alapok különböznek a hatóanyagoktól is, amelyek allergiás reakciót okozhatnak.

Sebozol

A Nizoral másik analógja a Sebozol. Költsége alacsony, Oroszországban gyártják. Egy 100 ml-es üveg elegendő a korpásodás vagy más gombák gyógyítására a fejbőrön. A Nizoral-tól való eltérés talán csak a gyártó. Az árkategóriában közel állnak egymáshoz, így a választás a Nizoral vagy a Sebozol között gyakran a gyártó bizalmába kerül..

Keto plus

Az összetételében egyedülálló Keto Plus sampon két hatóanyagot tartalmaz: ketokonazolt és cinket. Ennek köszönhetően a gyógyszer kettős hatást fejt ki. Először a gombára hat, megöli, másrészt normalizálja a bőrt. A felhordás után a bőr nem pelyhesed le, nem viszket. A hatékony eredmény eléréséhez elegendő a terméket hetente kétszer alkalmazni. A Keto Plus sampon használata után nem szükséges további öblítés a haját. A termék kellemes aromával rendelkezik, amely megmarad a hajon.

A gyógyszer ellenjavallatokkal rendelkezik. Használat előtt forduljon szakemberhez.

(sampon)

Gyógyszer

Azonosítás és osztályozás

Dózisforma

Fogalmazás

Hatóanyag (1 g sampononként): ketokonazol, 20 mg.

Segédanyagok (1 g sampononként): 380 mg nátrium-lauril-szulfát, 150 mg dinátrium-lauril-szulfoszukcinát, 20 mg kókuszolaj zsírsavak dietanol-amidja, 10 mg kollagén-hidrolizátum, 10 mg makrogol-metil-dextróz-dioleaát, 5 mg nátrium-klorid, 4 mg sósav, mg, aroma 2 mg, nátrium-hidroxid 1 mg, "bájos vörös" (E 129) festék 30 μg, víz 1 g-ig.

Leírás

Farmakoterápiás csoport

Farmakológiai tulajdonságok

Farmakodinamika

A ketokonazol, egy szintetikus imidazol-dioxolán-származék, gombaellenes hatással rendelkezik dermatofiták, például Trichophyton spp., Epidermophyton spp., Microsporum spp. És élesztőgombák, például Candida spp. és a Malassezia spp. (Pityrosporum spp.). a 2% -os sampon gyorsan csökkenti a seborrheás dermatitist, korpásodást, pityriasis versicolor-t általában kísérő hámlást és viszketést.

Farmakokinetika

A ketokonazol koncentrációit a vérplazmában 2% -os sampon fejbőrre történő helyi alkalmazását követően nem határozzák meg, hanem az egész testre sampon 11,2 ng / ml - 33,3 ng / ml koncentrációban történő helyi alkalmazását követően. Nem valószínű, hogy az ilyen koncentrációk bármilyen gyógyszerkölcsönhatást okozhatnak, azonban az allergiás reakciók fokozódása lehetséges.

Felhasználási indikációk

Az élesztő Malassezia spp. Okozta fertőzések kezelése és megelőzése (Pityrosporum spp.) Mint például a pityriasis versicolor (lokalizált), a seborrheás dermatitis és a korpásodás.

Ellenjavallatok

Ismert túlérzékenység a sampon bármely összetevőjével szemben.

Alkalmazás terhesség alatt és szoptatás alatt

Bár a ketokonazol samponnal nem hatol be a bőrbe, terhes és szoptató nőknél nem végeztek megfelelő és jól kontrollált vizsgálatokat. A ketokonazol plazmakoncentrációját nem állapították meg, miután a samponkészítményt nem terhes nők bőrére helyileg felvették. Nincs ismert kockázat a 2% -os sampon terhesség és szoptatás során történő alkalmazásához..

Mivel a ketokonazol felszívódása a szisztémás keringésbe elhanyagolható, terhes nőkre és szoptatott gyermekekre nem várható hatás..

Terhesség alatt és szoptatás alatt csak akkor alkalmazza, ha az anya számára előirányzott előny meghaladja a magzatra és a gyermekre gyakorolt ​​lehetséges kockázatot..

Az alkalmazás módja és adagolása

Tizenévesek 12 éves kortól és felnőttek. 2% sampont alkalmazzon az érintett bőrre 3-5 percig, majd öblítse le vízzel.

 • pityriasis versicolor: naponta egyszer, 5 napig; / li>
 • seborrheás dermatitis és korpásodás: hetente kétszer, 2-4 hétig. / li>

Megelőzés:

 • pityriasis versicolor: naponta egyszer, 3 napig (egyszeri kúra nyár előtt). / li>
 • seborrheás dermatitis és korpásodás: hetente vagy kéthetente.

Nincs információ a gyermekeknél jelentkező káros hatásokról. A 2% -os sampon biztonságosságát és hatékonyságát 12 év alatti gyermekeknél nem igazolták..

Mellékhatás

A betegek ≥ 1% -ánál nem észleltek mellékhatásokat, miután 2% sampont alkalmaztak a fejbőrre vagy a bőrre. Az alábbi adatok összefoglalják a klinikai vizsgálatok során jelentett mellékhatásokra vonatkozó információkat, valamint a gyógyszer klinikai gyakorlatban történő alkalmazása során kapott biztonságossági profilra vonatkozó adatokat. A mellékhatások a MedDRA szerv- és szervrendszer szerinti osztályozás szerint vannak csoportosítva. A mellékhatások előfordulásának értékelésére vonatkozó kritériumok: nagyon gyakran (≥1 / 10), gyakran (≥1 / 100 és

Túladagolás

Sampon használata esetén 2% -os túladagolás nem várható, mivel a gyógyszert csak külső használatra szánják. Véletlen lenyelés esetén tüneti és támogató kezelést kell előírni. Az aspiráció megelőzése érdekében ne okozzon hányást, és ne használjon gyomormosást..

Kölcsönhatás más gyógyszerekkel

Nincsenek adatok más gyógyszerekkel való interakciókról.

Különleges utasítások

Sampon használata esetén kerülje a szembe jutást. Ha sampon kerül a szemébe, öblítse le vízzel.

Az elvonási tünetek megelőzése érdekében, kortikoszteroidokkal történő hosszú távú helyi kezeléssel, ajánlott folytatni a kortikoszteroidok helyi alkalmazását 2% -os samponnal kombinálva, majd a kortikoszteroidok fokozatos visszavonása 2-3 héten belül.

Ha egy gyógyszer használhatatlanná vált, vagy lejárt a lejárati idő, ne öntse szennyvízbe, és ne dobja ki az utcára! Helyezze a gyógyszert egy zacskóba, és tegye a kukába. Ezek az intézkedések elősegítik a környezet védelmét!

Hatás a járművek vezetésére és a mechanizmusokkal való munkára

sampon 2% nem befolyásolja a vezetés és a felszereléssel való munkavégzés képességét.

Kiadási forma

Sampon 2%. 25, 60 vagy 120 ml gyógyszer nagy sűrűségű polietilén palackban, csavaros kupakkal. Minden egyes üveg és a kartondobozban található használati utasítás.

Tárolási feltételek

Legfeljebb 25 ° C hőmérsékleten tárolandó. Gyermekektől elzárva tartandó.

Szavatossági idő

3 év. A lejárati idő után ne használja.

Nyaralási körülmények

Gyártó

Janssen Pharmaceuticals NV, Belgium.

Legális cím

Janssen Pharmaceutica NV, Turnhoutseweg 30, B-2340 Beerse,

Janssen Pharmaceuticals NV, Belgium, B-2340, Beerse, Turnhoutseweg 30.

Igényeket elfogadó szervezet

Johnson & Johnson LLC
Oroszország, 121614 Moszkva, st. Krylatskaya, 17, 2br épület> Tel.: (495) 726-55-55.

Korpásodás elleni sampon Nizoral

A Nizoral sampon gombaellenes hatású gyógyszer. Korpásodás kezelésére szolgál. A sampon hatékonyságát kutatások igazolják. Vele kiderül, hogy megszünteti a viszketést és a hámlást..

 • A sampon hasznos tulajdonságai és összetétele ↓
 • A sampon költsége ↓
 • A kezelés végrehajtása: utasítások ↓
 • Mellékhatások ↓
 • Vélemények ↓
 • Óvintézkedések ↓
 • A gyártóról ↓
 • Az alkalmazás jellemzői ↓

A sampon hasznos tulajdonságai és összetétele

A sampon rendszeres használatával számos, a gombák által okozott bőrbetegség gyógyítható. Az eszköz segítségével megszabadulhat:

 • Viszket a fejbőr.
 • Hámlás.
 • Pigmentáció.

A Nizoral-t a következők kezelésére és megelőzésére használják:

 • Pityriasis versicolor.
 • Korpa.
 • Seborrheás dermatitis.

A gombaellenes sampon kellemes aromájú vörös-narancssárga folyadék formájában jelenik meg. A fő komponens a ketokonazol.

Kiegészítő komponensekként:

 • Nátrium-hidroxid.
 • Imidourea.
 • Sósav.
 • Macrogol metydystrosis.
 • Nátrium-liril-szulfát.
 • Parfüm.
 • Víz.

A termék 25 és 60 ml erős polietilén palackokban kapható. A maximális tárolási hőmérséklet 25 fok. Felhasználhatósági idő - 3 év.

Sampon költség

Sampont vásárolhat a gyógyszertárban. Ára 300 rubeltől 25 ml-ig, 520 rubeltől 60 ml-ig lesz. A termékek ára minden régióban változhat. Orvosi recept nélkül megvásárolható..

Ha az analógokat vesszük figyelembe, akkor olcsóbbak. A legnépszerűbbek:

 • Mycozoral. A termék ára 190 rubel 60 ml-re.
 • Fulladoztam. A termékek költsége 350 rubel 60 ml-re.
 • Sebazol. 100 rubelenként 320 rubelbe kerül.

Bár a gyógyszerek hasonlóak, mégis eltérő utasításokkal rendelkezhetnek. Ezért használat előtt meg kell ismerkednie vele..

A kezelés végrehajtása: utasítások

A kezelés eredménye a termék helyes használatától is függ. A nélkülözés kiküszöbölése érdekében a terméket naponta 5 napig kell használni, és a seborrhea kiküszöbölhető lesz, ha egy héten hetente kétszer alkalmazzák..

A következő lépések alapján sampont kell használnia:

 • Nedvesítse meg a hajat vízzel.
 • Kis mennyiségű sampont alkalmaznak a tenyéren és habzik.
 • Ezután habosítania kell a fejét, gondosan kezelve a problémás területeket.
 • 5 percig kell ellenállni a terméknek.
 • Ezután a fejet alaposan meg kell mosni.

Ha a fürtök kiszáradnak és megmerevednek, akkor kondicionálót kell alkalmazni rájuk. Ne használjon kozmetikumokat a kezelés alatt..

Mellékhatások

Ne használjon sampont csak akkor, ha érzékeny a termék anyagaira. Az allergia ritka. Megjelenhet:

 • Bőrkiütés.
 • Viszkető.
 • Fáradt légzés.
 • A garat duzzanata.
 • Szédülés.

Ezekkel a jelekkel le kell állítania a sampon használatát. Célszerű orvoshoz fordulni. A készítmény jótékony hatással van a fejbőrre.

Bizonyos esetekben olyan tényezők, mint:

 • Változás a haj textúrájában és a bőr színében.
 • Fejbőrirritáció.
 • Zsíros vagy száraz.

De ezek a jelek gyorsan eltűnnek. Ha a Nizoral alkalmazása kényelmetlenséget okoz, akkor hagyja abba a használatát. A korpásodás problémáját más eszközökkel is megoldhatja..

Nizoral sampon - használat előtt és után

Vélemények

Elővigyázatossági intézkedések

Sampon használata során vegye figyelembe a következő tényezőket:

 • A készítmény nem érintkezhet a szemmel, mivel a ketokonazol irritálja a nyálkahártyát. Ha ez megtörténik, akkor folyó vízzel ki kell öblítenie a szemét..
 • A kortikoszteroid kezelés és a sampon együttesen végezhető. Az első forrásokat fokozatosan kell törölni.
 • A sampon nem befolyásolja a teljesítményt.
 • Ha lejárt a lejárati idő, akkor a sampont egy zacskóba kell tenni, és a kukába kell dobni. Szükséges a természet védelme.
 • A Nizoral biztonságos a gyermekek számára, ezért csecsemőkortól alkalmazható. Csak óvatosan kell használnia, mert a sampon nem baba, és nincs "nincs könnye" formulája. Használat után figyelemmel kell kísérnie a hámlást vagy az irritációt. Ha allergia jelentkezik, akkor be kell fejeznie a Nizoral-kezelést, és antihisztamint (Zodak, Suprastin) kell használni..

A gyártóról

A Nizoral egy drága, de minőségi termék, amely már régóta népszerű, mint hatékony korpásodás elleni sampon. Vele lehetővé válik a seborrhea és más betegségek okozta korpásodás megszüntetése.

Az eszköz nemcsak sampon formájában szabadul fel, hanem tabletták, krém, gyertyák formájában is. A fő anyagot, a ketokonazolt, a Jansen vállalat szintetizálta 1976-ban. A cég 8 különböző terméket bocsátott ki, amelyeket "létfontosságú gyógyszereknek" minősítenek.

A belga Jansen céget 1957-ben alapították. Tevékenységei közé tartoznak az olyan termékek, mint az "Imodium", "Haloperidol", "Fentanyl".

Az alkalmazás jellemzői

Az eszköz a következő alkalmazási jellemzőkkel rendelkezik:

 • Mivel a Nizoral szárító hatású, a haj nem feltétlenül tűnik vonzónak az eljárás után. Ezért először hidratáló olajmaszkot kell használnia. Ezáltal a fürtök erősek és fényesek lesznek..
 • Ha a haj vastag és nehezen fésülhető, először a szokásos termékeket (sampont, balzsamot), majd a gyógymódot kell használnia..
 • A Nizoral alkalmazása után ne használjon kozmetikumokat, mivel az nem lesz olyan hatékony. A kezelést a legjobb további gyógyszerek nélkül végezni..
 • A kezelés ideje alatt ne használjon termikus szereket, mivel a hajra és a fejbőrre gyakorolt ​​további hatások lelassíthatják a helyreállítási folyamatot.
 • Célszerű hatékony és biztonságos formázó termékeket használni.
 • A Nizoral különböző módon, különböző betegségekkel használható. Annak érdekében, hogy ne ártson magának, jobb orvoshoz fordulni. A szakember elmondja, hogy milyen adagolás lesz elfogadható, és milyen gyakran kell sampont használni.
 • Ha a kezelést önállóan végzik, akkor a következő szabályokat kell betartani:
  • Enyhe korpásodás esetén 2 hetente 1-2 alkalommal használja a terméket. Szükség esetén a tanfolyam megismételhető.
  • A pityriasis versicolor sampont minden nap 5 napig lehet használni.
  • Ha a korpásodás súlyos vagy szeborreás ekcéma van, akkor a Nizoral-t körülbelül egy hónapig kell használnia.
 • Egyéb betegségek esetén trichológus konzultációra van szükség.
 • A megelőzés érdekében a következő szabályokat kell betartania:
  • A korpásodás, a seborrhoea és a hajhullás ellen minden héten sampont használnak.
  • A zuzmó megjelenését 3 napos napi használatával megakadályozhatja.
 • A Nizoral hatékonyan fertőzés okozta övsömör és kiütések kezelésére szolgál.

A sampon kényelmes lesz a mindennapi használat során. Vele lehetséges lesz megszüntetni a betegségeket, valamint megakadályozni azok megjelenését..

Nizoral ® (Nizoral ®)

Hatóanyag:

Tartalom

 • 3D képek
 • Fogalmazás
 • farmakológiai hatás
 • Az alkalmazás módja és adagolása
 • Kiadási forma
 • Gyártó
 • A gyógyszertárakból történő kiadás feltételei
 • A Nizoral gyógyszer tárolási körülményei
 • A Nizoral gyógyszer eltarthatósága
 • Árak a gyógyszertárakban

Farmakológiai csoport

 • Gombaellenes szer [gombaellenes szer]

Nosológiai osztályozás (ICD-10)

 • B35.0 Szakáll és fej mikózisa
 • B35.4 A törzs mikózisa
 • B35.6 Epidermophytosis inguinalis
 • B35.8 Egyéb dermatophytosis
 • B35.9 Dermatophytosis, nem meghatározott
 • B36.0 Versicolor versicolor
 • B37.0 Candidalis stomatitis
 • B37.2 A bőr és a körmök kandidózisa
 • B37.3 A vulva és a hüvely kandidózisa (N77.1 *)
 • B37.8 Más helyek kandidózisa
 • B38 Kokcidioidomikózis
 • B39 Hisztoplazmózis
 • B40 Blastomycosis
 • B41 Paracoccidioidomycosis
 • L73.8.1 * Folliculitis

3D képek

Fogalmazás

Tabletták1 fülre.
hatóanyag:
ketokonazol200 mg
segédanyagok: kukoricakeményítő - 80 mg; laktóz-monohidrát - 19 mg; polividon K90 - 6,6 mg; MCC - 3 mg; kolloid szilícium-dioxid - 0,7 mg; magnézium-sztearát - 0,7 mg; tisztított víz (a gyártás során eltávolítják)

farmakológiai hatás

Az alkalmazás módja és adagolása

Bent, étkezés közben (a felszívódás javítása érdekében).

Felnőttek: 1 fül. (200 mg-mal) naponta egyszer. Ha a jelzett adag bevételekor az állapot nem javul, az adagot meg kell duplázni (400 mg naponta egyszer).

Hüvelyi candidiasis: 2 fül. (400 mg) naponta egyszer.

3 évesnél idősebb gyermekek: 15-30 kg súlyú - 1/2 tab. (100 mg) naponta egyszer (mivel a gyógyszer 15 kg-nál kisebb testtömegű gyermekeknél történő alkalmazásának tapasztalata korlátozott, ezért nem ajánlott a gyógyszert 15 kg-nál könnyebb gyermekek számára felírni); testtömegük meghaladja a 30 kg-ot - felnőttek számára javasolt adagok.

A kezelés átlagos időtartama: hüvelyi candidiasis - 7 nap; dermatofiták által okozott bőr mikózisai - körülbelül 4 hét; versicolor versicolor - 10 nap; a bőr és a szájüreg candidiasis - 2-3 hét; a fejbőr gombás fertőzései - 1-2 hónap; paracoccidioidomycosis, hisztoplazmózis, coccidioidomycosis - a kezelés időtartama általában 6 hónap.

Minden indikáció esetén a kezelést folyamatosan kell végezni, amíg a klinikai paraméterek és a laboratóriumi paraméterek nem jelzik a kórokozó felszámolását. A kezelés nem megfelelő időtartama a fertőzés megismétlődéséhez vezethet. Ha azonban a hepatitis jelei és tünetei kialakulnak, például étvágytalanság, hányinger, hányás, fáradtság, sárgaság, hasi fájdalom és sötét vizelet, a kezelést azonnal le kell állítani, és fel kell mérni a máj működését..

Kiadási forma

200 mg tabletta. 10 fül. hólyagban; 1 vagy 3 buborékfólia kartondobozban.

Gyártó

Gyártó, csomagolás, csomagolás, minőség-ellenőrzés kiadása: Janssen-Silag S.p.A., Olaszország, Cologno-Monzese, Milánó, st. M. Buonarotti, 23.

A forgalomba hozatali engedély jogosultja és az igényeket befogadó szervezet: Johnson & Johnson LLC, Oroszország.

121614, Moszkva, st. Krjatlszkajaja, 17/2.

Tel.: (495) 755-83-57; fax: (495) 755-83-58.

A gyógyszertárakból történő kiadás feltételei

A Nizoral gyógyszer tárolási körülményei

Gyermekektől elzárva tartandó.

A Nizoral ® gyógyszer lejárati ideje

Ne használja a csomagoláson feltüntetett lejárati idő után.

NIZORÁLIS SAMPON

 • Farmakokinetika
 • Felhasználási indikációk
 • Alkalmazási mód
 • Mellékhatások
 • Ellenjavallatok
 • Terhesség
 • Kölcsönhatás más gyógyszerekkel
 • Túladagolás
 • Tárolási feltételek
 • Fogalmazás
 • Továbbá

A Nizoral sampon gyógyszer, gombaellenes szer korpásodás kezelésére.
A Nizoral gyógyszeres korpás sampon klinikai hatékonyságát számos tanulmány (hatvannégy) megerősítette. Kimutatták, hogy ennek a gyógyszernek a hatása alatt a seborrheás dermatitis és a pityriasis versicolor megnyilvánulásaiban szenvedő betegeknél a viszketés és a hámlás intenzitása csökken. Ez az eredeti FDA által jóváhagyott gyógyszer. Már a használat első két hetében segít javítani a haj és a fejbőr állapotát, kiküszöböli a korpásodás okát.
A ketokonazol, egy szintetikus imidazol-dioxolán-származék, gombaellenes hatással rendelkezik dermatofiták, például Trichophyton spp., Epidermophyton spp., Microsporum spp. És élesztőgombák, például Candida spp. és a Malassezia spp. (Pityrosporum spp.).
A 2% Nizoral sampon gyorsan csökkenti a szeborreás dermatitist, korpásodást, pityriasis versicolor-t általában kísérő hámlást és viszketést..

Farmakokinetika

A ketokonazol koncentrációit a vérplazmában nem határozzák meg a Nizoral 2% -os sampon helyi fejbőrre történő felvitele után, azonban a sampont az egész testre 11,2 ng / ml - 33,3 ng / ml koncentrációban helyileg alkalmazzák. Nem valószínű, hogy az ilyen koncentrációk bármilyen gyógyszerkölcsönhatást okozhatnak, azonban az allergiás reakciók fokozódása lehetséges.

Felhasználási indikációk

A Nizoral sampont az élesztő Malassezia spp. Okozta fertőzések kezelésére és megelőzésére kell használni. (Pityrosporum spp.) Mint például a pityriasis versicolor (lokalizált), a seborrheás dermatitis és a korpásodás.

Alkalmazási mód

Gyermekek csecsemőkortól, serdülők és felnőttek.
Vigye fel a Nizoral sampont 2% -kal az érintett területekre 3-5 percig, majd öblítse le vízzel.
Kezelés:
- pityriasis versicolor: naponta egyszer, 5 napig; −seborrheás dermatitis és korpásodás: hetente kétszer, 2-4 hétig.
Megelőzés:
- pityriasis versicolor: naponta egyszer, 3 napig (egyszeri kúra nyár előtt).
−seborrheás dermatitis és korpásodás: hetente vagy kéthetente egyszer. A gyermekeknél nincsenek sajátosságok.

Mellékhatások

A marketing utáni kutatási adatok szerint:
A bőr és a bőr alatti szövet betegségei és tünetei: nagyon ritka: ödéma, csalánkiütés, a haj elszíneződése.

Ellenjavallatok

Ismert túlérzékenység a Nizoral sampon bármely összetevőjével szemben.

Terhesség

Terhes és szoptató nőkön nem végeztek kontrollált vizsgálatokat. Nincs bizonyíték arra, hogy a Nizoral sampon 2% veszélyes lehet terhes és szoptató nőknél.
Terhesség és szoptatás alatt csak akkor alkalmazza, ha az anya számára előirányzott előny meghaladja a magzatra és a gyermekre gyakorolt ​​lehetséges kockázatot.

Kölcsönhatás más gyógyszerekkel

Nincsenek adatok más gyógyszerekkel való interakciókról.

Túladagolás

A Nizoral sampon használata esetén 2% -os túladagolás nem várható, mivel a gyógyszert csak külső használatra szánják. Véletlen lenyelés esetén tüneti és támogató kezelést kell előírni. Az aspiráció megelőzése érdekében ne okozzon hányást, és ne használjon gyomormosást..

Tárolási feltételek

Legfeljebb 25 ° C hőmérsékleten tárolandó. Gyermekektől elzárva tartandó.

Kiadási űrlapok:
Nizoral sampon 2%.
25 és 60 ml gyógyszer nagy sűrűségű polietilén injekciós üvegekben, csavaros kupakkal.
Minden egyes üveg és a kartondobozban található használati utasítás.

Fogalmazás

1 g Nizoral sampon 20 mg ketokonazolt tartalmaz.
Segédanyagok (1 g sampononként): 380 mg nátrium-lauril-szulfát, 150 mg dinátrium-lauril-szulfoszukcinát, 20 mg kókuszolaj zsírsavak dietanol-amidja, 10 mg kollagén-hidrolizátum, 10 mg makrogol-metil-dextróz-dioleaát, 5 mg nátrium-klorid, 4 mg sósav, mg, aroma 2 mg, nátrium-hidroxid 1 mg, "bájos vörös" (E 129) festék 30 μg, víz 1 g-ig.

Nizoral sampon - használati utasítás

Regisztrációs szám :

Hatóanyag:

Dózisforma:

Fogalmazás :

hatóanyag: 21 mg / g ketokonazol (figyelembe véve az 5% -os felesleget);

segédanyagok: makrogol-metildextróz-dioleaát, imidourea, kokoil-dietanolamid, kollagén-hidrolizátum, nátrium-hidroxid, nátrium-lauril-szulfát, nátrium-lauril-szulfoszukcinát, nátrium-klorid, sósav, aroma, bájos vörös színezék (E 129), víz.

Leírás:

Farmakoterápiás csoport:

Farmakodinamika:

A ketokonazol, egy szintetikus imidazol-dioxolán-származék, gombaellenes hatással rendelkezik dermatofiták, például Trichophyton spp., Epidermophyton spp., Microsporum spp. És élesztőgombák, például Candida spp. és a Malassezia spp. (Pityrosporum spp.).

A 2% NISORAL® sampon gyorsan csökkenti a hámlást és a viszketést, amelyek általában a szeborreás dermatitist, a korpásodást, a pityriasis versicolort kísérik.

Farmakokinetika:

A ketokonazol koncentrációit nem a vérplazmában határozzuk meg, miután a NISORAL® sampont 2% -ban a fejbőrre helyileg felvittük, hanem a sampont az egész testre 11,2 ng / ml - 33,3 ng / ml koncentrációban helyileg alkalmazva. Nem valószínű, hogy az ilyen koncentrációk bármilyen gyógyszerkölcsönhatást okozhatnak, azonban az allergiás reakciók fokozódása lehetséges.

Felhasználási indikációk

Az élesztő Malassezia spp. Okozta fertőzések kezelése és megelőzése (Pityrosporum spp.) Mint például a pityriasis versicolor (lokalizált), a seborrheás dermatitis és a korpásodás.

Ellenjavallatok

Óvatosan:

Terhes vagy szoptató nőkön nem végeztek vizsgálatokat. Nincs bizonyíték arra, hogy a NISORAL® 2% sampon veszélyes lehet, ha terhes és szoptató nőknél alkalmazzák.

Az alkalmazás módja és adagolása

Vigye fel a NISORAL® sampont 2% -kal az érintett területekre 3-5 percig, majd öblítse le vízzel.

- pityriasis versicolor: naponta egyszer, 5 napig;
- seborrheás dermatitis és korpásodás: hetente kétszer, 2-4 hétig.

- pityriasis versicolor: naponta egyszer 3 napig (egyszeri kúra) nyár előtt;
- seborrheás dermatitis és korpásodás: hetente vagy kéthetente.

Mellékhatás

Mint más samponoknál, helyi irritáció, viszketés vagy kontakt dermatitisz fordulhat elő (irritáció vagy allergiás reakció miatt). A haj zsírosodhat vagy kiszáradhat. A NISORAL® sampon 2% -os alkalmazásakor azonban ritkán figyelnek ilyen jelenségeket..

Bizonyos esetekben, főleg kémiailag károsodott vagy ősz hajú betegeknél, megváltozott a haj színe.

Az NISORAL® 2% sampon forgalomba hozatalát követő vizsgálatok során azonosított mellékhatásokat az alábbiakban soroljuk fel.

A mellékhatások előfordulási gyakorisága szerinti osztályozást az alábbiakban adjuk meg: nagyon gyakran (> 1/10); gyakran (> 1/100,> 1/1000,> 1/10 000,

1. számú Nizoral korpásodás elleni sampon, ez így van, vagy vannak jobb analógok

Számos patogén mikroorganizmus él az emberi bőrön, különösen az élesztőszerű Malassezia furfur gomba. Az immunitás gyengülése, krónikus betegségek és a test belső folyamatainak rendellenességei provokálhatják fokozott szaporodását. Az ilyen változások viszketést, a fejbőr aktív hámlását és a korpásodás megjelenését okozzák a hajban, és magát a betegséget seborrheás dermatitisnek nevezik. A Nizoral sampon az élesztőgomba aktivitásának gátlására tervezett gyógyszer. Gyorsan és ártalmatlanul megszünteti a korpásodás okát, enyhíti a betegség tüneteit és felgyorsítja a gyógyulást. A pénzeszközök magas költsége néha megállítja a betegeket: mennyire indokoltak ezek a kiadások, megpróbáljuk tovább kitalálni.

A gyógyszer elve

A Nizoral sampon hatékony helyi gombaellenes szer. Nyugodtan tekinthetjük a korpásodás elleni küzdelem időbeli tesztjének. Nem minden gyógyszer büszkélkedhet ilyen hosszú tapasztalattal a gyógyszerpiacon. Először 1976-ban vált ismertté a gyógyszerről, és a mai napig sikerül megőriznie népszerűségét és igényét a kellemetlen hiba elleni küzdelemben..

A gyógyszer nemcsak a fejbőr kozmetikai problémáinak kiküszöbölésére képes, hanem a megjelenésük okának felszámolására is. A termék ketokonazolt tartalmaz. Ez az anyag gátolja a növekedést és hozzájárul a káros mikroorganizmusok, gombák halálához, amelyek kiváltották a pityriasis versicolor, a seborrheás dermatitis kialakulását.

A gyártó javasolja a Nizoral sampon használatát, ha:

 • korpa;
 • seborrheás dermatitis;
 • pityriasis versicolor.

A sampon mellett a gyártó Nizoral tablettákat és krémet kínál. Sok szakértő azt állítja, hogy a krém nagyobb hatékonyságot garantál, mert hosszabb ideig tartja a kapcsolatot a fejbőr problémás területeivel. De tablettákban a hatóanyag koncentrációja a legmagasabb - 200 mg / 1 kapszula.

Összetétel és előnyök

Korpásodás elleni szer A Nizoral vörös-narancssárga folyadék, sűrű állagú, sajátos szagú. A fő hatóanyagot a ketokonazol képviseli, 20 mg / 1 g sampon arányban. A ketokonazol részecskék behatolnak a káros gomba minden sejtjébe, megállítják növekedését és elpusztítják a sejtmembránt, védtelenné és gyengébbé téve őket.

A fejbőr felgyülemlett korpás pikkelyektől való mély és jó minőségű tisztításához felületaktív anyagokat (felületaktív anyagokat) adnak a készítményhez. Közülük kókuszolaj zsírsav-dietanolamid és dinátrium-lauril-szulfát.

A sav-bázis egyensúly stabilizálása érdekében kiegészítse a szer antimikrobiális hatását, sósav és imidourea van jelen a készítményben. Lehetetlen kihagyni a kozmetikai illatok, illatok és festékek jelenlétét a készítményben.

Fontos pont! A gazdag szintetikus összetétel ellenére a Nizoral sampon alkalmazható szoptatás és terhesség alatt.

Érvek és ellenérvek

A Nizoral termék előnyei és pozitív tulajdonságai között a szakértők és a felhasználók megjegyzik:

 • magas hatékonyság a fejbőr gombás betegségei elleni küzdelemben, amelyet 64 klinikai tanulmány és felhasználói vélemény megerősített;
 • belülről befolyásolja a problémát, romboló hatással van a betegség kórokozójára;
 • alkalmas a korpásodás kezelésére és megelőzésére a hajban;
 • alkalmazható laktáció és terhesség alatt, gyermekek és serdülők kezelésére;
 • minimum ellenjavallatokkal rendelkezik;
 • jól habzik;
 • könnyen kezelhető;
 • gyógyszertárban értékesítik, orvosi recept nélkül adják ki.

A negatív tulajdonságok közül a felhasználók megjegyezték:

 • a gyógyszer magas költsége;
 • a készítmény festékeket, illatanyagokat, dinátrium-lauril-szulfátot és számos egyéb szintetikus adalékot tartalmaz, amelyek mellékhatásokat, allergiás reakciókat okozhatnak;
 • a kémiai összetétel és a hatóanyag agresszivitását lágyító természetes táplálék-kiegészítők, olajok és növényi kivonatok hiánya;
 • megvilágított és szürke fürtöknek idegen árnyalatot adhat. Ennek kiküszöbölése érdekében csak mossa meg a haját szokásos samponnal..

A költség

A Nizoral pénzeszközeinek költsége meglehetősen kézzelfogható. A sampon 25, 60 és 120 ml-es méretben kapható. Egy kis üveg megvásárlásához 750 rubelt kell fizetnie.

A terméket takarékosan fogyasztják. Például egy csomag 1,5–2 hónapig elegendő a seborrheás dermatitis kezelésére. Ha a Nizoral-t pityriasis versicolor-ra szánják, célszerű nagy csomagot vásárolni.

Szigorúan tilos a lejárt termék használata..

Ellenjavallatok

A Nizoral termékek használatának legfőbb korlátja a gyógyszer összetevőinek egyéni intoleranciája. Ellenkező esetben nincsenek ellenjavallatok.

Az első használat előtt tesztelje az összetételt allergia szempontjából. Ehhez tegyen néhány csepp terméket érzékeny bőrre. Erős égő érzés, bőrpír megjelenése a gyógyszerrel való érintkezés helyén és allergiás reakció lép fel, ilyen gyógymód nem használható.

A terhesség és a szoptatás alatti alkalmazás kockázatai

Ami a korpásodás és a bőrbetegségek kezelését illeti a nőknél a terhesség alatt, nincs adat a méhen belüli csecsemőnek okozott károkról. Tekintettel a ketokonazol agresszivitására, a gyógyszer felírásakor összehasonlítják a várható terápiás hatást és a magzat egészségének lehetséges károsodását.

Szoptató anyák számára a Nizoral sampon használata szintén nem ellenjavallt. Az egyetlen dolog az, hogy amikor allergiás reakció lép fel a csecsemőben, a gyógyszert leállítják. Távolítsa el az alapok behatolását az emlőmirigyre.

Alkalmazási szabályok

A Nizoral használata egyszerű, a kezelési eljárás kombinálható zuhanyozással.

Alkalmazási módszer a termék gyártójának utasításai szerint:

 1. Nedvesítse meg a haját vízzel.
 2. Dörzsölje a termék egy részét a tenyerébe, és ossza el a fej felületén.
 3. Masszírozza a fedeleket az ujjbegyeivel 2-3 percig.
 4. A kapott habot eloszlatja a haj teljes hosszában..
 5. Az alkalmazás után 5 perccel öblítse le a készítmény többi részét meleg vízzel.

Tanács. Ha mosás után szokatlan merevséget és szárazságot észlel a végein, kenjen rá természetes olajat vagy balzsamot. Nem ajánlott az összes haj és fejbőr feldolgozása.

Alkalmazási gyakoriság:

 • A pityriasis versicolor elleni Nizoral sampont ajánlott naponta használni, a kezelés időtartama 5-7 nap. A betegség megelőzésére 3 naponta egyszeri használat megengedett..
 • A szeborreás dermatitis, a korpásodás és az ekcéma kezelésére a gyógyszert hetente kétszer alkalmazzák. A kezelési tanfolyam legfeljebb 4 hétig tart. Profilaktikus célokra a sampont hetente egyszer használják..

Ha a kúra után nem sikerült helyreállítani, az orvos kortikoszteroidokat ír elő 2-3 hétig. Ezeket a gyógyszereket, helyi gombaellenes krémeket a betegség súlyos szakaszában is fel lehet használni.

Fotók előtt és után

Mellékhatások

A samponban lévő hatóanyag és szintetikus adalékanyagok biztonságos adagolása ellenére a mellékhatások kockázatát nem tagadják. Ezek tartalmazzák:

 • allergiás kiütések az alkalmazás helyén;
 • a nyelv, a garat duzzanata, ami megnehezítheti a beteg légzését;
 • szédülés;
 • fokozott viszketés.

Ha ilyen jeleket talál, azonnal öblítse le a készítményt a fejéről bő vízzel, és forduljon szakemberhez..

A következő mellékhatásokat elég elfogadhatónak tartják:

 • a pattanások megjelenése a fejbőrön;
 • megnövekedett zsírtartalom és a haj szárazsága;
 • a szürke vagy korábban színezett haj enyhe elszíneződése.

Ezek kiküszöbölésére nincs szükség semmilyen intézkedésre, a kellemetlen tünetek önmagukban is elmúlnak a kúra végén.

Értékelheti a pozitív eredményeket a sampon használata után a fotó előtt és után.

Sampon analógok

A Nizoral nem az egyetlen gombaellenes gyógyszer. Olyan termékeket vásárolhat, amelyek olcsóbbak és ugyanolyan hatékonyak a korpásodás kezelésében. A Nizoral analógjai közül a szakértők megkülönböztetik:

 • Dermazole - azonos összetételű. Használatakor néhány percig öblítés nélkül kell tartania a haján. Ez az ő különbsége Nizoral-tól. Ár - 180 rubel 50 ml-re.
 • Kenazol - kifejezettebb gombaellenes hatású, kevesebbe kerül, csomagonként 250 rubelen belül.
 • Dermazole plus - a készítményt aloe kivonattal és cink szuszpenzióval egészítik ki. Használat előtt alaposan rázza fel. A sampon költsége - körülbelül 350 rubel / 100 ml.
 • A ketokonazol a Nizoral talán legolcsóbb analógja. A készítményt cinkkel egészítik ki, ezt a komponenst antimikrobiális tulajdonságok jellemzik. Költség - 350 rubeltől.
 • Sebozol - szinte azonos összetételű, használati szabályok. A Nizoral vagy a Sebozol közül a jobb kiválasztásakor sokan a második gyógyszert részesítik előnyben, azt állítva, hogy hatékonyabb a korpásodás ellen. Az egyetlen különbség mindkét gyógyszer között az, hogy a Sebozolt ritkábban használják, mint drága társát. Ártartomány - 250-350 rubel.
 • A test fokozott érzékenységével a ketokonazol iránt a Sulsen paszta kiválóan helyettesíti a Nizoral-t. A szelén-diszulfid hatóanyagot tartalmazza, amely magas antiszeptikus, fertőtlenítő és gombaellenes tulajdonságokkal rendelkezik. A termék összetétele nemcsak a korpásodás elleni küzdelemre irányul, hanem a hajhagymák megerősítésére és növekedésére is. Sok felhasználó még azt állítja, hogy mindössze 3 alkalmazásban szabadultak meg a problémás hibától, és a hajminőség javulását is megjegyezték a kezelési tanfolyam után..

A Nizoral bizonyította hatékonyságát és minőségét, de az ára az olcsóbb társaival összehasonlítva arra készteti a felhasználókat, hogy elgondolkodjanak egy ilyen vásárlás célszerűségén. Csak gyógyszerrel kezelje, miután konzultált orvosával és megállapította a pontos diagnózist. Használat előtt gondosan olvassa el a használati utasítást..

Hasznos videók

Nizoral: hatékonyság a korpásodás, viszketés és használat utáni allergiák kezelésében, analógok.

Nizoral

Fogalmazás

Kiadási forma

farmakológiai hatás

Farmakodinamika és farmakokinetika

Farmakodinamika

A ketokonazol egy szintetikus úton előállított imidazol-dioxolán-származék, amely fungicid hatást fejt ki dermatofitákkal, élesztőkkel (Torulopsis, Malassezia, Cryptococcus, Candida), dimorf gombákkal és eumycetákkal (magasabb gombák) szemben. A legkevésbé érzékeny a ketokonazol hatásaira: Sporothrix schenckii, az Aspergillus nemzetség gombái, a Dermatiaceae, Mucor és más phycomycetes nemzetségek egyes képviselői, az Enomophthorales kivételével. A gyógyszer hatóanyaga gátolja az ergoszterin szintézisét a gombasejtekben, és megváltoztatja számos membrán lipid komponens összetételét.

200 mg terápiás napi dózissal a Nizoral tabletta ideiglenesen csökkentheti a tesztoszteron koncentrációját a vérben. A tesztoszteron koncentráció a ketokonazol alkalmazása után egy nappal visszatér a kezdeti értékre. A jelzett dózist alkalmazó hosszú távú kezelés során a tesztoszteron tartalom általában alig tér el a normálistól.

A ketokonazol tabletták napi 400 mg vagy annál nagyobb dózisban képesek gyengíteni az adrenokortikotrop hormon aktiválására adott "kortizol-választ" önkénteseknél..

A 2% Nizoral kenőcs gyorsan enyhíti az viszketést élesztő- és dermatofita fertőzések esetén, a tünetek javulása még a gyógyulás első tüneteinek megjelenése előtt észlelhető.

A Nizoral krém és sampon farmakokinetikája

A felnőttek bőrén a krém helyi alkalmazását követően a vérben lévő ketokonazol tartalmát nem határozták meg. A krém ismételt nagy mennyiségű (3 gramm feletti) gyermekeknél történő alkalmazásával megnő annak a valószínűsége, hogy a gyógyszer kölcsönhatásai gátolják a CYP3A4 enzimekkel átalakított gyógyszerek metabolizmusát, és az allergiás jelenségek növekedése is lehetséges.

A sampon fejbőrre történő helyi alkalmazását követően a ketokonazol vérkoncentrációját nem határozzák meg.

A Nizoral tabletták farmakokinetikája

A ketokonazol gyenge kétbázisú anyag, amely savas környezetben oldódik és szívódik fel. A ketokonazol legmagasabb vérszintjét 1-2 órával érik el, miután 200 mg gyógyszert szájon át bevittek étkezés közben.

A plazmafehérjékkel (főleg az albumin frakcióval) történő reakció eléri a 99% -ot. Aktívan oszlik el a szövetekben, de a gyógyszernek csak egy kis része hatol be a cerebrospinalis folyadékba.

A májban oxidációval, oxidatív dealkilezéssel, a piperazin- és imidazolgyűrűk elpusztításával és aromás hidroxilezéssel metabolizálódik számos inaktív metabolit felszabadulásával. A fő metabolikus út az oxidáció és a lebomlás.

A felezési idő közeledik a 10 órához. A dózis körülbelül 13% -a ürül a vizelettel, a fennmaradó rész az epével ürül a belekbe.

Felhasználási indikációk

A Nizoral krém alkalmazásának javallata

Trichophyton rubrum és mentagrophytes, Epidermophyton floccosum, Microsporum canis által kiváltott bőr dermatofita fertőzések:

 • a Pityrosporum ovale által okozott seborrheás dermatitis;
 • a láb és a kéz epidermofitózisa;
 • a bőr kandidózisa;
 • a bőr dermatomikózisa;
 • epidermophytosis inguinalis;
 • pityriasis versicolor.

Javallatok a samponhoz Nizoral

 • A Malassezia nemzetség élesztője által okozott fertőzések, például seborrheás dermatitis, pityriasis versicolor és korpásodás kezelése és megelőzése.

Javallatok a Nizoral tablettákhoz

Élesztők vagy dermatofiták által okozott fertőző fejbőr és nyálkahártya elváltozások olyan esetekben, amikor a helyi kezelés nem alkalmazható az érintett területek nagy mérete, az elváltozás nagy mélysége vagy a helyi kezelés jelentős hatásának hiánya, valamint más szisztémás gombaellenes gyógyszerek intoleranciája miatt:

 • versicolor versicolor;
 • a Malassezia spp. által okozott folliculitis;
 • a garat és a száj kandidózisa;
 • a hüvely krónikus kandidózisa;
 • dermatophytosis;
 • a bőr és a nyálkahártyák krónikus kandidózisa.

Gombás szisztémás fertőzések:

 • kokcidioidózis;
 • hisztoplazmózis;
 • paracoccidioidosis;
 • blasztomikózis.

A ketokonazol alkalmazása gombás jellegű agyhártyagyulladás kezelésére nem praktikus, mivel a gyógyszer rosszul hatol be a vér-agy gátba.

Ellenjavallatok

Ellenjavallatok a krém és sampon használatához Nizoral

Egyéni érzékenység a gyógyszer bármely összetevőjével szemben.

Ellenjavallatok a Nizoral tabletták alkalmazásához

Az ellenjavallatok a következők:

 • akut vagy krónikus jellegű májbetegség;
 • laktóz-intolerancia, laktáz-hiány, glükóz-galaktóz felszívódási zavar;
 • a citokróm CYP3A4 3A4 izoenzimjének - Bepridil, Astemizole, Halofantrin, Disopyramide, Dofetilide, Cisapride, Levacetylmetadol, Terfenadine, Sertindol, Quinidin, Domperidone és intermittáló Q - szubsztrátjainak egyidejű adagolása a vérben;
 • együttes adagolás Midazolam és Triazolam orális formáival;
 • együttadás a CYP3A4 rendszer által transzformálható HMG-CoA reduktáz-blokkolókkal, például Simvastatin és Lovastatin;
 • ergot alkaloidokkal, például dihidroergotamin, ergometrin, metilergometrin, ergotamin kombinált alkalmazás;
 • egyidejű vétel Eplerenon, Nisoldipin, Irinotecan, Everolimus alkalmazásával;
 • 3 évnél fiatalabb életkor;
 • egyéni érzékenység a gyógyszer bármely összetevőjével szemben.

A Nizoral tablettákat óvatosan kell alkalmazni csökkent gyomorsavtartalmú személyeknél, mivel ebben az állapotban a gyógyszer felszívódása romlik. Az antacidokat szedő betegeknek kétórás szünetet kell tartaniuk a Nizoral bevétele után. Achlorhydria-ban szenvedőknek vagy olyanoknak, akik olyan gyógyszereket szednek, amelyek csökkentik a sósav szekrécióját a gyomorban (hisztamin H2 receptor blokkolók vagy "protonpumpa" blokkolók), a Nizoralt kólát tartalmazó italokkal kell bevenni. Mellékvese-elégtelenségben szenvedőknél vagy súlyos stressznek kitett személyeknél (súlyos műtét) a gyógyszer alkalmazása során a mellékvese működését ellenőrizni kell.

A Nizoral-t óvatossággal ajánlják az alkoholfogyasztóknak is, mert a gyógyszer alkohollal történő egyidejű alkalmazásával diszulfiram-szerű reakció alakul ki, amelyet kiütés, bőrpír, hányinger, ödéma és fejfájás jellemez..

Májkárosodásban szenvedőknek és hepatotoxikus gyógyszereket szedőknek óvatosan kell alkalmazniuk a Nizoral-t a hepatotoxicitás kockázata miatt, és csak szigorú jelzések esetén, figyelembe véve más hatékony gombaellenes gyógyszerek létezését is..

Mellékhatások

Mellékhatások a Nizoral krém használatakor

 • Lehetséges túlérzékenységi reakciók, viszketés, csalánkiütés, kiütés, erythema.

Mellékhatások a Nizoral sampon használatakor

 • Lehetséges túlérzékenységi reakciók, szemirritáció, fokozott könnyezés, erythema az alkalmazás területén, irritáció az alkalmazás területén, pustulák, pattanások, viszketés, egyéb bőrreakciók, folliculitis, ízérzékenységi változások, kontakt dermatitisz, égő érzés, alopecia, bőrszárazság és hámlás.

Mellékhatások a Nizoral tabletták használatakor

 • Idegrendszeri reakciók: fokozott ingerlékenység, szédülés, álmatlanság, fejfájás, paresztézia, álmosság, fáradtság, szorongás, általános gyengeség, a koponyaűri nyomás reverzibilis növekedése.
 • Emésztési reakciók: hasi fájdalom, hányinger, hasmenés, hányás, májműködési zavar, dyspepsia, szájszárazság, dysgeusia, toxikus hepatitis, sárgaság, puffadás, kolesztatikus hepatitis, székrekedés, májcirrhosis, hepatonecrosis, májelégtelenség.
 • Hormonális reakciók: gynecomastia, mellékvese-hiány.
 • Szenzoros reakciók: fotofóbia.
 • Az immunrendszer reakciói: allergiás állapotok, ál-anafilaxiás sokk, anafilaxiás sokk, csalánkiütés, Quincke ödéma.
 • Metabolikus reakciók: étvágytalanság, alkohol intolerancia, hiperlipidémia, fokozott étvágy.
 • Mozgásszervi reakciók: myalgia, arthralgia.
 • A reproduktív szférából érkező reakciók: menstruációs rendellenességek, merevedési zavar, azoospermia, ha túllépik a napi 200 mg-os adagot.
 • Légzőszervi reakciók: orrvérzés.
 • Bőrreakciók: dermatitis, alopecia, erythema, viszketés, multiforme erythema, kiütés, xeroderma.
 • A keringési rendszer reakciói: ortosztatikus hipotenzió.
 • Hematopoietikus reakciók: thrombocytopenia.
 • Általános reakciók: ödéma, láz, hidegrázás.

Utasítások a Nizoral alkalmazásához (mód és adagolás)

Nizoral krém, használati utasítás

A bőr kandidózisának, az inguinalis epidermophytosis, a dermatomycosis, a lábak és a kezek epidermophytosisának, a pityriasis versicolornak a kezelésére ajánlatos naponta egyszer kenőcsöt alkalmazni az érintett és a szomszédos területek bőrére..

A szeborreás dermatitis kezelésénél a krémet az érintett bőrre kenik, a betegség súlyosságától függően, legfeljebb napi 2 alkalommal

A kezelést elegendõ ideig kell folytatni: még legalább néhány nappal a betegség tüneteinek eltûnését követõen.

Ha 4 hetes terápia után nincs javulás, a diagnózist felül kell vizsgálni. Az újbóli fertőzés forrásának ellenőrzése érdekében általános higiéniai intézkedéseket kell követni.

A kezelés szokásos időtartama: pityriasis versicolor - legfeljebb 21 nap, élesztőfertőzések - akár 21 nap, epidermophytosis inguinalis - legfeljebb 28 nap, dermatomycosis - akár 28 nap, lábgombásodás - akár 42 nap.

A seborrheás dermatitis kezelésének szokásos időtartama 2-4 hét. A betegség fenntartó terápiájával a krémet hetente legfeljebb kétszer alkalmazzák..

Sampon Nizoral, használati utasítás

Az utasítás azt jelzi, hogy a sampont 4-5 percig kell alkalmazni az érintett területekre, majd alaposan le kell öblíteni vízzel.

A pityriasis kezeléséhez a versicolor sampont naponta egyszer, 5 napig, valamint a korpásodás és a seborrheás dermatitis kezelésére használják - hetente kétszer, 2-4 hétig..

A pityriasis zuzmó megelőzése érdekében a gyógyszert naponta egyszer, 3 napig használják (nyár előtt egyetlen terápiás kezelés), valamint a korpásodás és a seborrheás dermatitis megelőzésére - 14 naponta 1-2 alkalommal.

Nizoral tabletta, használati utasítás

A tablettákat szájon át étellel kell bevenni a felszívódás javítása érdekében.

Az élesztő vagy dermatofiták által okozott fertőző bőr-, fejbőr- és nyálkahártya-elváltozások, valamint a szisztémás fertőző elváltozások kezelésénél ajánlott naponta 1 tablettát bevenni. Ha nincs javulás, akkor az adagot meg kell duplázni - legfeljebb 2 tabletta naponta.

A hüvelyi candidiasis kezelésénél napi 2 tablettát kell bevenni.

A hüvelyi candidiasis kezelésének szokásos időtartama 1 hét, dermatofiták által okozott bőr mycoseival - 4 hét, pityriasis versicolor - másfél hét, candidiasis - legfeljebb 3 hét, fejbőr gombás betegségei esetén - legfeljebb 2 hónap, paracoccidioidomycosis, hisztoplazmózis, kokcidioidomikózis - 6 hónap.

A kezelést addig kell folytatni, amíg a tünetek és a laboratóriumi eredmények nem mutatják a kórokozó eltávolítását. A kezelés nem megfelelő időtartama a fertőzés megismétlődéséhez vezethet. Ha hepatitis tünetei jelentkeznek (étvágytalanság, hányás, hányinger, sárgaság, fáradtság, hasi fájdalom, sötét vizelet), azonnal hagyja abba a gyógyszeres kezelést és konzultáljon orvosával.

Túladagolás

A krém nagy mennyiségben történő használata bőrpírhoz, égő érzéshez és ödémához vezethet, amelyek a kezelés abbahagyása után azonnal eltűnnek. Ha a terméket véletlenül lenyeli, nincs szükség különleges intézkedésekre.

Nincs adat a sampon túladagolásának lehetőségéről.

Tabletták túladagolása esetén a leggyakoribb tünetek az émelygés, étvágytalanság, fáradtság, álmosság, hányás, hasi fájdalom, fogyás, ödéma, étvágytalanság, hiperémia, fokozott izzadás, kiütés, dysgeusia, gynecomastia, dermatitis, fejfájás, hasmenés, alopecia. Ebben a helyzetben szükséges a beteg állapotának figyelemmel kísérése és enteroszorbensek szedése. Ha szükséges, gyomormosást végeznek.

Kölcsönhatás

A gyomornedv savasságát csökkentő gyógyszerek csökkentik a ketokonazol felszívódását.

A Nizoral alkalmazása a következő gyógyszerekkel nem ajánlott, mivel nagy képességük van csökkenteni a ketokonazol biohasznosulását: mikroszómális oxidációs stimulánsok, például Rifabutin, Rifampicin, Karbamazepin, Nevirapin, Izoniazid és Fenitoin.

Ritonavirral együtt alkalmazva csökkenteni kell a ketokonazol adagját, mivel az utóbbi biohasznosulása növekedhet.

A ketokonazol képes elnyomni a citokróm P450 CYP3A által hasított gyógyszerek metabolizmusát. Ennek eredményeként ezeknek a gyógyszereknek a hatása, beleértve a mellékhatásokat is, aktiválható és meghosszabbítható..

A Nizoral együttes vétele a következő gyógyszerekkel ellenjavallt:

 • Asztemizol, bepridil, halofantrin, dizopiramid, ciszaprid, dofetilid, levacetilmetadol, misolasztin, pimozid, kinidin, szertindol, terfenadin és domperidon (a kamrai aritmiák kockázatának és a QT-intervallum növekedésének a koncentrációjuk növekedésével);
 • a triazolám és a midazolám orális formái;
 • A CYP3A4 által metabolizált HMG-CoA reduktáz-blokkolók (szimvasztatin, lovasztatin és hasonlók);
 • ergot alkaloidok (ergotamin, ergometrin, dihidroergotamin, metilergometrin);
 • Irinotekán;
 • Eplerenon;
 • Nisoldipin;
 • Everolimus.

Szükség esetén ketokonazollal történő együttes alkalmazás során csökkenteni kell a következő gyógyszerek adagolását: HIV proteáz inhibitorok, közvetett antikoagulánsok, egyes daganatellenes szerek (Busulfan, rózsaszín vinka alkaloidok, Erlotinib, Docetaxel, Imatinib), lassú kalciumcsatornák dihidropiridin blokkolói, CYP4 lebontható immunszuppresszív (Takrolimusz, ciklosporin, sirolimusz), néhány glükokortikoszteroid (flutikazon, budezonid, dexametazon, metilprednizolon), digoxin, brotizolam, alprazolam, alfentanil, buspiron, cilostazol, karbasztanilapinetin, eripamidinetin Rifabutin, tolterodin, trimetrexát, szolifenacin.

A ketokonazol megnöveli a szulfonilkarbamid-származékok vérszintjét, ha szedi, és növeli a hipoglikémia kockázatát.

Bizonyos esetekben alkohollal együtt alkalmazva diszulfirám-szerű reakciókat regisztráltak, amelyek kiütéssel, bőrpírral, émelygéssel, perifériás ödémával és fejfájással jelentkeztek. Ezek a tünetek önmagukban néhány óra alatt eltűntek.

Értékesítési feltételek

Tárolási feltételek

Szobahőmérsékleten tárolandó. Tartsa távol gyermekektől.

Szavatossági idő

Különleges utasítások

A Nizoral krém használata tilos a szemészeti gyakorlatban.

A helyi kortikoszteroidokkal történő hosszú távú kezelés befejezése utáni elvonási tünetek megelőzése érdekében javasoljuk, hogy reggel folytassa a helyi kortikoszteroidok alkalmazását, este Nizoral krémmel vagy samponnal kombinálva. Ezután fokozatosan hagyja abba a szteroid terápiát 15-20 nap alatt.

Meg kell védenie a szemét attól, hogy sampon kerüljön belé. Ha ez mégis megtörtént, akkor a szemet meleg tiszta vízzel le kell öblíteni..

A hepatotoxicitás magas kockázata miatt a Nizoral tablettákat csak szigorú javallatok és orvos ajánlása alapján szabad alkalmazni, tekintettel más hatékony gombaellenes gyógyszerek elérhetőségére. A kezelés megkezdése előtt ellenőrizni kell a máj működését a betegségek kizárása érdekében. A kezelés ideje alatt folyamatosan figyelemmel kell kísérni a vérképet, a páciens vese- és májállapotát, hogy ne hagyja ki a hepatotoxicitás első tüneteit. A betegeket figyelmeztetni kell arra is, hogy haladéktalanul kapcsolatba kell lépniük orvosukkal, ha hepatitis tünetei jelentkeznek (hányinger, étvágytalanság, hányás, sárgaság, gyengeség, fájdalom a has jobb oldalán, sötét vizelet). Azoknál a betegeknél, akiknél a májenzimek szintje emelkedett, vagy akiknek kórtörténetében toxikus májbetegségek vannak, más gyógyszerek szedése után nem szabad Nizoral-kezelést előírni, kivéve, ha ez a kockázat indokolt.

A savas italok fogyasztása növelheti a ketokonazol felszívódását.

Fontos Tudni A Maszkok Haj

Gyönyörű frizurák közepes hajra gyorsan és egyszerűen szakaszosan, saját kezűleg. Fénykép

A váll alatti haj tulajdonosai mindenféle frizurával változatosabbá tehetik képüket. A gyönyörű frizurákat nagyon könnyű elvégezni a közepes hajon, sok idő eltöltése nélkül..

Mi a teendő, ha csomókban és csomókban hullik a fejeden a haj?

A hajhullás meglehetősen gyakori probléma a modern társadalomban..Nem megfelelő életmóddal vagy irracionális életkörülményekkel jelenik meg.